Şimdi Ara

Masaüstü PC de ses ve mouse problemi (Sorun Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dört yıl önce parçalarını kendim alıp topladığım ve bu güne kadar sorunsuz kullandığım Q9300 işlemcili,4gb ramli,250,250,1tb lık HDDli,Nvidia 8800gt ekran kartlı,gigabayte GA-X38-DS5 anakartlı sistemim geçenlerde duruduk yerde kendiliğinden reset atmaya başladı.

    Sürücülerden birinde belki ekran kartı sürücüsünde vs sorun vardır diye düşündüm,internet explorerde sıksık çökmeler olduğunu,java 7 nin çalışmadığını ve yüklenemediğini gördüm.Fazla uğraşmak istemediğim için sistemin yeni kurulduğu zamanlarda almış olduğum bir win7 disk imajını geri geri yükledim.Her şey başta sorunsuz tamamlandı.

    BIOS da bazı kontroller yaptım.Zaten herşey default moddadır bende.Hiç bir overclocok,ram modifikasyonu ve ya ekstra geliştirme işlemi yoktur.Her parçayı fabrikadan çıktığı şekliyle ve ve en stabil sürücüsü ile kullanırım.Dört yıldır hiç sorunsız kullandım bu şekilde.

    Ancak windows 7 imajını geri yükledikten sonra bir sorun belirdi.Klasörleri tıkladığımda duyulan klik sesi yerine sanki çok hızlı iki üç kez tıklıyormuşcasına bir TIIRT sesi duymaya başladım.Fare imleci tutuk hareket etmeye başladı.Sanki frame atlıyor gibi..İmlecin akıcı hareketi bozuldu sıçraya sıçraya hareket etmeye başladı.Bu bazen düzeliyor sonra tekrar oluyor.Sanki rami ve işlemciyi meşgul eden bir şey var gibi.Ama görev yöneticisinde ve performans izleyicinide hiç bir sorun görünümüyor.Hatta performans izleyicisini açınca bı takılmalar daha çoğalıyor.

    Windows 7 yi defalarca yeniden kurdum.Güncellemeli güncellemesiz defalarca denedim.Ayrıca media playerde açtığım videoların sesleri cızırtılı ve takılmalı çalmaya başladı.Daha önce hiç böyle birşey başıma gelmedi.BIOS da hatalı bir şey bulamadım.Yeniden kurulum sonrasında resetlemeler düzeldi.Ama sesteki cızırtı ve takılma sorunu mausun takılmalı hareketi halen devam ediyor.

    Başka mouseler denedim.Sorun donanımsal gibi görünüyor.Ama nereden olduğuna dair hiç bir fikrim yok.Takılmalar çok hafif ilk bakışta belli olmuyor gibi ama sinir bozucu.Microsoft kablosuz klavye ve mouse seti kullanıyorum.Pillerini yeniledim.Değişen bir şey olmadı.Mouse ve klavye fonksiyonlarında sorun yok.Sadece imleç takılarak çalışıyor.Alıcısını resetledim.Sürücülü sürücüsüz defalarca denedim.

    Çok sinir bozucu bir durum bu.Bazan istediğim yeri değil hemen yanını tıklıyor.Klasör açarken ve ya link tıklarken TIK TIK sesi yerine TIIRRT TIIRRT şeklinde ses çıkarıyor.Ve her kurulumda bu sesi duyunca sorunun devam ettiğini anlıyorum.

    Yeni windows kurulumunda bile devam ettiğine göre sorun donanımsal.Acaba onboard ses çipi,usb portlar,ramler ya da işlemci duruduk yere bozulmuş olabilir mi?

    Arkadaşlar bu sorunum hakkında bir fikri olan var mı acaba???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 23 Eylül 2012; 16:50:07 >



  • Disk kontrolu yapin bence.
  • Teşekkür ederim.Tüm diskleri taramadan geçirdim.Disklerde hiç bir problem görünmüyor.Disk performanslarında da sorun yok.

    Az önce sistemi tekrar formatlayıp bu kez windows xp kurdum.Bahsettiğim problemler kaybolmuş görünüyor.Bu durumda donanımsal sorun olasılığını eleyeceğim sanırım.Problemin win7 den kaynaklandığını düşünmeye başladım.

    Win 7 Çipset sürücüsü vs. ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba??
  • Windows özelliklerinde görünen işlemci saat hızının anormal bir değerde olduğunu farkettim.

    Bilgisayar sağ tık özellikler --işlemci yanında işlemci frekansı @ aynı frekans yazmalıydı.Ben de ise işlemci @2.5 Ghz yanında 23,76 gibi abuk bir değer görünüyordu.

    BIOS'a girdim.Bazı değerleri varsayılan dışında değiştirdim.Sorun düzeldi.

    Problem muhtemelen resetlemeler sırasında BIOS yazılımının hasarlanması nedeniyle oldu.

    BIOS optimze default yapmak da işe yaramıyordu.

    Bazı değerler default dışına gelince mesela CPU EIST ayarı varsayılanı enable iken disable yapınca sorun düzeliyordu.Ama bu intel speed step özelliği ile ilgili olduğu için varsayılan olarak enable olması gerekiyordu.Sorunun çıktığı nokta burasıydı.Daha güncel bir BIOS sürümü ile yazılımı flashladım.Sorunlar ortadan kalktı.

    Benzer sorunu olacak arkadaşlara fikir olsun diye yazdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.