Şimdi Ara

Önemli: Follower ın drop a etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu gün aklımda olan follower ın droplarımı ne kadar arttırdığını test edeyim dedim ve sonuç çok şaşırtıcı oldu.

    Test için ghom u 5 er defa kestim ( Valorsuz )

    Follower ile toplam mf 320 alınan rare 0

    Follower sız toplam mf 296 alınan rare 7 ( 1 adet grand helm planı dahil )



    Çıkan sonuç çok şaşırtıcı. İsteyen kendi denemelerini yapsın karşılaştıralım.



    Ekleme:

    5 er kez daha denedim

    toplamda followersız 10 denemede 10 rare

    adi yoldaşla 10 denemede 0 rare



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 29 Eylül 2012; 18:26:25 >



  • Paragon lvl sistemi gelmeden önce bu durumu deneyip dropların istatistiğini tutayım dedim ama yaptığımın saçma birşey olduğunu anlayınca bıraktım.

    Bu şekilde denemelerin bir sonuca varamayacak olmasının sebebi RNG sisteminin milyonlarca olasılığa sahip olması.

    Durum şuna benziyor; bir torbanın içine 1'den 100'e kadar sayı varsa herhangi bir sayıyı çekme ihtimalimiz %1'dir, bunu biliyoruz ama bu durumu ispatlamak için kaç çekiliş yapmak gerekir? 20-30 çekiliş'le olmaz bu iş. Hatta 100-200-300 çekiliş bile sağlıklı sonuç vermez. %1 ihtimali ispatlayabilmek için 1000'lerce çekiliş gerekir.

    Bu durumu birde milyonlarca olasılığılı olan RNG üzerinde ispatlayabilmek için yıllarca uğraşmak gerekir:)) Sözün özü neyin daha etkili olduğu test ederek bulunamaz, en güzeli MF nin işe yaradığını varsayarak oynamaya devam etmek.
  • Peki follow ile 10 denemede hiç rare düşmeme olasılığı nedir ?

    Yada solo her denemede rare düşme olasılığı ?

    Anketler nasıl yapılır ?

    80 milyon kişi adına 1000 kişiye sorarsın aldığın cevaplara göre istatistiğini oluşturursun.

    Bence şu ana kadar çıkan veriler çok keskin.

    Yinede 5 er deneme daha yapacağım bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 29 Eylül 2012; 19:11:26 >
  • Anket yaparken 80 milyon kişinin, önceden belirlenmiş kriterlere uygun dağılımına eşdeğer örneklem grubu seçersin ve bu grubun belli standart sapmalar içerisnde geneli temsil edeceğini varsayarak anketini yaparsın.

    Ortada milyonlarca ihtimal yaratan bir RNG sistemi varken sen yaptığın 15-20 run'ın sana istatistiki bir sonuç vereceğini düşünüyorsan zaten sana söyleyecek başka birşeyim yok.
  • Haklı olabilirsiniz ama olmayabilirsinizde. 5, 10 denemede böyle bir sonuca ulaşmak pek sağlıklı değil. Farklı zamanlarda, farklı kişilere ait hesaplarla, farklı karakterler ile çokça denenmeli diye düşünmekteyim.
  • Elimde az yada çok bir veri var ve bunu forumda paylaşmışım. Neden sana sövmüşüm gibi sana söyleyecek bir şeyim yok bilmemne moduna giriyorsunki ?

    Merak etme bende Anadolu ünv. istatistik mezunuyum böyle laf kalabalığı yapıp karşındakini ezmeye çalışmanın ne anlamı var ?

    biblediğimin ghom unu 1000 kere kesip sana veri diyemi vereceğim ?

    Nasıl insanlar doldu forum anlamıyorum.

    15 kez yazı tura at 15 ininde yazı gelme ihtimali nedir ? İşte benim 15 kez follow ile rare düşüremem buna benziyor. Neyse anlamıyacaksın nasılsa.


    Hayır adam bişeyler yapmış kendince acaba olabilirmi diye 2 tur denesen ve gelsen yok arkadaşım bak followla rare düştü bi hata var felan desen eyvallah.

    Daha bismillah demeden olmaz öle şey, böle düşünende adam değildir muhattap olmaya değmez e getirdin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 29 Eylül 2012; 19:38:30 >
  • Tartışmanın manası yokki sizde denemenizi yapın arkadaşın yaptığı şekilde sonucu yazın herkes faydalansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsCilLaToR

    Anket yaparken 80 milyon kişinin, önceden belirlenmiş kriterlere uygun dağılımına eşdeğer örneklem grubu seçersin ve bu grubun belli standart sapmalar içerisnde geneli temsil edeceğini varsayarak anketini yaparsın.

    Ortada milyonlarca ihtimal yaratan bir RNG sistemi varken sen yaptığın 15-20 run'ın sana istatistiki bir sonuç vereceğini düşünüyorsan zaten sana söyleyecek başka birşeyim yok.

    oscilator söylediğin teoride doğru ama pratikte yapılanlar zaman zaman tutarlı sonuçlar verebiliyor oyunda. senin hesaplamana göre piyango tutturmak gibi olabilir ama oyunu beraber oynadığım bir arkadaşımla bulduğumuz bazı şeyler oldu.

    tutarlı sonuç verdiği zaman teori kısmı hikaye oluyor malesef. o yüzden xanty'nin 5'er 10'ar denemeleri bence önemli. özellikle de burada paylaşması bence takdirlik. ben kendi sonuçlarımı paylaşmıyorum mesela. keza bahsettiğim oyun arkadaşım şu anda paragon level 38, ama 60 tan fazla legendary drop almıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephiss -- 29 Eylül 2012; 19:39:15 >




  • Herhangi bir moda girdiğim filan yok, sorduğun soruya "anket nasıl yapılır?" cevap verdim. Bu lafkalabalığı yapıp seni ezmeye çalışmak mı oldu? İlk mesajımda düzgünce fikrine katılmadığı mı söyleyip sebebini belirttim, saldırgan bir niyetle gelsem konuya zaten bunu ilk mesajımda yapardım.

    "söylecek başka lafım yok" sözü, belki maksadımı aşmıştır ama bu sana benim insanlığımı değerlendirme hakkı vermiyor.
  • Söyleyecek lafım yok sana sözünün maksadını aştığını kabul ettiysen bende kabul etmeliyimki nasıl insanlarla doldu forum lafı ayıp oldu

    Benim burda yaptığım bir gözlemimi paylaşmaktı. Diyelimki haksızım,bunu denemden bilemessinki. 3 kez denesen diyeceksin bak arkadaş foolowla gittim legen düştü haksızsın.

    Ama hiç elini oynatmadan yapılan emeğe ( 30 kez ghom kesmek miğde bulandırıcı ) bu şekilde yaklaşman kırıcı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 29 Eylül 2012; 20:28:40 >
  • 5 kere degil 500 kere yapsan anca istatistiksel bir anlami olabilir yaptigin isin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    5 kere degil 500 kere yapsan anca istatistiksel bir anlami olabilir yaptigin isin...

    Tamam vazgeçtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xanty

    quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    5 kere degil 500 kere yapsan anca istatistiksel bir anlami olabilir yaptigin isin...

    Tamam vazgeçtim.

    yanlis anlama durumu, amacim bir seyi ifade etmek burda yani 5 kere ile bunun olmayacagini en azindan bilmen gerekiyor... Sana da mantikli gelmemesi lazim bu durumun kisaca...
  • Evet maksadını aştı, saldırgan olmak gibi bir niyetim yoktu.

    Konuya yazmamın amacı bu tip denemeleri zaten yapmış olmamdı. Bu bahsettiğin denemeleri paragon lvl sistemi gelmeden önce yaptım. İlk mesajımda belirtmiştim bunu, belki 20 -30 run tek tek sonuçları not aldım (eğer exel dosyasını burada paylaşmamın bir yolu varsa bu notları ekleyebilirim buraya.) ve vardığım sonuç aslında sonuç alamadığım oldu.

    Belirgin bir şey çıkmıyordu ortaya. Daha sonra oturdum düşündüm ve yaptığım şeyin istatiksel olarak tamamen mantıksız olduğu sonucuna vardım. Konuya yazmamın amacı da bunu belirtmekti zaten.
  • Haklısınız hatalıyım özür dilerim yaptığım saçma sapan birşey.
  • Followerın bir etkisi oldugunu dusunmuyorum ama bende harıtadakı ılk elitten rare dusmezse devam etmıyorum.. 100 lerce legen dusurdum 30 k elıtten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10-15 kadar legendary düşürmüşümdür. Geçtiğimiz gün yaptığım Act 3 runlarından birinde NV 3 olana dek bir tane bile rare düşüremedim, sadece maviler. NV 5 olduktan sonra ise o run'da 2 adet legendary düştü.
    Kötü başlayan run'a devam etmek mi, yoksa iyi başlayan run'da çok rare düşürmek mi? Buyrun burdan yakın
  • 685 saat 45dk monkla
    240 saat hunter la (boşa harcanmış vakit)

    Toplamda1000 saat e yakın oynadım ve ben türlü türlü varyasyonlar tespit ettim ama halen şunu savunurum (aslında bilinen şey) sistem bize neyi sağlıyorsa onunla yetiniyoruz. 2-3 gündür legendry düşmüyor diyordum ama dünden beri 7 e yakın legendry drop aldım fakat hepsi çöp çıktı. Velakin şu an 60 lvl (az sonra 1 bar sonra 61) lvl 10-40 arasına nazaran düşen legendry ler nedense artık kalitesiz geliyor bana. Bunu 2 şeye bağladım. 1 swap bıraktım 390 mf (yardımcı dahil) ile aldıklarım ya kaliteliydi.. 2 patch öncesi son 1-2 haftadır drop kalitelerinde oynama yaptılarda düştü. Şayet şuan 300+ mf var swap ıda lvl 40 dan sonra bıraktım ve tabiki buda 390mf ile 40 tan sonra 250 mf e düşen legendry lerin kalitesinide etkiledi bilemiyorum ve artık çözemiyorumda.

    Kısaca 5-10 test değil arkadaşın dediği gibi belki 1000 kere denesekte bir sonuca varamiyacağız gibi. Lakin firmanın drop ratelerini piyasaya göre ayar çektiğide bilinmekte olan bir etken, kısaca bir günün drobu sonraki güne uymayabilir. Birde her oyuna girdiğimizde oyunun bize attığı zar var buda çok boss az boss çok goblin yada hiç goblin 61-63 item bolluğu yada 61-51 arası bolluğu veya çok nadirde olsa dün başıma gelen yüksek statlarda rollenen droplar. Evet dün bir oyunumda düşen itemlerin %50 si yüksek statlarda oynandı ama tam değerli bir oran tutmadı.

    Biraz önce windforce düşürdüm boss tan ve sevindim dua ettim soket lütfen soket çıksın ama 1226 dps çıkıp soketsiz olunca eseflendim. Sonrasında yeni oyun açtım ve keep ten bir mobdan the fist of az'tur.. felan düşürdüm oda 900 altı ps soketsiz çıktı ama legendry işte düştü bikere. Mesela ben oyuna girdiğimde çok başıma gelen bir şey; ilk kestiğim mob yada elitlerden legendry drop almam ve sonrasında oyun boyunca daha düşmemesi.

    Neticede varyasyonlar çok ama elde tutulur kanıt ancak tecrübelerimize dayanmakta.

    Edit: An itibariyle aynı oyundan Fist of az'tur un yanına Stormshield (%25 block) düşürdüm paylaşmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xwins -- 29 Eylül 2012; 22:34:42 >




  • Alın bendende bir sonuç : followerle farm yapıyorum (genellikle) bu zamana kadar düşen legler nv 5 e ulaşmadan düştü hatta 4 bile görmedim:))
    bu mantıkla follower ile farm yapıyorsanız nv 5 olana kadar farm yapın 5 te farmı bırakın tekrar Nv sıfırlayın.Hiç set düşmedi bana bundan da şunu anlıyorum followerle set düşme olasılığı çoook düşük :))))

    Senin yaptığında buna benzemiş...

    Bir arkadaşın dediği gibi random bir sistemde bunun olasılığını hesaplamak ve bir sonuca varmak bu kadar az bir deneme ile pek olası değil. Milyonkere denesende olası olmayacak...
  • yakında droplarla ilgili konu açmayı düşünüyorum şuan arkadaşlarla test ediyoruz(1 haftadır) ac3 infernoyu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.