Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kilçuk

    arkadaşlar çok sağolun bende kara kara düşünüyordum bu havayı nasıl atacaz diye.Artık bizim kombi bu işi kendi yapıyor diye arkadaşlara hava atarım

    Sizin kombiye has bir özellik değil, muhtemelen hava atmayı düşündüğünüz arkadaşlarınızın kombilerinde de aynı özellik vardır.

    Peteklerdeki havayı kombi kendisi atıyor dedik ama burada yanlış anlama olmasın. Tabii ki hava petekten çıkıp kombiye kadar geliyorsa bu mümkün. Gelmiyorsa petekte kalıyorsa ve ısınma sırasında peteğin bir bölümü soğuk kalıyorsa bu havayı petekten çıkarmanız lazım yani bu durumda kombiden böyle bir kıyak beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 8 Temmuz 2008; 10:11:58 >




  • Selamlar,
    Birazda benden ilave olsun.
    Özellikle devir daim pompası seviyesinin üstünde kalan peteklerde, örnek banyo oluşan havanın manuel olarak petek üstünden veya bu üst noktaya takılacak bir otomatik prüjörden taliye edilmesi gerekir.

    Ege45 dediği gibi eğer hava sirkilasyon pompasına kadar gelirse tahliyesi söz konusu, genelde de az da olsa peteklerde hava kalıyor. Kontrol ederek bunlarıda tahliye etmek lazım.

    Ayrıca tesisatın en yüksek noktasınada bir otomatik prüjör konulabilir.

    Yoğuşmalılarda mesela ECA confeo premixte sirkilasyon pompası dışında ayrıca mekanik olarak çalışan yoğuşma eşanjörü üstünde de bir pröfür vardır.Kombinin baca çıkışının hemen yanında. Sonuçta burasıda tesisattaki üst noktalardan biri.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aytac11

    selamlar
    şu mantık doğrumudur?
    petek boyu kısalırsa kazan sıcaklığı artırılır,
    uzarsa kazan sıcaklığı düşürülür?


    Selamlar,

    Doğrudur. Ama peteklerin özelliğine göre maks. ısıl değerlerinin üstüne çıkamazsın. Yani petek boyunun birim alan için gereken ısı miktarını karşılayacak sınırlarda olması gerekir. Kombininde hedef tesisat sıcaklığı içinde, peteklerinin toplamının verdiği ısıl gücü karşılayacak kapasitede olması gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akremon

    arkadaşlar bende kombi taktıracam yalnız binanın tesisatını değiştirmeliyim onu bilmiyorum. bina 13 yıllık. kalorifer tesisatı yapmışlar. ama hiç kulanılmamış. şimidye kadar soba kulanıyorduk. sizce çürmüşmüdür tesisat değiştirmelimiym ? yardımlarınız için çok tşk ler


    Selamlar,

    Tesisat içten krozyona uğramış olabilir, bu yüzden en azından belli yerlerdeki borulardan iki üç tane kesip içini kontrol edin, ayrıca merkezi sistemler uzun şaftlar (tüm katlar dikeyde hatlar vardır petekler bunun üstünde yer alır) şeklindedir, bu durumda daire içindeki boruların kesilip kullanılması söz konusu olacak, evim ısıtma m2 sine bağlı olarak doğru kesitte boru kullanılması da gerekir.
    Evinizi ısıtma m2 nedir, hangi bölge , daire konumu (arakat, giriş vs.) bina yönü, yalıtım durumu (pencere, dış duvarlar vb.) bunlar bilinmeden sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hadoreci

    Ispartaya bu yıl doğalgaz geliyor, borular döşendi abonelik başladı ve bizim de derdimiz başladı...Büyük şehirlerde yıllardır bu işin içinde olan arkadaşların yardımını istiyorum;
    evim müstakil ve iki katlı, 128m2 ( net alan yaklaşık 90m2), çift tuğlalı arada 2cm strafor var ben ikinci kattayım çatı izolasyonu yok, her katta yaklaşık 10m demirdöküm pp var..eve geçen yıl taşındım petek boruları plastik merkezi dağıtımlı
    1) kat kaloriferi ile kömürlü ısınıyordum ve kat başına 3,5 ithal kömür kullandım (yaklaşık 1300 Ytl tutuyordu) ev ısısı çok olmasa da idare ediyordu (18-20 arası) acaba doğalgaza geçsem yakıta kaç ytl öderim?
    2) Bir çok kombi tavsiyeleri var ve buralarda işler daha karışık; kimse çok bilmiyor ama biliyor gözüküyor... Kaçlık bir kombi iş görür, evin bacasına bağlantı yaparak mı yoksa hermetikle mi daha randıman alırım.( viessman yada vaillant almayı düşünüyorum)
    3) abonelik ücreti 180 dolar+kdv sizin oralarda nasıl
    4) aboneliği hemen mi yoksa bekleyip de sonra mı başlatmak daha avantajlı oluyor( ilimizdeki abone sayısı herhalde 50 bile değidir)
    5) Kritik soru; siz olsaydınız kömürlü mü yoksa doğalgazlı bir evde mi yaşardınız hangisi daha avantajlı ( hem maddi,hemde konfor ve ısınma açısından)

    ço soru oldu, cevaplayanlara şimdiden teşekkürler



    Selamlar,

    Yıllardır, bu işin içinde olmayan biri olarak yorum yapabilirim.
    Bu arada eski yazılarımda yakıt türlerinin ısıtma kapasiteleri ve maliyetleri ile ilgili çok detaylı bilgiler verdim.Bunlar sizin bazı sorularınıza cevap veriyor.
    90 m2 net için , müstakil bina, çatı yalıtımı ve alt kat zemin yalıtımı yok, 18000 kcal ısı ihtiyacı söz konusu, bu durumda 20640 kcal yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler sizin için yeterli olacaktır. 10 mt DD Plus petekle maks. 23120 kcal ısı alabilirsiniz (90-70 de) Merkezi sistemden kombiye geçerseniz, 10 mt petek için hedef tesisat ısınız 75-65 olmalı zira 90-70 için en az 28 kw yoğuşmasız veya 30kw yoğuşmalı gerekir.
    75-65 tesisatta 10 mt petek maks. 15460 kcal ısı verir bu durumda petek boyuna 1.5 mt ilave yapmanız iyi olur.

    Viessmann, buderuss, vaillant, ECA, Demirdöküm, Baymak markalarının pek çok ürünü var.
    Yoğuşmalıyı tavsiye ederim.Kombi olarakda fiyat /performans açısından ECA şu an confeo digital/premix serileriyle iyi bir seçenek.
    Kritik soru dediğiniz, yakıt türü seçeneğinde, öncelikle temizliği ve rahatlığı açısından kesinlikle doğalgaz, maliyet derseniz kömürle ısınma kimi zaman fiyat politikalarına bağlı daha ucuz olabilir, ama resmi fiyatlara göre biraz daha pahalı veya aynı denilebilir. Bunun hesabını daha öncede yaptık. Ne kadar fark var derseniz size yakıt türlerine göre birim alan ısıtma maliyeti tablosunu ekte veriyorum.
    Bu tabloya göre ithal kömüre oranla doğal gaz ortalama %15 ucuz gözüküyor.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 8 Temmuz 2008; 14:26:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: OErdem

    arkadaşlar merhaba, bir anlık dalgınlığım ile bu konuyu atlamışım, öneriye ihtiyacım var
    150m2 dublex daire için, en az 24kcal kombi önerisi lazım, şimdiden teşekkür ederim


    Selamlar,

    30 kw 25800 kcal Eca confeo premix yoğuşmalı en iyi fiyat /performans ile uygun ürün.Bütçeniz uygunsa viessmann vitodens100 veya 200w 30Kw
    Yoğuşmasız derseniz Buderuss U062 28Kw 24080 kcal, viessmann vitopend100 veya 200 , yada Eca Confeo Digital 28 Kw önerilebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fikrethoca

    arkadaşlar 2 yıldır vailant kombi kullanıyorum sorun yok fakat fazla teknik bilgimde yok yeni evime taşınacagım 310 m2 dubleks bana hangi marka ve kaçlık bir kombi önerirsiniz


    Selamlar,

    Bu 310 m2 dairede ısıtma alanı kaç net olarak m2 dir, ısıtılmayan alanlar düşüldükten sonra ki (küçük wc, kiler, ütü odası, balkon vb.) alan.
    310 m2 net için kombi olmaz ancak duvar tipi kazan olur.Bu ölçülerde size istanbul dublex daire için en az 40000 kcal lik de bir cihaz gerekir.

    Bu nedenle dairenin ısıtılacak alanlarının net m2 si bulmanız gerekiyor. Ayrıca yalıtım durumunuz, dış cephe, bina konumu, daire konumu, çatı yalıtımı, teras var mı vb.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 6600gt

    merhabalar
    benim evim 135 m2 ve 10,5 metre petek var. danıştığım kişilerin yarısı yoğuşmalı yarısı normal kombi öneriyor. bende arada kaldım. yoğuşmalı olarak buderusu normal olarak da eca confeo yu düşünüyorum. lütfen bana yardımcı olurmusunuz gerçekten ne yapacağımı şaşırdım . yoğuşmalı mı normal mi arada kaldım.



    Selamlar,

    135 m2 net ise 16500 kcal civarında ısı gerekiyor. 10,5 mt petekle mt başına 1571 kcal dağıtılması gerekiyor. Bu da 75-65 hedef tesisata uygundur. Kombi olarak 20640 kcal olan tüm ürünler işinizi görür. Petek mt 1 ilave de çok çok iyi olur.

    Kesinlikle Yoğuşmalı ürünü tavsiye ederim. Buderuss GB022 çok iyi bir seçimdir. aynı şekilde viessmann vitodens100 veya 200w de iyi ürünlerdir.
    Bütçem bunlara uygun değil derseniz onlardan aşağıda kalmayacak olan ECA confeo premix yoğuşmalı ve Eca confeo digital çok uygun ürünlerdir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: caution

    merhaba 105 m2 brüt 85m2 NET yeni yapılmış apartmandaki dairem icin sonbaharda fihatların artacagını dusunerek bu hafta kombi almak istiyorum ...topiği biraz inceledim sanırım 85m2 net daire icin yoğuşmalı olmasada olur izlenimini aldım..eger bu izlenimim dogruysa 1500 ytlyi gecmeyen iyi performanslı bana hangi modelleri onerebilirsiniz ???simdiden cok teşekkürler...



    Selamlar,


    85 m2 net , 10500 kcal ısı ihtiyacı söz konusu, 75-65 hedef tesisat ısıs ile 7,5 mt pkkp22 h:60 petek ideal olur. Yoğuşmalı seçimi aslında dediğim gibi m2 ile ilgili değil verdiğiniz farkın size geri dönüş süresi ile ilgili ama m2 nin büyümesi veya küçülmesi ile de doğru orantılıdır.

    ECA confeo digital, buderuss uo62 (fiyat sorun), viessmann vitopend100, vaillant wuv pro serisi, demirdöküm nitron önerilebilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratkaya

    - Selamlar. Öncelikle bu karmaşık konuda bizlere yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

    - Ben konuyu biraz inceledim ve kafamda belli bir fikir belirdi ancak yine de sormak istediğim şeyler var:

    Ben Erzurum'da 80 metre karelik bir evde oturmaktayım. Evim 5. katta. Çatıda izolasyon var yalnız dış cephe çift duvar.

    Bize fiyat/performans açısından yeterli olacak bir kombi öneriniz varsa yazarsanız çok sevinirim. Ben bir yere sordum ve sizin de 80 m2 civarı evlere tavsiye ettiğiniz E.C.A confeo kombiye 1.700YTL fiyat, işçilik ve montaj, petekler vs dahil 3.650YTL ( abone ve sayaç hariç ) bir fiyat verildi size göre uygu mudur?

    - Merak ettiğim son birşey ise eski kalorifer peteklerimizi kullanmaya devam etmemizde büyük sakıncalar doğacak mıdır?

    - Hepinize kolay gelsin. Teşekkürler.


    Selamlar,

    Sizin maillinizi izinde olduğum için cevap veremedim, kusura bakmayın.

    Erzurum en soğuk bölge diliminde ve size net 80 m2 ev için 16500 kcal ısı gerekli. Bu durumda 20640 kcal yani 24 kw lık kombiler yoğuşmalı veya yoğuşmasız işinizi rahatlıkla görürler. Erzurumda yıl içinde soğuk havaların daha fazla olduğunu düşünürsek, kombinizi daha fazla kullanacaksınız, bu durumda 80 m2 içinde yoğuşmalı kombi çok rahat önerilebilir.
    Yoğuşmalı için petek boyunuzun 10 mt veya 1mt kadar üstü olması gerekiyor. Eğer yoğuşmasız kullanacaksanız, ise en az 7,5 mt petek pkkp22 h:60 tipte gerekecek .
    DD veya ECA Peteklerin birim mt si piyasada 90-100 ytl civarında yoğuşmasız üzerinden hesapla 750 ytl, tesisat en fazla plastik boru, vanalar vb, ile 500 ytl malzeme tutar, bu arkadaşlar işçilik için 700 ytl civarında ücret talep etmişler. 1700 ytl ECA confeo yoğuşmasız için çok fazla geldi.
    Bu paraya 350 ytl ilave edip 4000 ytl ye komple anahtar teslim iş isteyin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nemesisandforce

    ferroli mi kapıdan sokma..fiyatını bile sorma.en kralı gelsin bana iyi desin.10 aydır uğraşıyorum burnumdan geldi.ne servisi servis nede müşteri hizmetleri iyi..cihazı değiştirin diyorum yok.şikayet ediyorum ondan da tık yojk...sonuç olarak sakın almayın...almandan şaşmayın..ben yaptım eşşeklik dinlemedim ustaları aldım sizde aynı hataya düşmeyin...



    Selamlar,

    Marka kötülemek istemiyorum ama İtalyan ürünlerden uzak durun arkadaşlar, İtalyan markaları tercih etmek biraz kumar oymak gibidir, muhakkak memnunlarda vardır, ama mağdurlar da az değildir.
  • Selamlar,

    Topicde merkezi sistemden geçiş yapan arkadaşlar var, özellikle mevcuttaki döküm (pik) veya saç panel peteklerinin temizliği hususuna dikkat etmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum.
    Döküm peteklerde özellikle dip kısımlarında balçık gibi birikimler olması su kanallarının daralması rastlanan bir durum bu yüzden basınçlı su ve kiraç sökücü kimyasallarla temizlenmelerinde fayda vardır. Ayrıca kullanılan kimyasallar iyice temizlenmelidir.
    Bu işlemlerin arkasından da tesisata antifriz benzeri pas önleyici kimyasallar katılmasına , peteklerin havalarının alınmasına dikket edilmeli.
    Bunların dışında kombinin tesisat dönüşüne filitre konmalı, var olan filitrelerde her yıl başında temizlenmelidir.
    Ayrıca çok uzun süre kullanılmaması dışında (2 seneden fazla olacaksa) peteklerdeki su boşaltılmamalıdır. Hatta hava yapıp yapmadığını yazın bile kontrol etmek gerekir. Hava yapan bir petekte, o bölge krozyon oluşur.

    Döküm petek kullananların ayrıca dikkat edeceği bir hususda toplam tesisat suyu miktarıdır. 9 mt civarında döküm peteği olan bir tesisatta yaklaşık 180 lt su vardır. Bu da 20640 kcal ve altı kombiler için devir daim açısından sıkıntı yaratabilir. Mümkünse bazı, peteklerin panel ile değiştirilmesi gerekebilir.Döküm peteklerde, saç paneller gibi mt sine göre değil, dilim sayısına göre ısı hesabı yapılır. Bu döküm peteklerin 4 sütunlu olanlarının bir dilimi ortalama 100 kcal ısıyı 90-70 tesisatta vermektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Temmuz 2008; 11:20:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus




    Selamlar,

    Yıllardır, bu işin içinde olmayan biri olarak yorum yapabilirim.
    Bu arada eski yazılarımda yakıt türlerinin ısıtma kapasiteleri ve maliyetleri ile ilgili çok detaylı bilgiler verdim.Bunlar sizin bazı sorularınıza cevap veriyor.
    90 m2 net için , müstakil bina, çatı yalıtımı ve alt kat zemin yalıtımı yok, 18000 kcal ısı ihtiyacı söz konusu, bu durumda 20640 kcal yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler sizin için yeterli olacaktır. 10 mt DD Plus petekle maks. 23120 kcal ısı alabilirsiniz (90-70 de) Merkezi sistemden kombiye geçerseniz, 10 mt petek için hedef tesisat ısınız 75-65 olmalı zira 90-70 için en az 28 kw yoğuşmasız veya 30kw yoğuşmalı gerekir.
    75-65 tesisatta 10 mt petek maks. 15460 kcal ısı verir bu durumda petek boyuna 1.5 mt ilave yapmanız iyi olur.

    Viessmann, buderuss, vaillant, ECA, Demirdöküm, Baymak markalarının pek çok ürünü var.
    Yoğuşmalıyı tavsiye ederim.Kombi olarakda fiyat /performans açısından ECA şu an confeo digital/premix serileriyle iyi bir seçenek.
    Kritik soru dediğiniz, yakıt türü seçeneğinde, öncelikle temizliği ve rahatlığı açısından kesinlikle doğalgaz, maliyet derseniz kömürle ısınma kimi zaman fiyat politikalarına bağlı daha ucuz olabilir, ama resmi fiyatlara göre biraz daha pahalı veya aynı denilebilir. Bunun hesabını daha öncede yaptık. Ne kadar fark var derseniz size yakıt türlerine göre birim alan ısıtma maliyeti tablosunu ekte veriyorum.
    Bu tabloya göre ithal kömüre oranla doğal gaz ortalama %15 ucuz gözüküyor.




    bilgiler için teşekkürler, evin zemini 5cm strafor üzeri parke döşeli peteklere ilave yapılmalı mı, çatıya da 5 cm straforu sererek döşesem faydası olur mu yoksa cam yünü mü daha iyidir? Bu forumla çok ilgili değil ama yalıtımla ilgili bi sorum olacak;Evin ISINMASI bakımından evin dışını mantolama mı yoksa sayding mi yaptırmak daha faydalı olur...




  • Bu tabloya göre Max Focus un yazdıgının tam tersi dogru diyorum...Yukarıda belirttiginiz Max Focus un farkında bile olmadıgı yıllık yakıt bedelini tam iki katını dogalgazda ısınma yaparsanız ödeyeceksiniz...Yıllık 2500- 3000 L. arası....Gideriniz olacak...Çatıya dogru dürüst bir yalıtım yaparsanız kömür tüketiminiz % 40 düşecek...İlavae kombi, tesisat v.s. masraflarınız olmayacak....MAX FOCUS UN YAZDIGININ TAM TERSİ DOGRU.....Buda tamamen şahsi görüşüm.... saygılarımla...Para, ve tercih sizin....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Kılcuk fazla hava atma... Kombide oluşan havayı atmak için porjör...ECA CONFEO da yıllardır var...Yani her şey otomotik...Rahatlık ve tasarruf ise standart....Ne kaçırdıgının farkında degilsin...İyi günlerde kullanasın..hayırlı olsun....

    aslında nerdeyse eca alıyordum ama kısmet işte viessman oldu.Hava atma meselesi espri tabiiki.
    saygılar

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45

    Sizin kombiye has bir özellik değil, muhtemelen hava atmayı düşündüğünüz arkadaşlarınızın kombilerinde de aynı özellik vardır.

    Peteklerdeki havayı kombi kendisi atıyor dedik ama burada yanlış anlama olmasın. Tabii ki hava petekten çıkıp kombiye kadar geliyorsa bu mümkün. Gelmiyorsa petekte kalıyorsa ve ısınma sırasında peteğin bir bölümü soğuk kalıyorsa bu havayı petekten çıkarmanız lazım yani bu durumda kombiden böyle bir kıyak beklemeyin.

    bilgiler için teşekkürler.
    saygılar

    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,
    Birazda benden ilave olsun.
    Özellikle devir daim pompası seviyesinin üstünde kalan peteklerde, örnek banyo oluşan havanın manuel olarak petek üstünden veya bu üst noktaya takılacak bir otomatik prüjörden taliye edilmesi gerekir.

    Ege45 dediği gibi eğer hava sirkilasyon pompasına kadar gelirse tahliyesi söz konusu, genelde de az da olsa peteklerde hava kalıyor. Kontrol ederek bunlarıda tahliye etmek lazım.

    Ayrıca tesisatın en yüksek noktasınada bir otomatik prüjör konulabilir.

    Yoğuşmalılarda mesela ECA confeo premixte sirkilasyon pompası dışında ayrıca mekanik olarak çalışan yoğuşma eşanjörü üstünde de bir pröfür vardır.Kombinin baca çıkışının hemen yanında. Sonuçta burasıda tesisattaki üst noktalardan biri.

    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilçuk -- 8 Temmuz 2008; 23:28:40 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus


    quote:

    Orjinalden alıntı: fikrethoca

    arkadaşlar 2 yıldır vailant kombi kullanıyorum sorun yok fakat fazla teknik bilgimde yok yeni evime taşınacagım 310 m2 dubleks bana hangi marka ve kaçlık bir kombi önerirsiniz


    Selamlar,

    Bu 310 m2 dairede ısıtma alanı kaç net olarak m2 dir, ısıtılmayan alanlar düşüldükten sonra ki (küçük wc, kiler, ütü odası, balkon vb.) alan.
    310 m2 net için kombi olmaz ancak duvar tipi kazan olur.Bu ölçülerde size istanbul dublex daire için en az 40000 kcal lik de bir cihaz gerekir.

    Bu nedenle dairenin ısıtılacak alanlarının net m2 si bulmanız gerekiyor. Ayrıca yalıtım durumunuz, dış cephe, bina konumu, daire konumu, çatı yalıtımı, teras var mı vb.

    maxfocus dostum gerçekten desteğe ihtiyacım var okudukça beynim sulanıyor :) yalıtım çok iyi sanıım kullanılabilir net alan 190 m2 üstte ön ve arkada olmak üzere iki teras var 10 m2 wc vs düşersek net 180 olur diye düşünüyorum üstte yine iki oda bir banyo ve küçük bir mutfak mevcut yer malatya
    şimdiden teşekkürler ve selamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: akremon

    arkadaşlar bende kombi taktıracam yalnız binanın tesisatını değiştirmeliyim onu bilmiyorum. bina 13 yıllık. kalorifer tesisatı yapmışlar. ama hiç kulanılmamış. şimidye kadar soba kulanıyorduk. sizce çürmüşmüdür tesisat değiştirmelimiym ? yardımlarınız için çok tşk ler


    Selamlar,

    Tesisat içten krozyona uğramış olabilir, bu yüzden en azından belli yerlerdeki borulardan iki üç tane kesip içini kontrol edin, ayrıca merkezi sistemler uzun şaftlar (tüm katlar dikeyde hatlar vardır petekler bunun üstünde yer alır) şeklindedir, bu durumda daire içindeki boruların kesilip kullanılması söz konusu olacak, evim ısıtma m2 sine bağlı olarak doğru kesitte boru kullanılması da gerekir.
    Evinizi ısıtma m2 nedir, hangi bölge , daire konumu (arakat, giriş vs.) bina yönü, yalıtım durumu (pencere, dış duvarlar vb.) bunlar bilinmeden sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.


    ev 140 mt 2şanlıurfa da, 2 kat. çok iyi güneş görüyor. yalıtım duurmu iyi değil.


    çok sağol yardımınız için. bence bu konuda siz bir numarasınız




  • maxfocus, dağıtmışsın yine forumu..
    Bu kadar zaman bulup bu kadar detay yazabilmeniz güzel birşey tabii ki..
  • bi ara öğren güzel kardeşim o adamlar vaillant servisi aynı zamanda eca demirdöküm viessman servisidir kadasına göre yazmışlardır vaillantın haberi yoktur. arayıp bilgi alsana vaillanttan sorsana evime en yakın servis bakm onarım nerde diye ne cevap vericekler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    EGE 45 Sagolasın..Ben burada lüzumlu lüzumsuz, yalan yanlış ipe sapa gelmez şeyler yazan, atıp tutan , art niyetli, karalamacı bir çok insana cevap yazmaktan bıktım...Sen tek tek cevabını yazmışsın...Burada bulunuyorsak BİRBİRİMİZE FAYDAMIZ OLSUN...KOMBİ DOGALGAZ KONUSU HEPİMİZİN ORTAK DERDİ OLDU. BİLDİKLERİMİZİ AKTARIYORUZ.GERİSİ SİZE KALMIŞ...Kimse kimseye zorla bir iş yaptıramaz...Ancak anlattıklarımızı anlarsanız KOMBİ HARİÇ 1500 Liralık işi 4500 Liraya kombi dahil yaptırmazsınız. En önemlisi adamlar para kazanmak için saçma sapan işler yapıp GAZ FATURALARINIZI BOL BOL ŞİŞİRECEK İŞLER YAPARKEN işin en kısa ve öz şeklini ögrenip onlara yem olmazsınız.. AYLIK .GAZ FATURASI SİZİN CEBİNİZDEN ÇIKACAK. O ADAM PARASINI ALIP GİDECEK.....Burada derdimiz bildiklerimizi aktarmak....Başka hesap yok. Allah belki bizden hoşnut olur, bir iki günahımızı affeder. Bunu düşünüyoruz.Lütfen yazdıklarımızı bu şekilde anlamaya çalışınız...Saygılarımla... .. NOT : Çevremde 134 + 100 = 234 M2 Duplex dairelere aşagıya 4,5 mt, yukarıya 2 mt toplam 6,5 mt uzunlukta 60 lık panel ve 20.000 lik Proterm kombi koyup 3000 Lira para alan tesisatcılar var...NE BU KOMBİ KAPASİTESİ NEDE BU PANEL BOYU BU EVE YETER....BU ALINAN PARA HELALMİ ? ZEHİR ZIKKIM İLAÇ PARASIMI ? Düşünüp kararınızı siz veriniz....




  • bana inanmıyo olabilirsiniz ama doğru vaillant servisinde bu var. yedek kombi diye bişey var araçlarını kendim gördüm içinde yedek olarak herşey var kombiyi tamir edememe gibi bi lüksleri yok adamların bana inanmayan adamlar vaillant bayilerinden vaillant bölge müdürlüklerinden yardım alsınlar
    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Üstadım bunca zamandır burada 43 sayfa yazı yazıldı...Övdügün ve övmedigin her kombi burada mevccut... Sadece yavaş yavaş acele etmeden bu 43 sayfayı oku....Sonra bana anlat....helikopter sesi nereden ve niçin gelir....???? Şimdiye kadar hangi servis yedek kombi taşıyor ?...tamir edemezse takıyormuş.....????? Çok güzel....Helal olsun.. imrendim......m




  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.