Şimdi Ara

dac nedir? ne işe yarar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
22.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    AVR değin şey video sinyalini de işleyebilen bir amfi/tuner demektir. Benim evdeki AVR'ye eski VHS recorder, BD player, uydu alıcısı ve android box bağlı. Bunlardan gelen video ve ses sinyalini TV'ye gönderiyor, ses sinyalini ise bağlanan hoparlörlere (5+1,7+1,7+2,9+2 vs.) gönderiyor.


    Hocam selamlar. Bende de AVR var. TVBOX la birlikte yüksek kaliteli ses kodlarıyla film izlemeye çalışıyorum. Madem ses sinyalleri TV'ye gidiyor. O zaman ben DSTHD gibi çözünürlükleri göremem. Çünkü TV en fazla DTS çözüyor. Öyle mi?

  • Zendo kullanıcısına yanıt

    TV'nin desteklemediği ses formatları ile TV hoparlöründen ses alınamaz ama AVR'nin desteklediği tüm ses formatlarıyla AVR'ye bağlı hoparlörlerden ses alınabilir ancak bunun olabilmesi için kaynak cihazın direk AVR'ye bağlı olması gerekir, TV'ye değil. Yani tüm cihazlar AVR'ye bağlanacak, AVR de TV'nin ARC destekli HDMİ kanalına bağlanacak.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Benim 2014 yılında aldığım Beko tv de RCA ses çıkışı mevcut ve oradan bağlı amfiye.

  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Demek bazı TV'lerde var. Olabileceğini söylemiştim zaten.


    Beko TV'nin modeli nedir?

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Beko B50LW9336


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    İlk defa bir TV setinin arkasında analog audio-out çıkışları görüyorum. Aslında bütün TV setlerinde olması gerekir ama hem maliyet kaygısıyla hem de zaten dijital audio-out (tosslink ve koaksiyal) ve az çok aynı işi gören kulaklık çıkışı verdikleri için koymuyor çoğu üretici. Hele giriş seviyesi olanlarına hiç koymuyorlar. Sizdeki modelin portları gayet mantıklı ve zengin tasarlanmış. 1 x component, 1 x compozit 4 xHDMI ve 2 x USB girişi ile pc SYNC ve ses girişi ile bol giriş var. Bende 5 TV var, hiç birinde analog RCA çıkış yok ki LG model olanları orta-üst seviye, Samsung ve Vestel olanları giriş seviyesi. Sonuncusu da orta seviye ama hiç birinde RCA anolog çıkış yok. LG'lerde bol bol giriş var her türden ve çok sayıda ama ses çıkışı sadece optik.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Şimdiye kadar hiç dikkat etmedim ,ben hepsinde standart vardır diye düşünmüştüm.

    Sizin olmaz mesajınızı görünce içimden benimki nereye bağlı acaba diye tv yi indirdim.( Emindim ama yine bakmak istedim)

    Bundan önce 720p sunny vardı onda da vardı rca çıkış.


    Bence diğer firmalar kafayı sıyırmış olmalı.:)))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Yo, kafayı sıyırmadan değil de daha çok teknik nedenlerden ve buna bağlı maliyet kaygısından. TV setlerinin DAC'ları daha iyisi gerekmediği için en vasat DAC çipleri arasından seçilir. Ve yine analog ses amfileri de uyduruk şeylerdir çünkü TV hoparlörünün kapasitesi belli. Bir TV seti üzerine hifi hoparlör koyamazsın, mecburen 3-5 santim çaplı dandik hoparlörler koyacakları için bunları besleyen DAC çiplerinin ve analog amfilerinin de kaliteli olması gerekmiyor. Dolayısıyla bunlara verilecek analog çıkışlar da çok kaliteli ses vermeyecektir. Kaliteli ses isteyenler için zaten dijital çıkışlar optik veya koaksiyel koyuyorlar ve bu nedenle gereksiz maliyet olmasın diye analog rca çıkış koymuyorlar. Yok ben ısrarla analog çıkış istiyorum diyenlere de kulaklık çıkışını tavsiye ediyorlar çünkü kulaklık çıkışı analog rca çıkışlarla hemen hemen aynı işi görüyor. Ama bazı TV üreticileri hala analog rca çıkış koymayı sürdürüyorlar.


    Bir başka neden de şu: Kim bu analog rca çıkışlara gerek duyar? TV hoparlörlerinin sesini yetersiz bulup aktif hoparlöre veya stereo amfiye bağlamak isteyenler. Bunlar bu işi kulaklık çıkışı üzerinden de yapabilirler.


    Öte yandan evinde bir AVR'si ve 5+1 veya 7+2 vs. sinema sistemi olanlar bu çıkışları kullanmak istemeyecektir çünkü bu çıkışlar en iyi ihtimalle stereo ama çoğunlukla kaynak nedeniyle mono olacaktır. Evinde home theater sistemi olanlar bu nedenle surround sesi destekleyen dijital çıkışları kullanmak isteyeceklerdir.


    Bir de AVR'si olmayıp 3+1 veya 5+1 aktif/pasif surround hoparlörleri olanlar var. Onlar da yine aynı nedenle dijital çıkışı kullanacaklardır.


    TV üreticileri bu nedenle analog rca çıkışlara ihtiyaç duyanların sayıca az olduğunu ve bunlar için kulaklık alternatifi olduğunu düşünüyor ve ilave maliyet olmasın diye analog rca çıkışı ya hiç koymuyor ya da üst seviye modellerine koyuyor.


    Mesela şu üllastrasyon Toshiba TV'ye ait ve görüldüğü üzere rca çıkışı yok:


     dac nedir? ne işe yarar?



    Bu da bir Samsung TV bağlantıları. Görüleceği üzere analog rca çıkışlar yok:

     dac nedir? ne işe yarar?




  • Agirretxe kullanıcısına yanıt

    Üzerinden 2 ay geçmiş yinede cevap belki işine yarar.


    Kendim v30 plus ı satmadan dc03 ile kısa bir süre kullandım gayet iyi de çalıştı quad dac kapalı tuttum. Şimdi p20pro ile kullanmaya devam ediyorum aslen bu cihaz için dc03 ü tercih etmiştim. Şuan detay, çözünürlük ve ses şiddeti noktasında performansı v30 dan aşağı değil  dac nedir? ne işe yarar? 

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Bir tane daha gördüm başka Beko tv aklıma siz geldiniz.

     dac nedir? ne işe yarar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.