Şimdi Ara

İphone 4 bataryayı değiştirdim, GSM sinyali yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İphone 4 telefonumun bataryası öldüğü için yeni batarya alıp değiştirdim, performansında bile fark oldu. Gayet güzel telefon çalışıyor fakat sim kartın şifresini girince GSM sinyali yok, Sim kartı görüyor fakat sinyal yok. Bu sıkıntıyı nasıl halledebilirim?
    Bir de internette cellular antenna yazınca bir üstteki anten çıkıyor bir alttaki anten. Hangisi wifi anteni hangisi cellular anteni anlayamadım.
    buraya göre alt kısımdaki GSM anteni:
    http://www.imore.com/weekly-mod-replace-gsm-iphone-4-speaker-assembly-cellular-antenna
    Ben alt kısımdaki antenin GSM anteni olduğuna kanaat getirdim fakat, aynı sistem adsl modemlerin içinde de wireless anteni için kullanılıyor dolayısıyla çok kafam karıştı.

    Ne yapsam düzelebilir sinyal sorunum?







  • sonrun düzeldi mi dostum ?
  • Arkadasim ayni sikinti bnde de var. Bataryayi degistirttim. Bu islemden sonra telefonun sinyalinde sikinti cikti. Kalabalik yerlerde 3G acik degilse servis yok diyor, 3G'nin cekmedigi yerlerde telefon hic cekmiyor. E'ye bile dusmuyor telefon direk sebeke bulamiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunun neyden kaynaklandığını buldum, geçici olarak bir çözüm ürettim. Bataryayı çıkartınca "blue inductor"denen bir parçayı düşürmüşüm ki bunu yabancı forumlarda bayağı vakit geçirerek bulabildim. Bu parça çok küçük bir parça ve "logic board(iphone anakart)" üzerinde bataryanın altındaki esas GSM anteninin boarda bağlantı yerinin sağ kısmında oldukça küçük bir yer. Sorunun burdan kaynaklandığını anlamanız için önce bir bakacaksınız ve resimlerdeki gibi mavi bir parça yoksa buraya metal bir şey değdireceksiniz "telefon açıkken" tornavida olur veya başka birşey olur, iletken olması yeterli. Oradaki iki nokta arasında iletim sağlanacak şekilde metal parçasını temas ettirirken ekrana bakacaksınız ve bir 10 saniye içinde sinyal gelecek, eğer sinyal gelirse sorun buradan kaynaklanıyor demektir. Sinyal gelmezse çözüm yolunu bilmiyorum. Bu "blue inductor" GSM sinyal hatalarını gideriyormuş diye birşey okudum ama tam olarak ne işe yaradığına emin olamadım fakat o iki yer arasında iletkenlik olmayınca sinyal olmadığını anladım. Bir kulaklığın jag kısmından söktüğüm bir parçayı iki noktayı birleştirmek için kullandım ve kapağın kapanması için geriye kalan kısmını boardun üzerine eğerek bantladım. Yaklaşık 3 aydır bu şekilde kullanıyorum fakat sinyal kalitesi kesinlikle aynı değil. Bllue inductor parçası da acayip ucuz bir parça fakat Türkiyede elden alacağınız bir yer bulması dert hatta kendisini bulması bile dert hadi buldunuz diyelim "logic board" a zarar vermeden lehimlemek ayrı bir dert. forumlarda iphone 3 içinde aynı şekilde sorun yaşandığını gördüm. Dolayısıyla iphonunu açmayı düşünen arkadaşlar çok dikkatli açsınlar ve bu parçayı düşürmesinler. Bu arızayı yapacak Türkiyede bu kadar iphone donanım bilgisi olacak birisinin bile olacağını tahmin etmiyorum dolayısı ile parçayı satan da benim araştırdığım kadarı ile yok, yurt dışından 4-5$ a satın alabilirsiniz.

     İphone 4 bataryayı değiştirdim, GSM sinyali yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLX -- 31 Ekim 2012; 14:55:15 >




  • Cok tesekkur ederim. Aklima takilan birsey var, o iki metali birbirine degdirmek icin alternatif cozumler kullanabilir miyiz ? Yani o iki parca birbirine degdikten sonra sorun cozulmus mu oluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğim gibi ben iletken bir metal kullanıyorum ama çok verimli olmuyor. telefonu sağ alt köşeden sıkarak kullanmak zorunda kalıyorum bazen çekmediği için.(temas etsin diye)
  • Peki o 2 parçaya lehim atsam nasıl olur ?
  • bilemem, o kadar anlamam ben teknik olarak, ama teoride iletken bir parçayı oraya lehimselen olur. Lehimin ucunun çok ince olması lazım vs. Eğer iphone 3 ise, onun lehimleme videoları var youtube da
  • Yapmamız gereken o iki parça arasında iletim saglamak ise yapılır o. Teşekkür ederim. Ben önce o parçadan bulmaya çalışacam, bulamazsam alternatif çözümlerle halledicem.
  • Hocam, malesef o parça da yerinde duruyor bende.
  • o zaman GSM anteninde bir arıza olabilir veya sim kartı taktığınız bölmede bir arıza olabilir. Eğer sıkıntı GSM antenindeyse eminönünde doğu bankta GSM antenini 20 TL civarında bir fiyata almıştım. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmediğim için GSM antenini değiştirmiştim
  • benim düşüncem de yazılımsal olabileceği yönünde. yarın burada teknik servise verip bir baktırıcam. bana söyleyecekler sorunun ney olup olmadığını. Burada paylaşıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLX

    sorunun neyden kaynaklandığını buldum, geçici olarak bir çözüm ürettim. Bataryayı çıkartınca "blue inductor"denen bir parçayı düşürmüşüm ki bunu yabancı forumlarda bayağı vakit geçirerek bulabildim. Bu parça çok küçük bir parça ve "logic board(iphone anakart)" üzerinde bataryanın altındaki esas GSM anteninin boarda bağlantı yerinin sağ kısmında oldukça küçük bir yer. Sorunun burdan kaynaklandığını anlamanız için önce bir bakacaksınız ve resimlerdeki gibi mavi bir parça yoksa buraya metal bir şey değdireceksiniz "telefon açıkken" tornavida olur veya başka birşey olur, iletken olması yeterli. Oradaki iki nokta arasında iletim sağlanacak şekilde metal parçasını temas ettirirken ekrana bakacaksınız ve bir 10 saniye içinde sinyal gelecek, eğer sinyal gelirse sorun buradan kaynaklanıyor demektir. Sinyal gelmezse çözüm yolunu bilmiyorum. Bu "blue inductor" GSM sinyal hatalarını gideriyormuş diye birşey okudum ama tam olarak ne işe yaradığına emin olamadım fakat o iki yer arasında iletkenlik olmayınca sinyal olmadığını anladım. Bir kulaklığın jag kısmından söktüğüm bir parçayı iki noktayı birleştirmek için kullandım ve kapağın kapanması için geriye kalan kısmını boardun üzerine eğerek bantladım. Yaklaşık 3 aydır bu şekilde kullanıyorum fakat sinyal kalitesi kesinlikle aynı değil. Bllue inductor parçası da acayip ucuz bir parça fakat Türkiyede elden alacağınız bir yer bulması dert hatta kendisini bulması bile dert hadi buldunuz diyelim "logic board" a zarar vermeden lehimlemek ayrı bir dert. forumlarda iphone 3 içinde aynı şekilde sorun yaşandığını gördüm. Dolayısıyla iphonunu açmayı düşünen arkadaşlar çok dikkatli açsınlar ve bu parçayı düşürmesinler. Bu arızayı yapacak Türkiyede bu kadar iphone donanım bilgisi olacak birisinin bile olacağını tahmin etmiyorum dolayısı ile parçayı satan da benim araştırdığım kadarı ile yok, yurt dışından 4-5$ a satın alabilirsiniz.

     İphone 4 bataryayı değiştirdim, GSM sinyali yok


    bravo! emek isteyen bir araştırma tebrik ederim! çok faydalı




  • Benim kafama takilan bir soru var, 1400mAh'lik bataryadan takmis telefoncu. Acaba batarya gucsuz kaliyor olabilir mi anten icin ? Telefonun sarj suresi de azaldi cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1400 değil 1420 mAH liktir o muhtemelen, telefonun şarıjının çabuk gitmemesi için brightness(aydınlık)ı azaltınbloetooth, wifi, 3g, 2g,location gibi servisleri kullanmadığınız zaman kapatın.
  • şarj inanın umrumda değil şimdi :D şu sinyal sorununu çözmeye çalışıyorum.
  • Telefonun antenini değiştirdik, sonuç hala aynı. Antenden de değil. Orjinal başka bir batarya taktık, hala aynı. Bataryadan da değil. Çıldırmak üzereyim beyler yok mu herhangi bir fikri olan ?
  • arkadaslar sadece bir oneri telefonu jealbreak yapmayi denedinizmi hic birde oyle deneyin?
  • benim verdiğim cevapları iyi okuyun
  • MetaLX sizin yazdiginiz blue-inductor parcasi yerinde duruyor. GSM antenini de degistirdik sorun devam ediyor. Sim karti degistirdim hala ayni.

    Hocam JB yapmayi denedim ama SHSH (ismi buna benzer birsey) kaydi olmadigi icin onceki surumlere donemiyorum. 6.0.1'in en son baktigimda JB'i cikmamisti. Aksam tekrar bakarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.