Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: napsakki
    üstat asıl can alıcı soruya ne dersin peki. vaillant 242-5 Plus 2400 (kombi 1600) Buderus 0 62 2950 (kombi 1700)
    Viessman Vitopend200 3000 (kombi 1900) dedi (proje-malzeme vb lerde fiyatlar cok oynuyor)
    yoğuşmalı da hem fiyat zıplıyor hem de petekler kısa malum, yatırımı birden yapacak butce yok:)
    -----------
    bunları matrise koyunca en mantıklı secim hangisi?


    Selamlar,

    Vaillantın fiyatlarına şaşırdım yani 242-5 plus 1600 ytl bana bu sene şubatta 282-5 plus için 1850 ytl demişlerdi. € da çok daha düşüktü.
    Fiyatı iyi gazlamışlar ama neyseki araştırınca almadık.

    Viessmann vitodens200 le vaillant arasında kombi farkı dışında 300 ytl daha fark var.Bu neymiş ki? Bence viessmana ve buderusa baskı yapın,
    vaillanttan gidip alıyorum diyin bu işşizlikte , fiyatı inerler. Bir tavsiyede fiyatta inmeyecekelerini hissettiyseniz, hiç fiyat mevzuna girmeden fiyat kabul deyip şart olarak bir aksesuarı bedava veya düşük fiyatla isteyin.Buna muhtemelen yanaşırlar.
    Buderusda Kablolu oda Termostadı olabilir. Viessmannda da bu olabilir veya başka bir ürün. Bastan bir kontrol edin.Hatta bir başka bayiye gidip sorun derim.
    Bu ürünlerden viessmannda kademeli fan sistemi var, en büyük farklardan biri bu. Bu da verimde ve tüketimde fark yaratır.Verimide zaten %94 ile yoğuşmasız bir ürün olarak en yükseği diye biliyorum.
    Eğer sürekli salon da oturuyorsanız , diğer odalarda termo vana kullanın ve oda termostadını da salona uygulayın. Çok faydası olacaktır.
    Ya da bu ürünlerin dışında DD nitron alın ve en uygun fiyatı haftalık program imkanı dahil , kademesiz, modülasyonlu fan özelliği ile alabilirsiniz.
    Bir kaç arkadaş aldı ve memnunlar. 1280 ytl kombi bence hiç değmez . Üstelik garanti 3 sene.Verim min. %93 tercih sizin. Ben bu ekonomik şartlarda nitronu alırdım. Kolay gelsin.




  • maxfocus oyle bir kılcık attın ki:)

    DD Nitron alt üst etti demin fiyat aldım peşin 1150 YTL dediler..Cihaz da iyi duruyor
    o kadar fark vermeye değer mi diyor insan??

    ayrıca Vaillant 242-5 Plus ile Vitopend200 arasında 300 ytl fiyat farkı COK diyorsun dogru mu anladım?? cihazlar arası kalite/özellik farkı 300 ytl etmez yani:)

    ---
    buderusda Yoğusmasız kombide "kablosuz termostat yok" diye elendi.
    --
    geriye kaldı Vitopend 200- 1900 YTL fiyatı adamlar projeyi vb. yi pahalı ciziyorlar (Biri 100 ken diğeri 150 ytl dedi DD 75 dedi bu arada)
    Vaillant 242-5 1600 :Valla bu kombiden sogudum:) DD den 500 ytl nerdeyse pahalı ama özellikleri aynı mı? o zaman parayı neye veriyorum ben?

    ---
    sanki nitrona döneceğim de
    ucuz etin yahnisi konulu atasözümüz tereddüte düşürüyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: napsakki
    maxfocus oyle bir kılcık attın ki:)
    DD Nitron alt üst etti demin fiyat aldım peşin 1150 YTL dediler..Cihaz da iyi duruyor
    o kadar fark vermeye değer mi diyor insan??
    ayrıca Vaillant 242-5 Plus ile Vitopend200 arasında 300 ytl fiyat farkı COK diyorsun dogru mu anladım?? cihazlar arası kalite/özellik farkı 300 ytl etmez yani:)
    ---
    buderusda Yoğusmasız kombide "kablosuz termostat yok" diye elendi.
    --
    geriye kaldı Vitopend 200- 1900 YTL fiyatı adamlar projeyi vb. yi pahalı ciziyorlar (Biri 100 ken diğeri 150 ytl dedi DD 75 dedi bu arada)
    Vaillant 242-5 1600 :Valla bu kombiden sogudum:) DD den 500 ytl nerdeyse pahalı ama özellikleri aynı mı? o zaman parayı neye veriyorum ben?
    ---
    sanki nitrona döneceğim de ucuz etin yahnisi konulu atasözümüz tereddüte düşürüyor..


    Selamlar,

    Yok viessmann ile vaillant arası fark değil , kombi dışı herhalde tesisatta 300 ytl daha fark var bunu anlamadım. Yoksa viessmann vaillanntan dah iyi bir ürün.
    Valla 1150 ytl ye bulduysan hiç düşünme 450 ytl fark var. Bunu tüketim farkı olsa ki olduğunu zannetmiyorum En düşük fiyatlı vaillantta bile 3-4- senede bile kapatamazsın. Nitronu al keyfine bak.
    Vaillatın ile DD nitron arasında vaillant lehine bir fark yok. Tam tersi DD lehine var. Bir kere haftalık programlı ayar saati üstünde, Çift eşanjör, paslanmaz çelik sıcak su eşanjörü, fan modülasyonu, kaliteli sirküla motoru,vs.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?


    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 3 Aralık 2008; 8:47:16 >




  • sevgili napsakki arkadaşım bu foruma üye olup yazılanları yavaş yavaş okudum araştırdım sordum soruşturdum piyasada onlarca kombi var . Ben sevgili maxfocus, ege ve taşkafa arkadasımın da önerilerini dikkate alarak ECA premix yoguşmalı kombi aldım yaklasık 2 aydır kullanıyorum allah razı olsun iyiki bana bu kombiyi aldırdılar diyorum. sürekli 38-40 dereceye ayarlı 24 saatteki tüketim daha 5-6 m3 geçmedi. tekrar söylüyorum ben bu arkadaşları tanımam etmem burda yazıştık tanıştık aklına bir şey gelmesin. ECA al sende dua edersin kesinlikle pişman olmazsın. saygılarımla.
  • degerli maxcfocus sayfa 63 de önerdiginiz kombi binaya ısı yalıtımı yaptıgımızda yine aynı(yoguşmalıda 30kw yoguşmasızda 28 kwm)kullanmamız gerekir yoksa yalıtım yaptıktan sonra daha düşük kapasiteli kombi kulanabilirmiyiz.saygılar
  • Arkadaşlar Buderus Yoğuşmalı Kombiyi aldım ve kullanıyorum..Genel olarak memnunum..İlk defa kombi kullandığım için net birşey söyleyemiyorum...
    Benim sorunum petek!!! Özelikle yatak odasındaki petek yarı yarıya ısınıyor... Bu sorun kombiden önce merkezi sistemdede vardı...Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim? Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler..
  • @Maxfocus

    Abi Bosch kombiler hakkında bir bilgin var mı benim bildiğim kadarıyla kombi piyasasına yeni yeni giriyor Beyaz eşya sektöründe ne kadar iyi olsa da bu sektörde biraz düşündürüyor beni.... Eniştem babama önermiş çok iyi olduğunu falan söylemiş. Peder de Bosch alalım diyor tam modelini bilmiyorum yalnız....

    Bir de 200m2 altındaki evler için yoğuşmalı kombi gereksiz deniliyor. Bu konudaki fikirlerini alabilir miyim?

    Yoğuşmasız kombi olarak Viessman Vitopend100 almayı düşünüyorduk...

    İst/Çekmeköyde 4 katlı bir binanın ilk balkonu iç ve dış ısı yalıtımı mevcut alan ise net olarak 100m2 diyebilirim.


    Daha önce pmden bilgi almıştım ama askerlik, söz telaşı derken arada kaynadı gitti...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: omur.cakir

    sevgili napsakki arkadaşım bu foruma üye olup yazılanları yavaş yavaş okudum araştırdım sordum soruşturdum piyasada onlarca kombi var . Ben sevgili maxfocus, ege ve taşkafa arkadasımın da önerilerini dikkate alarak ECA premix yoguşmalı kombi aldım yaklasık 2 aydır kullanıyorum allah razı olsun iyiki bana bu kombiyi aldırdılar diyorum. sürekli 38-40 dereceye ayarlı 24 saatteki tüketim daha 5-6 m3 geçmedi. tekrar söylüyorum ben bu arkadaşları tanımam etmem burda yazıştık tanıştık aklına bir şey gelmesin. ECA al sende dua edersin kesinlikle pişman olmazsın. saygılarımla.


    omur.cakir arkadaşım ;

    Aldığınız cihazdan memnun olmanıza sevindim, inşallah yıllarca sağlıkla kullanırsınız. Allah sizdende razı olsun.

    napsakki arkadaşım ;

    Kombi seçimi konusundaki gidip gelmelerinizi bende izliyorum. Birşeyler yazsammı diye düşünürken omur.cakir ın yazdığı yazıyı gördüm ve işte tamam, tam hislerime tercüman olan bir yazı diye düşündüm. Şimdi size açık ve net olarak önerilerimi sıralayacağım, tabii ki karar sizin.

    *Buderus 0 62 ye 1700 ytl verilmez. Bu markanın yoğuşmalı GB 022 modeli kalitelidir ama yoğuşmasız olanlarını hiç tavsiye etmem. Bence alternatifler arasından bile çıkarın.. Gerçekten değmez.
    *Vitopend200 e 1900 ytl yoğuşmalı olmayan bir kombi için çok yüksek bir fiyat. Bu fiyatlara yakın aynı kalite de ECA Confeo Premix i düşünmenizi öneririm. Buradaki maxfocus, taşkafa, omer.cakır gibi birçok arkadaş bu ürünü memnuniyetle kullanmaktalar.
    *vaillant 242-5 Plus 1600 ytl belki düşünülebilir, ancak bu ürünün brülörü paslanmaz çelik değildir yani Demirdöküm Nitron dan pek farkı yoktur. Bu durumda vaillant 242-5 almak yerine 450 ytl daha ucuza DD Nitron almak çok daha mantıklı..

    Paslanmaz çelik brülörde neymiş demeyin, Paslanmaz çelik brülör ile yüksek yanma verimi, düşük atık gaz emisyonu ve dayanıklılık elde etmiş olursunuz.
    Sonuç olarak özetlersek; Eğer 1900 ytl gibi rakamları göze alıyorsanız ECA Confeo Premix i, yok o kadar para veremem uygun fiyata kaliteli bir ürün olsun dersenizde 1150 ytl ye DD Nitron u, ama paslanmaz çelik brülörüde olsun derseniz de sanırım 1200-1250 ytl civarında olan ECA Confeo Plus ı öneririm. Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 3 Aralık 2008; 0:40:49 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    ..........................
    Nitronu al keyfine bak. Vaillatın ile DD nitron arasında vaillant lehine bir fark yok. Tam tersi DD lehine var. Bir kere haftalık programlı ayar saati üstünde, paslanmaz Çift eşanjör, paslanmaz çelik sıcak su eşanjörü, fan modülasyonu, çelik brülör, kaliteli sirküla motoru,vs.


    Nitron la ilgili yazdıklarınıza 2 maddesi hariç katılıyorum. Birincisi çift eşanjör ve paslanmaz çelik plaka tipi sıcak su eşanjörü olduğu doğrudur ama "paslanmaz Çift eşanjör " demek doğru olmaz. İkincisi ise birincinin devamı olarak nitron un brülör ü paslanmaz çelik değildir. Bu önemli bir ayrıntıdır, eğer son günlerde bir değişiklik olduysa bilmek isterim doğrusu..
    Sizin buraya koyduğunuz Nitron broşürüne de dikkatli bakarsanız çift eşanjör, paslanmaz çelik plaka tipi ikincil eşanjör sayesinde uzun kullanım ömrü gibi ifadeler yer almaktadır ama hiçbir yerinde paslanmaz çelik brülör ifadesi yoktur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 3 Aralık 2008; 0:53:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Egé

    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    ..........................
    Nitronu al keyfine bak. Vaillatın ile DD nitron arasında vaillant lehine bir fark yok. Tam tersi DD lehine var. Bir kere haftalık programlı ayar saati üstünde, paslanmaz Çift eşanjör, paslanmaz çelik sıcak su eşanjörü, fan modülasyonu, çelik brülör, kaliteli sirküla motoru,vs.


    Nitron la ilgili yazdıklarınıza 2 maddesi hariç katılıyorum. Birincisi çift eşanjör ve paslanmaz çelik plaka tipi sıcak su eşanjörü olduğu doğrudur ama "paslanmaz Çift eşanjör " demek doğru olmaz. İkincisi ise birincinin devamı olarak nitron un brülör ü paslanmaz çelik değildir. Bu önemli bir ayrıntıdır, eğer son günlerde bir değişiklik olduysa bilmek isterim doğrusu..
    Sizin buraya koyduğunuz Nitron broşürüne de dikkatli bakarsanız çift eşanjör, paslanmaz çelik plaka tipi ikincil eşanjör sayesinde uzun kullanım ömrü gibi ifadeler yer almaktadır ama hiçbir yerinde paslanmaz çelik brülör ifadesi yoktur..



    Selamlar Ege,

    Evet ben acele ile yanlış yazmışım düzelttim.18:06 işten çıkmadan cevap verim dedim, yanlışlıkla yazmışım zaten önceki yazılarımda da bu konuda dediğin şekilde yazmıştım. Uyarı ve hatırlatma için teşekkürler. Zaten alıntı broşürdekiler esastır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 3 Aralık 2008; 9:14:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sui CompoS
    @Maxfocus
    Abi Bosch kombiler hakkında bir bilgin var mı benim bildiğim kadarıyla kombi piyasasına yeni yeni giriyor Beyaz eşya sektöründe ne kadar iyi olsa da bu sektörde biraz düşündürüyor beni.... Eniştem babama önermiş çok iyi olduğunu falan söylemiş. Peder de Bosch alalım diyor tam modelini bilmiyorum yalnız....
    Bir de 200m2 altındaki evler için yoğuşmalı kombi gereksiz deniliyor. Bu konudaki fikirlerini alabilir miyim?
    Yoğuşmasız kombi olarak Viessman Vitopend100 almayı düşünüyorduk...
    İst/Çekmeköyde 4 katlı bir binanın ilk balkonu iç ve dış ısı yalıtımı mevcut alan ise net olarak 100m2 diyebilirim.
    Daha önce pmden bilgi almıştım ama askerlik, söz telaşı derken arada kaynadı gitti...


    Selamlar,

    Bu topicteki "elmacı" nickli arkadaş bu üründen aldı.
    Bu konuda önceki yazılarımda bu sayfa ve bir önceki ayrıntılı açıklama var. Ferroli ile karşılaştırma var.
    Bunları okuyabilirsiniz.
    Bunun dışında bosch un ürün kalitesi iyi ve üstü olduğu kabul edilir. Buderusuda almasıyla bu pazardaki ürünlerinide geliştirecektir.
    Ama ucuz bir ürün değil viessmannıda bu fiyatlara düşünmek gerekir. Bunun dışında 200 m2 altı evlere yoğuşmasız konusu gerçekten satıcı uydurması denebilecek bir konu. Bugün 75-80 m2 net ısıtma alanı olan evlere bile yoğuşmalı düşünülmesi uygundur. Ama m2 ile yoğuşmalıya ve petek farkına ödediğiniz ilk alım maliyetinin geri dönüşü doğru orantılı. Tasarruf yüzdesi değişmezken , büyük tutarlı faturalarda bu yüzdeye düşen meblağda büyük olacağı için geri dönüş daha hızlı oluyor.
    Yani eskiden 250m3 tüketen biri yoğuşmalı sonrası 210 m3 tüketim yapıyorsa 40 m3 ve bunun karşılığı tutarı tasrruf ediyor. Öte yandan 150 m3 tüketen biri 125 m3 tüketime düştüyse, 25 m3 ve karşılığı tasarruf yapıyor. Tabi ki bu tasarrufların parasal karşılıkları farklı oluyor.Buda geri dönüş hızını artıtırır. Öte yandan büyük m2 lerde daha büyük cihaz ve petek boyuda daha küçük m2 lere göre daha fazla ilk yatırım maliyeti getirecektir. İşte tüm bunları düşündüğünüzde , yoğuşmalı kombinin 75-80 m2 üstü kullanımı daha uygun denilebilir.

    Öte yandan bütçeniz müsait isede çevre sağlığı, ekolojik sistemin korunması ve enerji kaynaklarının daha az tüketilmesi adına yoğuşmalı cihaz seçimi tüm uygulamalar için daha doğru olacaktır. (tüm uygulamalar derken aslen 1. ısı bölgesindeki illlerde invertör klima kullanımı belli bir m2 den sonra kombiden daha uygundur.)
    Vitopend100 ve vitodens100 lerde gürültülü fan sorunu var. Bayileri sorduğumuzda bunu düzeltildi falan diyor ama halen alanlarda bu soruna rastlanıyor. Bu nedenle kombiniz balkonda veya ayrı bir kombi odasında değilse size rahatsızlık verebilir.

    100 m2 için yoğuşmalı kesinlikle buderus GB022 alabileceğiniz en iyi ürünlerden biridir. Bunun arkasından viessmann vitodens100 kopyası denilebilecek, ECA Confeo Premix yoğuşmalı tüm topicde çok iyi referanslara sahip,
    Benim seçimim ECA veya Buderus olurdu. Bu anlamda da bütçenizin durumu önemli , zira iki ürün arasında 500 ytl yakın fark olabiliyor.
    Bu da dikkate alınacak bir değer. Öte yandan bana göre ECA nın Buderusa göre paslanmaz çelik eşanjör grubuna sahip olması en büyük avantajlarından biridir. ECA sizin için daha uygun br cihaz.
    Kolay gelsin.




  • ECA Confeo Plus icin 1300 dedi..
    yanlız sunu soyleyebilirim en azından "benım bölgemde"
    ECA servis bayi olayında viessman/vaillantın yanına yaklasamaz
    ben mail atmıstım her firmaya
    Viessman Vaillant direk Ankara Bölge müdür arayarak döndü...
    ısısanda tık yok
    ECA bayisi adı verdi Ankara bayi aradım
    kesfe nası gelionuz dedim Abi orda baskasına yaptır simdi cagırıyorlar geliyoruz sonra almıyorlar gibi bir yaklasımla "TÜRK BİR ESNAFIM BEN" diye bagırdı resmen adam:)
    --
    EGE önerin ve ECA daki + özellik paslanmaz brulor hakikaten kayda değer,peki ECA da olmayıp ve DD Nitronda olan cok yararlı özellik var mı
    dijital program/kademeli baca fan ı vb?
    --
    son durumda yarısta ECA-DD atbası gidiyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: napsakki

    ECA Confeo Plus icin 1300 dedi..
    yanlız sunu soyleyebilirim en azından "benım bölgemde"
    ECA servis bayi olayında viessman/vaillantın yanına yaklasamaz
    ben mail atmıstım her firmaya
    Viessman Vaillant direk Ankara Bölge müdür arayarak döndü...
    ısısanda tık yok
    ECA bayisi adı verdi Ankara bayi aradım
    kesfe nası gelionuz dedim Abi orda baskasına yaptır simdi cagırıyorlar geliyoruz sonra almıyorlar gibi bir yaklasımla "TÜRK BİR ESNAFIM BEN" diye bagırdı resmen adam:)
    --
    EGE önerin ve ECA daki + özellik paslanmaz brulor hakikaten kayda değer,peki ECA da olmayıp ve DD Nitronda olan cok yararlı özellik var mı
    dijital program/kademeli baca fan ı vb?
    --
    son durumda yarısta ECA-DD atbası gidiyor



    Arkadaşım ECA yada DD Nitron ikiside fiyat performansa göre alınabilicek en iyi cihazlar Daha ne düşünüyorsun o kadar kişi tavsiye etti işte Bende Taşkafa ve Maxfocusun sayesinde gittim ECA confeo aldım evde bebek var 2 aydır sürekli yanıyor Çokta memnumum gaz tüketimide iyi seside yok al keyfine bak saygılarımla




  • YOĞUŞMALI KOMBİ ALACAK ALACAK ARKADAŞLAIN DİKKATİNE:
    eğer daireniz 130-140 m2 nin altında normal bi daireyse(dubleks değilse) yoğuşmadan dolayı aylık gaz tasarrufunuz %5-6 seviyesinde olacaktır.
    senelik 1000 ytl civarında gaz tükkettiğiniz varsayacak olursak senelik tasarrufunuz 50-60 ytl civarında olacaktır.
    kombi fiyatlarına baktığımız zaman yoğuşmalı kombinin normal kombiden 300-600 ytl daha pahalı olduğunu görüyoruz.
    yani bu farkı kapatmak için 6-10 sene arası kombiyi kullanmak gerekmekte. oysa kombilerin ekonomik ömrü kullanıma bağlı olarak 8 en fazla 10 senedir.
    yani peşin olarak verdiğmiz yoğuşmalı farkını amorti etmeden kombinin ömrü dolmaktadır.
    daha az çevre kirliliği daha az co2 atığı daha az dışa bağımlılık için tercih edilebilir ama yoğuşmalı daha ekonomik demek bence doğru değil. hesap ortada.
    SAYGILARIMLA...
  • maxfocus dostum bildigin gibi benim ev 125 m2 net ısıtma alanına sahip 8.8 mt. panel mevcut .Evimin kalori ihtiyacını hesapladıgımda 125*40*2.6=13000 kcal çıkıyor,75-60 da panellerimin ısıl gücü 13200 kcal,bu hesapta panel yeterli fakat ben 38-40 derece kazan sıcaklıgında kullanıyorum evin ısısıyla ilgili her hangi bir sıkıntım yok zira oturma odası 24.5 derece salon 24 derece 1.çocuk odası 24 dece 2,çocuk odası 23derece yatak odası 23 derece mutfak 24.5 derece banyo 24 derece,benim sıkıntım kasım ayı ortalaması 7.2 metre3 biliyorum tatlı tatlı yemenin acı acı osurması var ama panel boyunu uzatırsam belki biraz daha düşüre bilirim gibi geliyor maxfocus sence panel boyunu 10 mt yaparsam nasıl olur bir sonuç elde edermiyim
    Saygılarımla hayırlı işler
  • forza kartal
    haklısın:)
    ama işte aksam DD diye yattık sabah ECA diye kalktık olmuyor bi nefeste..
    şimdi şu burulo farkı 150 ytl kombi farkı + 150 de program saati desen 300 ytl eder mi diye bi matris yazıyoruz:)
    biz istemezmiyiz alıp da kurtulmayı:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hondax

    Arkadaşlar Buderus Yoğuşmalı Kombiyi aldım ve kullanıyorum..Genel olarak memnunum..İlk defa kombi kullandığım için net birşey söyleyemiyorum...
    Benim sorunum petek!!! Özelikle yatak odasındaki petek yarı yarıya ısınıyor... Bu sorun kombiden önce merkezi sistemdede vardı...Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim? Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler..

    BEN O LAYIN AYNISINI ATAKÖYDE ALÜMİNYUM PETEKTE YAŞADIM....Çok iyi bir usta var dediler . Çagırdım..Adam geldi. Petegin suyunu boşalttı. Söküp banyoya götürdü...Yarım parmak 2 mt plastik hortumu içine sokup basınçlı suyu içine verdi...Petegin ..İçinden yarım kova çamur aktı...simsiyah çamur...sonra temizleyip tekrar yerine taktı...yanmayan petege el vurulmaz oldu.. O zaman 50 Lira verdim.. Hepsi 2 saat sürdü....Çok iyi para.....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Aralık 2008; 12:17:20 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: InsMuh
    YOĞUŞMALI KOMBİ ALACAK ALACAK ARKADAŞLAIN DİKKATİNE:
    eğer daireniz 130-140 m2 nin altında normal bi daireyse(dubleks değilse) yoğuşmadan dolayı aylık gaz tasarrufunuz %5-6 seviyesinde olacaktır.
    senelik 1000 ytl civarında gaz tükkettiğiniz varsayacak olursak senelik tasarrufunuz 50-60 ytl civarında olacaktır.
    kombi fiyatlarına baktığımız zaman yoğuşmalı kombinin normal kombiden 300-600 ytl daha pahalı olduğunu görüyoruz.
    yani bu farkı kapatmak için 6-10 sene arası kombiyi kullanmak gerekmekte. oysa kombilerin ekonomik ömrü kullanıma bağlı olarak 8 en fazla 10 senedir.
    yani peşin olarak verdiğmiz yoğuşmalı farkını amorti etmeden kombinin ömrü dolmaktadır.
    daha az çevre kirliliği daha az co2 atığı daha az dışa bağımlılık için tercih edilebilir ama yoğuşmalı daha ekonomik demek bence doğru değil. hesap ortada.SAYGILARIMLA...


    Selamlar,

    Bu iddea çok göreceli, %5-6 tasarruf da edilebilir, %15-16 da edilebilir.Bunu etkileyen, tesisisat ve petek boyu etkenleri var.
    %5-6 tasarruf 90-70 göre yapılmış tesisatta yoğuşmalı çalıştırırsanız söz konusu olabilir. Ama 75-65 veya daha altı hedet tesisat sıcaklıklarına göre yapılan tesisat ve petek boyu uygulamalarında %10 ve üstünü çok rahat elde edersiniz.
    Kombilerin ekonomik ömürleri ise marka ve modeline göre teorikte(firmaların verdiği) 10 ile 15 sene arasında değişiyor.Pratikde bu kullanım şartlarında bağlı düşebilirde artabilirde.
    Artı 130-140 m2 eğer net ısıtma m2 ise bu tür bir dairenin yoğuşmalıya göre yapılacak tesisat ve petek boyu istanbul için DDplus pkkp22 h:60 oks. bar. pprc boru ile sadece malzeme tarafında 2300 ytl yi bulabilirken, 100m2 nin ki 1600 ytl civarında kalır. 170-180 m2 lerde daha fazla olacaktır. Bunu 90-70 sisteme göre yaptırsanız 1400 ytl (130-140m2 için)ve 1200 ytl (100m2 için) civarında fiyatlar oluşur.
    Yani sırf kombi maliyeti değil en az bir o kadar da tesisat petek maliyeti var.
    Tüm bunlara rağmen yoğuşmalı ürünler artan gaz fiyatlarına düşününce uygun tesisatlarla %15 lere varan tasarruf sağlar.
    Artı , alan, fiziksel özellik, kısaca , kombisi ve tesisatı dışında tamamen aynı yalıtıma sahip iki uygulamada bile (yoğuşmalı yoğuşmasız), yoğuşmalı kombi daha tasarufludur. Bunun nedeni yoğuşmalı daha düşük tesisat sıcaklıkları kullanılmasıdır. Zira aynı yalıtım bile olsa yüksek sıcaklıktaki ısı kaybıyla düşük sıcaklıktaki, etkileşim yolu ile olan ısı kayıpları aynı değildir.
    Tüm bunları değerlendirdiğinizde yoğuşmalı ürünlerin tasaruflu olduğu kaçınılmazdır.
    Tabi ki ısıtma tesisatları öncesinde ise binaların yalıtımlı yapılması en büyük önceliktir.
    Diğer konuda hem fikirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ftdokuyucu

    maxfocus dostum bildigin gibi benim ev 125 m2 net ısıtma alanına sahip 8.8 mt. panel mevcut .Evimin kalori ihtiyacını hesapladıgımda 125*40*2.6=13000 kcal çıkıyor,75-60 da panellerimin ısıl gücü 13200 kcal,bu hesapta panel yeterli fakat ben 38-40 derece kazan sıcaklıgında kullanıyorum evin ısısıyla ilgili her hangi bir sıkıntım yok zira oturma odası 24.5 derece salon 24 derece 1.çocuk odası 24 dece 2,çocuk odası 23derece yatak odası 23 derece mutfak 24.5 derece banyo 24 derece,benim sıkıntım kasım ayı ortalaması 7.2 metre3 biliyorum tatlı tatlı yemenin acı acı osurması var ama panel boyunu uzatırsam belki biraz daha düşüre bilirim gibi geliyor maxfocus sence panel boyunu 10 mt yaparsam nasıl olur bir sonuç elde edermiyim
    Saygılarımla hayırlı işler

    Sayın Dokuyucu arkadaşım senin evin aynı ölçüleri ben Hadımköyde yaşıyorum...Ev 134 M2 Balkonları ısıtmıyorum. 125 m2 net ısıtma alanı 20650 kcal 24 Kw ECA CONFEO PREMİX....Yoguşmalı kombbiyi toplam 8,7 mt 60 lık DD plush panelle kullanıyorum...Panel yetermi yetmezmi degil...Çok rahat yetiyor...En önemlisi burada zaman zman BİZİM bloga gelen aylık gaz faturalarını yazdım...Rekor kesinlikle bende...Kombime nazar deger daha fazla açıklama yapmıyacagım...!4 dairede Buderus yoguşmalı var, Viesman yoguşmalı var....Bu kadar yazıyorum....Kullanan biliyor.. Burada önemli olan az yakıyorum sanıp soguktan titremek degil..22 C evde sıcak bir kış geçirmek...Ve uygun fiyata ısınmak....Ne yazdıgımı lütfen düşünün.....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Aralık 2008; 13:47:25 >




  • ben kombimi aldım ama yeni alacak arkadaşlara seçenek olması açısından yeni gördüğüm bir kombi hakkında detaylı bilgi rica edecektim. eca.com.tr de 35 kw ve üstü kapasitede "de dietrich" kombi ve kazanların tanıtımına rastladım ama ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. bu ürünü (özellikle 35 kw yoğuşmalı kombi) tanyan arkadaşımız varsa bizleri de aydınlatabilir mi?

    saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.