Şimdi Ara

Delonghi 810 buhar kazanlı ütü / İlk İnceleme ( Satın aldım ).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç haftadır kazanlı ütü incelemelerini okuya okuya artık kafam allak bullak olmuştu.
    İlk önce Philips 9240 kazanlı ütüyü satın almış ama arızalı olmasından olsa gerek, doğru düzgün randımanlı kullanamadan ertesi gün ana merkeze iade etmiştim.
    Geçen hafta içerisinde bir Web sitesinden Tefal 9461 sipariş geçmiştim ama bu sefer de tedarikçi firmanın web sitesine gönderdiği ürün düzgün değildi
    ve beni arayıp yenisini beklemek isteyip istemediğimi sorduklarında ütü siparişini iptal ettirmiştim.

    Bu sefer Delonghi markayı mercek altına aldım ve bir kaç markette gezip inceledim üstün körü. Benim için kağıt üstünde ( ileriye dönük ) en iyi modelin 1860 model olduğuna karar verip incelemeye gittiğimde hayal kırıklığı ile karşılaştım. Zira ürünün kalitesi beklediğimin çok altındaydı. Hani pazarlarda satılır 20-30 TL'lik kısa ömürlü kalitesiz malzemeli ürünler, neredeyse o tür kalitesiz bir ürünle karşılaştım. Daha ütüyü elime alır almaz duraksadım acaba yanlış markaya mı bakıyorum diye. Düğmeleri vs. kısa sürede bozulacak gibi gözüktü gözüme.

    Hemen yanında 1880 model olanı vardı ve arada en az 2-3 gömlek kalite farkı var kullanılan malzeme bakımından. Ama fiyat çok uçuktu ( 900 TL / Teknoloji markette ).

    Tam umudumu kesmek üzereydim ki bu sefer yine ütü önerileri bölümünde " metehan_bera" nickli kullanıcı arkadaş Delonghi 810 Model ütünün A101 markette 199 TL'ye satıldığını bildirmiş.

    Piyasada en uygun 260 TL gözüküyordu. Mail yazdım A101'e ellerinde olup olmadığını ve fiyatı konusunda. Ertesi gün telefonla dönüş yaptılar ve bana yakın olan bir şubelerinde ( Beylikdüzü ) son bir adet olduğunu bildirdiler.
    Ertesi gün gidip satın aldım. Ütü eski model ama sanırım çıktığı zamanlarda üst modeller arasındaydı ki kullanılan malzeme kalitesi bence gayet iyiydi.

    Ütünün özellikleri son çıkan modeller gibi bir çok özelliği bir arada barındırmıyor ama 200 TL'lik bir fiyatın bolca karşılığını aldığıma inanıyorum. 4 Bar ve 90 Gr. sürekli buhar çıkışı olduğu yazıyor.
    İncelemelerde 5,5 - 6 bar'lı ve en az 120 Gr sürekli buhar çıkışlı modellere baktığımdan beklentim bu ütüde düşüktü ama verdiği buharı görünce şaşırdım. Gayet yeterli ve güçlü buhar veriyor.
    Öyle ki ütü masasının üstündeki sünger ince olduğundan sık sık ütü masasının altındaki buhar taneciklerini siliyorum.

    Ütünün kullanımı gayet güzel, yağ gibi ütü yapılıyor. 2 dakikada ütüye hazır hale geliyor ve sürekli su takviyesi yapılabiliyor ( musluk suyu ). En son buhar ayarında çıkan buhar çok geldiğinden ben ayarı yarıya getirdim.
    Kazan haznesi ufak dolayısıyla çok yer kaplamıyor. Su kapasitesi de ufak ( 600 Ml ) bu yüzden yakında yedek su kabı tutuyorum.
    Bir gün önce giydiğim ve yıkamak için kenarda tuttuğum kırışık gömlekte denedim ilk ütüyü ve gayet güzel bir şekilde ütüledi. Bu arada Philips'te yarım saat ütü sonrasında elim ağrımaya başlamıştı ama bu ütüde öyle bir şey olmadı.

    Ütünün özelliklerinde ( kendi web sitesinde ) otomatik kapanma var yazıyor ama kazan mı yoksa ütü mü kapanıyor onu anlayamadım henüz. Bir de temizlik tıpası var yazıyor ( musluk suyu kullanıldığından, oluşan kireç temizliği için ) ama tıpa falan yok kazanda. Ayrıca, kullanılan taban çok nazik. Normal kumaşları ve iki pantolon ütüledim ve düğmelere çok dikkat ettim ama tabanca gözle görülür ince çizikler oluştuğunu gördüm. İleride ne olur bilmiyorum. Buhar verme düğmesi güncel ütülerden farklı. Yuvarlak ve tırtıklı bir düğme var çevrilince buharı ayarladığınız. Kademeli olarak buhar gücünü o şekilde ayarlıyorsunuz / Düzeletme; Kademe ayarı yapılmıyormuş o tırtıklı düğmede. En sona getirince ufak bir kilit sistemi var ve sürekli buhar vererek ütü yapabiliyorsunuz. Ek olarak, düşük sıcaklıkta ütü yaptığımda damlatma ile karşılaştım ama öyle çok değil. Önce yüksek ısıda kullanıyordum, sonra düşük ısıyı denemek istedim ve kısa sürede tekrar ütüye başladığımda bir kaç damla oluştuğunu gördüm gömlek üzerinde. Ayarları iyi yapamadığımdan da olmuş olabilir. Zamanla ütüye ve ayarlarına elim alışınca iyice inceleme imkanım olacaktır diye düşünüyorum.

    Eğer siz de benim gibi inceleme vs. yaptıkça iyice kafa karışıklığı yaşıyorsanız bence bu ütü modelini de incelemenizi tavsiye ederim. En azından gidip görme imkanınız varsa kendi gözlerinizle inceleyin derim.
    Sonuçta onca inceleme sonucunda piyasada 200 TL civarında bulunan kazanlı ütüler var ama bana kalite olarak çok yetersiz geldi.

    Eğer bir arıza vs. çıkartmazsa uzun süreli kullanabileceğim bir ütü olduğunu düşünüyorum.

    http://www.delonghi.com/tr_tr/products/vvx815/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qube26 -- 24 Eylül 2012; 17:50:51 >







  • inceleme için tşk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalaraz

    inceleme için tşk.

    Rica ederim. Umarım satın alacaklara yararlı olur.
  • A101 deki fiyatı ben yazmıştım...))))
    Bu arada otomatik kapanması mevcut değil...ancak eşim ütüyü bir gömleğin üzerinde unutmuş, ve herhangi bir yanık olmadıgını söyledi...(Ütüyü aldığımda Çetinkayadan Taban koruyucusu almıştım,7 TL ye... Performansı biraz düşürdüğüne inanıyorum -taban koruyucusuz kullanmadım bu arada- ama çizikler ve yanıklar için koruyucu olması önemli benim için)... Çalışırken sürekli su doldurabilmek gerçekten avantaj... Temizlik tıpasının olduğunu ben de görmedim. Kireç temizliğinin nasıl ve hangi aralıklarla yapıldığını merak ediyorum.
    bu arada buhar düğmesini ben hep kilitli yerde kullanmışım... Tırtıklı olmasının özelliğini yazdığınız için teşekkürler... Kademeli olduğunu bilmiyordum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metehan_bera

    A101 deki fiyatı ben yazmıştım...))))
    Bu arada otomatik kapanması mevcut değil...ancak eşim ütüyü bir gömleğin üzerinde unutmuş, ve herhangi bir yanık olmadıgını söyledi...(Ütüyü aldığımda Çetinkayadan Taban koruyucusu almıştım,7 TL ye... Performansı biraz düşürdüğüne inanıyorum -taban koruyucusuz kullanmadım bu arada- ama çizikler ve yanıklar için koruyucu olması önemli benim için)... Çalışırken sürekli su doldurabilmek gerçekten avantaj... Temizlik tıpasının olduğunu ben de görmedim. Kireç temizliğinin nasıl ve hangi aralıklarla yapıldığını merak ediyorum.
    bu arada buhar düğmesini ben hep kilitli yerde kullanmışım... Tırtıklı olmasının özelliğini yazdığınız için teşekkürler... Kademeli olduğunu bilmiyordum...



    Kusura bakmayın kullanıcı adınızı hatırlayamamıştım. Tekrar teşekkür ederim öneri için.

    Bu arada; benim hatam ( yanılttığım için özür dilerim ), kademe ayarı yokmuş. Normalde güncel ütülerde kademe vardı. Yani sürekli buhar ve şok buharı aynı düğmeden ya da iki ayrı düğme ile ( modele göre değişiklik gösteriyor ) ayar yapılabiliyor. Bizim cihazdaki buhar ayarı kazanın üzerinde. En yüksek ayara getirdiğimizde Şok buharı elde edebiliyoruz. Ben o ayarı ortada tuttuğumdan ve kısa kısa buhar vererek ütülediğimden sanki kademeli ayar varmış gibi algılamıştım. Şüpeye düştüğümden ütüyü açıp denedim ve kademe ayarı olmadığını gördüm.


    Dün ütü yaparken ilk ısınma sonrasında çıkan buharda çok az kireç de geldi. Henüz Delonghi servisi arayıp teyit etmedim ama bu ütünün temizliği sanırım
    kazansız ütüler gibi olacak ( kireçlenme başladığında ütü ilk açıldığında en yüksek ısıya getirip bir müddet bekliyorsunuz, sonrasında da bir bezin üzerine şok buharı sürekli olarak veriyorsunuz. Bu esnada tabandaki deliklerde biriken kireçleri dışarı atıyorsunuz ).

    Hatta; ablamda bulunan Tefal 9360'da normalde kireç temizleme aparatı var kenarda. Ama o tek başına yeterli gelmemiş.
    Kireçlenme ve sonrasında oluşan lekeyi sormak için servise gittiğinde servis o kireç aparatını düzenli olarak temizlemenin tek başına yeterli gelmediğini
    kazanlı ütüyü de kazansız ütüleri temizler gibi ( yukarıda anlattığım şekilde ) temizlemesi gerektiğini bildirmiş. O günden sonra kireçlenme konusunda pek sıkıntı yaşamadılar. Tahminin bu ütüde de ona benzer bir temizleme yöntemi olması gerek ama yetkili servisten emin olmadan kesin budur diye yazmak istemiyorum.


    Taban koruyucuyu hassas kumaşlar ve koyu renklilerde kullanmak için satın almayı düşünüyorum bende. Dün siyah bir gömleğim vardı ve kenarından deneme yaptığımda parlattı gömleği. İyiki deneme yapmak aklıma geldi yoksa gömleğe zarar verebilirdim de sanırım




  • Teşekkür ederim.
    Özellikle kireç temizleme olayı için.
    Umarım uzun seneler kullanırız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.