Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,

    Öncelikle evle ilgili teminniler için tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Allah sizlerede daha iyilerini nasip etsin.

    Gelelim diğer konuya,
    Paralel olarak gösterdiğiniz daha uygun olsada seri olarak gösterdiğinizde çalışır.

    Benim önerim biraz daha farklı havlupan üstüne radyatörün dikine bağlanması, yada havlupan sökülüp radyatörün dikine montajıdır.

    Havlupanlar ısıl güç olarak oldukça düşüktürler, örneğin 600*1200 ölçüsündeki en büyük havlupan 90-70 derecelik işletmede 20 derecelik oda için 730 kcal civarında ısıl güç verebilir.Artık , çoğunlukla 75-65 lik işletme kullanıldığından bu gücün 500 kcal lere düşeceği kaçınılmaz olup , 55-45 lik bir işletmede düşüş daha trajik olup 250 kcal civarında olacakdır.
    Birde banyoların ısıtma alanları içinde aslen 24-26 derecede olması gereken alanlar olduğu düşünülürse, havlupanın ne kadar yetersiz kalacağı aşikardır. Ancak dekoratif amaçlı olarak kullanımı veya küçük hacimli alanlar çin kullanımı söz konusu olabilir.

    Misal daire nin ortasında yer alan , dış duvarlara cephesi olmayan, alçak tavanlı 2,4 mt ve 4 m2 lik bir banyo arakatta yalıtımlı binada , en azından 200-250 kcal arasında ısıl ihtiyaç gerektirir. Örnek verdiğim 600*1200 ölçüsünde bir havlupan, bu 4 m2 banyoda 26 derecelik ortam için ancak yeterli olur.
    Bana göre havlupanlar, küçük m2 lerde ki ebeveyn banyolarında kullanılabilir. Genelde 2,5-3 m2 lik bu banyolar bu ürünün kullanımı için idealdir.

    Ben UPS olarak Tunçmatik kullanıyorum. Ben U62 yerine ECA confeo premix almanızı tavsiye ederim. ECA yoğuşmaı olduğu için buderusdan daha fazla tasarruflu olacakdır. Uygun ölçüdeki petekle düşük işletme sıcaklığında daha fazla tasarruf sağlanır.
    U62 de şu an piyasadaki en iyi yoğuşmasız ürünlerden biridir ve viessmanın vitopend200 modeli pahalı kaldığı sürecede tek ürün olarak kalacak gözüküyor. Zira bu ürüne kalite olarak rakip olabilecek tek ürün vitopend200 dür.
    Ancak u62 özellikle tüketim tarafında vitopend200 den çok daha iyi netice verir. (24 kw için vitopend200 maks. 3,31m3/saat U62 2,7 m3/saat ) Ancak ne kadar iyi neticeyide verse ECA confeo premix 24 kw ilede tüketimde boy ölçüşemez.ECA nın maks. tüketimi de 2,38m3/saat dir.

    Bendeki kart problemi bence çok büyütülecek bir konu değil, zira bu ürünlerde çok nadiren sorun olduğunu servisde söyledi. Şu an benimde kombinin çalışmasında hiçbir sorun yok , sadece su basınç değeri yanlış gözüküyor. Tabi ki bu olmaması gereken bir durum ama çözümüde kesin neticeden sonra olacakdır. Bu tür sorunlar tüm markalarda söz konusu olabilir.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?


    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 19 Mart 2010; 15:28:58 >
  • sayın maxfocus

    çok iyi bir fikir verdiniz paneli dikine yerleştirme fikri çok hoşuma gitti ikiside 60 lık olduğunda gayet de şık gözükecektir.

    net 91 m2 ve 11 m panel+0,6 havlupan için

    ECA confeo premix 24 kw da güç düşümü yapmak gerekir mi ?(modülasyonlu oda termostadı ve dış hava sensörüde sisteme takacagım)

    tşk

    selametle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didim -- 19 Mart 2010; 17:22:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: didim

    çok iyi bir fikir verdiniz paneli dikine yerleştirme fikri çok hoşuma gitti ikiside 60 lık olduğunda gayet de şık gözükecektir.



    Paneli duvara dik olarak nasıl monte etmeyi düşünüyorsunuz merak ettim. çünkü arkasındaki duvara tutturma aparatı yatay yerleşmeye göre yapılmış durumdadır. hele hele havlupan üstüne takarsanız o suyun havlupandan çıkıp bir 60 santim daha yulkarı çıkıp paneli dolaşması biraz imkansız gibi.
  • eca kombi ile ilgili şikayetleri okuyunca bu konuda birkaç satır yazmak istedim.

    arkadaşlar eca nın kombileri ile ilgili en yaygın 2 şikayet sözkonusudur. bunlardan birincisi buradada bahsedildiği üzere anakart arızasıdır. bu durum çok sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. işin ilginç tarafı ise anakart hep bir nedenle veya belli problem nedeniyle arızalanmaz. bakarsınız ısınma suyunu ısıtmaz bakarsınız kullanma suyunu ısıtmaz veya su basıncını doğru göstermez olmadı kendi kendine yanıp söner vesaire. bu ve bunun gibi arızaların tamamı anakart değişimiyle çözümlenir. bu değişim kararını hiçbir servis kendi başına veremez, merkeze sorar oradan onay bekler onay alırsa birde parça için bekler. garantiniz bitmediyse ve eca da garantiden değişimi kabul ettiyse şanslısınız, yoksa yandınız çünkü bir anakart parası yaklaşık kombi parası.

    2. en yaygın şikayet kullanma suyu ile ilgilidir. eca şofbenlerindede olan bu problem aynı şekilde kombilerdede vardır. su sıcaklığını örneğin 35 dereceye ayarladınız, ne beklersiniz yaklaşık bu dereceye yakın sıcaklıkta sıcak su gelmesini değilmi ama çok beklersiniz çünkü eca kombiler sabit sıcaklıkta su vermez. musluktan akan su ısınmaya başlar bir süre sonra aşırı sıcaktan yanmaya başlarsınız. sabredip beklerseniz bir süre sonra su soğumaya başlar. ama bu soğuma dayanılmayacak soğukluğa kadar devam eder. yine sabredip beklerseniz en başa dönmüş olursunuz.

    bu 2 başlıkta toplanabilecek şikayetler şikayetvar da da bol miktarda mevcut, birkaç örnek link.

    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/502790/g/ECA+Kombiden+Uc+Yildir+Randiman+Alamiyorum
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/544408/g/ECA+Confeo+Kombi+Elektronik+Kart+Arizasi+Onarilamiyor
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/399873/g/ECA+Kombiyi+Aldigimdan+Beri+Duzgun+Kullanamadim
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/479734/g/ECA+Kombimin+Motoru+Ve+Karti+Yandi
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/547189/g/ECA+Su+Seviyesindeki+Duzensizlik
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/392280/g/ECA+Kombinin+Bitmeyen+Cilesi
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/377230/g/ECA%C2%92dan+Bir+Haftadir+Gelemeyen+Parca
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/323901/g/ECA+Calora+Kombiyle+Yasadigimiz+Banyo+Problemi!
  • ANEMON 1 ARKADAŞIMIZIN ÜYE PROFİLİ NEDEN GÖRÜLEMİYOR ?....Bir sakıncasımı var ?....Burada yazılı olan her şikayet cımbızla seçilmiş gibi...Peki cevabı ne olmuş ?.....Yada çözümü ?...Ben bir mal hakkında falanca yere şikayet yazıyorum...İş telefonumu arıyorlar cevap yok.....Cebimi arıyorlar devamlı sekretere bağlı....Bu ne demek ?.....AT ÇAMURU İZİ KALSIN......Şikayet olsun diye şikayet yazmak....HER MALDA HATA, KUSUR, ARIZA OLUR....Buna İTİRAZIM YOK....ancak YAZILANLARI BİR OKUYUNUZ ARKADAŞLAR ...Sipariş ŞİKAYET GİBİ..... Diğer kombilere lütfen bakınız....Çok çok iyiii...Diye takdim edilen bazı markaları arayınız.....Neler yazılmış....neyse...Bu kadar....Saygılarımla.. Bir cümle daha......Kombinin basıncı kendiliğinden 2,5 oluyormuuş...Bütün evi su basıyormuş... Demekki neymiş ? Kombinin su basıncı 2,5 olursa evi su basarmış.......SİZ KAÇ YAŞINDA İNSAN KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ?...BU YAZIYI OKUYANLARIN HEPSİ APTALMI, SALAKMI, GERİ ZEKALIMI ?........?...Allah islah etisn....Vicdan versin.....Bana ne yahu ?...Yutana afiyet olsun....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Mart 2010; 22:37:16 >
  • @taşkafa

    profilimi görsen ne olur görmesen ne olur. ne demek istiyorsunuz açık açık sorun cevaplayayım. gayet iyi bilirsinizki profili gösterip göstermemek forum ayarlarında kullanıcılara bırakılmış, isteyen açar isteyen açmaz ama size göre profili kapalı olan tü kaka.. profilini kapalı tutan arkadaşlar aman hemen açın taşkafa görmesin haaa.. size ne kardeşim ister açarım ister açmam

    ancak bu kadar fanatik bir düşünce tarzı olur, pes yani. çımbızla seçilmişmiş, kombi ile ilgili şikayetleri seçmek cımbızla seçilme oluyor ilginç. isterseniz hiç seçmeden direk eca şikayetlerinide okuyabilirsin ama burada konu kombi olduğu için tabiiki onları seçtim. 8 şikayet linki vermişim içlerinden birisi geri dönüldüğünde bulunamamış sizde birşey bulmuş gibi bunu yazmışsınız dikkatli okusaydınız kişinin mesajında izinli olduğu için evde bulunamadığını ancak daha sonraki gün servisin hızlı bir şekilde hizmet verdiğini yazdığını görürdünüz. sipariş şikayet tanımlamasıda çok saçma, hepsi farklı illerden farklı kişiler. şikayetvar sitesine şikayet yazarken iletişim numaralarına kadar yazıyorsun, gerçek dışı şikayetler olsa eca yetkilisi şöyle yaptık böyle yaptık diye çözümlerini yazmazdı, biraz akıllı olun fanatiklikten kurtulunda bunu bari anlayın yaaa. allah sizi ıslah etsin vicdan versin akıl fikir versin.

    ben ne demişim 1. anakart arızası demişim bırakın şikayetvar sitesini burada bile bunları yaşadığını yazan kullanıcılar yok mu, var ama siz görmüyorsunuz ne yazıkki. 2. olarak kullanma suyu ile ilgili şikayet demişim. burada eca kullanıcıları ellerini vicdanlarına koysunlar ve lütfen cevaplasınlar acaba banyo yaparken sabit sıcaklıkta sıcak suyla banyo yapabiliyorlarmı, sadece sıcak su musluğunu açarak soğuk suyla ılıştırmadan yaklaşık ayarladığınız derecede sıcak su alabiliyormusunuz. yoksa banyo yaparken suyunuz bir yakacak kadar çok ısınıp bir soğuyormu. ne dersiniz.

    verdiğim linklerdeki sorunların birçoğu çözülmüş zaten, benim amacım bu sorunların sıklıkla rastlandığını göstermekti. 1. linkteki sorun elektronik kart yani anakart değişimi yapılarak çözülmüş. 2. şikayette servis gelmiş ve elektronik kartın arızalı olduğunu, garanti süresi bittiği için de bedeli mukabili değiştireceklerini bildirmişler bedelide sadece anakart ücreti 340 TL. neyse isteyenler okuyabilir.

    komninin basıncı neymiş 2,5 olunca evi su basarmış. çok gülünç duruma düştüğünüzün farkındamısınız acaba, şikayette şöyle diyor ;

    " Ürün için garanti süresinde 15 kereden fazla servis geldi. Her seferinde ürünü kullanmayı bilmiyoruz muamelesi yaptılar. Kombi suyu en düşük derecede bile çok fazla kaynatıyordu. Teknik servis denemeler esnasında elini yaktı, suyu açınca buhar çıkıyor görmemek için kör olmak lazım.....
    Daha sonraları kombinin servisi gibi oynak bir basıncı oldu. Kendi kendine basıncı 2,5’ un üstüne çıkmaya başladı. Evimi sürekli su bastı. En son geldiklerinde bize aktardıkları şey şu kombinin kazanının ve bazı parçalarının 2-3 yılda bir değişmesi gerekir, normaldir......
    Şuan kombide sıcak su vanasını kapalı tutuyorum. Çünkü açık kalırsa evi su basıyor. Sadece banyo yapılacağı zaman hemen açıyoruz, banyo boyunca suyu kapamıyoruz ve çıktığımız gibi kombiye koşup vanayı kapıyoruz. "


    şikayet böyle diyor ama siz buradan komninin basıncı neymiş 2,5 olunca evi su basarmış sonucu çıkarıyorsunuz. kombinin basıncı arızadan dolayı yükseliyor kardeş kullanıcı yükseltmiyorr. yani aslında bu da anakart arızası.

    her kombide her üründe arıza olabilir ancak belli ürünlerde belli arızalar kronikleşiyor ve üreticisi buna çare bulacağına mazeret üretiyorsa buna dikkat etmek lazım. eğer gerçekten kullanıcı isek kullandığımız ürünü takım tutar gibi değil artılarıyla eksileriyle birlikte değerlendirmeliyiz. herkese iyi haftalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anemon1 -- 22 Mart 2010; 1:18:23 >
  • Profili kapalı tu kaka diye bir olay yok...İlgili yazarın ne zaman gelip hangi konularda hangi yazıları yazdığı , ilgilendiği konuları tek tek profilinde görünüyor..Bir kaç yazısını okuyunca kimdir nedir az çok bilgi edinme şansı oluyor..... Bunun için profilin açık olmsaı önemli....Kimseye karşı önyargılı değilim...yazacaklarım bu kadar... Anakart arızası BUDERUS, ViESSMAN, FERROLİ, VALLİANT, DD ....Her kombide çıkıyor...Hemde yüzlerce.....Bunların lafı sözü yok....EN ÇOK KOMBİ SATAN YERLİ MARKAYI KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞ....Yahu bu adamların yüzünden kombi satamaz olduk.....Bir şey yapmamız lazım....Tamam buldummmm.. Anakartı arızalanıyormuş.....Hikaye budur...herkes inandığı, sevdiği, güvendiği malı almakta hürdür...saygılarımla... NOT....ŞU AN ECA PİYASAYA YOĞUŞMALI KOMBİ YETİŞTİREMİYOR....ÇOK ŞÜKÜR....SİPARİŞ YAĞIYOR....BAZI KESİMİN ÖFKESİ BOŞUNA DEĞİL...3500 - 4500 LİRAYA YOĞUŞMALI KOMBİ SATAMAZ OLDULAR....İNSANLAR UYANDI....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Mart 2010; 11:22:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anemon1
    quote:

    Orijinalden alıntı: didim
    çok iyi bir fikir verdiniz paneli dikine yerleştirme fikri çok hoşuma gitti ikiside 60 lık olduğunda gayet de şık gözükecektir.

    Paneli duvara dik olarak nasıl monte etmeyi düşünüyorsunuz merak ettim. çünkü arkasındaki duvara tutturma aparatı yatay yerleşmeye göre yapılmış durumdadır. hele hele havlupan üstüne takarsanız o suyun havlupandan çıkıp bir 60 santim daha yulkarı çıkıp paneli dolaşması biraz imkansız gibi.


    Selamlar,

    Tutturma aparatlarınıda yatay olarak bağlayabilir, Çıkma yönüne (peteğin üst kısmına gelecek şekilde krom bir saplama veya dekarotif bir (kapı çarpmasını engellyen yere monte edilen tipde ) stoper işi görür.

    Böyle bir bağlantıyı hiç gördünüz veya denediniz mi ? Isınan su , soğuk su tarafından yoğunluk farkından dolayı yukarı itilir, siz merak etmeyin petek ısınır. Ben bu şekilde bağlı 2 metrelik peteğinde ısındığını gördüm.
    Arkadaşın bağlayacağı zaten h:50 ve 60 lık veya 70 lik bir petek olacak öyle büyük değil küçük bir petek.
    Sizin dediğiniz mantığa göre alttan giriş ve çıkış olan peteklerde de suyun direkt olarak alt dağıtım kanalından karşıya geçip peteklerin orta ve üst kısımlarının daha ılık kalması gerekiridi. Bende 0,4 mt h:60 dan 1,6 mt h:60 kadar toplamda 15 mt farklı ölçülerde petek var ve hepsi bu şekilde bağlı hepside çok güzel ısınıyor. Bazen görünüm yanıltıcı olabilir.

    ECA konusunda dediklerinize gelince bu her markada oluyor, bende de şu an bir problem var ama genel çalışmada bir şikayetim yok.
    ECA da bu tür arızalar demek için istatistiki bir bilgi olması gerekir ki dediğiniz gibi bir yorum yapılabilsin. İnternet üzerindeki şikayet sayfalarına bende baktım ve ECA dan çok daha fazla şikayet daha büyük markalar ve çözülmeyen şikayetler var. Bu konuya biraz geniş açılı bakmak gerekli.
    Tek bir yere odaklanmak doğru değil.
    Hele hele sıcak su konusu, yani tam bir taraflı yaklaşım olmuş, bu dediğiniz buderusdan viessmanna bir çok üründe var olan bir sorundur.(tabi ki sorun demek doğru olur mu buda tartışmaya açık) Buderus u52 den haşlanan çok kişi duydum, ayrıca 35 derece ayarında muslukdan 35 derece su beklemeniz için kombinin en azından 45 derece civarında çıkış vermesi gerekir, zira tesisat boyunda olacak kayıpları sıfır olarak düşünemezsiniz, üreticiler bunu dikkate alır kombi ile banyo arasında 15 mt tesisat olsa, sizce 35 dereceye ayarlandığında 35 derece çıkan su 15 mt sonunda 35 derece mi olur. Güldürmeyin . Böyle komik bir şey olmaz. Siz kayıpları sıfır alıyorsunuz.
    Sizin mantığınıza göre musluk çıkışınada bir ısı ölçer ileve edilip kombiye bağlanmalı.
    Bunları bir araştırıp tekrar değerlendirmenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 22 Mart 2010; 16:27:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    ......................................................

    Hele hele sıcak su konusu yani tam bir taraflı yaklaşım, bu dediğiniz buderusdan viessmanna bir çok üründe var olan bir sorundur. Buderus u52 haşlanan çok kişi duydum, ayrıca 35 derece ayarında muslukdan 35 su beklemeniz için kombinin en azından 45 derece cviarında çıkış vermesi gerekir, zira siz tesisat boyunda olacak kayıpları sıfır olarak düşünemezsiniz, üreticiler bunu dikkate alır kombi ile banyo arasında 15 mt tesisat olsa, sizce 35 dereceye ayarlandığında 35 derece çıkan su 15 mt sonunda 35 derece mi olur. Güldürmeyin . Böyle komik bir şey olmaz.
    Sizin mantığınıza göre musluk çıkışınada bir ısı ölçer ileve edilip kombiye bağlanmalı.
    Bunları bir araştırıp tekrar değerlendirmenizi öneririm.


    Sıcak su konusunda kısmen haklı görüyorum ben bu arkadaşı, gerçi dediğiniz gibi diğer kombilerde de bu sorun olabiliyor.

    Eca Confeo kullanıcısı olduğumu biliyorsunuz burada sıcak su ile ilgili anlatılanları bire bir yaşıyorum desem yalan olmaz. Hani arkadaş demişya Eca kullanıcıları elini vicdanına koysunda cevap versin diye. Bende öyle yapıyorum ve cevaplıyorum. Evet doğru kombi üreticileri tesisattaki kayıpları hesap ediyor ama bu çok farklı bir durum. Bende bizzat yaşadığım için anlatmaya çalışayım. Çok sayıda denemeler yaptım bir türlü yaklaşık aynı derecelerde ya da yakın derecelerde sıcak su almayı başaramadım. Gerçekten dediği gibi su ısınmaya başlıyor, hah tamam diyorsunuz birkaç dk sonra suyun altından kaçmak zorunda kalıyorsunuz, kaçmasanız haşlanacaksınız. Dur bakalım ne olacak diye bekledim dendiği gibi, hakikaten bu defa da suyun ilk baştaki gibi soğumaya başladığını gördüm. Bu sirkülasyon böyle devam edip duruyor. Verilen linklerdeki şikayetlere baktığımda da açıkçası oldukça şaşırdım çünkü benim durumda olan başka kullanıcılarda varmış, yani bir tek ben değilmişim bu durumu yaşayan..

    Ben bu durumun önlenemez veya düzeltilemez bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta şofben mantığı ile çalışan cihazlar bunlar. Daha önce de bu topikte yazmıştım, daha önce kullandığım demirdöküm üretimi arçelik termostatik şofbenimi arıyorum diye. O şofben ayarladığınız derece civarlarında sıcak su üretiyordu, ne yanıyordunuz ne de su soğuyordu. Yaklaşık ayarladığınız derecelerde su üretiyordu ve konfor süperdi. Aynı şeyi kombilerde sağlamak çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. haa bu durum diğer kombilerde de yaşanıyor olabilir tam olarak bilemiyorum. Diğer marka kombi kullanan arkadaşlarda bu durum nasıl yazarlarsa bizlerde öğrenmiş oluruz. Hepsinde bu durum varsa boşu boşuna Eca yı suçlamaz kimse..
  • bende forumda adı cok öne cıkan eca confeo plas aldım ama daha yerine takmadık kullanmıyorum. inşallah benim başıma bu olay gelmez en mefret ettigim olaydır sudaki sıcak-soguk dalgalanması. işim duşa kabin mantajı compak sistemler içerisinde batarya var ve montaldan sonra sudaki dalgalanmadan dolayı bir cok müşteriye servis vermek zorunda kaldıgımız oluyor ama her seferinde sorun kombiden oldugu anlaşılmıştır.
  • 30binlik demirdöküm isofast kombi kullanıyorum bu ara eskime nedeniyle 26000 lik eca ile değiştirmeyi düşünüyordum ama sıcak su dalgalanması beni korkuttu.

    9 senelik isofast da bataryayı açtığınızda su normal olarak ısınıyor ve ayarlanan sıcaklığa gelip sabit kalıyor dalgalanma olayı hiç yok bilgilerinize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 22 Mart 2010; 14:40:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    ......................................................

    Hele hele sıcak su konusu yani tam bir taraflı yaklaşım, bu dediğiniz buderusdan viessmanna bir çok üründe var olan bir sorundur. Buderus u52 haşlanan çok kişi duydum, ayrıca 35 derece ayarında muslukdan 35 su beklemeniz için kombinin en azından 45 derece cviarında çıkış vermesi gerekir, zira siz tesisat boyunda olacak kayıpları sıfır olarak düşünemezsiniz, üreticiler bunu dikkate alır kombi ile banyo arasında 15 mt tesisat olsa, sizce 35 dereceye ayarlandığında 35 derece çıkan su 15 mt sonunda 35 derece mi olur. Güldürmeyin . Böyle komik bir şey olmaz.
    Sizin mantığınıza göre musluk çıkışınada bir ısı ölçer ileve edilip kombiye bağlanmalı.
    Bunları bir araştırıp tekrar değerlendirmenizi öneririm.


    Sıcak su konusunda kısmen haklı görüyorum ben bu arkadaşı, gerçi dediğiniz gibi diğer kombilerde de bu sorun olabiliyor.

    Eca Confeo kullanıcısı olduğumu biliyorsunuz burada sıcak su ile ilgili anlatılanları bire bir yaşıyorum desem yalan olmaz. Hani arkadaş demişya Eca kullanıcıları elini vicdanına koysunda cevap versin diye. Bende öyle yapıyorum ve cevaplıyorum. Evet doğru kombi üreticileri tesisattaki kayıpları hesap ediyor ama bu çok farklı bir durum. Bende bizzat yaşadığım için anlatmaya çalışayım. Çok sayıda denemeler yaptım bir türlü yaklaşık aynı derecelerde ya da yakın derecelerde sıcak su almayı başaramadım. Gerçekten dediği gibi su ısınmaya başlıyor, hah tamam diyorsunuz birkaç dk sonra suyun altından kaçmak zorunda kalıyorsunuz, kaçmasanız haşlanacaksınız. Dur bakalım ne olacak diye bekledim dendiği gibi, hakikaten bu defa da suyun ilk baştaki gibi soğumaya başladığını gördüm. Bu sirkülasyon böyle devam edip duruyor. Verilen linklerdeki şikayetlere baktığımda da açıkçası oldukça şaşırdım çünkü benim durumda olan başka kullanıcılarda varmış, yani bir tek ben değilmişim bu durumu yaşayan..

    Ben bu durumun önlenemez veya düzeltilemez bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta şofben mantığı ile çalışan cihazlar bunlar. Daha önce de bu topikte yazmıştım, daha önce kullandığım demirdöküm üretimi arçelik termostatik şofbenimi arıyorum diye. O şofben ayarladığınız derece civarlarında sıcak su üretiyordu, ne yanıyordunuz ne de su soğuyordu. Yaklaşık ayarladığınız derecelerde su üretiyordu ve konfor süperdi. Aynı şeyi kombilerde sağlamak çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. haa bu durum diğer kombilerde de yaşanıyor olabilir tam olarak bilemiyorum. Diğer marka kombi kullanan arkadaşlarda bu durum nasıl yazarlarsa bizlerde öğrenmiş oluruz. Hepsinde bu durum varsa boşu boşuna Eca yı suçlamaz kimse..


    Sevgili Ege,

    Ben sıcak su konusunda arkadaşa da , sana da katılmıyorum ve nedeninide teknik olarak açıkladım. Ekranda ısıtmada iken gördüğünüz değer sıcak su eşanjörünün çıkış değeridir, sizin söylediğiniz gibi bir yöntem için , yukarda da belirttim, suyun musluk tarafınada bir sensör koymanız gerekir ki , kombi sıcaklık göstergesinde gerçek değeri görmeniz sağlansın.
    Her halde böyle bir uygulamanın ne derece uygulabilir olduğunu tartışmaya gerek yok.
    Tesisat kaybı denilen bir konuyu tamamen göz ardı ediyorsunuz . Normalde ısıtma devrelerinde bile kazan suyu çıkışı ile tesisattaki su için min 5 derecelik fark alınır.

    Eski şofben mantığında gaz ayarı yapılırdı ve gelen suyun debisi sabit olduğu sürece muslukdan akan suyun sıcaklığıda istenilen derecede tutulurdu. Bende auer marka şofbenli evde çoçukluğumu geçirdim, kazanı da gördüm, mermer kurnayıda. Ama bu konuda bence kombilere haksızlık ediyorsunuz.
    Bütün kış sürekli 42-43 derecede tuttum ne haşlandım , ne de soğuk su ile ılıştırma yapdım. Kombi ile banyo arasında olsun 4,5-5 mt tesisat var. Mutfakda da eşim 2 senedir aman haşlandım su çok sıcak geldi demedi buraylada tesisat 4 mt den fazla değil.
    Ama diğer büyük banyomuda mesafe en azından 13-14 mt vardır. Burda kombi 42 dereceye ayarlı iken, diğer yakın yerlere göre daha ılık su geliyor.
    Şimdi eğer tam ayarladığınız misal 42 dereceye göre kombiden sıcak su çıksaydı, tesisatı 15 mt olan kişiye muslukdan misal 32-33 derece su gelirdi. Tesisatı 4-5 mt olanada 38 derece , aradaki bir ölçüyede 35 derece , şimdi kombi üreticileri nerden bilecek, bu kombinin takıldığı tesisat kaç metre , bence bunu bir düşünün.
    Eğer bu kadar fark olmasın diyorsanız bu durumda da kombinin, tesisat uzunluğu teloransını azaltmış olursunuz.
  • Sayın maxfocus;

    Sizin de dediğiniz gibi kombilerde kullanım suyu sıcaklığı tesisattaki ısı kayıplarını tolere etmek için kombi çıkışında ayar sıcaklığından bir kaç derece fazla oluyor. Ben de yaklaşık 2 aydır ECA Effecta model LPG li bir kombi kullanmaktayım. Sıcak su ayarı en düşük seviyede durmasına rağmen banyodan akan suyun sıcaklığı el değmeyecek derece fazla. Suyu ılıştırmak istediğimizde ise soğuk suyu biraz açınca bu sefer kombi devreden çıkıyor. Burada problem nerede olabilir?. Ben doğalgaz yerinde LPG kullandıldığı için yani kullanılan gazın kalorisi yüksek olduğu için suyu fazla ısıttığını düşündüm ilk başta ama sonuçta memeler değiştirilerek gaz basınç ayarı yapılmış bir kombide böyle bir etkinin beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de bu soğuk suyu açınca kombinin devreden çıkması neden kaynaklanabilir acaba. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 22 Mart 2010; 17:48:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé



    Sıcak su konusunda kısmen haklı görüyorum ben bu arkadaşı, gerçi dediğiniz gibi diğer kombilerde de bu sorun olabiliyor.

    Eca Confeo kullanıcısı olduğumu biliyorsunuz burada sıcak su ile ilgili anlatılanları bire bir yaşıyorum desem yalan olmaz. Hani arkadaş demişya Eca kullanıcıları elini vicdanına koysunda cevap versin diye. Bende öyle yapıyorum ve cevaplıyorum. Evet doğru kombi üreticileri tesisattaki kayıpları hesap ediyor ama bu çok farklı bir durum. Bende bizzat yaşadığım için anlatmaya çalışayım. Çok sayıda denemeler yaptım bir türlü yaklaşık aynı derecelerde ya da yakın derecelerde sıcak su almayı başaramadım. Gerçekten dediği gibi su ısınmaya başlıyor, hah tamam diyorsunuz birkaç dk sonra suyun altından kaçmak zorunda kalıyorsunuz, kaçmasanız haşlanacaksınız. Dur bakalım ne olacak diye bekledim dendiği gibi, hakikaten bu defa da suyun ilk baştaki gibi soğumaya başladığını gördüm. Bu sirkülasyon böyle devam edip duruyor. Verilen linklerdeki şikayetlere baktığımda da açıkçası oldukça şaşırdım çünkü benim durumda olan başka kullanıcılarda varmış, yani bir tek ben değilmişim bu durumu yaşayan..

    Ben bu durumun önlenemez veya düzeltilemez bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta şofben mantığı ile çalışan cihazlar bunlar. Daha önce de bu topikte yazmıştım, daha önce kullandığım demirdöküm üretimi arçelik termostatik şofbenimi arıyorum diye. O şofben ayarladığınız derece civarlarında sıcak su üretiyordu, ne yanıyordunuz ne de su soğuyordu. Yaklaşık ayarladığınız derecelerde su üretiyordu ve konfor süperdi. Aynı şeyi kombilerde sağlamak çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. haa bu durum diğer kombilerde de yaşanıyor olabilir tam olarak bilemiyorum. Diğer marka kombi kullanan arkadaşlarda bu durum nasıl yazarlarsa bizlerde öğrenmiş oluruz. Hepsinde bu durum varsa boşu boşuna Eca yı suçlamaz kimse..


    Bu olay uzun tesisattaki sıcaklık kaybıyla açıklanamaz uzun tesisat kısa tesisat farkı kombiden bağımsız uzak uçta daha düşük bir sıcaklıkta su alınmasıyla kendini gösteriyor.

    Bizde de 2 metre ve 15 metre uzaklıktaki banyolarda bunu gözlemliyoruz, uzak banyoya sıcak su ulaşması geç oluyor ve yakına göre kısa vadede 8-10 derece düşük fakat uzun bir kullanımda boruların yavaş yavaş ısınmasıyla normale geliyor.

    Bu problemin benzerini çook eski demirdöküm LPG termostatik şofben kullanırken yaşıyorduk, mekanik Sensor ve gaz brülörü gecikme +uyum sorunu buna sebep oluyordu.

    Bu oto kontrol sistemlerindeki overshoot olayı olarak biliniyor ve can sıkıcı bir durum. Sistemde stabilite sağlamazsa salınımlar sürüp gidiyor bir yanıyorsun bir donuyorsun.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Overshoot_(signal)

    Fakat elektronik sensorlu ve kartlı bir kombide bunun aşılmış olması lazım ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 22 Mart 2010; 16:49:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Sevgili Ege,

    Ben sıcak su konusunda arkadaşa da , sana da katılmıyorum ve nedeninide teknik olarak açıkladım. Ekranda ısıtmada iken gördüğünüz değer sıcak su eşanjörünün çıkış değeridir, sizin söylediğiniz gibi bir yöntem için , yukarda da belirttim, suyun musluk tarafınada bir sensör koymanız gerekir ki , kombi sıcaklık göstergesinde gerçek değeri görmeniz sağlansın.
    Her halde böyle bir uygulamanın ne derece uygulabilir olduğunu tartışmaya gerek yok.
    Tesisat kaybı denilen bir konuyu tamamen göz ardı ediyorsunuz . Normalde ısıtma devrelerinde bile kazan suyu çıkışı ile tesisattaki su için min 5 derecelik fark alınır.
    ....................


    Sen şimdi böyle deyince ben yalan söylüyorum, uyduruyorum pozisyonuna düşüyorum maalesef.

    Anlatamadığım konu şu; tabii ki musluk tarafına sensör konmayacak ama su sıcaklık dalgalanması çok bariz bir şekilde mevcut. Senin dediğin gibi olsaydı 35 e ayarladık diyelim, gelen su yaklaşık 40 olsun hadi 45 olsun ama dalgalanmaması lazım, haşlamaması veya soğumaması lazım devamlı çalışır durumdayken. Üşenmedim kombiden dereceyi de takip ettim. 35 e ayarlı iken derece 55-58 drecelere kadar çıkıyor oradan yavaş yavaş 35 e kadar düşüyor. 35 den sonra tekrar ilk baştaki gibi 58 hatta 60 derecelere kadar çıkıyor. Bu normal mi sence, normalse hiçbir şey demeyeceğim.

    Allahını seversen dediğimi anlamaya çalış, burada sana bile Eca diyen kişi benim, neden Eca yı kötülemeye çalışayım, bende isterim böyle sorunları olmasın Eca nın ama aynıyla vaki oluyor bunlar hemde sadece bende değilmiş gördüğümüz kadarıyla.. Varsa sorun var diyelim, sonuçta Eca babamızın malı değil. Onlarda oturup bu sorunları çözmeye çalışsınlar, görmemezlikten gelmesinler.

    Seninde, taşkafa nında benimde Eca ile bir ilgimizin olmadığını, çalışanı veya elamanı olmadığımızı çok net biliyorum. Bu nedenle rahatlıkla yazabiliyorum bunları. Hatta şimdiye kadar burada yazmadığım ama sizlerle yine pm den paylaştığım konuyu da yazayım. Bildiğiniz gibi benim Confeo da da anakart değişimi yapıldı. Sorun bu değildi çünkü Eca bunu pek sorunmuş gibi görmüyor. Sorun sıcak su kullanımında kombinin kendi kendine devamlı tekrar tekrar yanıp sönmesiydi, kart değişti bu sorun çözüldü. Ama diğeri hala aynı.

    Sizde böyle yaklaşın bence, sorun var hemde net olarak. Yanlış hatırlamıyorsam çok önceden bu sorunumu da hem seninle hem de taşkafa ile pm den paylaşmış ve fikrinizi sormuştum, şu anda tekrar bahsetmemin nedeni de yukarıdaki bir arkadaşın konuyu gündeme getirmesinden idi. Yoksa başka bir amacım yok, bu da böyle biline..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    .....Senin dediğin gibi olsaydı 35 e ayarladık diyelim, gelen su yaklaşık 40 olsun hadi 45 olsun ama dalgalanmaması lazım, haşlamaması veya soğumaması lazım devamlı çalışır durumdayken. Üşenmedim kombiden dereceyi de takip ettim. 35 e ayarlı iken derece 55-58 drecelere kadar çıkıyor oradan yavaş yavaş 35 e kadar düşüyor. 35 den sonra tekrar ilk baştaki gibi 58 hatta 60 derecelere kadar çıkıyor. Bu normal mi sence, normalse hiçbir şey demeyeceğim. ..



    Sayın Egé

    Açıklamalar için teşekkürler eğer bu ECA tarafından sorun olarak görülmüyorsa yazıklar olsun kullanıcının tahammül edebileceği birşey değil.

    60 derece yanıklara sebep olabilir, bu durumda 3-5 fazla verip ne olsa yaparız abi diyenler yerine bu işi profesyonel bilen markalara yönelmeyi düşünmek gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Sevgili Ege,

    Ben sıcak su konusunda arkadaşa da , sana da katılmıyorum ve nedeninide teknik olarak açıkladım. Ekranda ısıtmada iken gördüğünüz değer sıcak su eşanjörünün çıkış değeridir, sizin söylediğiniz gibi bir yöntem için , yukarda da belirttim, suyun musluk tarafınada bir sensör koymanız gerekir ki , kombi sıcaklık göstergesinde gerçek değeri görmeniz sağlansın.
    Her halde böyle bir uygulamanın ne derece uygulabilir olduğunu tartışmaya gerek yok.
    Tesisat kaybı denilen bir konuyu tamamen göz ardı ediyorsunuz . Normalde ısıtma devrelerinde bile kazan suyu çıkışı ile tesisattaki su için min 5 derecelik fark alınır.
    ....................


    Sen şimdi böyle deyince ben yalan söylüyorum, uyduruyorum pozisyonuna düşüyorum maalesef.

    Anlatamadığım konu şu; tabii ki musluk tarafına sensör konmayacak ama su sıcaklık dalgalanması çok bariz bir şekilde mevcut. Senin dediğin gibi olsaydı 35 e ayarladık diyelim, gelen su yaklaşık 40 olsun hadi 45 olsun ama dalgalanmaması lazım, haşlamaması veya soğumaması lazım devamlı çalışır durumdayken. Üşenmedim kombiden dereceyi de takip ettim. 35 e ayarlı iken derece 55-58 drecelere kadar çıkıyor oradan yavaş yavaş 35 e kadar düşüyor. 35 den sonra tekrar ilk baştaki gibi 58 hatta 60 derecelere kadar çıkıyor. Bu normal mi sence, normalse hiçbir şey demeyeceğim.

    Allahını seversen dediğimi anlamaya çalış, burada sana bile Eca diyen kişi benim, neden Eca yı kötülemeye çalışayım, bende isterim böyle sorunları olmasın Eca nın ama aynıyla vaki oluyor bunlar hemde sadece bende değilmiş gördüğümüz kadarıyla.. Varsa sorun var diyelim, sonuçta Eca babamızın malı değil. Onlarda oturup bu sorunları çözmeye çalışsınlar, görmemezlikten gelmesinler.

    Seninde, taşkafa nında benimde Eca ile bir ilgimizin olmadığını, çalışanı veya elamanı olmadığımızı çok net biliyorum. Bu nedenle rahatlıkla yazabiliyorum bunları. Hatta şimdiye kadar burada yazmadığım ama sizlerle yine pm den paylaştığım konuyu da yazayım. Bildiğiniz gibi benim Confeo da da anakart değişimi yapıldı. Sorun bu değildi çünkü Eca bunu pek sorunmuş gibi görmüyor. Sorun sıcak su kullanımında kombinin kendi kendine devamlı tekrar tekrar yanıp sönmesiydi, kart değişti bu sorun çözüldü. Ama diğeri hala aynı.

    Sizde böyle yaklaşın bence, sorun var hemde net olarak. Yanlış hatırlamıyorsam çok önceden bu sorunumu da hem seninle hem de taşkafa ile pm den paylaşmış ve fikrinizi sormuştum, şu anda tekrar bahsetmemin nedeni de yukarıdaki bir arkadaşın konuyu gündeme getirmesinden idi. Yoksa başka bir amacım yok, bu da böyle biline..


    Selamlar Ege,

    Dostum sen biraz alındın, amacım seni kırmak değil, ama ben sizin dediğini zolayı inanın ki yaşamıyorum. Kombinin sıcak su ayarı 42 derecede olduğunda sıcaklık göstergesi 52 derece civarında kalıyor ama ilk kalkışda bu en fazla 55 dereceye kadar tırmanıyor. Buna itirazım yok ancak sonradan 50-52 derece arasında sabit kalıyor. Arada su basıncının düşmesinden dolayı, kaynaklanan problem olabilir su basıncı çok düşüyor ise kombide buna göre min alev boyuna düşürüyor ama bununda belli bir alt sınırı belki bu sınırın altına inemediğinden sorun oluyor olabilir. birde kombiye giren şebeke su sıcaklığıda etken tabi ki ama bunu dikkate almıyorum.
    Bu arada bendeki kombi 31 kw gücünde sıcak su üretebiliyor ve 10-42 derece aralığında 14 lt/dak su üretiyor.

    Bence kullanım şekillerimizi inceleyelim. Ben sıcak su musluğunu 4.5 mt mesafeden tam açıyorum ve 24 adet ince gözenekli duş kullanıyorum.
    Sizin söylediğiniz dalgalanmayıda yaşamıyorum.
    Ama mutfak musluğunda şunu gördüm suyu kısınca kombinin suyun sıcaklığını ayarlaması hemen olmuyor, biraz gecikmeli gerçekleşiyor. bu da bu gecikme sürecinde daha fazla sıcak su gelmesine neden oluyor. Söylediğine benzer bir durum bu anda olabilir.
    Bence bu sorunun önemli bir sebebide şebeke basıncında var olan dalgalanmadır.

    Mastor1 arkadaşın dediği algılama gecikmesi konusundan olacağını, elektronik kontrollü bir üründe olacağını bende düşünmüyorum. Benim izlenimim sıcak suyun ayara göre 10 derece civarında daha sıcak gönderilmesi.

    Bence tesisatın boyuda her ne kadar tesisat zaman içinde ısınsada etkendir. Zira kat betonu sıcaklık değeri tesiat ısınsada asla bu değere ulaşamaz ısı kaybı her zaman olacakdır. Mastor1 arkadaşın dediği gibi bir süre sonra ilk zaman göre daha fazla ısınır ama , 15 mt musluk ile 5 mt dekindeki sıcaklık 30 dk. sonra bile aynı olmaz, olamazda. Ona katıldığım nokta ilk başta 8 derecelik kayıp varsa sonradan 4 dereceye düşebilir.
    Özellikle şebeke basıncı ve kullanım şekli kontrol edilmeli.

    Dostum amacım, dediğim gibi, seni kırmak değil, sadece bu fikrine katılmadığımı belirtmek istedim.Amacımı aştıysamda sana özür borçluyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 23 Mart 2010; 15:22:42 >
  • Sayın maxfocus ve diğer tecrübeli arkadaşlar

    quote:

    Orijinalden alıntı: makineman

    Sayın maxfocus;

    Sizin de dediğiniz gibi kombilerde kullanım suyu sıcaklığı tesisattaki ısı kayıplarını tolere etmek için kombi çıkışında ayar sıcaklığından bir kaç derece fazla oluyor. Ben de yaklaşık 2 aydır ECA Effecta model LPG li bir kombi kullanmaktayım. Sıcak su ayarı en düşük seviyede durmasına rağmen banyodan akan suyun sıcaklığı el değmeyecek derece fazla. Suyu ılıştırmak istediğimizde ise soğuk suyu biraz açınca bu sefer kombi devreden çıkıyor. Burada problem nerede olabilir?. Ben doğalgaz yerinde LPG kullandıldığı için yani kullanılan gazın kalorisi yüksek olduğu için suyu fazla ısıttığını düşündüm ilk başta ama sonuçta memeler değiştirilerek gaz basınç ayarı yapılmış bir kombide böyle bir etkinin beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de bu soğuk suyu açınca kombinin devreden çıkması neden kaynaklanabilir acaba. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.





    Bu arada belirtmeyi unutmuşum. Kombi ile banyo musluğu arasındaki boru mesafesi yaklaşık 12 metre. Yukarıda belirtmiş olduğum problemler neden kaynaklanabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 22 Mart 2010; 17:51:50 >
  • Selamlar,

    Sıcak kullanım suyu konusunda, lpg nin ısıl değerinle ilgili olarak , sizinde belirttiğiniz gibi gaz akışı miktarı ayarlandı ise, normalde dediğiniz gibi bir sorun olmamalı ama el yakacak buharlar çıkan su en azından 55-60 derece civarında olmalı, bu da normal değil tabi ki.
    Benim şimdiye kadar gördüğüm, yukarda belirttiğim gibi, suyun debisinden kaynaklanan dalgalanmalar. Normalde sıcak su kullanırken açılan bir soğuk su musluğu , kombiye giren soğuk su girişindeki debinin azalması anlamına geliyor. Bu da kombinin gaz miktarını azaltması gerektiğini gösterir ama bunu yapma hızı ve yapabilirliği çok önemli zira burdaki gecikme ve gazın azaltılamaması bahsedilen sorunların nedeni olabilir.
    Sonuçda brülör tarafındaki min gaz çıkışı miktarı belli bunun , daha altına inilmesi mümkün değil, eğer gelen suyun 10 dereceden 45 dereceye çıkarılması için gerekenden daha fazla gaz gelmesi yine bahsedilen sorunu oluşturur.
    Her ne kadar bu sistem elektronik olarak kontrol edilsede , bu kontrol devresinin belli bir çalışma aralığı vardır. Burdaki en büyük sıkıntı yapılan ölçümlemeye göre brülörün gerekli min değere inememesi.
    Kombilerin kullanım sıcak suyu devrelerinin sağlıklı olarak çalışması için en temel şart gelen suyun( şebeke) basıncının normal değerlerde olması.
    Olmadığı durumlarda, sıcaklığın sabit tutulması da zorlaştığı gibi, banyo dışındaki diğer kullanımlarda bu sapmayı daha da arttıracakdır.

    Bunun dışında Ege arkadaşımızın bahsettiği gibi, her şey normalken 35 dereye ayarlı suyun 55 dereceye çıkması normal değil. Tüm değerlerin kontrol edilmesi gerekir. Su basıncı, gaz miktarı vb değerlere bakılması lazım. Bu sapma başka türlü olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 23 Mart 2010; 15:10:58 >
  • ADIM FANATİK OLMASIN...Bende bildiklerimi dökeyim... sıcak su kullanımında asla problem yaşamıyorum...Kombi kollektör arası 12 mt...kollektör banyo arası 15 mt rahat var...Bizde sıcak su ayarı devamlı 35 C de durur...Tüketim fazla olursa BOOSTER fonksiyonu var..kendisi derecesini artırıyor...daha çok yanıyor...Şimdi banyoya girip sıcak su musluğunu açtık...Kombi ile banyo arasındaki boruların içindeki içindeki soguk su akıyor.....1 dak kadar soguk...Sonra kombinin kendi stokunda tuttugu sıcak su bu uzun yolu dolaşıp bataryaya ılık su geliyor....Ilık su bitince yavaş yavaş kombiden gelen sıcak su gittikçe ısınarak musluktan, bataryadan akıyor...MUSLUK KAPANMADIKÇA SICAK SU DEVAMLI AKIYOR...Çok güzel yıkanıyorum...Soguk su açma yok....Hepsi sıcak su....Soguk suyu açarsam kmbiden pompanın bastığı sıcak su ile evdeki normal tesisat basıncına sahip soğuk su bataryada buluşuyorlar....AMA BASINÇLARI AYNI DEĞİL...FARKLI...KOMBİDEN GELEN sıcak suyu POMPA BASIYOR DİĞERİNİ yani soğuk suyu iSE belediye basıyor...TESİSAT BASINCI MEYSE O....Bu ikisini harmanlayıp derece tutturmak zor.. Çünkü birinden tam açsan diğerinden çeyrek açsan soğuk suyun basıncı çok çok fazla...Sıcak suyu buz gibi yapıyor...Şimdi burada kombinin ne alakası var ?....sana sıcak suyu gönderiyor....Ayarını düşük tut haşlanma...SOĞUK SUYU AÇAYIM DERSEN TERAZİ ASLA TUTMUYOR...ÇÜNKÜ BASINÇLARI FARKLI....Ayar tutturamıyorsun..Yanmak yada donmak arasında tercih yapıyorsun...KOMBİNİ GÖREVİ SANA İSTEDİĞİN ISIDA SICAK SUYU BANYOYA POMPALAMAK...Onuda yapıyor...İş harmanlamaya gelince deere suyu sıcak su kızılırmak kadar suda soğuk su....Nasıl ayar tutarki ?...Çok zor..Musluğu az açmak yada biraz çok açmak bile sıcaklık ayarını değiştiriyor.....NEDEN ÇÜNKÜ İKİ FARKLI YOLDAN GELEN SICAK VE SOĞUK SUYUN BASINÇLARI AYNI DEĞİL...Bunda kombiyi suçlamak mantıklımı ?....sadece düşünün....falan marka filan marka değil...Bütün kombilerde durum budur....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Mart 2010; 21:35:20 >
  • 
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.