Şimdi Ara

Amd X6 1100T Overclock

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Dün 2 adet overclock'lu sapphire 7970 alarak crossfire yaptım. Daha öncesin de ise 2x 6850 cyclone CF kullanıyordum. Fakat, yaptığım testler de ekran kartı performansımın bir hayli düşük olduğunu gördüm. Oyun oynarken hiç bir sıkıntı yaşamasam da, ekran kartlarımı tam performansı ile kullanmak istediğim den dolayı, oluşan dar boğazı sizlerin yardımları ile aşmak istiyorum.

    En büyük sıkıntı, daha önce böyle işlerle uğraşmamış olmam. İşlemci yakmak filan da istemem. Fakat stabil bir değer için önerilerinizin yanında, nasıl bir yol izleyeceğimi anlatırsanız, seve seve dinlemek ve uygulamak isterim.

    Sistem özelliklerim:

    Amd 1100T X6 & Xigmatek Dark Knight Cpu Fan.
    Gigabyte GA-890GPA-UD3H. SB850 Usb/Sata III.
    Corsair Xms3 8GB 1600Mhz DDR3 CL9 (4x2) Quad bellek (unganged mod da çalışmaktadır).
    2x Sapphire HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı CrossFireX

    Stok halde test sonuçlarım (Güncel default sistemim ile):

    3D Mark 2011

     Amd X6 1100T Overclock

    3D Mark Vantage

    http://www.3dmark.com/3dmv/4287539

    Örnek bir 7970 CF performans tablosu

     Amd X6 1100T Overclock

    Amd de sanırım stabil bir ayar tutturmak zormuş. Fakat siteler de gezinirken stabil olduğu söylenen bir takım değerlere ulaştım (Linke girdiğiniz de üstten 8. sıra). Burada ki sorun, bu değerleri kendimin nasıl gireceği. Yani ne yapacağımım bilememem :).

    https://spreadsheets.google.com/pub?key=0Atid2icGx257dFc1MnRteTlMb3VOMy13WklIRWRITXc&hl=es&output=html

    Bios ayarlarım'dan bir görüntü

     Amd X6 1100T Overclock

    Bilgili arkadaşlardan, sabırlarını koruyarak bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Bu konu da gerçekten sağlam bir veriye rastlamadım. Umuyorum ki bu konudan bir çok arkadaş faydalanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 12 Eylül 2012; 2:53:40 >



  • Aslında performans sıkıntım yok. Alamayacağım bir performansa boşa yatırım yapmış olduk :). İntel olayına girsek işlemciydi, anakarttı yine bir masraf. En kötü ihtimal 1-2 sene bu duruma kabullenmek olacak:).

    Diğer arkadaşların da öneri ve düşüncelerini bekliyorum.

    İyi geceler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 12 Eylül 2012; 3:36:48 >
  • 7970 CF yapabiliyorsan İvy Bridge' de alirsin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut sistemimle (donanımla) oc. yapma şansı varken, şu anlık başka bir donanım değişimini gereksiz buluyorum açıkçası :).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    Mevcut sistemimle (donanımla) oc. yapma şansı varken, şu anlık başka bir donanım değişimini gereksiz buluyorum açıkçası :).

    o işlemci ile darboğazlı darboğazlı kullanırsın öyleyse o sistemi. ben 1090t ile gtx 670 kullandım bf3 anlık fps düşmeleri oluyordu canımı sıktı aldım bir intel. o cf için sağlam bir i7 şart bence. o işlemci ne kadar oc yaparsan yap kurtarmaz seni
    bu arada 3d mark 11 skorun oldukça düşük duruyor gerçekten ben bile tek gtx 670 le defaultta 8000 küsür alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 12 Eylül 2012; 6:09:35 >
  • Sağolun arkadaşlar cevaplar için. Dediğiniz gibi bir intel almak şart oldu. Öyle yapacağız artık :).
  • Peki, ben bu kartları teslim etsem ve gt 690 gibi bir kart alsam, dar boğaz sorununun önüne geçmiş olur muyum? :)
  • 1090t ve 6850 cf kullaniyorum bir sorun yasamiyorum hatta acr oyununda oc yaparsam kapat hatasi veriyor 3.2 ghz kullaniyorum su anda.benchmarklar onemli degil oyunlar onemli.bf3 online oyun takilmasi normal ping denen bir sey var tr serveri yok.bu oyunda islemciyi suclamak yanlis yani biz de oynadik.siz oyunlari 3dmark11 p testindeki gibi dusuk cozunurluk camur gibi mi oynuyorsunuz yoksa 1920x1080 mi oynuyorsunuz?1920'de islemcinin etkisi azalir.3dmark yapacaksaniz x testi yapin.anakartin epu gibi cevreye duyarli programlari varsa silin.takildiginiz test cok gereksiz ve tehlikeli bir test hem de p testi yapiyorsunuz.islemciden etkilenir surucuden etkilenir programdan etkilenir etkilenir oglu etkilenir.x testini yapin bir de onu gorelim hemen yorgan yakmaya koyulmayin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    1090t ve 6850 cf kullaniyorum bir sorun yasamiyorum hatta acr oyununda oc yaparsam kapat hatasi veriyor 3.2 ghz kullaniyorum su anda.benchmarklar onemli degil oyunlar onemli.bf3 online oyun takilmasi normal ping denen bir sey var tr serveri yok.bu oyunda islemciyi suclamak yanlis yani biz de oynadik.siz oyunlari 3dmark11 p testindeki gibi dusuk cozunurluk camur gibi mi oynuyorsunuz yoksa 1920x1080 mi oynuyorsunuz?1920'de islemcinin etkisi azalir.3dmark yapacaksaniz x testi yapin.anakartin epu gibi cevreye duyarli programlari varsa silin.takildiginiz test cok gereksiz ve tehlikeli bir test hem de p testi yapiyorsunuz.islemciden etkilenir surucuden etkilenir programdan etkilenir etkilenir oglu etkilenir.x testini yapin bir de onu gorelim hemen yorgan yakmaya koyulmayin.

    Doğru söylüyorsunuz Sn. .45 ACP. Takıldığım kısım, testler de ki sonuçlardı. Oyun sarısın da akıcılık proglemi yaşamamakla beraber, full hd ayarlar da oyun oynamaktayım.
  • 3dmark 11 x testi alın..

    ona göre durumu değerlendirelim..

    x6 1100t iyi bir işlemcidir..

    3.8-4 GHz çıkarabilirseniz dar boğaz, takılma vs.. sıkıntılar yaşamazsınız..
  • Dostum 3d mark sadece ekran kartı performance ını ölçmüyor.Kombine testlerde CPU nun fizik hesaplama değerleride ölçülüyor.Ondan ötürü testlerde kullanılarn üst seviye işlemcilerle yarışamazsın.
    Oyunlarda sıkıntı yaşamıyorsan ufak score lara takılma derim.sadece çarpan arttırarak amatörce olsa OC yaparak birazdaha iyi score alabilirsin.
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. X testini gün içinde fırsat yaratıp, koyacağım sizler için. En kötü ihtimal kartlarla böyle devam eder, daha sonrasın da intel'e geçtiğimiz de bu duygumuzu tatmin ederiz o aman. Şu anda her hangi bir performans sorunum yok zaten oyunlar da.
  • Extreme test sonuçlarım:http://www.3dmark.com/3dm11/4366216

    Score: X5195. Bu skor 6850 cyclone crossfire da 2400'dü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 12 Eylül 2012; 11:44:37 >
  • ben bir 1090T kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim 1.450v ile 4.0Ghz günlük kullanıyorum bu arada oc yaparken adım adım gitmeyi ve turbocore'u kapatmayı unutma HD7970 CFX olarak iki ekran kartı şu anki oyunlar için çok fazla güçlü gelir bence yok ben tüm oyunlardan 1920*1080 çözünürlükte 200 fps alacam diye uğraşıyorsan o başka bence oyunlarda min fps çok önemli birde min fps'de ne kadar kaldığı yoksa min fps 30 ise benim için yeterlidir. ben hala HD5870 1ghz gpu hızı ile devam ediyorum yoluma gpgpu işleri için aslında 7870 geçiyor içimden bakalım 8 serisi nasıl olacak elden geçmiş GNC nasıl bir sonuç verecek onu merak ediyorum kolay gelsin
  • Sanırım extreme sonuçları fena değil. Başka bir siteden şöyle bir sonuca ulaştım:

     Amd X6 1100T Overclock
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VenomS

    ben bir 1090T kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim 1.450v ile 4.0Ghz günlük kullanıyorum bu arada oc yaparken adım adım gitmeyi ve turbocore'u kapatmayı unutma HD7970 CFX olarak iki ekran kartı şu anki oyunlar için çok fazla güçlü gelir bence yok ben tüm oyunlardan 1920*1080 çözünürlükte 200 fps alacam diye uğraşıyorsan o başka bence oyunlarda min fps çok önemli birde min fps'de ne kadar kaldığı yoksa min fps 30 ise benim için yeterlidir. ben hala HD5870 1ghz gpu hızı ile devam ediyorum yoluma gpgpu işleri için aslında 7870 geçiyor içimden bakalım 8 serisi nasıl olacak elden geçmiş GNC nasıl bir sonuç verecek onu merak ediyorum kolay gelsin

    Dediklerinize katılıyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Liseli çocuklar gibi aç gözlülük yapmak değil amacım. Sadece mevcut sistemimi limitlerin de kullanabilmektir. Yoksa dediğiniz gibi, orta sınıf ekran kartı bile oyunların çoğunu akıcı oynatabilmektedir :).
  • dantelci fanatikler basmis burayi
  • benim dediğimde yanlış anlaşılmasın sizinle ilgili değildi kendimden örnek verdim dediğim gibi CFX birazda oyun ve programlardaki desteğede göre bir performansta alırsınız örnek vernek gerekirse intel cpular sadece mimariden değil birazda program ana kodlarında bulunan x86 içindeki bir kontrol setindeki Genuine intel kodunu görduğunda farklı işlemesinden de kaynaklıdır örnek olarak bu sitedeki testlere bakabilirsiniz kolay gelsin vallahi tabiiki aldığın donanımları tam kullanmak ister insan keşke biraz daha araştırıp HD7850~70 CFX bir sistem oluştursanydınız X6 1100T'li sisteminiz için kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiadam

    dantelci fanatikler basmis burayi

    "Dantelci" sesli güldüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VenomS

    benim dediğimde yanlış anlaşılmasın sizinle ilgili değildi kendimden örnek verdim dediğim gibi CFX birazda oyun ve programlardaki desteğede göre bir performansta alırsınız örnek vernek gerekirse intel cpular sadece mimariden değil birazda program ana kodlarında bulunan x86 içindeki bir kontrol setindeki Genuine intel kodunu görduğunda farklı işlemesinden de kaynaklıdır örnek olarak bu sitedeki testlere bakabilirsiniz kolay gelsin vallahi tabiiki aldığın donanımları tam kullanmak ister insan keşke biraz daha araştırıp HD7850~70 CFX bir sistem oluştursanydınız X6 1100T'li sisteminiz için kolay gelsin

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.