Şimdi Ara

Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçen hafta itibariyle SVS1311L9E almış bulunmaktayım. Biliyorum çoğu arkadaş bu bilgisayarı merak ediyordu. Bir inceleme yapıp bu bilgisayar hakkında bilgileri bu başlık altından paylaşmayı uygun gördüm. [Fotoğraflar ipod touch ile çekildi idare edin artık düşü kaliteyle :) ]

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme

     Sony Vaio SVS1311L93 inceleme


    Alet Ultrabooklarla kıyaslanacak ölçüde hafif. Zaten ultrabook almayı düşünüyorsanız bence bu modeli kesinlikle bir alternatif olarak düşünmelisiniz. Aletin teknik özelliklerinden bahsetmeyeceğim zaten biliniyor.

    Dış görünüş ve fiziksel özellikler:

    Makine 1.75 kilogram. Cihaz ile birlikte bir kılıf ve Microsoft Office ürün anahtarı veriliyor. Kılıf kalite olarak orta derece diyebilirim.

    Klavye tuşları ergonomik, tuşların arasında boşluk olması yanlış yazmanızı bayağı bir engelliyor zaten. Işıklandırma sistemi gayet hoş, zaten fotoğraftada görüyorsunuz, sistemin çalışmasını sağlayan ışık sensörü klavyenin üst orta noktasında. Adaptör kablosunın kısa olması pek hoş olmasada bunu diğer Sony modellerinde deneyimledik alıştık artık :).

    Benim en büyük çekincelerimden birisi fan sesiydi. Fakat çok şükür beklediğim kadar ses gelmiyor, harddisk sesini duymak için kulağınızı bilgisayara yaslamanız gerekiyor. Bilgisayarın yeterince sessiz olduğunu söyleyebilirim. Oyun oynamaya başladığınızda çalışıyor fan anca. Makul.

    Bilgisayarın en eksik noktası nedir diyecek olursanız 5400rpm olan harddiski derim. Disk işlemleri o kadar yavaş oluyor ki anlatamam, 6GB'lık MATLAB yazılımını bir saate yakın sürede kurabildim. Normal bir masaüstü bilgisayarda 20 dakikayı geçmiyordu. Anlıyorum ki, maliyet sebebiyle SSD koymamışlar. Fakat bilgisayarı alacak olanlara tavsiyem ucuzdan bir SSD bulmaya çalışmaları. SSD fiyatları ucuzladığında ben bir SSD taktırmayı düşünüyorum.

    İşlemci sıcaklığı idle durumda ortalama 47 derece. Düşük işlem gücü isteyen durumlarda ve sörf yaparken ortalama 50 dereceye kadar yükselebiliyor. Belirli bir süre yüksek detayda Heroes of Newerth oyndıktan sonra maksimum 70 dereceyi buluyor. Oyun oynarkende 65 derece ortalama sıcaklık gördüm. Bu ölçümlerin hepsini Speed modunda aldım. Stamina modunda ise idle durumda sıcaklık 45 dereceye kadar düştü. Bu belirttiğim sıcaklıklar benim odamda. Ofis sıcaklığında ise işlemciler sörf sırasında 43 dereceye kadar düşüyor.

    Cihazın VGA çıkış içermesi eski monitor kullananlar için avantaj. Bunun yanısıra, HDMI çıkışıyla televizyona bağlayıp GT460'ın desteklediği 1920x1080 çözünürlükte filmlerinizi izleyebilirsiniz.

    Şimdi çok ilginç bir noktaya parmak basacağım. KUlaklık girişi DVD drive ile LCD ekranın arasında konuşlandırılmış. Ben ilk kez buraya konulan bir kulaklık çıkış görüyorum :). Eğer yatağa uzanıp kulaklık takıp bilgisayar kullanmayı düşünüyorsanız bu kesinlikle büyük bir avantaj ki, kablo üzerinize doğru kıvrılmayacak. Sırf kablo kıvrılması yüzünden kaç tane kulaklığım mefta oldu kimbilir.

    Ben ses kalitesinden pek anlamam. Merak eden arkadaşlar için ses kalitesinden anlayan bir arkadaşa dinlettim ve hoparlörlerin oldukça kaliteli ses verdiğinden bahsetti.

    Yazılım

    Cihazı aldığınızda sadece C: partitionu var geliyor. Bunun sebebi sanırım ayırmak istediğiniz ikinci partitionun boyutuna sizin karar vermeniz. Disk yöneticisinden kolaylıkla 2. partitionı açabiliyorsunuz.

    İçinde gelen yazılımlar tam bir facia. Belkide Sony'nin beğenmediğim tek noktası bu. Laptopu aldığım gibi McAfee ve muadili birkaç programı direk kaldırdım. RocketDock benzeri bir cafcaflı üstmenü ile açılıyor bilgisayar. Skype ve Adobe Reader ise yararlı olup yüklü gelen yazılımlardan bazıları.
    Hızlı uyanma teknolojisiyle uyanması 2 saniye sürüyor. Otobüste orada burada aklına birşey geldiğinde ekranı açıp, aklınızdakileri yazıp geri kapatmak için ideal.

    Bunun dışındada zaman içerisinde bilgisayarın stamina/speed durumlarında idle olarak pilinin kaç saat gittiğini test etmeye henüz fırsatım olmadı, bu bilgiyide zaman içerisinde eklemeyi düşünüyorum.

    Sonuç

    Sonuç olarak bence 13'3 bilgisayar almak isteyen varsa tavsiye edebilirim. Bilgisayarın fiyatının zamanla düşeceğini öngörüyorum. Laptop araştırmamda ve bilgisayarın alımında kolaylık sağlayan Selçuk Beye ve Hepsisony takımına teşekkürlerimi iletiyorum. Zaten kendileri formu aktif takip edip, kullanıcıya yardım etmeye çalışıyorlar.

    Fiyat/Performans : 6/10
    Görünüm & Malzeme : 9/10
    Taşınabilirlik, Isınma, Ses : 9/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LasTSuRvivoR -- 7 Ekim 2012; 20:57:41 >







  • Öncelikle güle güle kullanın. Aynı modeli muhtemelen Türkiye'deki ilk alan kişiyim 25 Eylül itibariyle Sony Center'dan 2.778 TL gibi bir fiyatla aldım..

    Aslında en baz modeli satın alacaktım ama aralarındaki 200 TL gibi bir farka harici ekran kartlı modeli almak daha mantıklı geldi (her ne kadar oyun oynamasam da)

    Daha da önemlisi baz model beyaz renk, bu ise gümüş rengi. Beyaz sanki çabuk kirlenecek gibi geldi, gümüş renk daha hoş duruyordu bende bunu tercih ettim..

    Yaklaşık 200 TL farkla;

    - 1 GB NVIDIA 640M Harici Ekran Kartı
    - Windows 7 Professional işletim sistemi
    - Parmak izi okuyucu
    - Gümüş renk kasa

    farklılıkları almış oldum ki bence buna kesinlikle değer!

    Cihazı almadan neredeyse 2 aydır bekliyordum, video incelemeleri izlemiş ve yurt dışı inceleme yazılarını okumuştum. Ultrabook almayı düşünürken çoğu cihazın ram attırma yapılaması nedeniyle özellikle yeni Vaio S serisini beklemeye başladım.

    Biraz geç gelmiş olsa da sonunda cihazlar Türkiye pazarına girdi.. Fiyatlar malum, Amerika'dan 800$-900$ aralığında satılan model Türkiye pazarında yaklaşık 1.200$-1.300$ etiketle satılıyor

    Cihazı alır almaz bir süre önce alıp daha paketini bile açmadığım OCZ Vertex 4 256 GB'lık SSD sürücümü ve cihazı aldığım gün satın aldığım 8 GB'lık Corsair marka DDR3-1.333 MHz'lik belleğimi takmak istedim..

    Öncelikle diski Acronis ile SSD'ye klonladım fakat çalışmadı. Bende SSD'yi takıp sistemden oluşturduğum Recovery DVD'leri ile SSD'ye kurulum yaptım.. Şu anda sorunsuz olarak kullanıyorum. HDD'yi olduğu gibi kenara koydum, ilerde lazım olursa diye..

    8 GB'lık belleği de takıp toplam belleği 12 GB'a yükselttim..

    İşte şimdi cihaz hazır! Çünkü 2.778 TL'ye aldığım bu bilgisayar maalesef 4 GB bellek ve üzerindeki mekanik disk ile kelimenin tam anlamıyla "berbat" çalışıyordu. Hayatımda ilk kez SSD kullanıyorum ve gerçekten müthiş bir deneyimmiş. Bilgisayarın özellikleri iyi gibi görünse de disk yüzünden öyle yavaş çalışıyordu ki anlatamam. SSD'nin ne kadar önemli olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorum ve kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Cihazınız çok çok güncel donanıma sahip olmasa bile uygun fiyatla bir SSD alıp üzerinde sistemin ve günlük kullanacağınız programlar/dosyalar bulunacak bir kapasite olsun yeter. Muazzam hız farkı oluyor..

    Pil süresi benim için neredeyse ilk sıradaydı, şarj aleti taşımayı pek sevmiyorum. Hafta sonları programlama kursuna gidiyorum. 4 saat boyunca çok aktif olmamakla birlikte Visual Studio üzerinde yazılım geliştiriyoruz. 4 saatlik ders sonunda %40 pilim kalarak evime dönüyorum ki bence 4.400 mAh'lik bir pil ve normal mobil işlemci (35W) için harika bir değer. Bu pil süresine kablosuz bağlantılar kapalı, cihaz STAMINA modunda, klavye aydınlatması kapalı ve ekran ışığı %30 civarında açıkken ulaşıyorum. O kadar mutluyum ki!

    Oyun oynamadığım için bir fikrim yok, ama sonuçta 1GB NVIDIA 640M ekran kartı var, neler yapabileceği az çok belli bu kartın..

    Cihazla ilgili tek sorunum SATA3 olan SSD diskimi SATA2 olarak görüyor. Yabancı forumlardan anlayabildiğim kadarıyla bu genel bir sorun, benim diskimle ilgili değil. Muhtemelen bir BIOS güncellemesiyle falan hallolur diye umuyorum. Bu hali bile muhteşem hızlı, ama neden daha hızlı olmasın değil mi?

    Ultrabook yerine neden Sony Vaio S13'ü seçtim;

    - Ultrabook boyutları ve ağırlıklarında cihaz
    - 3. nesil Intel mobil işlemci (Ultrabooklardaki gibi düşük voltajlı UM serisi değil, normal M serisi mobil işlemci
    - Dahili optik sürücü (hemde slot-in olması çok daha şık ve kullanışlı yapmış cihazı)
    - Yükseltilebilir bellek (Yerleşik 4 GB bellekle geliyor, boş bir slot daha var buraya da 8 GB'a kadar tek parça bellek takabiliyorsunuz. Yani 4 GB + 8 GB = 12 GB en yüksek bellek kullanımı mümkün)
    - Normal boyutlardaki mekanik diski SATA girişli herhangi bir SSD disk ile değiştirme imkanı
    - Ultrabook ortalaması kadar pil ömrü ( 4.400 mAh pil var ve gerçek kullanım ömrü 4-7 saat arası)
    - Kaliteli malzeme, güvenilir marka


    Aklıma geldikçe deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim..




  • Her ikinizin cihazlarıda hayırlı olsun arkadaşlar, çok güzel bir inceleme olmuş ben 15.5 inçli bir model düşünüyorum bakalım hala alamadım bi laptop :) çokta acele etmiyorum ama 1 ay içinde alıcam büyük ihtimalle kafama göre bişey.
  • Bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim. Bende yakinda abd den SVS15125CXW almayi planliyorum.
    HD konusunda olumsuz gorusleriniz olmus. Alacagim konfigrasyonda 750GB 7200 rpm yer aliyor. Sizinkine gore hizi iyi goruluyor ancak bende benzer yavaslik sorunu ile karsilasir miyim acaba. Birde Gt640m 1GB ekran kartinin performansi oyunlar icin yeterli olur mu? 2GB tercih etmek mantikli mi. Son olarak 200 USD farkli i7 gecis yapmaya deger mi? Gorusleriniz icin simdiden teekkurler..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SVS15 eğer taşınabilirlik çok önemli değilse mantıklı bir seçim, çünkü 15.5" FullHD IPS ekran oldukça iyi..

    Disk konusunda 7200 rpm mutlaka 5400 rpm e göre daha iyi çalışacaktır fakat yine de SSD diskle karşılaştırıldığında SSD çok daha yüksek bir performans gösteriyor..

    İşlemci konusunda i5 3. nesil oldukça iyi, 200 $ farkla alacağınız i7 eğer i5 gibi 2 çekirdekli ise bence gerek yok, 4 çekirdekli ise uzun süre kullanım için düşünülebilir (ben olsam bu bütçeyle SSD alırdım)

    Ekran kartı konusunda oyun oynamadığım için yorum yapamayacağım ama GT640M LE kartın neler yapabileceği az çok belli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD olmazsa olmaz... 7200rpm'de olsa çok yavaş kalacağını düşünüyorum. Hele 5400 çekilir dert değil :)

    Ekran kartı ile ilgili ise, 1GB yeterli ve 2GB ile arasında çok bir fark olmayacak çünkü kartın kapasitesi (core clock/memory clock) belli.
  • Güzel konu elinize sağlık hocam.
    Ama, ben hala şu stamina/speed tuşlarını tam olarak kavrayabilmiş değilim.
    Aslında bu bilgisayar benim değildi uzunca bir süre ağabeyim kullandı sonra bana hediye etti yeni yeni öğreniyorum . bilgisayar çok eski de değiL. ama arkadaş benin pc ağır işte takılıyor insan keyifli keyifli sörf yapamıyor!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.