Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayay

    Vitopend 100-W kombi almayı düşünüyorum . yeni modelinden . acaba bunu kullanan varmı sesi çıkıyormu.


    Selamlar,

    Bir arkadaş 3-4 sayfa önce olabilir ama son 8 sayfaya bakın, ses sorunu olmadığını belirtmişdi. Bende bunu geçen sene viessmanndan teyit etmişdim ama arada sesden yine şikayetçi olanlar olunca, tavsiye etmekde şüpheye düşdüm. Anladığım kadarıyla stokda veya spotçularda kalan eski ürünlere denk gelenler oldu. Artık sağır sultanın bile duyduğu, Fan sesi sorununun Viessman tarafından giderilmiş olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar , hepinizin mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    Selamlar TheGate,
    Çok teşekkürler. Buderus gb022 tüketimi hakkında bu kış senden bilgi bekliyoruz. Arasıra uğra.
    Bu arada hayırlı bayramlar dilerim.

    bende bayramını kutlarım değerli arkadaşım

    elbette elimden gelen katkıyı yaparım
    ama nacizane bir önerim var
    gaz tüketimini yazarken cografi bölge, alan, üst kat - alt kat durumu, radyatör petek boyu filan gibi önemli şeyleri yazacağımız bir format belirlersen o çerçevede vereceğimiz bilgi daha faydalı olur diye düşünüyorum...sen bizi yönlendir hatta ayrı bir konu aç oraya her ay yazalım

    FORUMDAKI ARKADAŞLARIN BAYRAMINI KUTLAR, ŞEKER TADINDA BİR YAŞAM SÜRMENİZİ DİLERİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 18 Eylül 2009; 21:35:35 >




  • üstadım verdiğin bilgi icin tesekkürlerimi sunuyorum oda ölcülerini tam veremeyeceğim ama büyük bir salon burda 2 adet 120 cm petek var üc tanede salondan daha kücük tahminen 15/20 m2 odalar var birinde 120 ikisinde 100 cm lik petekler var peteklerimiz 8 yıl önce takıldı eski model diyelim baymak marka görünüsü falan güzel ama neden yapılmıs acıkca bilmiyorum ama hemen hemen heryerde olan peteklerden daire seklide kapıdan hemen sonra genis bir giris ve bütün oda kapıları kare bicimli bu giris icinde solda bir oda yanında mutfak ve balkon kombi burada takılı (en iyi ısınan iki oda kombinin sağında ve solundaki odalar ) devamında yine kare icerinde yanyana iki oda var antreye kesinlikte petek yaptıracağım ama acıkcası nasıl olacak bilmiyorum bi tesisatcıyla görüsmem gerekecek cünkü tesisat duvar icinde antreye nerden nasıl cekilir bilmiyorum ayrıca servise gelen elemanlar cihazımızın cok iyi bir cihaz olduğunu söylediler (baymak volf) ama biz iyi ısınamadığımızı söylediğimizde tesisatta fazla sayıda dirsek kullanılmıs olabilirler denilmisti yani dirsek sayısı artınca ısınma azalıyormus bu teknik servis elemanının ifadesi söylediklerinizden anladığım kadarıyla ben yoğusmalı kombi almıyorum ve bahsettiğiniz cihazlardan bütceme uygun olanı seciyorum bunun yanısıra ilave neler alabilirim mesala yenibir baca almam gerekecekmi yada oda termostadı deniliyor gaz emniyeti falan bizde bunlar mevcut değildi ama kampanya dahilinde satılıyor birde internetten satış merkezlerindenmi alalım yoksa gidip mahallelerde bulunan shovroom lardanmı alalım internet daha cazip gibi ama kusurlu cihaz alma durumumuzda söz konusu olabilir ayrıca bir arkadasımız öneride bulunmus bende öneriye katılıyorum herkese erinmeden cevap veriyorsunuz bence bi şablon olustursanız mesala şu kadar m2 şu standarda şu şu cihazlar yada şöyle bir tesisat seklinde her soranda ordan bakıp yararlanmıs olur halka bir hizmet veriyorsunuz sonsuz teşekkürler allah sizden razı olsun biz istiyoruz ama tabi sizin icin biraz yorucu birsey olabilir tekrar tekrar cevap yazmaktan iyidir diye düsünüyorum hatta benim önerim bu kadar derin birbilgi sizin adınıza düzenlenmis bir internet sayfası yada bir blog ta değerlendirilebilinir belki bu konuda uzman arkadaslar size yardımcı olabilirler
    Sizin ve bütün insanımızın bayramını en icten dileklerimle kutluyorum hergünümüz bayram olsun.




  • maxfocus üstadım mesala eca confeo plus hermetik konvansiyonel kombi 24080 k/cal 28 kv bu cihaz bana uygunmu eca nın sitesinde 2000 lira civarında bi internet sitesinde 1400 tl her ikiside pesin fiyatı bunuda anlamıs değilim ne önerirsiniz
  • Arkadaşlar Ferroli DOMIcompact F 24 aldım. Bu kombiyi nasıl bilirsiniz ?
  • Yeniçeri neyi anlamış değilsin ? Bak anla .....www.aydinisi.com tr Buraya gir bak... Ayrıca Zeytinburnu Demirciler sitesinde Hoşver.com.tr... Gir bak....Üç ay önce ben aldım...1150 Lira... Satıcı çok....Araştır....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Eylül 2009; 12:24:20 >
  • Maxfocus,

    oncelikle yardimlariniz icin tesekkur ederim, sizlerin vermis oldugu bilgiler isiginda , demirdokum petek, bakir boru, ve ECA confeo plus secimleri yaptim.. Yanliz ECA manisa fabrikasindan mi diyeyeyim, (bayi oyle diyor) yoksa bayinin mi ciddiyetsizlinden mi diyeyim dikey baca setimi 15 gunde zor getirttik.. Arife gunu geldi ve tabiki benim ustam isleri coktan bitirip gitmisti.. bakalim tekrar gelecek mi ? neyse..

    Maxfocus , ben tum peteklere eca termo vana taktim..(banyo disindaki) ve bayide rastladigim servis elemani bu durumda oda termostadina gerek olmadigini soylemisti.. Bende vazgecmsitim, sizin bu yazinizi okuyunca tekrar dusunuyorum takmayi..Yanliz sorun eca sitesindeki fiyat lsitesindeki oda termostat modelleri ile kombi.com daki urunlerin bazilari ayni degil .. 165 tl urun benimde ilgimi cekmisti modulasyonlu oldugu icin.. ama bu urun ECA listesinde yok.. bunun uygunlugunu nasil anlayacagiz..

    ECA servise sorarsaniz bu urunleri tanimiyor, bizim listedki urunler gecerlidir deniyor.. Bacada da ayni sey oldu, bu sitedeki dikey baca setini sordum servise (merkez servis) yan urunler gibi yuvarlak laflar ettiler, gelen sete bakiyorum aynisi, ustelik ben bu seti 200 tl elde edecekken ECA dan 300 kusure elde ettim.. Bu oda termostadinda da ayni durumlar mi soz konusu.. alsak servis takmaz mi ? taksa calismaz mi ? yada biz takabilirmiyiz ?

    Ayrica bu kablosuz model modulasyonlumu? yoksa yazmayi mi unuttular !!, isin tuhafi bu urunler hakkinda da webte tek bir bilgi yok bu urunlerde sanki muamma.. ancak kullanan kisiler bize fikir verebilecek .. gene dis hava sensoru iki model biri digerine uymaz deniyor !! soyledigim gibi teknik bir dokuman ulasmak cok zor bu urunler icin ..

    Gecende yazdiginiz gibi ECA web sitesi dokuluyor, hem dokuman bakimindan hemde gorsellik bakimindan.. piyasada bu sekilde rabet goren bir markanin sitesi bu sekilde olmamaliydi.. Bayii bunlar kurumsal calisiyor diyor , mali ambarla yolluyorlar urun 15 gunde geliyor, hos kargoyla calissalar ne olur ki.. eksik vanalari Ist dan sakarya ya tam 4 gunde horoz kargo ile geldi. :)) (ist-skarya ; 2 saat )


    tekrar onerilerinizi bekler, iyi bayramlar dilerim..





    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    ECA confep plus ve diğer plus serileri için modülasyonlu oda termostadını 165 tl ye veriyorlar. Buna dış hava sensörüde ilave edilebiliyor.
    Ürün kromschöder marka , bu alman malıdır ve ECA nın bir çok kombisinde, misal yoğuşmalı kombilerinde kullanılan brülör ile aynı markadır.
    Dış hava sensörüde alarak ciddi konfor ve ekonomi sağlarsınız.
    Ayrıca ECA termovana 25 tl imiş fiyat fena değil gibi, araştırınca daha uygunlarıda bulunabilir. Yanlız bu vanalarda içi kesit genişliğinede dikkat etmek gerekli.
    Ayrıca ECA modeller için honeywell marka kablosuz oda termostadı var, fiyatı biraz fazla ama kablosuz konforu için isteyen tercih edebilir.
    http://www.kombi.com/index.php?cat=ODA-TERMOSTATLARI--36 ürünler bu linkde mevcut. Başka yerlerde de olabilir. Bir ara ECA kablosuz ve modülasyonlu oda termostadlarını bulunmuyordu. İhtiyacı olan araştırabilir. Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 22 Eylül 2009; 12:17:08 >




  • arkadaşlar selam,

    Beretta Exclusive Mix 26CSI kombi almayı düşünüyorum. Kullanan yada ürün hakkında bilgi verecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhabai

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim.

    Sitemizin yönetiminden biri Viessmann'da çalışıyormuş. Babam bu kombi mevzusunu kendisine sorunca bayilerinin birinden makul fiyata temin edebileceğini söylemiş: Netice olarak, Vitodens 100W (26KW) kombiyi montaj, işçilik, proje, yoğuşma gideri, sigorta, kablo vb dahil olmak üzere Bonus ile 6+6=12 taksitte 2600 liraya alabiliyoruz. Fiyat bana makul gibi geldi. (kombi.com da sadece kombi peşin 2460lira) İşten güçten pek vakit yok açıkcası başka marka falan araştırmaya. Viessmann kalitesi malum, fiyat da iyi ise alalım geçelim diyorum. Sizce bu fiyat nasıldır?

    Sıcak su konusunda inşallah beklentilerimizi karşılar. Sıcak su devresi güç çıkışını sınırlandırma olayını soracağım. Olmazsa da idare edeceğiz artık.




    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Swift
    Merhaba,
    Geçen sene taşındığımız yeni evimizde kurulu olarak Falke HC model bir kombi vardı. Kış boyunca ısıtmada bir sorun yaşamadık, performansı, sessizliği ve sarfiyatından memnunuz. Ancak, sıcak su performansı tek kelime ile rezalet. Eski evdeki 95 yılında alınan Alarko DHA20S model kombide minimum debide 30 kusur derece sıcaklıkta su alıp, ilave soğuk su kullanmadan yıkanabiliyordum. Bu anlamda son derece tasarruflu idi. Falke HC model kombide ise düzşük debide 35 dereceye ayarlansa bile 50-60 derece Allah ne verdiyse ısıtıp haşlıyor. Servis çağırdık normal dedi. İstenen sıcaklıkta su almak için elektrikli şofbendeki gibi musluğu bolca açmak gerekiyor. Bu aralar kiracıya yeni kombi almak icap etti. Bu nedenle eldeki kombiyi kiracıya paslayıp yeni bir kombi almayı düşünüyoruz.

    Önceki sayfaları elden geldiğince okuyarak edindiğim bilgiler ışığında ECA Confeo Plus veya DD Nitron düşünüyorum. Güney cephe, 100m2 civarı ısıtma alanı olan ortalama izolasyonlu evde 6,5-7 metre radyator var. Yoğuşmalı da düşündüm ama ilave radyator için çok iş gerekiyor o nedenle gündem dışı.

    Bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim acaba? Söylediğim gibi öncelikle düşük debide düşük sıcaklığı stabil olarak sağlayabilmeli. Bunun dışında avantaj/dezavantajları belirtebilirseniz memnun olurum (Biliyorum önceki sayfalarda zaman zaman yazıldı ama kısa zamanda çok şey okuyunca kafam biraz karıştı)

    Bazı modellerde kullanım suyu için ısı gücü çıkışları ısıtma devresinden bağımsız olarak düşürülebiliyormuş. Belki bu sayede düşük debide kaynar su sorunu çözülebilir diye düşünüyorumm. Eca ve DD'de bu özellik var mıdır? ( Hatta Falke'de, belki bu sayede değişime gerek kalmaz)

    İlgi ve yardımlarını için şimdiden teşekkürler.


    Selamlar,
    Verdiğiniz değerlere göre yoğuşmalı ürüne belirttiğiniz gibi gerek yok.
    Sıcak su konusuna gelince , ilk çıkış anında bir çok kombide sıcak su sıcak geliyor, özellikle yeni nesil ürünlerdeki overbost (aşrı yükleme) bu işin mimarı, sonrasında ise düşüyor. Benim ECA da 35 dereye ayarlı (yani minimumda) ama ilk anca 53 dereye kadar çıkıp sonradan 46 dereyece kadar düşüyor. Tabi ki burda dikkate almadığınız bir konuda kombi ile sıcak su aldığınız nokta arasındaki uzaklık.
    Bizim evde ebeveyn banyosu kombiye çok yakın dolasıyla tesisatta yakın (tesisat mesafesi 4 mt dir), ana banyo ise oldukça uzakda (tesisat olarak 14 mt den fazladır) Kombi aynı ısı yarında iken uzaktaki banyodaki su sıcaklığı sadece sıcak musluğu açık iken rahatlıkla (hiç soğuk suyu açmadan yeterli hatta bazen ılık olabiliyor. Ama yakın olan banyoda min da bile olsa bazen ılıştırma gerekebiliryor.
    Tabi ki üreticiler bu durumu göre kombilerin çıkışlarını genelde 35 derece ise 35 olarak ayarlamıyorlar. Zaten 35 derece okunan değer daha boruda 1 mt gittiğinde 1-2 derece kaybetmiş oluyor. Sizin alarkoda muhtemelen bu nedenle size daha iyi gelmiş olabilir. Tesisattaki ısı kaybıda dikkate alınmalıdır.
    Genelde mahal ısıtma devresinin ayarı değiştirilebiliyor. Sıcak su için olur mu araştırmak lazım. Bu konuda şu an bilgim yok.Teorikde ise yapılması mümkün bir uygulamadır. Kolay gelsin.




  • taşkafa teşekkür ederim bilgi icin ama işte senin verdiğin ilanda cihaz 1200 eca sitesinde 1600 yani bunlar imalatcısından dahamı ucuza mal ediyorlar :) mutlaka bi eksiklik vardır diye düsünüyorum o nedenle sormustum soruyu
  • Yeniçeri sitesine baktım perakende satış fiyatı 625 EURO... www.emas.com.tr Burada bayilerin belli bir iskontoları vardır...Birde yüksek ölçekli mal alan firmalar extra iskonto alabiliyorlar..Yıllık şu kadar kombi alırsan iskonto %..x Yılık şu kadar mal alırsan iskonto % ..xx gibi.. Elinde fazla stoku olan bayilerde çok uygun fiyatla mal satıyorlar...Sonuçta kimse zararına mal satmaz...Nakit alan her zaman kazanır. DD Bayilerinin peşin metresine 135 Lira istedikleri DD Plush radyatörü ben 105 Liradan almıştım .(. 30 ay önce....Spottan....Peşin...)..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Eylül 2009; 12:47:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Yeniçeri sitesine baktım perakende satış fiyatı 625 EURO... www.emas.com.tr Burada bayilerin belli bir iskontoları vardır...Birde yüksek ölçekli mal alan firmalar extra iskonto alabiliyorlar..Yıllık şu kadar kombi alırsan iskonto %..x Yılık şu kadar mal alırsan iskonto % ..xx gibi.. Elinde fazla stoku olan bayilerde çok uygun fiyatla mal satıyorlar...Sonuçta kimse zararına mal satmaz...Nakit alan her zaman kazanır. DD Bayilerinin peşin metresine 135 Lira istedikleri DD Plush radyatörü ben 105 Liradan almıştım .(. 30 ay önce....Spottan....Peşin...)..Saygılarımla..

    Arkadaşlar ECA marka kombiler için en güncel bilgileri yenilenmiş olan aşağıdaki Eca web sitesinde bulabilirsiniz..

    www.eca.com.tr

    Açılan sayfadan " Kombiler " yazısına tıklarsanız ilgili bölüme girebilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    Maxfocus,

    oncelikle yardimlariniz icin tesekkur ederim, sizlerin vermis oldugu bilgiler isiginda , demirdokum petek, bakir boru, ve ECA confeo plus secimleri yaptim.. Yanliz ECA manisa fabrikasindan mi diyeyeyim, (bayi oyle diyor) yoksa bayinin mi ciddiyetsizlinden mi diyeyim dikey baca setimi 15 gunde zor getirttik.. Arife gunu geldi ve tabiki benim ustam isleri coktan bitirip gitmisti.. bakalim tekrar gelecek mi ? neyse..

    Maxfocus , ben tum peteklere eca termo vana taktim..(banyo disindaki) ve bayide rastladigim servis elemani bu durumda oda termostadina gerek olmadigini soylemisti.. Bende vazgecmsitim, sizin bu yazinizi okuyunca tekrar dusunuyorum takmayi..Yanliz sorun eca sitesindeki fiyat lsitesindeki oda termostat modelleri ile kombi.com daki urunlerin bazilari ayni degil .. 165 tl urun benimde ilgimi cekmisti modulasyonlu oldugu icin.. ama bu urun ECA listesinde yok.. bunun uygunlugunu nasil anlayacagiz..

    ECA servise sorarsaniz bu urunleri tanimiyor, bizim listedki urunler gecerlidir deniyor.. Bacada da ayni sey oldu, bu sitedeki dikey baca setini sordum servise (merkez servis) yan urunler gibi yuvarlak laflar ettiler, gelen sete bakiyorum aynisi, ustelik ben bu seti 200 tl elde edecekken ECA dan 300 kusure elde ettim.. Bu oda termostadinda da ayni durumlar mi soz konusu.. alsak servis takmaz mi ? taksa calismaz mi ? yada biz takabilirmiyiz ?

    Ayrica bu kablosuz model modulasyonlumu? yoksa yazmayi mi unuttular !!, isin tuhafi bu urunler hakkinda da webte tek bir bilgi yok bu urunlerde sanki muamma.. ancak kullanan kisiler bize fikir verebilecek .. gene dis hava sensoru iki model biri digerine uymaz deniyor !! soyledigim gibi teknik bir dokuman ulasmak cok zor bu urunler icin ..

    Gecende yazdiginiz gibi ECA web sitesi dokuluyor, hem dokuman bakimindan hemde gorsellik bakimindan.. piyasada bu sekilde rabet goren bir markanin sitesi bu sekilde olmamaliydi.. Bayii bunlar kurumsal calisiyor diyor , mali ambarla yolluyorlar urun 15 gunde geliyor, hos kargoyla calissalar ne olur ki.. eksik vanalari Ist dan sakarya ya tam 4 gunde horoz kargo ile geldi. :)) (ist-skarya ; 2 saat )
    tekrar onerilerinizi bekler, iyi bayramlar dilerim..


    Selamlar,

    ECA confeo pluslarda Kromschröder gaz valfi kullanılıyor. Aynı marka Confeo premix modellerinde de var.
    Yukarda linkini verdiğim sitedeki ürünlerde bu markanın ürünleri, aslen sistem olarak uyumludurlar. Ama ECA servisi bunu bilmez.
    Zaten bir çok ürün uymlu bunlar open terhm iletişim protokolü kullanır sonuçda bunu kullanan bir çok üründe aslen doğru montajda çalışır.
    Servislerin büyük çoğunluğu bu konuda bir şey bilmezler kendilerinide geliştirmezler, zira fabrika neyi önerdiyse o geçerlidir.
    Ancak ECA merkezden ürünü sorup teyit edebilirsiniz. Alsanız servis takar ama sorumluluk almaz. Üstüne bir kart arızası olursada garanti açısından problem yaratabilir. Siz en güzeli ECA merkeze sorun, en geçerli cevap buradan gelecekdir. Ama fiyat konusunda dediğinize katılıyorum.
    Normalda 200 tl lik ürün servisden alınınca 300 tl oluyor. Malesef bu iş bir çok konuda bu şekilde. Fırsatım olursa bende konuşup sorucam,
    Zira belki on kez mail attım hiçbirine cevap gelmedi. Kolay gelsin.




  • taşkafa teşekkür ederim bilgi icin ayrıca rumuzunda bana en sevdiğim film olan "bir zamanlar amerika" filmini ve robert deniro yu hatırlattı

    maxfocus üstat benim size cevabımı ve yeni sorularımı görmediniz galiba :)
  • Maxfocus ,

    tekrar cevap icin tesekkurler, genede kullanan bir kisiden olur almak daha dogru olur , soylediginiz gibi garantinin bozulmasi daha pahaliya patlayabilir.. Kablosuz modelin modulasyonlu olup olmadigini biliyormusunuz ? Bu kadar pahali olupta modulasyonsuz olmasi matiksiz geliyor bana..bugun gelen baca setine baktim egik baca adaptorunu siparise eklememisler, bayii bir bacaciya yaptirirsin bunu tekrar istresek bir ayda gelir diyor :)) .. olacak is degil.. siparisi 2.5 metrelik dikey baca icin ne gerekiyorsa yollansin diye verdik ve yollanan eksik !!! soylegim gibi bu ECA nin yonetimi ismi gibi degil.. bir ciddiyetsizlik var insallah servisleride boyle degildir..

    tekrar tesekkurler, iyi calsimalar..


    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus



    Selamlar,

    ECA confeo pluslarda Kromschröder gaz valfi kullanılıyor. Aynı marka Confeo premix modellerinde de var.
    Yukarda linkini verdiğim sitedeki ürünlerde bu markanın ürünleri, aslen sistem olarak uyumludurlar. Ama ECA servisi bunu bilmez.
    Zaten bir çok ürün uymlu bunlar open terhm iletişim protokolü kullanır sonuçda bunu kullanan bir çok üründe aslen doğru montajda çalışır.
    Servislerin büyük çoğunluğu bu konuda bir şey bilmezler kendilerinide geliştirmezler, zira fabrika neyi önerdiyse o geçerlidir.
    Ancak ECA merkezden ürünü sorup teyit edebilirsiniz. Alsanız servis takar ama sorumluluk almaz. Üstüne bir kart arızası olursada garanti açısından problem yaratabilir. Siz en güzeli ECA merkeze sorun, en geçerli cevap buradan gelecekdir. Ama fiyat konusunda dediğinize katılıyorum.
    Normalda 200 tl lik ürün servisden alınınca 300 tl oluyor. Malesef bu iş bir çok konuda bu şekilde. Fırsatım olursa bende konuşup sorucam,
    Zira belki on kez mail attım hiçbirine cevap gelmedi. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774
    Maxfocus ,
    Kablosuz modelin modulasyonlu olup olmadigini biliyormusunuz ? Bu kadar pahali olupta modulasyonsuz olmasi matiksiz geliyor bana..bugun gelen baca setine baktim egik baca adaptorunu siparise eklememisler, bayii bir bacaciya yaptirirsin bunu tekrar istresek bir ayda gelir diyor :)) .. olacak is degil.. siparisi 2.5 metrelik dikey baca icin ne gerekiyorsa yollansin diye verdik ve yollanan eksik !!! tekrar tesekkurler, iyi calsimalar..

    Selamlar,

    Kablosuz modelde modülasyon özelliği bulunmuyor. Kabloluda var.
    Bunun dışında Egé arkadaşımızın, verdiği linktede kablosuz, modülasyonlu oda termostadı malesef yok.
    Kombi.com sayfasındaki fiyatlarla burdakiler örtüşüyor. Benim kombinin mod.oda ter. 445 tl ECA sitede 6 taksitli fiyatı 210 € +kdv peşin 197 €
    bayi peşin 167 € +kdv gözüküyor. Demek ki bayiden montaj dahil 190 € alınabilir.
    Bu site daha hızlı ve düzgün sayılır, ancak bilgiler eksik, fiyat listesinde bir çok ürün belirtilmiş, bu kısmı nispeten daha iyi.
    Web tasarımı konusunda bir profesyonel gözle , yinede hatalar ve eksikler var diyebilirim. Ama belirttiğim gibi eskisine göre, en azından görsel olarak daha hoş ve hızlı, bari eski sayfadan buraya link versinlerde insanlar iki bilgi alıcam diye çile çekmesin.
    Baca konusunda siparişi tam geçmeniz gerekir, yani bayi 2,5 mt dikey için ne gerekiyorsa denirse eksik gelme ihtimali malesef var.
    Bu insiyatif, siparişi alan kişiye bırakılırsa bu tür sorunlar olabilir. 7006901417 Eğik çatı adaptörü Ø 80/125 bu parça eksik analaşılan.
    Bu siparişi bayi verdiyse bu onun hatası, her ürünü tek tek sipariş edecekdi. Bir çok firmada bu şekildedir. Bizde de bu şekilde yoruma açık konu olmamalı, bu bayinin görevi zaten. Eğer bayi sipariş ettiği halde siparişde yoksa, bu siparişi işleyen kişinin hatası.
    Bu konuda size şöyle bir önerim olacak, İst. Kartalda Tunçsan A.Ş. var bu firma ana bayidir ve ellerinde bu parça olabilir.
    Normalde parekende satış yapmazlar ama yardımcı olurlar. Ben kombiyi, petek , vana , vb ürünlerin bir kısmını burdan uygun rakkama almışdım.
    Ayrıca buderus ürünlerinide satarlar. http://www.eca.com.tr/satisDetay.aspx?il=34&ilce=14&page=1&anaGrupId=2&prm=993
    http://www.tuncsanas.com.tr/index.asp Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 24 Eylül 2009; 9:22:43 >




  • bende uzun zamandır ugramıyordum bı kac yorumda ben bulunayım..oncelıkle maxfocus olsun dıger arkadslar olsun bana zamanında baya yardımcı oolmuslardı onlara da tesekur ederım..bende evımı yenı tesısat yaptırdım 2 aydır kullanıyoruz..sımdılık sadece sıcak su olarak kullanıyorum ama geyet basarılı..evımız yalıtımı ve catısı yok ve ekım ayında her ıkısınıde yaptırıcam..dırek kuzeye bakıyor ev ve baya soguk oluyor..o nedenle yalıtımsız dogalgazın bı anlamı yok..kombım buderus uo52 20000 kcal ben gayet memnunum..tek eşanjor ama sıcak su; belkı banyoya yakındır dıyemı bılmıyorum sadece 2 sanıye gelıyor..ısıtmayıda test ettım gayet basarılı..tuketım ıse baskalarını karsılasıtrmadım ama 2 aydır sıcak su kullanıyorum tuketımının fazla oldugunu soyleyemem..ben gayet memnunum..alacaklara tavsıye edebılırım bıraz pahalı ama buderus bu ıste gercekten vaılant ıle bırlıkte 1 adım onde..herkese kolay gelsın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    maxfocus üstadım mesala eca confeo plus hermetik konvansiyonel kombi 24080 k/cal 28 kv bu cihaz bana uygunmu eca nın sitesinde 2000 lira civarında bi internet sitesinde 1400 tl her ikiside pesin fiyatı bunuda anlamıs değilim ne önerirsiniz


    Selamlar,

    Öncelikle ECA confeo plus kombi ile confeo (digital) kombi farklı ürünler, ancak çoğu zaman karıştırılıyorlar.

    http://www.eca.com.tr/products.aspx?grupId=0&altGrupId=38&anaGrupId=9&prm=46035 Burdan kontrol ederseniz bu durumu göreceksiniz.
    Hangisi daha iyi derseniz, temelde aynı ürünler ama confeo plus da ekstra özellikler var ve en büyük fark otomatik kalibrasyon yapabilmesidir.
    Bu da teorikde min. servis ihtiyacı ve maks , verim anlamına gelir. Confeo plus tercih etmenizi öneririm.

    Daha önceki yazımda belirtmişdim, 12700 kcal gibi kaba bir değer bulmuşduk. 24kw lık bir ürün rahatlıkla fazla fazla yeterli olur.
    28 kw yani 24080 kcal kombi ile 2. bölgede misal istanbulda rahatlıkla 160m2 alanı ısıtırsınız. Bence siz 24 kw alın ve ısıtma devresi çıkışınızıda petek metrajına görede 18kw ile sınırlattırın, teloranslarıda düşününce bence daha fazlasına gerek bulunmuyor. Kolay gelsin.




  • Ben forumda yokum ancak max Focus a destek vermek için yazıyorum..İstanbul Hadımköyde 134 m2 dagın başında yalıtımsız evi 24 Kw - 20650 kcal. ECA PREMİX ile çok güzel ısıtıyorum....8,90 Mt. toplam DD PLUSH 60 cm PKKP panel radyatör ile...Bu konuya dikkat. Çevremde Aynı m2 dairesi olup ..4,5 mt radyatör olan evlerde var...Asla ısınamıyoruz diye devamlı gaz yakıyorlar...Devamlı kombi servisleri gelip gidiyor...Baymak , Viessman, Buderus, Alarko.... Radyatör eksik....Kombi neylesin ?....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Eylül 2009; 16:29:22 >




  • 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.