Şimdi Ara

Pure Acoustics Marka Subwoofer Alacaklar Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba yaşadığım olayı siz hi-fi meraklılarıyla paylaşmak istedim marantz receiverim ile hali hazırda 4-5 yıldır sorunsuz bir şekilde kullandığım ve bass kalitesinden memnun olduğum sony sa-w2500 subwooferımı salon büyük olduğundan daha güçlü bir subwooferla değiştirmeye karar verdim internetten araştırdığım kadarıyla pure acoustics marka ürünlerden genel olarak herkes memnundu ve fiyat performansını iyi buluyordu o yüzden bu markayı tercih ederek xp12-200 modelli yüksek seviyedeki güçlü bir subwooferını aldım ürünün gücü sony'den güçlüydü gerçekten boyutunun hakkını veriyordu fakat bass kalitesi olarak sony'den gerideydi uğultulu ve temiz olmayan basslara sahipti distorsiyonada çabuk girdiğinden zaten hiç sony kadar açmadım sesini gelelim esas mevzuya dün kullanırken birden cihazdan patlakmış gibi sesler çıkmaya başladı hemen kıstım sesini ve pırt pırt şeklinde patlak gibi sesler çıkarıyordu wooferında dıştan en ufak bir hasar oluşmamıştı şok oldum daha 3 günlük üründü ilk defa böyle birşey başıma geldi yıllarca çok daha dandik alt seviye subwooferlar kullandım hiçbirinde böyle birşeyle karşılaşmadım o yüzden bu markanın özelliklede subwoofer'larını alacak olan arkadaşlar bu olayı göz önünde bulundururlarsa yararlarına olur fiyatı uygun ve gücü yüksek diye benim gibi kanıp almayın derim herkese sorunsuz arızasız iyi dinlemeler dilerim.



  • Geçmiş olsun...
    Sanırım bir üretim hatası var sürücüsünde. Özellikle kalite kontrolün zayıf olduğu firmalarda bu gibi sorunlar olabiliyor. Dikkatli yerleştirilmeyen parçalar sebebiyle ortalanamayan piston hareketi bu gibi hatalara yol açabilir.
    Dikkatlice sürücünün üzerine beş parmağında eşit güç uygulayacak şekilde bastırırsan (ortasından değil) sürücü içeriye doğru hiçbir sürtünmeye mahal vermeyecek kadar gitmelidir. Eğer bir sürtünme varsa zaten hatalı bir üretime işaret eder.
    Geri verme şansın yoksa sürücüyü uygun bir model subwoofer ile değiştirmek çözüm olabilir. sanırım amfi 4ohm du uygun ucuz bir oto subwooferı iş görebilir.
  • sağolun hocam dediğiniz şekilde bastırınca woofer zaten takılıyordu gart gart şeklinde ötüyordu fabrikasyon bir hata olduğu kesin ama bu kadarda kötü olmamalıydı diye düşünüyorum daha 3 günlük cihazdı garantiden tamiri için kargoyla gönderdim woofer garantiye girmez falan dedi satan yer sizin bir bilginiz varmı bu konuda? çok saçma geldi bana bu yaklaşım kargo parası zaten fazla tuttu aslında dediğiniz gibi burdan bir woofer alıp değişsem daha zahmetsiz ve ucuza gelirdi ama 8 ohm 175w rms değerlerinde 30cm bir subwoofer bulmanın pek mümkünatı yoktu 4 ohm'luk oto subwooferlarıda sıkıntı çıkarır uymaz diye hiç girişmedim hayırlısıyla onarılır gelir inşallah pek güvenim hevesimde kalmadı artık cihaza kabini gayet iyi amfisi sağlam olduğu sürece yine olursa dediğiniz gibi kendim değişeceğim wooferını artık.
  • @BL@DE dostum merhabalar uzun zaman oldu görüşmeyeli, geçmiş olsun diyeyim öncelikle. Keşke biraz daha araştırma yapıp öyle karar verseydin subwoofer konusunda, Pure Acoustics seninde söylediğin gibi fiyat performans oranı yüksek bir marka ama kalite konusunda benim kafamda hep bir soru işareti vardır bu markaya karşı. Markanın Supernova modelinde ki 4.1 sistemini test etme imkanı bulmuştum ama fiyatı uygun gibi görünse de ben bu fiyata daha iyi bir performans beklerdim. Daha güvenilir bir markanın giriş veya orta seviye bir ürününü bu tip markaların üst seviye ürünlerine her zaman için tercih ederim. Umarım subwoofer yeni olarak sana göndebilir ve sorunsuzca kullanırsın ama ürünü iade etme gibi bir düşüncen varsa da yap derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venom800

    @BL@DE dostum merhabalar uzun zaman oldu görüşmeyeli, geçmiş olsun diyeyim öncelikle. Keşke biraz daha araştırma yapıp öyle karar verseydin subwoofer konusunda, Pure Acoustics seninde söylediğin gibi fiyat performans oranı yüksek bir marka ama kalite konusunda benim kafamda hep bir soru işareti vardır bu markaya karşı. Markanın Supernova modelinde ki 4.1 sistemini test etme imkanı bulmuştum ama fiyatı uygun gibi görünse de ben bu fiyata daha iyi bir performans beklerdim. Daha güvenilir bir markanın giriş veya orta seviye bir ürününü bu tip markaların üst seviye ürünlerine her zaman için tercih ederim. Umarım subwoofer yeni olarak sana göndebilir ve sorunsuzca kullanırsın ama ürünü iade etme gibi bir düşüncen varsa da yap derim.

    merhaba venom hocam sağolun araştırma yeterince yapmıştım aslında özellikle bu forumda epey kullananlar vardı bu markanın ürünlerini memnundu herkes bende güvenerek aldım olacağı varsa oluyor işte elektronik ve araba işi böyle şans faktörü önemli sony subwooferımın bass sitilinden çok memnundum net yumuşak ve uğultusuz bassları vardı biliyorsunuz biz sonylerin ses rengini beğeniyoruz zaten salon aşırı büyük olduğu için daha doyurucu olması açısından değiştirmeye karar verdim benim kafamda baştan sonynin daha güçlü olan sa-w3000 veya sa-w3800 modellerini almak vardı bildiğim ürün riske girmem demiştim ama bu subwooferlarda hiçbiryerde yoktu o yüzden bu ürüne yöneldim güç olarakta boyut olarakta iyiydi ama öyle olmuyormuş işte bunu anladık alt frekanslara sonyden çok daha büyük boyutu ve daha büyük sürücüsü olduğu halde sony kadar başarılı inemiyordu uğultularda rahatsız edici olabiliyordu gücü için sineye çekmiştim bunları ama son olaydan sonra iyice bitti gözümde geri alacaklarını sanmıyorum garantiye bile girmeyebilir falan diyorlardı servis desteğide berbat gözüküyor hayırlısı artık.
  • Hakikaten sinir bozucu bir durum, bende zamanında yaşamışımdır bu tür durumları o nedenle hissettiklerini gayet iyi anlıyorum. Sa-w3000 ve w3800 modelleri bir ara ülkemizde satılıyordu ama seninde söylediğin gibi bu ürünleri bulmak artık mümkün değil. Sony yeni bir seri getiriyor ülkemize ama henüz kesin bir geliş tarihi verilmemiş, kısa süre sonra geleceğini tahmin ediyorum gerçi.
  • sayın üstad, sony'nin yeni çıkacak serisinin ismi, kodu ve numarası hakkında bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz acaba...! bende sony hayranı ve takipçisiyim, teşekkürler..
  • SA-NA9ES diye bir seri geliyor. Türkiye'ye gelir mi bilmiyorum ama fiyatı 3.000 TL 'den aşağı olmaz ne de olsa ES serisi.
    Bu kadar parayı verdikten sonra asıl işi subwoofer yapmak olan Sunfire- REL-MK gibi markalardan ürün alınabilir.

    http://www.sony.co.uk/product/hcs-home-cinema-speaker/sa-na9es
  • Gerekli açıklamayı @HI-DEF-MAN yapmış zaten Yıllar sonra üst seri Sony hi-fi hoparlörlerü görebileceğiz ülkemizde nihayet. Yaklaşık 4-5 sene evvel Sony'nin high end modeli olan ss-x90ed hoparlörleri ülkemizde rahatlıkla bulunabiliyordu ve ben bu modeli kaçırdığım için cidden çok pişman olmuştum ama şimdi bir başka üst seri geliyor ülkemize fakat fiyat olarak @HI-DEF-MAN'in de söylediği gibi 3.000 tl den aşağı bir rakama satılmayacağı kesin diyebilirim. Bütçesini zorlayabilecek arkadaşlar veya bütçe problemi olmayan arkadaşlar için güzel bir haber

    EKLEME:http://www.hepsisony.com/?kategori-51-Ev-Sinemasi-Hoparloru.html bu sayfada yeni modelleri görebiliyoruz fakat bir kaç hafta önce baktığımda subwoofer da görünüyordu ama şimdi subwoofer ı kaldırmışlar. Umarım bu seri eksiksiz bir şekilde ülkemizde satışa sunulabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 2 Ekim 2012; 11:39:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.