Şimdi Ara

Bilgisayar Uyku Modu Sonrasında Sürekli Reset Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullanmakta olduğum masaüstü PC özellikleri:
    Gigabyte X38-Ds5 Anakrat,İntel Q9300 (quad core)İşlemci, 4x1gb OZC Ram,Zotac Nvidia 8800GT ekran kartı, iki adet seagate 250gb HDD (birinde işletim sitemi yüklü) 1Tb Samsung HDD ,İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate.

    Dört yıldır RAID-0 ile önce windows xp sonra da windows 7 ile sorunsuzca kullandığım bilgisayarım geçenlerde uyku modu açılışı sonrasında resetlenmeye başladı.Sorunu çözemedim.Format atıp yeniden kurdum.Olmadı.RAID yapısını iptal ettim.BIOS dan önce IDE sonra AHCI modlarını denedim.Değişen bir şey olmadı.Windows Kurulumlarını değişik BIOS ayarları ile defalarca yaptım.windows çalışmasında bir anormallik,seslerde cızırdama,farede anlık takılmalar başladı.

    Sistem özelliklerinde işlemci saat hızının yanında aynı değer yazması gerekirken farklı bir değer daha yazdığını gördüm.Sebebini bulmak için BIOSda değişiklikler yaptım.

    Denemelerimde BIOS da EIST diye bir fonksiyonunu disable yapınca bu durum düzeldi.Ancak varsayılan olarak bunun açık olması gerekiyor.İntel Speed Step ile ilgili bir ayar imiş.

    BIOS f4 idi.BIOSU güncelledim f6 yaptım.İşlemci hızı olması gereken değerde göründü ve windows çalışmasındaki aksaklık düzeldi.BIOSu tekrar f4 yapınca bu durum tekrarlıyor.Mecburen BIOS f6 versiyonunda kalmak gerekiyor.

    Bu ayrlamalar sırasında BIOSu optimze default ayarlarına getirdim.İşlemci,ram,ekran kartı modifiyesi overclock falan yoktur.Her şey default ayardadır bende.Yıllardır bu şekilde kullandım.BIOS güç özelliği S3(STR) modunda.Varsayılan bu ve yıllardır zaten bu modda idi.Diğeri S1(POS) ama onda fanlar ve kasa tamamen kapanmıyor.Bu modda ikenj resetlenme olmuyor ama olması gerekn S3(STR) modu.Bu modda resetliyor.

    Bu güne kadar bilgisayarımda hiç bir sorun yoktu.Hiç bir donanım değişmedi.En az bir yıldır aynı yazılımları aynı sürücüleri kullanıyorum.Bir tek windows update üzerinden geçenlerde ekran kartının sürücüsü güncellendi.Donanıma kalıcı bir etki yaptığını sanmıyorum.Bunu kaldırıp tekrar eski sürücüsünü denedim.Değişen bir şey olmadı.

    RAMlerde,ekran kartında,HDDlerde sorun görünmüyor.Normal PC açılışında ve açıldıktan sonraki windows çalışmasında hiç bir problem yok.Hazırda bekleme modunda problem yok.

    Uyku moduna alıp,fare klavye ve ya power tuşu üzerinden(farketmiyor) tekrar başlatıldığında PC daha POS ekranına gelmeden kapanıp tekrar açılıyor.ve bu resetleme döngüsü sonsuz tekrar ediyor.Taki ben arkadan güç kaynağı düğmesini akapatana kadar.Kapatıp açtıktan sonra,tekrar başlatmada sorun yok.Normal açılıyor.Hatta sanki uykudan uyandırılmış gibi kullanıcı karşılama ekranı ile açılıyor.Bundan sonra sorun olmuyor.

    Yıllardır sorunsuzca kullandığım,uyku modu vs herşeyin sorunsuzca çalıştığı bilgisayarıma bir anda acaba ne oldu.Niye uyku modunu kullanamıyorum.Allahtan masa PC.Uyku modunu iptal etmek zorunda kaldım.Oysa sevdiğim ve kullandığım bir özellikti.Sadece uzun downloadlarda iptal ederdim.

    Ankart arızası mı? İşlemci arızası mı?

    Normal haliyle uyku moduna girmezsem PC de herşey yolunda görünüyor.Windows günlük kaydında bununla ilgili hata kaydı oluşmuyor.BAzan uyku modu açılışında windows olağan başlasın diye soran siyah ekranla açılabiliyor.

    Ne denediysem olmadı.

    Hibernate onn,off,güç seççenekleri mutelif ayarları herşeyi ama herşeyi denedim.Olmuyor.Denemediğim şey kalmadı.BIOS update ve 15 kere windows kurulumu dahil...

    SORUN nerede olabilir?

    Anakart arızalı olabilir mi? ya da işlemci ya da başka bir donanım aygıtı???

    Kısaca sorunum: uyku modundan açılışta bilgisayarın sürekli resetlenmeye başlaması ve açılamaması.(Hazırda beklet modunda sorun yok.Oysa ben uyku modunu kullanmak istiyorum.Daha hızlı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 27 Eylül 2012; 18:12:38 >



  • Yukarı
  • Bilgisayarın Enerjisini tamamen kestigin zaman mı düzeliyor ? Power Subly yi kapatıyorsun yani öylemi ?
  • Evet.Resetlemeler sürekli devam ettiği için öndeki kaptma düğmesi de işe yaramıyor.Sürekli ama sürekli reset atıyor.Kasanın arkasındaki power suply şalteriyle kapatabiliyorum.

    Daha sonra şalteri tekrar açıp bilgisayarı öndeki butondan tekrar başlattığım da hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor.

    Normal açılış ve kapanışlara windows çalışmasında hiç bir sorun görünmüyor.Reset falan atmıyor.Ne zaman ki uyku moduna girerse sonsuz reset döngüsüne giriyor.Güç seçeneklerinden uykuya girme süresini hiç bir zaman olarak ayarladım bu yüzden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.