Şimdi Ara

Okula gitmelik 'scooter' tarzı motor bulamadım bir türlü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceleri Vespalara baktım, öyle bir modelini araştırmadım Vespa yazıp arattım, yok arkadaş sıfırı zaten alınacak gibi değil ikinci elleride sıfırlarıyla yarışıyor. Modelli olması önemli değil dedim, biraz daha yaşlılarına baktım bakımlı olunca yine4-5 bin seviyesinde. Dökülen motorlar var ama onun içinde emek harcamak sanayide tanıdık anlayan olması lazım.

    Yani duruma göre 1-3bin aralığında, görüntüsü hoş, sempatik, küçük ama gerektiğinde iki kişiyi (130kg falan) taşıyabilecek başlıkta belirttiğim tarzda motor bulabilirsem almak isterim.

    Vespalar pahalı gelince Honda Today'lere baktım, bugün yolda gördüm biraz Vespa vari geldi, onu anımsatıryor. Onlarında en uyduruğu yine 2bin..

    bin- bin 500 lira veripte şu kaba kocaman scooterlardan da almak istemem hem görüntüsü kaba hem büyük hem her şeyi sıkıntı.

    Önüme çıkarsa almak istiyorum, acaba hangi modelleri takip etmeliyim. Yukarıdaki iki model motora benzer olsun istiyorum.

    Ankara'da kullanacağım, öğrenci olup Konya'dan geliyorum.

    Daha motordan önce 2-3 bin lira harcamam olacak, sıra motora umarım gelir maddi imkan olarak.

    Okula gitmelik ne olur ki bana



  • Kymco agility city 125,bütçe yeterli değilse temiz 2.eline bakmanı tavsiye ederim.
  • Mondiallere bak.
  • Alicagim scooterla Ankara Konya arasi gidip gelicekmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scooter tavsiyesi isteyene yazdıgım cvp kopyala yapıstır yapıyorum: Çin malından uzak dur. Kymco tavsiye ederim sitesinden arastır. Ayrıca Scooterla virajları yavas donmek zorundasın bu nedenle Cup veya Commuter tarzı motorlar tavsiye ederim. Hem de scooter o tarz motorlara gore %50 fazla yakıt yakar. Cup veya Commuter'dan sasma. Kymco 2800 yazıyordu sitesinde ancak 2500-2600 gibi bir fiyattan alabilirsin. 1000 TL daha koyabilirsen Honda 125 CGe oneririm. Çin malı motorla en ufak bir dusmede bile motorun calısma duzenı bozulur vites gecişleri zorlasır vb. bircok problem olur motordan sogursun. En iyisi Japon modellere yonel. Verdigin 1000 TL'nın hakkını fazlasıyla verir Honda 125 CG. Param yok diyorsanda Kymco Activ 100 var 2.5-2.6 gibi bir fiyata...
  • Ayrıca 97cc Cup tarzı motorla Konya-Ankara arası biçok kez gidip gelmiş biri olarak kesinlikle Cup tarzını tavsiye ederim. Scooter hem yavas gider, hem cok yakar hem de virajlarda yavaslayıp donmek zorunda bırakır. Ama Cup tarzında motorla butunleşirsin ve sen ne yapmak istersen ona rahatlıkla cevap verir. Konya'ya giderken hiç mola vermeden sadece 2 kere benzınlıkte durup depo doldurup gidiyordum. Hiç ısınma sorunu dahi olmadı. Şehirler arası otobuslerle aynı hızda gittim. 100 km hız duzde cok rahat yapıyor. Zaman zaman 110-120'lere rahatca cıktım. İlk gidişimde Konya'da indigimde kaskım ve montum sinek oluleriyle doluydu :) Yakıt 2 litreyi hiçbir zaman geçmedi.
  • 3bine ybr al arkana bakma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hiç ucuz olsun ikinci el alıyım deyip sonra illallah etme. Ben şu scooteri almayı düşünüyorum:

    http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=fizy125&page=genel-bakis

    Komşu esnaf arkadaş aldı sıfır ve şiddetle tavsiye ediyo. Hem taksit imkanı da var fazla zorlamaz.
  • Honda Spacy110 veya Fizz125 ikinci ellerine bakabilirsin
  • vespalara en benzer motor motoran vento ve güzelde motor
  • Çin malı alırım diyorsanız aradığınız tarz kesinlikle Mondial 125 ZN.Düşük kmde temiz bir tane bulursanız,bakımlarını aksatmayıp aracın limitlerini bilerek kullanırsanız bütün önyargılarınızı kıracak bir çinli..
     Okula gitmelik 'scooter' tarzı motor bulamadım bir türlü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fanfinifon -- 27 Ağustos 2012; 0:17:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.