Şimdi Ara

gs sermaye arttırımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bakın son kez uyarıyorum, çıkın gidin buradan, çok uzun olacak olm. vaktinizi boşa harcamayın. ben yine de, konuya hakim olmayan ama bir şeyler öğrenmek isteyenler varmışş gibi davranaraktan her şeyi basit basit anlatmaya çalışacağım. başlayalım? :)

    aşağıda galatasaray sportif a.ş’nin sermaye artırımı öncesi ve sonrası mali tabloları görülmektedir. yani sermaye artırımı 30.05.2012’de yapılmış olsaydı, ne olurdu onu göreceğiz.

    bedelli sermaye artırımı oranı %400’dür. şimdi yavaşça açıklayalım. kulübün sermayesi tabloda da görüleceği üzere, 2.788.084 tl. sermayeyi 4 kat artırmak demek;

    2.788.084 tl x 4 = 11.152.338 tl, artacak olan sermaye

    11.152.338 + 2.788.084 = 13.940.422 tl, yeni sermaye demek. *

    bu hisselerin de nominal değeri 1 tl. yani rüçhan hakkı kullanımı olarak 1 tl belirlenmiş olsaydı, 11.152.338 tl sermaye artışı olacaktı ama rüçhan hakkı kullanımının nominal değeri 1 tl olan hisse için 25 tl olarak belirlendi. o yüzden 11.152.338 x 25 tl = 278.808.438 tl’lik artış gözlenmesi gerekiyordu öz kaynaklarda.

    yayınlanan raporda da yazıldığı gibi, fon girişi 280.483.081 tl olmuş. bu 280.483.081 tl’lik fon girişinin, raporda da yazdığı üzere, 153.421.455 tl’si şirket’in, galatasaray spor kulübü’ne olan borcundan mahsup edilmiş, yani %55’lik kısmı. geri kalan %45’lik bölüm de diğer yatırımcılardan tahsil edildi, yani kalan 127.061.626 tl’lik bölümü. bu bilgiler ışığında galatasaray spor kulübü’nün ilk bedelli sermaye artırımı sonucunda oluşan mali tablosunu kabaca yapalım hep beraber;

    http://i48.tinypic.com/10x9269.png

    ikinci sermaye artırımını yazmıyorum, çünkü o daha spk tarafından onaylanmadı.

    şimdi gelelim bazı bilgilere. bu iş yasal mı değil mi? etik mi değil mi? tarihte görülen en büyük artış mı değil mi? imkb orada, verilerin hepsi orada. neymiş, tarihte görülmemiş böyle bedelli artırımı. bakalım son 5 yıl içerisinde en çok bedelli sermaye artırımı yapan şirketler içerisinde tanıdıklar var mı?

    http://i48.tinypic.com/30132vc.jpg

    mesela garanti bankası sermayesini 1 milyar 694 milyon 869 dolar artırırken bu arkadaşlar neredeydi? ya da ak enerji mesela? %475 bedelli sermaye artışı yapmış. fiyuuu. koç holding de var listede. o yetmemiş, yapı kredi de var. onlar hakkında da suç duyurusunda bulunulmuş mu? şimdi onların yaptığı da etik değilse, o sermaye artırımları zamanında ortalık neden bu kadar karışmadı? liseli medya bunlara da cevap versin bakalım.

    2005 senesinde bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin listesi ve bedelli sermaye oranları;

    http://i50.tinypic.com/2v3neo7.jpg

    2006 senesinde bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin listesi ve bedelli sermaye oranları;

    http://i46.tinypic.com/10gcl8p.jpg

    2007 senesinde bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin listesi ve bedelli sermaye oranları;

    http://i47.tinypic.com/21ovxty.jpg

    yeter mi? bence yetmez;

    2008 senesinde bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin listesi ve bedelli sermaye oranları;

    http://i46.tinypic.com/2d8194m.jpg

    2009 senesinde bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin listesi ve bedelli sermaye oranları;

    http://i48.tinypic.com/b7m420.jpg

    2010 senesinde bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin listesi ve bedelli sermaye oranları;

    http://i48.tinypic.com/15cbi8p.jpg

    şimdi gelelim başka çarpıtmalara.

    yalan- galatasaray sportif a.ş. hisseleri yüksek fiyattan satarken, cazip göstermek için stadyum gelirleri sportif a.ş.'nin dedi.

    internette bununla ilgili bir suç duyurusu dolaşıyor, aynen kopyalıyorum


    --- alıntı ---

    galatasaray sportif sinai ve ticariyatirimlar a.ş‚ 21/12/2011 tarihli kap açıklamasında;

    kulübün intifa hakkına sahip olduğu türk telekom arena stadının 2014-2030 yıllar arası vip koltuk ve batı-3 loca pazarlama hakları ve gelirlerinin‚ yapılacak olan sözleşme ile belirlenen bedel üzerinden devir alınması için kulüp ile görüşmelere başlanılmasına‚ devir için yapılması düşünülen sözleşme şartlarının kulüp ile müzakere edilip sonuçlandırılmasına şirketin 21.12.2011 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında karar verildiği açıklanmıştır. ancak; ekli belgelerde görüleceği üzere‚ stad a.ş kurulurken‚ kuruluş sermayesi olarak 24.098.853.845.600 tl ayni sermaye ile stadın üst kullanım hakkı stad a.şye verilmiştir.

    daha sonra‚ 2004 yılında‚ birleşme raporlarında belirtildiği gibi‚ stad a.ş‚ pazarlama a.ş ve sportif a.ş; futbol a.şye devredilmiştir.

    9 haziran 2008 tarihli 7079 sayılı türkiye ticaret sicili gazetesinden anlaşılacağı üzere‚ ayni sermaye olarak konulan‚ istanbul‚ şişli‚ dikilitaş mahallesi (58) pafta‚ (1199) ada‚ (384) parseldeki (ali sami yen stadının) üst kullanım hakkı‚ sermaye azatlımı yolu ile stad a.şden alınmış ve dolayısı ile (a) grubu hisse sahibi olan futbol a.şye geçmiştir. yani‚ 9 haziran 2008 tarihli 7079 sayılı türkiye ticaret sicili gazetesinden anlaşılacağı üzere‚ sermaye azatlımı kararı ile birlikte‚ ali sami yen stadının üst kullanım hakkı‚ sportif a.ş. ile birleşen futbol a.şye geçmiştir.

    yine bilindiği gibi‚ ali sami yen stadının üst kullanım hakkı‚ tokiye devredilmek sureti ile‚ karşılığında türk telekom arena stadı üst kullanım hakkı devir alınmıştır. dolayısı ile‚ türk telekom arena stadının da üst kullanım hakkı‚ birleşen futbol a.şnin‚ yani; galatasaray sportif sınai ve ticari yatırımlar a.ş nin olması gerekmektedir.

    şirketin 23/01/2012 tarihli kap açıklamasında; stattaki bazı koltukların dernekten şirketimize satılmak istenildiği ve bununla ilgili değer tespiti yapıldığı belirtilmiştir. yaptığımız araştırmalarda‚ türk telekom arena stadının veya ali sami yen stadı üst kullanım hakkının‚ derneğe (kulüp) devrine ilişkin bir belge veya bilgiye ulaşamadık ve bu konuda kapda herhangi bir açıklamaya rastlayamadık.

    --- alıntı ---

    gerçeği, şirket'in 30.07.2010 tarihli birleşme duyuru metnini okuyan herkes görecektir. üşenenler için ben direkt alıntılıyorum ilgili paragrafı. inanmayanlar aşağıdaki pdf’te 20. sayfada okuyabilir. 3. paragrafta yazanlar şunlar;

    --- alıntı ---

    gs futbol, galatasaray futbol şubesinin devri sonucunda halihazırda ali sami yen stadı’nın işletilmesi ve bilet satışı ile iştigal etmekte ayrıca iştirakleri vasıtasıyla, galatasaray markalı hizmetlerin sunulması, ürünlerin üretiminin yaptırılması ve dağıtımı ile galatasaray store’ların işletmesini de gerçekleştiren gelirlerin toplandığı bir yapıya dönüşmüştür.

    http://www.galatasaray.org/...sme-Duyuru-Metni.pdf

    --- alıntı ---

    yani ne diyor? stad koltukları ile ilgili tasarruflar sportif a.ş’ye devredilmemiş. futbol a.ş’de kalmış. futbol a.ş’nin sahibi kim? %99 oranda galatasaray spor kulübü.

    eğer bu da yetmiyorsa, aşağıdaki 11 ocak 2012 tarihli kap duyurusu’nu beraber okuyalım mı?

    --- alıntı ---

    devir alınmış olan futbol a.ş.'nin söz konusu birleşme öncesinde, galatasaray spor kulübü derneği("kulüp") ile yapmış olduğu mutabakata göre, futbol faaliyetlerinden elde edilen stadyum, loca, vip koltuk ve kombine bilet satışları gelirleri kulüp ile futbol a.ş. arasında aşağıdaki gibi paylaşılmıştır. buna göre; loca, vip koltuk ve kombine bilet satışlarından elde edilen gelirlerin %10'nu futbol a.ş.'de, %90'nı ise kulüpte, günlük maç hasılatının da tamamı futbol a.ş.'de kalacak şekilde mutabakat tesis edilmiş ve gelir paylaşımı da ilgili taraflar arasında bu mutabakat esasına göre gerçekleştirilmiştir.bu çerçevede futbol a.ş. ile şirketimizin birleşmesine ilişkin olarak kamuya sunulan dokümanlarda da, futbol a.ş.'den şirketimize intikal edecek olan müsabaka gelirlerinin projeksiyonu da daha önce kulüp ile futbol a.ş. arasında mutabık kalınan hasılat paylaşımına uygun olarak gerçekleştirilmiş ve birleşme oranı da söz konusu husus gözetilerek hesaplanmıştır.

    http://www.kap.gov.tr/...dirim.aspx?id=182260

    --- alıntı ---

    yetti mi bu kadar? geçelim o zaman;

    yanlış- sonra tarihte görülmemiş, abartılı bir bedelli sermaye oranı açıkladı.

    gerçeği : %9900 diyorsa eğer, oranın büyük olmasının nedeni birleşme sonrası galatasaray sportif a.ş’nin sermayesinin, şirket büyüklüğü ile orantısız olarak küçük kalması. ha eğer meblağ olarak tarihte görülmemiş diyorsa yukarıda yıl yıl örneklerini yazdım, gitsin baksın sermaye artış tutarlarına. 1 milyar 694 milyonluk bedelli sermaye artırımı yapan bir garanti bankası var ortada. aynı duyarlılığı küçük yatırımcısını bedelli sermaye artırımı kararı alarak mağğdur eden, bedelli sermaye artırımından gelen parayla fenerbahçe'ye futbolcu hediye eden ferit şahenk için de görmek isteriz :((((*

    yalan - sermaye artırımı doğal hak ve normal bir prosedür. ancak bunun için tüm hisse sahiplerinin - % 55 galatasaray ve % 45 yatırımcılar - şirket kasasına "reel" nakit sokması gerekmekte.

    şirket’in ortaklarına olan borçları sermaye artırımında sermayeye devredilebilir. bu da yasal. daha da güzel söyleyeyim, galatasaray’ın son bağımsız denetim raporunda, şartlı bağımsız denetim görüşünün dayanakları kısmında şöyle bir paragraf yer almakta.

    --- alıntı ---

    ums 39 “finansal araçlar: muhasebeleştirme ve ölçme” standardına göre finansal varlık ve borçların ilk kayda alınmalarına müteakiben etkin faiz yöntemiyle muhasebeleştirilmeleri gerekmektedir. dipnot 22'de açıklandığı üzere, şirket'in, 31 mayıs 2012 tarihi itibariyle, ana ortağı olan galatasaray spor kulübü derneği'ne (“kulüp”) 481.626.872 tl tutarında ticari olmayan borcu olup bu borcun dipnot 1’de açıklanan sermaye artışına istinaden 9 temmuz 2012 tarihine kadar özkaynaklara eklenen tutar olan 153.421.455 hariç olmak üzere kalan 328.205.417 tl tutarının belirli bir vadesi olmadığından etkin faiz yöntemi ile muhasebeleştirilmemiştir.

    --- alıntı ---

    yani işin özü ne? ortaklara borçlar hesabının sermayeye mahsubunda bir sorun yok, sorun kalan borç tutarının vadesi belli olmadığı için etkin faiz yöntemiyle muhasebeleştirilememesi. anlaştık mı burda da? eğer borcun mahsubunda sorun olsaydı, bağımsız denetim görüşü verilirken yazılırdı bunlar da değil mi?

    yanlış- spk; "soyguna karşı değiliz ama kepçeyi küçült" diyince bedelli sermaye oranını kaf dağı'ndan everest'e indirdi galatasaray.

    matematik bedava nasıl olsa. %400 sermaye artışı + rüçhan hakkı kullanımı 1 tl nominal hisse için 25 tl olusa, kaç kat sermaye artışı olur? 4*25 = 100. yani %10000. aradaki tek fark bilançoda sermaye altında göstereceğine gidersin emisyon primi altında gösterirsin. yukarıda gösterdik zaten.

    yalan - % 55 pay sahibi galatasaray; sermaye artırımında kasaya nakit koymadı. zaten hiç yoktu. bunun yerine; 1. maddede belirtildiği gibi, daha önce satılırken zaten sportif a.ş. gelir kalemlerinden biri olarak görünen stad gelirlerini, sportif a.ş'ye yeni devrediyormuş gibi yaptı.

    evet kasaya nakit koymadı, borcuna mahsuben sermaye artışına katıldı. sportif a.ş. gelir kalemlerinden biri olarak görünenin cevabını zaten yukarıda vermedik mi? bkz : birleşme duyurusu, bkz : 11 ocak 2012 tarihli kap bildirimi.

    yalan veya yanlış veya doğru- kasasına bu cambazlık ile para koyarken, yatırımcıların elinden tabandan aldığı hisseleri de, yabancı fonlara sattı galatasaray.

    birisi diyor yabancı fonlara sattı, birisi diyor “yabancılar hisseden çıktı, yabancı kalmadı, demek ki önceden biliyorlardı. olan küçük yatırımcıya oldu.” hanginize inanacağız biz? hisseler yabancılarda mı yoksa değil mi? ayrıca hisselerin 2. sermaye artırımı öncesi yabancıda olması sizin mantığınızla iyi bir şey değil mi? sonuçta o çok sevdiğiniz küçük yatırımcılar zarar etmemiş olacak?

    yanlış- bu şekilde 90 milyon tl gelir elde ettiği söyleniyor.

    90 değil 127 milyon tl. rüçhan hakkı satışı ve emisyon primleri kurumlar vergisinde yer alan istisnalar içerisindedir o yüzden vergi kesilmez. hani eğer vergileri düşerek 90 milyon yazdıysanız diye iliştirdim bu notu, kafadan salladıysanız sıkıntı yok.

    yalan veya yanlış- taban yapan hisseleri yükseltmek, cazip göstermek için de; ellerindeki medya ile iştah artırdı galatasaray. bunu yaparken de yeni bir bedelli olmayacak dedi, diğer yalanları gibi.

    yeni bir bedelli olmayacak dendiğini ben duymadım, bana da gösterir misiniz? hakkaten merak ettim. yok bunu merakımdan soruyorum. :) eğer gerçekten böyle bir açıklama yapıldıysa yetkili kişiler tarafından, haklısınız derim, bu konuda özür dilerim. :)

    dalga 2’ye geçelim mi? vira bismillah

    çarpıtma 1 dalga yetmedi/kesmedi galatasaray'ı. teknik iflastan kurtulmak için; bir cambazlık daha lazımdı, belki başkaları da. önce, borçlu olduğu bankanın, yan kuruluşuna değerleme yaptırdı bunun için.

    gerçeği : teknik iflastan kurtulmak için yapmıyor bunu galatasaray. ttk 324. madde uyarınca, yasal bilanço hazırlaması gerekiyor, teknik iflas tespiti için. o yasal bilançolar nasıl hazırlanır? kayıtlı defter değeri ile değil, varlıkların o tarihteki satış bedelleri üzerinden hesaplanır.

    --- alıntı ---

    teknik iflas durumunu tespit etmek amacıyla varlıkların satış fiyatı üzerinden değerlendirildiği bilanço hazırlamıştır. buna göre maddi olmayan duran varlıkların 10 mart 2011 tarihindeki değeri ile 31 mayıs 2012 tarihindeki kayıtlı değerleri arasındaki 254.219.613 tl tutarındaki değer artışı ve sözleşmelerden kaynaklanan 593.146.800 tl tutarındaki değer artışı özkaynaklar üzerinde yansıtılınca özkaynakların değeri pozitif 604.411.867 tl çıkmaktadır.

    --- alıntı ---

    ayrıca değerleme yapabilecek şirketler bellidir, spk tarafından lisansı olması gerekir. borçlu olduğu banka ile değerleme yapan şirketin ilişkili olması hiçbir şeyi ifade etmez. öyle bir durumda bir örnek verelim, iş bankası’nın ilişkili tarafı tskb, tskb’nin ilişkili tarafı tskb gayrimenkul değerleme a.ş. iş bankası ya da tskb değerlemeleri tskb gmy’ye yaptıramaz mı? hadi canım sen de.

    buraya çok önemli bir paragraf yazacağım. edit: bir şirketi denetleyen bağımsız denetim kuruluşu, o şirkete mali danışmanlık, kurumsal finansman gibi hizmetler veremez sadece. bu önemli. yani bu ne demek? bu değerlemeleri kpmg yapmış olsaydı o zaman arkadaşlar haklı olabilirdi ama haklı değiller. siz haksızsınız, size laflar hazırladım.

    çarpıtma 2 sonra; 2030 yılına kadar doğabilecek muhtemel gelirlerin beklenen değerini, şirkete reel gelir olarak gösterdi galatasaray. hile 2. bu şekilde, doğmamış çocuğa don biçerek, 2016 yılına kadar temlik altında bulunan yayın ve stad gelirleri ortada nal gibi dururken, tüm dünyada uzun vade geleceğe dönük bütçe gelirlerinin bugünden reailze edilmesinin doğurduğu finansal krizler ortadayken; özkaynaklarını artıya geçirdi galatasaray. tüm bunlara göz yumdu spk. hile 3.

    gerçeği : tüm dünyada uzun vade geleceğe dönük bütçe gelirlerinin bugünden realize edilmesinin doğurduğu finansal krizler ortadayken kendi kulüplerinin ;

    --- alıntı ---

    yönetim kurulumuzun 27.06.2011 tarih 168 sayılı kararıyla şirketimiz ve fenerbahçe spor kulübü ile yapılan sözleşme ile kullanılmakta olan fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadı, lefter küçükandonyadis-dereağzı (futbola ilişkin kısımlar), fikirtepe, can bartu-samandıra tesisleri ve tuzla ilçesinde futbolcuların ikametlerine tahsis edilen 8 adet villanın (sonuç kısmı 27.06.2011 tarihinde imkb/kap'da açıklanan 27.05.2011 tarihli değerleme raporuna uygun olarak) yıllık 16.853.735 tl olan kullanım bedelinin 2012 yılı ocak-haziran dönemi ile müteakip 20 yıl için (2032 haziran sonuna kadar) yıllık %11 ile iskonto edilerek, şirketimiz hesap dönemindeki banka kredi maliyetinin daha yüksek olması durumunda fark tutarın şirketimiz tarafından, gelecek yıllarda ekspertiz tarafından tespit edilecek değerleme farklarının ise kulübümüz tarafından ayrıca fatura edilmek üzere toplam 141.879.506 tl'nin peşin olarak ödenmesine, toplantıya katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.

    http://www.kap.gov.tr/...dirim.aspx?id=180792

    --- alıntı ---

    20 yıllık aldığı bu kararı nasıl yorumluyorlar acaba? o zaman da çıkıp dediler mi “tüm dünyada uzun vade geleceğe dönük bütçe gelirlerinin bugünden realize edilmesinin doğurduğu finansal krizler ortadayken” diye? ha bu da yetmezse, fenerbahçe’nin yıllık denetim raporunda 26. dipnotu okusunlar.

    ondan sonrası yorumlaaar yorumlar. adam fenerli zaten de geç. bak bu haber de çok güzel.

    http://www.fotospor.com/...-hazirlaniyor_103079

    gülmek isteyen varsa ara ara girip okusun. vedat hoca’nın fotoğrafı da çok güzelmiş.*

    neyse şu finansal fair play işlerine de gireceğim boş vakit bulduğumda, onunla ilgili de bir tablo paylaşayım hemen kısaca

    http://media.tumblr.com/...7ktdlithS1r9b1xo.jpg

    şimdi bazı arkadaşlar ücret gelir gider dengesi diye bir şey yazmışlar altına kırmızı kırmızı. finansal fair play kriterlerine göre bu oran %70 üzeri değer alamaz. allah rızası için göstersinler bana şu maddeyi. alamaz, alamaz, alamaz. yani sırf bunun için girdim bir daha okudum. şu alamaz lafını hiçbir yerde göremedim.

    biz işin aslını yazalım da en iyisi,

    http://www.uefa.com/...1500912_DOWNLOAD.pdf

    yukarıda uefa financial fair play kuralları yer almakta. bu arkadaşların iddia ettiği %70’i geçemez, %70’den büyük olamaz dediği şeyin aslı şu; sayfa 38, article 62, son madde der ki;


    --- alıntı ---

    in addition, the uefa club financial control body reserves the right to ask the licensee to prepare and submit additional information at any time, in particular if the annual financial statements reflect that:

    a) employee benefits expenses exceed 70% of total revenue; or
    b) net debt exceeds 100% of total revenue.

    --- alıntı ---

    türkçesi; uefa, eğer bu oran %70’i geçerse takımlardan ek bilgi hazırlamasını ve sunmasını her zaman talep etme hakkını saklı tutar. yani olay alamaz değil! eğer %70’i geçerse bununla ilgili ek açıklama talep ederim diyor. sen de gidersin, açıklamalarını yaparsın. aynı ne gibi? hemen üstünde yazan;


    --- alıntı ---

    indicator 4: overdue payables
    the licensee has overdue payables as of 30 june of the year that the uefa club competitions commence as further defined in articles 65 and 66.

    --- alıntı ---

    yani uefa’nın fenerbahçe’den talep ettiği ama fenerbahçe’nin talep edilen bilgileri vermediği için ödüllerinin dondurulduğu gibi. eğer bu ek bilgileri verirse sorun olmaz. fenerbahçe için de sorun olmayacak yani.

    neyse siktir et, madem öyle biz bu tablonun son halini çıkartalım galatasaray için.

    galatasaray’ın 2012 net satış gelirleri 224.787.875 tl. ekte galatasaray’ın mali tablosunda dipnot 15 satışlar ve satışların maliyeti tablosunda görüldüğü üzere.

    galatasaray’ın 2012 sporcu ücret ve giderleri, yine aynı dipnotta satışların maliyeti altında görülen 137.182.038 tl.

    137.182.038 tl / 224.787.875 tl = % 61.

    http://i47.tinypic.com/5n54c3.jpg

    şu en son transferleri de dahil edelim sözleşme yükümlülüklerine, onların da son halini görelim;

    http://i49.tinypic.com/2i6gz1l.png

    sonuçta bunlar kulübün girdiği yükümlülükler. bu yükümlülüklerin vadeleri de yukarıdaki gibi. bunların hepsini bu sene harcamış gibi gösterip, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sorarsan, sende art niyet ararım. galatasaray’ın bu seneki gelirlerini yukarıda yazdık, eğer bir karşılaştırma yapacaksan, 5 senede oluşan yükümlülüklerin karşısına 5 senede oluşabilecek gelirleri koyacaksın ki karşılaştırma doğru olsun.

    bir diğer durum da, galatasaray şampiyon olamazsa batacak geyiğine. şampiyonluk primi 15 milyon tl süper ligde. ligi 2. bitiren takım da 12 milyon tl alıyor. galatasaray ligi 8. bitirdiği yıl bile 39 milyon tl aldı. fenerbahçe’nin ise o sene rakamı 64 milyon tl’ydi. aradaki farkın 15 milyon tl'si şampiyon olduğu için aldığı ek prim, 9 milyonu da performans priminden kaynaklanıyordu. galatasaray'dan çok galibiyet almıştı çünkü. 1 milyon da geçmiş yıl şampiyonluğu sayısından. o sene 18’e 17 oldu şampiyonluk sayıları.

    yani şöyle düşünelim, galatasaray bu sene 2. olmuş olsaydı o zaman da fenerbahçe’den 5 milyon tl eksik alacaktı. 3 milyonu şampiyonluk ve 2.lik primi farkından, 2 milyonu da şampiyonluk sayısından. 3-5 lira da performans priminden düşük olurdu, galibiyet sayısı veya beraberlik sayısından ötürü.

    bir başka yalan da, galatasaray’ın kombine sayıları. geçen sene satılan kombineler ile bu sene satılanları toplamış galatasaray da, öyle 40.000 sayısına ulaşmış. stad ilk açıldığında 1.5 senelik satılmıştı kombineler. çünkü devre arası geçtik tt arena’ya. yarım dönemi 2010-2011 sezonu, 1 senesi de 2011-2012 sezonu. yani bu sene satılan kombineler ve eskiden kombine alanların kombinelerini yenilemesi sonucu 40.000 sayısına ulaşılıyor. kombine yenilemeyi hayrına yapmıyor değil mi galatasaray?

    mturhan'dan gelen ek: arena açılışı sırasında 2,5 senelik vip kombineler de satılmış. sayısı belli değil. bilen varsa onu da yazsın, düzeltelim.

    öööeeehh, canım sıkıldı. devam ederiz sonra, öperim.



  • Çok önemli bir konu, şuan staj defterimi yazmakla uğraştığımdan tamamını okuyamadım. Ama en kısa zamanda okuyacağım.
  • özet geçebilecek varmı? dalga geçmek için demiyorum fakat hiçbirşey anlamadım
  •  gs sermaye arttırımı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uAslAnkara

    özet geçebilecek varmı? dalga geçmek için demiyorum fakat hiçbirşey anlamadım

    Özeti şu.
    1 koyup 3 kazanacağım, kısa yoldan köşeyi döneceğim diyen uyanıklara o işin o kadar kolay olmadığını anlatıyor. Dünyanın neresinde küçük yatırımcı istediğini yapabiliyor. Bu tipler borsada piyondan öteye gidemezler.
  • Arkadaşım bazı şeyler yazmışsın olaya normal demeye getiriyorsun ama belli ki bu işlerden pek anlamıyorsun...O verdiğin bedelli örnekleride bunun ispatı

    Bak oradakilerin çoğu devasa şirketler, bankalar ve oranlarına iyi bak...Nominal değerdendir onlar..1 tl dir...25 tl değil..Yani Aysal ın yaptığı %400 değildir...

    İlk başvurusu %10.000 di ! SPK yuh, yavaş dedi, işi kitabına uydur dedi, oda gitti %400 yaptı, hisse fiyatını 25 tl


    Şimdi senin o verdiklerinle örnekleyelim...Hayır güzel açıklamışsın uzun uzun ama işine geldiği gibi anlatmışsın

    GARAN...%100...Nominal 1 tl...Elinde 1000 lot garan varsa, 2000 lot olur , cebinden 1000 tl çıkar..
    GSRAY...%400...Nominal 25 tl..Elinde 1000 lot gsray varsa, 5000 lot olur cebinden 100.000 tl çıkar !!!

    İki firmanın sermayesine, öz sermayesinede bir bak...Yatırımlarına , büyümesine bir bak...Sana ekonomi terimiyle ifade edelim...

    Bu kadar yüksek bedelli arttırımı, şirketin teknik iflası anlamına gelir...

    Ve,

    Bu yüksek arttırımdan sadece 3 ay sonra, %300 bedelli ve nominal 10 tl olarak yine açıklamıştır...Bu ne demek ?

    1000 lotu olan adam zaten fazladan 100.000 tl verdi...5000 lotu oldu..Ana parası aynı kaldı

    Bir %300 ve 10 tl daha, ne yaptı hesap ediyor musun ?

    5000*3 + 5000 = 20.000 lot...Cebinden çıkacak para 200.000 tl !

    Şimdi bak bakayım senin o verdiğin örneklerle uzaktan yakından alakası varmı ?



    Diğer mevzu gelirler...Yayın gelirleri zaten temlikli...Bu bedelli olmadan önce kulüp ve dernek biliyormuydu olayıda, Aysal hisse satmayacağız dediği halde 800.000 hisse sattılar ?

    Ayrıca, sportif gelirinin %90 ı neden derneğe aktarıldı, sportif e %10 bırakıldı...

    Onuda geçtik, 2014 den 2030 a kadar olan derneğe ait stad gelirlerini nasıl oluyorda bugün almış gibi gösterip bedelli paralarından mahsup edebiliyor ? Yani teferruat çok..Zaten mahkemede hakim ve avukatlarda soracaklardır bunları...

    Ünal Aysal değilmiydi, AIG şirketindeyken GS hisselerini ucuza alıp, sonra kulübe yüksek faizle rehin veren ? Adnan Polat bu hisseleri alarak kurtarmadı mı sizi bu bataktan ? Zamanında kulübede yaptı katekullisini anlayacağın..Ama yasal !

    Orada verdiğin stad gelirleri vs nin kime ait olduğunu iyi incele...Eksik ve yanlış bilgilerin var

    Bak sana gelir-gider dengesinide gösteren süper bir analiz..Dikkatlice oku, gör

    http://www.hayatimfutbol.com/index.php/2012/05/adan-zye-dort-buyuklerin-bilancolari/

     gs sermaye arttırımı


     gs sermaye arttırımı




    Bak sen bu soruları bir oku, sonra üstteki yazını tekrar gözden geçir...

    quote:


    KÜÇÜK YATIRIMCI SORUYOR

    1- kulübün saygın başkanı ünal aysal mali genel kurulda, kesinlikle hisses atışı düşünmüyoruz demiş midir dememiş midir? (söylediğine dair elimizde belge mevcuttur)

    2- kesinlikle hisse satışı düşünmüyoruz diyen saygn başkanın bu açıklamasından sonra 800.000 hisse satılarak, hisse fiyatları göz açıp kapayana kadar 180 li fiyatlara gelmiş midir gelmemiş midir? ( elimizde belge mevcuttur)

    3- açıklanan %9.900 ilk bedelli kararından sonra, saygın başkan, küçük yatırımcı lehine yeni formüller arıyoruz demiş midir dememiş midir? (belgesi mevcuttur)

    ve bu açıklaması %9,900 bedellinin küçük yatırımcı aleyhine olduğunun ıspatı değil midir?

    4- saygın!! başkanın, küçük yatırımcının 99 TL koyması gerken %9.900 ilk kararında, küçük yatırımcı lehine formülü, küçük yatırımcıdan 100 TL istemesi mi olmuştur?

    5- hisse değerimiz geçici olarak düşmüştür (170 TL), yavaş yavaş değerini buluyor (250 TL) beyanatı var mıdır?

    5-a- bu beyanatı ile, hisse fiyatlarının 170 TL altına düşmeyeceği izlenimi verilmemiş midir?

    5-b- bu beyanatı ile gsray hisse fiyatının olması gerken değerinin esasında 250 TL ve üzeri olması gerektiği izlenimi verilmemiş midir?

    5-c- bu beyanatı ile elinde hisse bulunduranların hisselerini satmaması,hatta 250 TL fiyattan bile alınabileceği algısı oluşturmamış mıdır? Bu durum manüpilasyona girmez mi?

    6- değerini buluyor (250 TL) beyanatına rağmen fiyat ne olmuştur?

    7- şirket birleşme raporlarında %90 %10 gelir paylaşımı açık ifade ile belirtilmiş midir.

    8- kulübün saygın başkanı, ilk bedelli kararından önce sık sık teknik iflas tehlikesi ve sermaye artırımı yapılacağını belirten demeçlerde bulundu.

    a) hisse satışı yapmadan önce bedelli sermaye artırımı yapılacağını biliyorlarmıydı?

    b) hisse satışı sonrası kulübün bedelli sermaye artırımı kararı alması ile kulüp ne kadar kazanmıştır? (satılan %25 payın bedellisine katılmayarak)

    c) kulüp ve sportif a.ş yöneticileri olmaları sebebiyle bu durum içeriden bilgi almak kapsamına girmiyor mu?

    9- kulüp başkanı, hisse fiyatlarının 350 li fiyatlardan 210 TL ye düşmesi sonucu..

    bu düşüşte hisse satışının etkisi olmadığını, imkb 100 endeksine pararlel bir düşüş yaşandığını..

    dolayısıyla, konjonktürel bir piyasaya paralel bir düşüş olduğunu belirten beyanları olmuştur.

    bu konjonktürel piyasa düşüşünde imkb 100 endeksi 65.000 den 49.000 olurken gsray 360 lı fiyatlarda 210 TL ye düştü.

    imkb endeksi bugün itibari ile 67.000 iken gsrayın eski fiyat ile 110 TLolmasını neye bağlıyorsunuz?

    10-Galatasaray hisselerini Borsa'da cazip hale getirmek için“Riva Arazisi satılacak, sermaye artırılacak bütün borçlar ödenecek “ denilerek hisse fiyatları çok yükseltilmiş midir?

    11- Galatasaray Derneği hisseleri satmadan önce hisse fiyatlarını tutmak için “Hisseler satılmayacak” denilerek TV programlarında defalarca manipülasyon yapılmamış mıdır?

    12- Dernek , İlk Bedelli sermaye artırımında önce hisselerini satarak 100Milyon Tl’lik yükten kurtulmuş mudur?

    13- Devletin Sporu desteklemek için yaptırdığı Stad, Sportif A.ş ‘ye 420 Tl’ye 16 yıllığına kiralanmış mıdır? (satılmıştır)

    14- 16 yıllığına kiralanan Stadın parası 3 ay içinde tahsil edilmek istenmiş midir?
  • Ben SPK izin veriyor mu vermiyor mu buna bakarım gerisi beni ilgilendirmez. Önemli olan klübün geleceği adına yaptığı icraattir.
  • AIG zamanındaki icraatleri nasıl ?

    Hisse satarak, yatırımcıya maliyet yükleyerek kulüp adına icraat olmaz. Her sene bedelli yapsın o zaman
  • SPK karşı çıkmıyor ve yasal işler dönüyorsa sıkıntı yoktur demek SPK asıl geçen seneki süreçte yaşanılan olayları incelemeliydi bence. Borsadan çok anlamam ama geçen sene ve ondan önceki sene ciddi şeyler oldu, Mehmet Demirkol'da bundan baya bir bahsetmişti ama kimse üstünde durmadı. Bu ülkede o olayların üstünde durulmuyorsa bunlarında üstünde durulmaz gibi geliyor.
  • böyle işlerin yasal olup olmadığı genelde 3-4 yıl sonra belli oluyor. 3-4 yıl sonra ünal başkan için suç duyurusunda bulunulursa bu olay yasal değil, suç duyurusunda bulunulmazsa bence yasaldır. ben bu kritere göre kararımı veririm.
  • Kanunlara aykırı birşey olsaydı spk izin vermezdi. o yüzden çıkıpta küçük yatırımcı diye ağlamasın kimse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thanatos13

    böyle işlerin yasal olup olmadığı genelde 3-4 yıl sonra belli oluyor. 3-4 yıl sonra ünal başkan için suç duyurusunda bulunulursa bu olay yasal değil, suç duyurusunda bulunulmazsa bence yasaldır. ben bu kritere göre kararımı veririm.

    3-4 yıl ? Şu anda millet devamlı suç duyurusunda bulunup ,dava açıyor..Geçenlerde avukatı boşa konuşmadı tv lerde..Bir sürü celp gidecek mahkemeden...TV ye çıkma sebebide budur zaten...

    Ama şu kesin, borsada yasal soygun mevcut ve yaptırımlar zayıf...Kararlar hep para babaları lehinedir..SPK bu konuda bir halt yapmaz çünkü kendi icraatleri bunu yalanlıyor..Borsada küçük yatırımcıyı kör etmek , daha iyi yoldurmak için aldıkları kararları bilen bilir..Takası 2 gün sonra görebilme, emir iptali, açığa alış satış , alan-satanı görememe gibi bir dolu yeni uygulama çıkardı..Hepsi yatırımcıların aleyhine, aracı ve patronların lehine....

    Bu konuda Aysal hüküm giymez..Mecnur ve nice speğe birşey olmadıysa buradada olmaz..Belki zarar tazmini sağlanır, onuda kulüp öderse öder
  • Bu tip bir sermaye arttırımı yasal mı değil mi? SPK izin vermiş mi vermemiş mi?

    Tamam durum pek sayılmaz ama " büyük balık küçük balığı her zaman yer " lafını bilmeyenler de borsaya girmesin kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiC

     gs sermaye arttırımı


  • Okuyorum okuyorum bir şey anlamıyorum
    ama bu önemli bi konu takip edeceğim
  • Galatasaray birşey yapınca hemen "küçük yatırımcı ölür" , "bu yasal değil" "şuç duyurusu yapılmalı" "hak yeniyor gibi terimler kullanılıyor.

    Anlamdığım bu yapılan spk tarafından onaylanıyorsa yani Legal yapılıyorsa ve LEGAL olmasına rağmen diğer arkdaşlar haktan hukuktan bahsedip robinhodculuk yapıyorsa ilk öncelikle şunu söylerim:

    O hile hurda diyen , hak hukuktan bahseden arkadaşlar İLLEGAL olarak yapılmış ve mahkeme tarafından (yargıtay süreci haricinde) karara bağlanmış şike konusunda spor ahlakından , diğer takımların emeklerine yaptıkları hırsızlıktan , hak & hukuk demeden halen birşey olmamış gibi bir kişinin peşine gidip olaya at gözlüğü ile bakıyorsanız bence edebinizle susunda ........
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    O hile hurda diyen , hak hukuktan bahseden arkadaşlar İLLEGAL olarak yapılmış ve mahkeme tarafından (yargıtay süreci haricinde) karara bağlanmış şike konusunda spor ahlakından , diğer takımların emeklerine yaptıkları hırsızlıktan , hak & hukuk demeden halen birşey olmamış gibi bir kişinin peşine gidip olaya at gözlüğü ile bakıyorsanız bence edebinizle susunda ........


    GS li biri bunları yazınca pek anlamı ve manası olmuyor kusura bakma...Komik duruyor hatta
    Neden deme, biliyorsun, yazdırma şimdi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    O hile hurda diyen , hak hukuktan bahseden arkadaşlar İLLEGAL olarak yapılmış ve mahkeme tarafından (yargıtay süreci haricinde) karara bağlanmış şike konusunda spor ahlakından , diğer takımların emeklerine yaptıkları hırsızlıktan , hak & hukuk demeden halen birşey olmamış gibi bir kişinin peşine gidip olaya at gözlüğü ile bakıyorsanız bence edebinizle susunda ........


    GS li biri bunları yazınca pek anlamı ve manası olmuyor kusura bakma...Komik duruyor hatta
    Neden deme, biliyorsun, yazdırma şimdi...

    Istersen yaz hocam. Benim dedigim gayet acik. Bir gsli bir fbli bir bjkli diyip laf cevirmekle olmaz.

    Forumda butun gun bu konu ile ilgili yazi yaziyorsun. Bu konuya gosterdigin alakayi, duyarliligi keske bahsettigim konudada gosterebilsen ;)

    Hadi hepsini gectim, 3 temmuz suresindeki klup yoneticilerinizin borsada manipule nasil yapilir dersini gormemisindir dimi !? Pardon ya onuda sizin klup yonticileriniz yapmaz biz yapmisizdir ;)

    Biraz olaylara dogrucu yaklasinda bizde sizi samimi gorelim guzelce tartisip saglikli konusmalar yapalim.

    Neyse bu konuda uzar gider boyle.

    Konu ile ilgili son sozum , spk olaya izin veriyorsa yapacak birsey yok. Demekki yasal olmayan birsey yok. Konu ile ilgili sikayeti magduriyeti olanda hakkini yasal olarak arar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu özeti şu kısa vadede kâr bekleyenler zararda uzun vadede olanlar kâr da olacaklar !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Özeti şu.
    1 koyup 3 kazanacağım, kısa yoldan köşeyi döneceğim diyen uyanıklara o işin o kadar kolay olmadığını anlatıyor. Dünyanın neresinde küçük yatırımcı istediğini yapabiliyor. Bu tipler borsada piyondan öteye gidemezler.

    He yav işte bu yav işte bu, anlata anlata dilimizde tüy bitti bazı tiplere bi türlü şunu anlatamadık. Roohans ne güzel özetlemiş tebrik ediyorum.

    Yalnız konuya yine sözde borsa uzmanları gelmiş daha konuyu görür görmez tahmin ettim gelmişlerdir diye, atlamışlar hemen.

    Konuyu açan arkadaş, tanhu11, Ankaradaysan arada sırada senle ders çalışalım yav ne güzel anlatmışsın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.