Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustist81

    Evim 120 metrekare buna göre fiyat-performansı iyi olan ve sorun yaşatmayacak kombi öneriniz nedir? 1250 YTL civarı olabilir



    ECA nın bugünlerde ciddi indirimi var. 1.253 YTL peşine paslanmaz çelik brülör ve sekonder eşanjörlü oldukça kaliteli ECA Confeo Digital Hermetik 24 Kw kombiyi alabilirsiniz.. 2. alternatif olarakta bu fiyatlara yakın olan Demirdöküm Nitron Hermetik 24 Kw modeline bakabilirsiniz. Daha ucuza modellerde var ama ben önermiyorum.. Karar sizin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 2 Ekim 2007; 17:32:44 >
  • İzmir' e doğal gaz gelmesi ile doğalıyla bir kombi ihtiyacımız doğdu. 140m2 sahip bir eve nasıl ve hangi marka-model kombileri önerirsiniz? Konuyu yavaş yavaşa baştan okumaya başladım. Ama benim için önemli olan sorunsuz ve performansı iyi bir kombi almak...
  • merhaba;

    bende izmirde oturuyorum. son 15 gündür devamlı olarak bu formu okuyorum.

    kafamda kalan 4 kombi oldu:

    1-Demirdöküm Nitron
    2-ECA confeo
    3-Viessman vitopend 100
    4- ECA Fortius
    Son olarak dün akşam

    Viessman Vitopend'iwww.ticaretmerkezi.com adresinden axess kart ile peşin fiyatına 12 taksite aldım.
    Bu fiyata izmirde peşin paraya bulamadım açıkcası.

    Ancak bu fiyata ECA fortius alınabiliyor. Geri verme hakkım hala var.


    Sizce geri fortius ile degistirmemde fayda varmı? Vitopend (yeni kasa) eski teknoloji mi kalmıştır
    zamanlayıcıyı avantajını gözardı edersek hangisini tercih ederdiniz?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45

    xf arkadaşım;

    Tek odanın ısıtılması için en makul yöntem bence klimadır. Klima ile ilgili forumlara bakabilirsiniz.

    Doğalgaz ile tüm evi ısıtma için evinizde hiçbir tesisat olmadığı varsayımıyla kabataslak bir hesap yapmak gerekirse;
    Alüminyum folyolu boru tesisatı ve Demirdöküm plus PKKP 600 petekler yaklaşık 1.500-2000 YTL tutar.
    Gaz boruları ve montajı ile kombi ortalama 2.250-2.500 YTL
    Gaz şirketine ödenen abonelik ve depozit vb leri yaklaşık 600 YTL

    Yani yaklaşık maliyetiniz 4.350 - 5.000 YTL civarı olacaktır. Tabii bunun çok kabataslak bir hesap olduğunu bilerek hareket etmenizi, tam doğru fiyat için bölgenizdeki bu işi yapan bir firmadan teklif almanızı öneririm.


    @Ege45 önerin için teşekkürler... Aslında bu maliyet öğrenciliği yeni bitmiş biri olarak beni epey zorlar :D
    Önerin aklıma yattı...



    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    XF arkadaşım hiç bir şey yapmadan önce eve mütevazi bir yalıtım yaptır. Dudullu ya giderken İmesin dışında köşede bir cami var. O caminin tam karşısında yalıtım malzemesi her türlü çıkma cam yünü, polietilen levha, Stroper satan yerler var. İki kenarı alüminyum ortası yalıtım malzemesi dolu iki parmak kalınlıgında levhalardan çatıyı ve evin etrafını güzelce döşe. Yada izocamla...Yada taş yünü ile...Yada rulo cam yünü ile....Piyasa fiyatının yarı fiyatına.....Sonra ne istersen yak....Evi ısıt.... Havayı ısıtamazsın... Yaptıgın yalıtım masrafı yakıt harcamanı ı % 40 azaltacak. Bütün masrafın 2.5 yılda tasarruf olarak geri dönecek...2,5 yıl sonrası devamlı her yıl % 40 yakıt tasarrufu.....Saygılarımla. Daha kolayı evin iç duvarlarını ve tavanı Mavi Kale nin 1 Cm kalınlıgında polietilen levkası ile kaplamak....Çok basit ve kolay çözüm... ..


    @taşkafa arkadaşım sana da çok teşekkürler.işin yoğunluğundan dudulluya gidecek vakit bulamam :(
    tatil günüm yok.
    Ama ege45 ve senin önerini birleştirince mantıklı bir sonuç ortaya çıktı...
    Yalıtım için birşeyler yapıp, tek odayı ısıtacak bir çözüme yönelmem daha akıllıca olacak sanırım...
    Daha önce soba ve elektirikli ısıtıcılar kullanıyorlardı ama bunlar söner sönmez (15 dk içerisinde) oda sıcaklığı dışarının sıcaklığının bile altına ( ) düşüyor :P

    oda sıcaklığını sabit tutmanın yolunu araştırmam gerek...Yalıtım için birşeyler yapmakla başlamak en iyisi




  • Chaffoteaux & Maury kombiler en kaliteli kombiler midir


    lütfen cevap izmirde oturuyorum
    en iyi kombi neyse onu almak istiyorum
    para önemli değil
  • merhaba;

    degistirmekten vazgectim. vitopend ile yoluma devam edecegim.


    radyatör secimi ve termostatik vana secimi yapmam gerekiyor simdi.

    DDplus radyatör + Siemens vana düşünüyorum.

    Radyatörü DD değilde daha ucuza sunu al diyebilecek bi arkadas varmı? termopan lar felam var. daha ucuza.

    Daha ucuz yolu secsem gercekten bana zararı olurmu dersiniz yoksa kaydadeger bir fark olmayacaksa

    alayım ucuz bi panel radyatör geceyim

    selam
  • Kayda deger fark var. Bu gün bir evin yeni kombisini denedim. 4 büyük petek DD Plush....4 küçük petek Nanemolla marka...Baş harfi Ş ile başlıyor...6 harfli.... Kombiyi yarım saat 35 C de yaktım. DD ler çok iyi ısındı...160 cm radyatörler....Digerleri 80 Cm... Yarısı var yarısı yok...Tam ısınmadı....Gidip tek tek havalarını aldım...degişen yok...Kombi kısık yanıyor...160 lık ısınıyor...50 lik- 80 lik varla yok arası....Bu gün ben yaşadım...ve yazdım...DD PLUSH tan şaşmayın....Pahalı olsun....Deger....
  • Protherm kullanıyorum ve çok şükür oldukça memnunum.
    Vaillant'ın alt markası diye biliyorum.
    Servis konusunda da gelip vaillant yapmıştı kombinin açılışını.
  • bende kombi araştırıyorum 120 metrekare ev için..
    eca demirdöküm sanırım öne çıkan markalar..
    Acaba yerli mi bu eca ve demirdöküm? Yerli ürünlere pek yaklaşmayın deniyor bu konuda bilgim yok..
    Babamın evinde ferroli var birkaç senedir kullanıyor ama memnun değil..
    Bütçem 1250-1500 YTL civarı olabilir.
    Bana bu aralıkta fiyat-perfonması yüksek ve servis v.s sorun olmayacak kombi önerir misiniz
  • Kombi arayan arkadaşlarım için Maktek markasını öneriyorum. Bu ürün hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki linkten ilgili konu başlığına ulaşabilirsiniz. Özellikle İzmir ve Ege bölgesinde yaşıyorsanız mutlaka göz atın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_11193229/mpage_1//tm.htm#18121268
  • herkes buderus buderus diyo ama pahalı da diyo aynı zamanda.peki buderus u 052 modeli nasıl bi modeldir fiyatı da 1400 ytlnin altında ayrıca verimlilik yüzde 93 gibi baya yüksek bi değer??


    evet yorumlarınız bekliyorum bikaç güne kadar alıcam kombiyi. evim 130 m2 kuzey doğu cepheli ince petekli pimapenli fln :))
  • herkes buderus buderus diyo ama pahalı da diyo aynı zamanda.peki buderus u 052 modeli nasıl bi modeldir fiyatı da 1400 ytlnin altında ayrıca verimlilik yüzde 93 gibi baya yüksek bi değer??


    Buderus U52 yanlış bilmiyorsam tek eşanjörlü. Almışken çift eşanjörlü almanda fayda var.

    selamlar
  • KOMBİ TAVSİYESİ SORAN ARKADAŞLARIMA SAYGILARIMLA....... Bu notumu yazıyorum. Arkadaşlar kombi konusunda iyi kötü aklınıza ne geliyorsa bu topikte yazıldı, konuşuldu, kavgası yapıldı...Her kombi için pek çok yazılar , şikayetler, memnuniyetler yazıldı, okundu.....Sizden ricam bu topik 25 sayfa...Burada neler yazılmış ? Neler konuşulmuş ? Ne kavgalar yapılmış.....Kim ne demiş ? Ne yazmış ?...Dogru olanlar....Yalan yanlış düzmece olanlar...Hepsi bir arada... Bir gün merak edip okuyunuz...Sorularınızın cevabı bu topikte fazlasıyla var....Ancak en son kararı siz vereceksiniz....para sizin....Tercih sizin.....Biz en az 100 kişi bildiklerimizi döktük...Okuyunuz.....Karar sizin......Hep aynı sorular gelince kimse cevap yazmıyor....Bu durum dikkatimi çekti....Saygılarımla...




  • yok zaten hepsini okudum emin ol ama yeterli bilgiyi bulamadığım için özele indirdim. buderusun bu kombisini aratınca bile sadece 4 tane sonuç gösteriyo ve yeterince aydınlatıcı olmadı ve ytinelemek istiyorum eca confeo mu yoksa buderus u 052 mi acaba?(arada yüzde 3lük verim farkı var galiba)
  • Orjinalden alıntı: savage74

    Ege 45,
    çok teşekkürler, forumda hep söylendigi gibi yabancılara euro ile satıi yapanlara bi siri para bayılmaya gerek yok. Araştırdığıom kadarıyla bi çok yabancı firma ya Doğu bloku ülkelerinde yada Türkiye'de üretim yapıyor,
    yabancı olan tek şey istedikleri para birimi bizim bi tanıdıgımız evine buderus Logamax akıllı kombi taktırdı 1900 ytl ye simidi aynı ürünü 1260 ytl peşin veriyorlar. Ürün hemde tek eşanşörmüş, u kadar para verdiğine mi yoksa ürünün tek eşanşör oluşuna mı yansın. :)


    Hep söylüyoruz. Arkadaşlar araştırın sorun diye. Ama maalesef pahalı ve ithal ürün iyidir mantığıyla hareket ediliyor ve sonuçta sizin anlattıklarınız gibi sonuçlar ortaya çıkıyor.
    Isısan Buderus markasının bence sadece yoğuşmalı GB 022 modeli alınabilecek özelliktedir ve kalitelidir. Ama bana göre ECA Premix e göre 500 YTL fazla edecek bir fazlalığı yoktur. Buderus un normal bahsettiğiniz kombisi tek eşanjörlüdür ve brülörüde bakırdır. Bu forumda bir Buderus bayisi arkadaş teknolojinin tek eşanjöre dönmeye başladığı gibi abuk bir yazı yazmıştı. Çok komik. Madem öyle neden GB 022 modelini çift eşanjör yapmışlar o zaman. Ayrıca artık tek eşanjör kombi yok denecek kadar azdır. Arasanız zor bulursunuz. 2-3 yıl önceki teknolojide kalmıştır. Dikkat ederseniz yeni nesil kombi diye tanıtılan kombilerin hepsi çift eşanjörlüdür ve paslanmaz çelik plaka tipi eşanjörleri vardır. Aman DİKKAT...


    17. sayfada yazdığım yazıda aşağıdadır..

    Orjinalden alıntı: ege45

    Buderus'un u052 modelini almayın. Tek eşanjörlüdür. Bakır brülörlüdür ve parasının karşılığını kesinlikle hak etmeyen bir kombidir. Buderus un yoğuşmalı GB 022 modeli ise çok kalitelidir. Bu model sayesinde diğer modelide satmaktadırlar ama U052 modeli yoğuşmalı olan modelle kıyaslanabilecek derecede kaliteli değildir..

    ECA Confeo 24 KW ile Demirdöküm Nitron modellerini sitelerine girerek araştırmanızı öneriyorum. Ayrıca bu forumdada bu modellerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz..


    Ayrıca aralarında verim farkı yoktur. Buderus U052 nin verimi %93 demişsiniz, bir düzeltme yapalım, % 93 e varan verimi vardır. Yani bu maximum varılabilecek verimdir. ECA Confeo nunda DD Nitron unda verimi aynıdır. Ama önemli olan varılabilecek maximum verimden ziyade ortalama verimdir..

    Edit: Alıntı azaltıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 4 Aralık 2007; 18:33:16 >




  • Merhaba; Dün evime Buderus'dan keşif için geldiler
    Ev: 120 m2 petekler ise 4.20 cm'lik olmasına rağmen yoğuşmalı kullandığın zaman daha iyi verim alabileceğimi söylediler. Yoğuşmalı Kombiler 10 metre peteği geçtiği zaman tam verimli çalışıyormuş böylede diğer alacağın hermetik kombilerden daha verimli olacağını söylediler. tabi arasındaki fark 1.500 YTL bu farkı vermeye değermi bilmiyorum.
    Ben Niğde'de oturuyorum, doğalgaz ile tanışalı 1 sene oldu. Forumu okuyunca ECA Confeo üzerinde bayağı bir durulduğunu ve kampanyada olduğu için benim için avantaJlı olacağını düşündüm. ama malesef ECA'nın Niğde'de servisi yokmuş. Doğalgaz'ın yeni yaygınlaştığı bir il olarak ECA almalımıyım servisi mutlaka gelecektir diye, yoksa servisi olan bir kombi üzerindemi durmalıyım. ?
    Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FumeS

    Merhaba; Dün evime Buderus'dan keşif için geldiler
    Ev: 120 m2 petekler ise 4.20 cm'lik olmasına rağmen yoğuşmalı kullandığın zaman daha iyi verim alabileceğimi söylediler. Yoğuşmalı Kombiler 10 metre peteği geçtiği zaman tam verimli çalışıyormuş böylede diğer alacağın hermetik kombilerden daha verimli olacağını söylediler. tabi arasındaki fark 1.500 YTL bu farkı vermeye değermi bilmiyorum.
    Ben Niğde'de oturuyorum, doğalgaz ile tanışalı 1 sene oldu. Forumu okuyunca ECA Confeo üzerinde bayağı bir durulduğunu ve kampanyada olduğu için benim için avantaJlı olacağını düşündüm. ama malesef ECA'nın Niğde'de servisi yokmuş. Doğalgaz'ın yeni yaygınlaştığı bir il olarak ECA almalımıyım servisi mutlaka gelecektir diye, yoksa servisi olan bir kombi üzerindemi durmalıyım. ?
    Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.


    Bir defa 120 m2 için toplam 4.20 cm petek boyu yetersiz. Verim alabilmeniz için 6-7 metre olsa bence daha iyi olur. Arttırmanızı tavsiye ederim.

    4.20 cm hatta arttırıp 6-7 metre olsa bile yoğuşmalıdan olması gerektiği gibi verim alamazsınız. Bu nedenle 1.500 YTL farka değmez..
    Niğde de ECA servisi olmadığını yazmışsınız ama sitesinde aşağıdaki adreste ve telefonda yetkili servis olduğu yazıyor. Ancak sizin dediğiniz gibi gerçekten servisi yoksa veya var olduğu söylenen yer kapandıysa ECA müşteri hizmetlerini arayıp sorun. Tlf: 0 216 444 0 322 - 0 800 261 85 13
    Cevap olumsuz ise kesinlikle bulunduğunuz ilde servisi olmayan bir kombi almayın. Bu durumda Demirdöküm Nitron modeline bakmanızı öneririm..

    Merkez / NİĞDE
    BAYKAN ELEKTRİK
    Adres: ESENBEY MAH.TERMİNAL CD.BALIM SK. NO.2
    Telefon: (0388)2332811
    Cep: (0542)4347808




  • Bugün ECA FirmasıyLa görüştüm.
    ECA CONFEO'nun fiyatına 8+3 Taksit olarak 1.398 YTL dedi.
    MontaJı için: 200 YTL istedi
    Oda Termostatı: 45 YTL
    Haftalık Program içinde 75 YTL fiyat istedi
    topLam 1.718 YTL tutuyor. Sizce uygun mu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FumeS

    Bugün ECA FirmasıyLa görüştüm.
    ECA CONFEO'nun fiyatına 8+3 Taksit olarak 1.398 YTL dedi.
    MontaJı için: 200 YTL istedi
    Oda Termostatı: 45 YTL
    Haftalık Program içinde 75 YTL fiyat istedi
    topLam 1.718 YTL tutuyor. Sizce uygun mu ?




    2 ay önce 12 taksit 1300 ytl (24 kwlik) fiyata almıştım şimdi kampanya yaptılar biraz daha fiyatı aşaga çektir...
    Montaj için 100 YTL verdim (eski kombiyi söküp yerine yeni kombi ve 6 peteğe termostik vana takılması dahil)
    Dijital oda termostadı alınması daha iy honeywellmarka fiyatıda 75 ytl almıştım ama almaktan vaz geçtim onun yerine termostaik vana aldım Alman malı her odayı ayrı derecelerde tutmak için benim evdeki sistem ilk sistemlerden olduğu için kombiye yakın 2 odam hamam oluyor arka odalar kutup bölgesinden farkı yoktu onun için ayrı ayı derecelerde olması için birde tabiki yakıtta tasarruf sağlıyor kombinin boş yere suyu ısıtmak için çalışmak zorunda kalmıyor.






  • yalancılar

    Sağolun yazınız çok güzel,az sonra yada yarın ECA takımı gelir,ECA nın yerli olmadıgını dışardan toplama oldugunu merkez servisi bile söylüyor,ama burada satılan mala güvenmemek lazımki heleki buradada toplanıyorsa asla güvenmem,banba yabancı hayranı diyebilirler,ama ben iyi mal hayranıyımdır.
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.