Şimdi Ara

Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
28
Favori
73.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Eğer aşağıdaki durumlar sizde varsa bu başlığı okumadan geçebilirsiniz.

    1. Doğru yerine yalana inanmak daha kolay geliyorsa

    2. Ben dahil , bir kişinin mesaj sayısı ne kadar çoksa , "illaki daha iyi biliyordur "diye düşünüyorsanız

    3. Forumdaki mesajları "Adam ne güzel açıklamış, hiç birşey anlamadım o halde mutlaka iyi ve doğru birşeyler söylemiştir" diye

    4. Çok uzun ve yabancı kelimelele anlaşılmaz şekilde yazılmış olmasını , az ve öz , doğru ve anlaşılır yazılmasından daha değerli buluyorsanız

    5. Benim yazdıklarımda da hata-eksiklik-yanlışlıklar olabilir. Hiç sorgulamadan kabul edecekseniz.

    *--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

    Bir konunun anlaşılmaz ve içinden çıkılmaz hale gelmesi isteniyorsa , bunun için aşağıdakilerin olması yeterlidir:

    1. Üretici firmların kafa karıştıracak açıklamaları

    2. Mağazalardaki satış elemanlarının yalan yanlık ve eksik bilgiye dayalı , sadece ürün satmak için söyledikleri

    3. Birçok forumdaki konu hakkında yetersiz bilgiye sahip olanların tahmin ve temmeni üzerine kurdukları açıklamalar

    4. Daha çok ve daha doğru bildiği düşünülen kişilerin yazdıkları ve bunların tastikleyicilerinin " teşekkürler, süper açıklama olmuş" şeklindeki pekiştimeleri

    *--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

    Konuya dönecek olursak, öncelikle konu içerisinde geçen kavramları sıralamaya ve açıklamaya başlamak faydalı olacaktır.

    Hz: Bir saniyedeki oluşum sayısı demektir.

    Kare sayısı : Bir saniyede görüntüde bulunan resim karelerini ifade eder

    Tv yayını: Amerika ve Avrupada farklı yayın sistemlerine göre yapılır. Amerika için NTSC, Avrupa ve ülkemiz için ise PAL denilen sistemde yapılır. NTSC 60 kare/saniye , PAL için 50 kare/saniyedir .

    PAL : VCD, DVD veya Bluraylerde 23,976 kare/ saniyelik formatı ifade eder. Neden yuvarlak bir rakam değildir sorusunun cevabı : 24x1000 / 1001 =23,976 şeklinde olmasındandır.

    NTSC: VCD, DVD veya Bluraylerde 29,76 kare/ saniyelik formatı ifade eder. Neden yuvarlak bir rakam değildir sorusunun cevabı : 30x1000 / 1001 =29,76 şeklinde olmasındandır.

    Interlaced: Çeşitli formatları olsa bile basitçe anlatmak gerekirse ; arka arkaya gelen resim karelerinden birkaç tanesi atılır ve geriye kalan resim karelerinin birinden tek diğerinden çift satırlar alınarak daha az yer kaplayacak (bant genişliği) oluşturulması. PAL sistem için arka arkaya gelen 4 resim karesinden 2. ve3. kareler atılır. 1. karenin tek 4. karenin çift satırları alınarak , ilk baştaki 4 karelik bilgi 1 karelik bilgiye indirilmiş olur. i harfi ile ifade edilir. Eski nesil teknolojidir ve tüplü tvler bu şekilde çalışır.

    De-interlace: Interlaced olan görüntünün tvde daha iyi görünecek şekilde düzeltilmeye çalışılması ve resim karesinin tam resim karesi olarak yeniden oluşturulması. Tv işlemcisine ve yazılımının başarısına göre iyi veya kötü sonuç verebilir.

    Progressive: Tek-çift satır yerine tam resim karelerinin kullanılması yöntemidir. p harfi ile ifade edilir. Yeni nesil bir teknolojidir ve lcd ve plazmalar bu formatta çalışırlar ve en iyi sonucu progressive görüntü ile verirler. İşlemcileri sayesinde interlaced görüntüyü düzeltip görüntüye çevirirler.

    24P: Saniyede 24 karelik görüntü. Eskiden film makinalarının sinemalarda oynattığı 24 karelik film gibidir.

    50i-60i : Yayın Interlaced formatında olduğu için 50i-60i şeklinde ifade edilir. 25i-30i şeklinde de ifade edilir ve yine aynı şekilde anlaşılır. Örnek:

    50i : 50 kare tek-çift satır interlaced görüntü
    25i : 25 kare interlaced görüntü

    Tv giriş değerleri : Tv hdmi veya scart , komposiz veya komponent girişlerinden belli değerlerdeki video sinyallerini kabul eder. bu değerler 50 veya 60 hz dir. Oyun konsolu, uydu alıcı, dvd-bluray oynatıcı, harici medya oynatıcı, bilgisayar Bu değerlerin dışında girşileri tvler kabul etmez. (İstisnai durumlar konumuzun dışındadır.) Tv ayarlarında otomatik olarak veya menüden veya tvye bağlanan cihazın menüleri üzerinden 50 veya 60 hz değeri seçilebilir.

    220Volt 50Hz : Tvnin çalışacağı ülkeye ait elektrik bilgileridir. Yani tvyi fişe taktığınızda 220 voltluk şebeke cereyanı gelir ve onun frekansı 50 hz dir.

    Tv modülünün çalışma frekansı : Tvlerde kullanılan ekranların (doğru adı modül, panel de denilir) bir çalışma değeri olur. 50hz 100 hz ve 200 hz gibi değerleri olur. Bu değerlerde sabit değil bir aralık şeklindedir. Öreneğin panel 48-65 hz gibi bir çalışma aralığına sahipse 50 veya 60 hz olarak çalışacağınız yazılımı (firmware) üzerinden otomatik olarak seçer. 90-130 hz aralığında çalışabiliyorsa Avrupada 100 hz, Amerikada 120 hz olarak çalışır.

    Motion Plus, True Motion, Motion Flow vs. : Firmalar tarafından dah akıcı resim üretmek için bulunan , mevcut resim karelerinin arasına hesaplama ile yeni kareler üretmeye dayanan sistemlerin adıdır. Yüksek ayarda kullanılması görüntüde takılma, yapmacık ve hızlanmış görüntü gibi sıkıntılar mevcuttur. Durma göre daha düşük ayarlarda kullanılmalı veya oyun gibi özel durumlarda tamamen kapatılmalıdır.

    Motion Plus 100 : 50 karelik gelen yayın karesine 50 tane hesaplanmış(interpolasyon) ara kare eklenir.
    Motion Plus 200 : 50 karelik gelen yayın karesine , 50 veya 100 kare veya siyah resim karesi de ara kare eklenir.

    CMR, MCI : Tv üreticilerinin akıcı görüntü üretebilmek için buldukları sistemleri ve bunun gücünü ifade etmek için kullandıkları değerler. 100-200-400-600-800-1000-1200-1600 gibi değerleri vardır. Her firmanın farklı isimlendirmesi vardır.

    Samsung için CMR (Clear Motion Rate, Akıcı Görüntü Oranı)
    LG için MCI (Motion Clearity Index , Akıcı Görüntü İndeksi)

    Samsungun CMR açıklaması :

    CMR120 : 5 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi
    CMR240 : 4 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi
    CMR480 : 3 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi
    CMR720 : 2 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi
    CMR960 : 1 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi


    Gerçek Hz (Refresh Rate) ve Yazılım ile Hz : Bildiğiniz üzere yalanın gümrüğü yoktur ve isteyen istediği kadar yazıyor. Genelde :

    Alt seviye tvlerde 50 hz gerçek panel hızı , CMR veya MCI özelliği yoktur. Fiyat aralığı 40" modeller için 1000-1500 lira civarıdır

    Giriş seviyesi tvlerde 50 hz gerçek panel hızı , 100 hz CMR veya MCI. 40" modellerin fiyatı 1500-1800 lira civarıdır

    Orta seviye tvlerde 100 hz gerçek panel hızı , 200 hz CMR veya MCI. 40" modellerin fiyatı 2000-2500 lira civarıdır , 3D özelliği vardır.

    Üst seviye tvlerde 200 hz gerçek panel hızı , 800 hz CMR veya MCI. 40" modellerin fiyatı 2500-3000 lira civarıdır, 3D özelliği vardır.

    50-100-200 Hz ile 60-120-240 Hz arasındaki fark : Ülkemiz ve Avrupa gibi PAL sitemi kullanan ülkelerde 50 ve katları şeklinde , Amerika ve Kanada gibi 60 hz ve katlarını kullanan ülkelerde ise 60 ve katları şekilde ifade edilir.
    Yazılım hızı ise PAL sistemi kullana ülkelerde 100-200-400-800 , NTSC sistemi kullanan ülkelerde 120-240-480-960 şeklinde olur.

    Zaten Türkiyede tüm yayınlar 50hz , 100 hz tvye gerek yok : Bu kadar basitçe sebep sonuç ilişkisi kuran kişilerin konu ile ilgili bilgileri yoktur. Yazdıkları, basma kalıp piyasa dedikodularıdır ki bu sizi yanıltmaktan başka bir işe yaramaz. Türkiyede veya dünyada yayınları 50 veya 60 hz olması doğru bir bilgidir ama konuyla ilgisi yoktur. Önemli olan tvnin , akıcı bir şekilde görüntüyü üretip üretemediğidir. Bu işlemde panel kalitesi , işlemci hesap gücü görüntü çıkış kalitesi ve yazılımının becerisi devreye girer. Biz sonucu görürüz , arka planda neler döndüğü son kullanıcı olarak bizi çok da fazla alakadar etmez , etmemelidir de.

    Akıcı görüntü : Tvnin işlemcisi + yazılımı + panelinin bir arada uyumlu çalışması ve yüksek kaliteli olmasının toplam bir sonucudur. Tüm bu 3 bileşen iyi olursa sonuç iyi olur. Bunu malesef bir maddi bedeli vardır. Tvnin bu fiyatı ne kadar hakettiği ile ,firmaların piyasa koşulları gereğince tv satmaya çalıştıkları ayrı konulardır.

    Tv üreticileri bu 3 ana bileşenlerde oynama, kısıtlama, ekleme çıkartma yaparak farklı seviye-kalite ve fiyatlanmaya sahip tvler üretirler. İhtiyaç doğrultusunda , bize en çok hitap eden tvyi seçmeye özen göstermeliyiz.

    Çok fazla genelleme yapmadan ve istisnai durumlarla kafa karışıklığına meydan vermeden anlatmaya çalıştım ama malesef konu , daha önce ilgisi ve bilgisi bulunmayanlar için fazlasıyla karışık.

    Yukarda yazdıklarımda yanlış ifadeler veya kafa karıştıracak noktalar varsa lütfen haber verin düzelteyim.

    ===============================================

    CMR yi anlatan Samsungun videosu :

    http://www.youtube.com/watch?v=f5uFsyuHV3E


     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI  Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI  Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI

     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI  Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.
    kısa ve öz olmuş elinize sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    kısa ve öz olmuş elinize sağlık

    Alıntıları Göster
    alıntı yapmadan cevaplayalım lütfen.

    emeğine sağlık güzel konu olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.

    100
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teco1095

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.

    100

    Alıntıları Göster
    teşekkür ederim sağolsun ben 660s aldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    teşekkür ederim sağolsun ben 660s aldım

    Alıntıları Göster
    o 1 piksele ne kadar uzaktan bakacağında önemli.
  • Sabitlemelik konu olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.

    Ben seçim için araştırırken yabancı sitelerde 620 lerin 50hz olarak geçtiğini görmüştüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.

    Ben seçim için araştırırken yabancı sitelerde 620 lerin 50hz olarak geçtiğini görmüştüm.

    bende işimi garantiye aldım onu göz önüne alaraka660s aldım ama hala net bir bilgi yok 50 hz diyende var 100 hz diyende var 620s icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: talin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....


    peki söyle bir sorum olucak bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim 47 lm 620 s 400 mcı yazıyor ama benim merak ettiğim panelin hercek hz değeri 50 hz mi yoksa 100 hz mi 100 hz se bence gayet güzel.

    Ben seçim için araştırırken yabancı sitelerde 620 lerin 50hz olarak geçtiğini görmüştüm.

    bende işimi garantiye aldım onu göz önüne alaraka660s aldım ama hala net bir bilgi yok 50 hz diyende var 100 hz diyende var 620s icin

    Alıntıları Göster
    Motion Resolution: Hareketli görüntü çözünürlüğünü belirleyen ve tv inceleme sitelende çokça kullanılan FPD Benchmark Software Test Blurayındeki testin adıdır. Bu testte aşağıdaki resimdeki çubuklar hareket ettirilir ve hangi çizgilerin daha net göründüğüne bakılır. Giriş seviyesi tvlerde 300 satır, orta seviyelerde 600-800 satır, üst seviye tvlerde ise 1080 satır görüntü almak mümkündür.


     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI


     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Motion Resolution: Hareketli görüntü çözünürlüğünü belirleyen ve tv inceleme sitelende çokça kullanılan FPD Benchmark Software Test Blurayındeki testin adıdır. Bu testte aşağıdaki resimdeki çubuklar hareket ettirilir ve hangi çizgilerin daha net göründüğüne bakılır. Giriş seviyesi tvlerde 300 satır, orta seviyelerde 600-800 satır, üst seviye tvlerde ise 1080 satır görüntü almak mümkündür.


     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI


     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI


    Alıntıları Göster
    Firmalara ait araya hesaplanmış (interpolasyon) resim ve siyah kare ekleme ya da arka ışıklarıları da kullanarak daha akıcı resim verme çabalarını gösteren açıklayıcı resimler. Gerçek hayatta her zaman bu şekilde planlandığı gibi rast gidiyor olmasa en azından çalışma matığını anlatabilir.













  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Firmalara ait araya hesaplanmış (interpolasyon) resim ve siyah kare ekleme ya da arka ışıklarıları da kullanarak daha akıcı resim verme çabalarını gösteren açıklayıcı resimler. Gerçek hayatta her zaman bu şekilde planlandığı gibi rast gidiyor olmasa en azından çalışma matığını anlatabilir.















    Alıntıları Göster
    Fakat gerçek hayatta topu bulmak ve araya kare hesaplamak her zaman o kadar da kolay olmaz.

    İnterlaced denilen tek satır çift satırlık görüntüde eğer bitrate düşükse illa ki bulanıklık sorunu oluçacaktır. Ayrıca motion plus tekniklerinde artifact denilen , aşağıdaki gökdelen pencerelerindeki gibi anlık resim bozulması görülebilecektir.



     Tvlerdeki HZ Konusu Hakkında : 50 Hz , 100 Hz , 200 Hz, Gerçek Hz Değeri, Yazılım ile Hz, CMR , MCI
  • 40es8000 var bende akiskanligi nasil maksimize ederiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaniyorsunfuatabi

    40es8000 var bende akiskanligi nasil maksimize ederiz
    Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla çıkardığım sonuç televizyon alırken dikkat etmemiz gereken en önemli parametre Hz. Diğer bütün fonksiyonlar genel olarak ihtiyaca ve beğeniye kalmış durumda.

    Konuyu açan arkadaşın yazdığına göre;

    CMR-MCI 100 gerçek değeri 50Hz.
    CMR-MCI 200 gerçek değeri 100Hz.
    CMR-MCI 800 gerçek değeri ise 200Hz. oluyor.

    Bu bilgiye nereden ulaşıyorsunuz ? Hiç bir firmanın resmi sitesinde yada ürünü satan mağazaların bilgileri arasında bu bilgilere rastlamadım.

    Benim merak ettiğim MCI400, PMR400, PMR600 ve PMR800 (PMR Philips için) ün gerçek Hz değerleri nedir ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkb7ue

    Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla çıkardığım sonuç televizyon alırken dikkat etmemiz gereken en önemli parametre Hz. Diğer bütün fonksiyonlar genel olarak ihtiyaca ve beğeniye kalmış durumda.

    Konuyu açan arkadaşın yazdığına göre;

    CMR-MCI 100 gerçek değeri 50Hz.
    CMR-MCI 200 gerçek değeri 100Hz.
    CMR-MCI 800 gerçek değeri ise 200Hz. oluyor.

    Bu bilgiye nereden ulaşıyorsunuz ? Hiç bir firmanın resmi sitesinde yada ürünü satan mağazaların bilgileri arasında bu bilgilere rastlamadım.

    Benim merak ettiğim MCI400, PMR400, PMR600 ve PMR800 (PMR Philips için) ün gerçek Hz değerleri nedir ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Resmi sitelerde vs bulunmaz o bilgiler,yabancı sitelerde testlerde,forumlarda oluyor.Benim Philips' 40/5007 kağıt üstünde PMR400 ,gerçek tazeleme hızı 100hz olarak geçiyor,hiç bir hareketli görüntü sorunu yok o bakımdan çok memnunum

    Ender123 e sormak isterim,çok güzel bilgiler,yabancı kaynaklarda da ayni konu benzer şekillerde açıklanıyor ama yine de hep ayni şey kafama takılıyor: Esas olan 50hz tazeleme hızı ise ve bunun yukarısı ara kare eklemek suretiyle elde edilien pseudo hızlarsa o zaman gerçek(native ) 100hz diye sözü edilen hız nedir(hatta 200hz gerçek hız da var!) onun da kare eklemek suretiyle elde edilmiş olması gerekmez ,niye gerçek/native diye adlandırılıyor?
    Bunu yukarıda açıklamış olabilirsiniz ben anlamamışımdır bir ker daha açıklar mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 23 Kasım 2012; 10:29:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkb7ue

    Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla çıkardığım sonuç televizyon alırken dikkat etmemiz gereken en önemli parametre Hz. Diğer bütün fonksiyonlar genel olarak ihtiyaca ve beğeniye kalmış durumda.

    Konuyu açan arkadaşın yazdığına göre;

    CMR-MCI 100 gerçek değeri 50Hz.
    CMR-MCI 200 gerçek değeri 100Hz.
    CMR-MCI 800 gerçek değeri ise 200Hz. oluyor.

    Bu bilgiye nereden ulaşıyorsunuz ? Hiç bir firmanın resmi sitesinde yada ürünü satan mağazaların bilgileri arasında bu bilgilere rastlamadım.

    Benim merak ettiğim MCI400, PMR400, PMR600 ve PMR800 (PMR Philips için) ün gerçek Hz değerleri nedir ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


    aynısı bendede var cevaplarsan seviniriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExZaL

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkb7ue

    Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla çıkardığım sonuç televizyon alırken dikkat etmemiz gereken en önemli parametre Hz. Diğer bütün fonksiyonlar genel olarak ihtiyaca ve beğeniye kalmış durumda.

    Konuyu açan arkadaşın yazdığına göre;

    CMR-MCI 100 gerçek değeri 50Hz.
    CMR-MCI 200 gerçek değeri 100Hz.
    CMR-MCI 800 gerçek değeri ise 200Hz. oluyor.

    Bu bilgiye nereden ulaşıyorsunuz ? Hiç bir firmanın resmi sitesinde yada ürünü satan mağazaların bilgileri arasında bu bilgilere rastlamadım.

    Benim merak ettiğim MCI400, PMR400, PMR600 ve PMR800 (PMR Philips için) ün gerçek Hz değerleri nedir ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


    aynısı bendede var cevaplarsan seviniriz.

    Açtığım konuda bir arkadaş cevapladı bu sorumu, bakabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_68325813/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68355950
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Arkadaşlar,

    Eğer aşağıdaki durumlar sizde varsa bu başlığı okumadan geçebilirsiniz.

    1. Doğru yerine yalana inanmak daha kolay geliyorsa

    2. Ben dahil , bir kişinin mesaj sayısı ne kadar çoksa , "illaki daha iyi biliyordur "diye düşünüyorsanız

    3. Forumdaki mesajları "Adam ne güzel açıklamış, hiç birşey anlamadım o halde mutlaka iyi ve doğru birşeyler söylemiştir" diye

    4. Çok uzun ve yabancı kelimelele anlaşılmaz şekilde yazılmış olmasını , az ve öz , doğru ve anlaşılır yazılmasından daha değerli buluyorsanız

    5. Benim yazdıklarımda da hata-eksiklik-yanlışlıklar olabilir. Hiç sorgulamadan kabul edecekseniz.

    *--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

    Bir konunun anlaşılmaz ve içinden çıkılmaz hale gelmesi isteniyorsa , bunun için aşağıdakilerin olması yeterlidir:

    1. Üretici firmların kafa karıştıracak açıklamaları

    2. Mağazalardaki satış elemanlarının yalan yanlık ve eksik bilgiye dayalı , sadece ürün satmak için söyledikleri

    3. Birçok forumdaki konu hakkında yetersiz bilgiye sahip olanların tahmin ve temmeni üzerine kurdukları açıklamalar

    4. Daha çok ve daha doğru bildiği düşünülen kişilerin yazdıkları ve bunların tastikleyicilerinin " teşekkürler, süper açıklama olmuş" şeklindeki pekiştimeleri

    *--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--






    Sizin ve forumdan birkaç daha arkadaşımızın yazılarını çok severek ve zevkle takip ediyorum.

    İlk mesajınızda alıntı yaptığım kısma kadar olan yazı bile sizin ne kadar konulara hakim ve dürüst bir kişiliğiniz olduğunu bana tam olarak gösteriyor...

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smallhunter -- 23 Kasım 2012; 16:25:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smallhunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Arkadaşlar,

    Eğer aşağıdaki durumlar sizde varsa bu başlığı okumadan geçebilirsiniz.

    1. Doğru yerine yalana inanmak daha kolay geliyorsa

    2. Ben dahil , bir kişinin mesaj sayısı ne kadar çoksa , "illaki daha iyi biliyordur "diye düşünüyorsanız

    3. Forumdaki mesajları "Adam ne güzel açıklamış, hiç birşey anlamadım o halde mutlaka iyi ve doğru birşeyler söylemiştir" diye

    4. Çok uzun ve yabancı kelimelele anlaşılmaz şekilde yazılmış olmasını , az ve öz , doğru ve anlaşılır yazılmasından daha değerli buluyorsanız

    5. Benim yazdıklarımda da hata-eksiklik-yanlışlıklar olabilir. Hiç sorgulamadan kabul edecekseniz.

    *--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

    Bir konunun anlaşılmaz ve içinden çıkılmaz hale gelmesi isteniyorsa , bunun için aşağıdakilerin olması yeterlidir:

    1. Üretici firmların kafa karıştıracak açıklamaları

    2. Mağazalardaki satış elemanlarının yalan yanlık ve eksik bilgiye dayalı , sadece ürün satmak için söyledikleri

    3. Birçok forumdaki konu hakkında yetersiz bilgiye sahip olanların tahmin ve temmeni üzerine kurdukları açıklamalar

    4. Daha çok ve daha doğru bildiği düşünülen kişilerin yazdıkları ve bunların tastikleyicilerinin " teşekkürler, süper açıklama olmuş" şeklindeki pekiştimeleri

    *--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--






    Sizin ve forumdan birkaç daha arkadaşımızın yazılarını çok severek ve zevkle takip ediyorum.

    İlk mesajınızda alıntı yaptığım kısma kadar olan yazı bile sizin ne kadar konulara hakim ve dürüst bir kişiliğiniz olduğunu bana tam olarak gösteriyor...

    Teşekkürler...
    bazı teknık konuları tam anlamasakta sunum çok guzel..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.