Şimdi Ara

Oyun Motoru Yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
3
Favori
8.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun motoru yazmak zor bir şey midir? Bir arkadaşla çok aşırıya kaçmadan heves olarak yapmak istiyoruz. Temeli C ile yazacağız, Python ve Java ile ufak ufak destekleyebiliriz. Bu konu hakkında bilgisi olan, yardımcı olabilecek olan birileri var mı?



    Dipnot: Lütfen ciddi olanlar yorum yazsın çünkü ben ciddiyim.



  • Pek de kolay olduğunu söyleyemiyeceğim. Ciddi firmaların oyun motorlarını yazmaları bile zaman alıyor. id Software John Carmack bu işin efsanesidir diyebiliriz. Mesela sadece Carmack's Reverse (Stencil Shadow) hakkında sayfalarca yazı bulabilirsiniz. Bu sadece bir gölgelendirme tekniğidir. Oyun da en önemli etken motordur. Mesela Half Life 2'de oyunun ortasında Loading... görmeniz ve buna benzer başka oyunlarda Loading... görmemeniz motorun becerisidir. Aynı anda birsürü objenin karşınızda savaşması (eskilerden Serious Sam) motorun becerisidir. Çarpışma gerçekliği, fiziksel diğer olaylar, oyun alanındaki objelerle etkileşim, seslendirme Vs. vs. motorun becerisidir.

    Open source yazılmış oyun motorlarının kaynak kodlarını internetten indirebilirsiniz. Ayrıca id Software eski oyunlarının motor kodlarını paylaşıma sunar. Bunlara da bakabilirsiniz. Ben bu konularda deneyimli değilim. Çok kolay bir iş değil bu, ama basit birşeyler ile başlayıp yapmamanınız için de bir neden yok.

    Game Engine list

    id Tech 4 - Doom 3 motoru. Bu motor ile ilgili inceleme ve gitHub üzrerinden nasıl indirileceği bilgisi. idTech4 (OpenGL)

    Saubetern - Cube 2 (OpenGL - SDL) oyun motoru. Bu motor WebGL üzerine taşınmış ve demoları buradan görebilirsiniz.

    irrLicht (Direct 3D - OpenGL vs.)

    Başlangıç için buraya bakabilrsin sanırım.http://www.dreamincode.net/forums/topic/87750-where-to-start-with-game-programming/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 27 Eylül 2012; 23:18:52 >




  • Arkadaşım Bence Yazmaktan Çok Hazır Oyun Motorlarını Dene CryEngine3 gibi Senin İçin Daha Hayırlı Olur Yani KosKoca Şirketler 4 ılda Yazıyor Bir Oyun Motorunu ...
  • Peki oyun motoru hangi programdan yazılır? Tavsiye ettiğiniz program dilleri nelerdir? Lütfen en kısa zamanda cevap layınız. Şimdi den teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEV C++ VEYA VİSUAL STDUİO İLE İSTİYORSAN STEAM DAN APP GAME KİT KULLAN PARALI AMA EN İYİSİ VİSUAL STUDİO İLE DEV C++ DEV C++ içinde c programlayabilirsin.
  • RedOyun R kullanıcısına yanıt
    Yazdınmı oyun motoru 5 yıl olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozgur1309 xD
  • la xd ne ben de merak ettim yazdın mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efelordu45 -- 16 Eylül 2020; 1:50:0 >
  • "Temeli C ile yazacağız, Python ve Java ile ufak ufak destekleyebiliriz." yazısından sonra kimse bence ciddiye almaz hocam seni.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.