Şimdi Ara

Packard Bell TJ-75 Notebook Donanım Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2010 Ocak ayında Vatan Computer'dan aldığım cihazın garanti süresi doldu. Dün gece sinirlenip yumruk vurduktan sonra klavye içine göçtü, sonrasında pc'yi kullandım bir sorun yoktu ancak bir süre sonra hdd okuma sesi net bir şekilde duyulmaya başladı. Yeniden başlatayım düzelir diye düşündüm ve siyah ekranda kalıyor boot ekranını geçiyor windows logosu gelmesi gereken yerde siyah ekranda kalıyor cihaz.

    BIOS'dan baktım HDD görünüyor ama durum bu şekilde tahmini sorun nedir nasıl çözülür tavsiyelerinizi bekliyorum. Koyuncu Elektronik baya sorunlu ve yüksek fiyat çıkaran servis sanırım herhangi bir teknik serviste yaptırmak daha avantajlı mı olur bilemiyorum.

     Packard Bell TJ-75 Notebook Donanım Arızası







  • dediğin yerde takılıyorsa 2 ihtimal var bazen başlangıç dosyalarında hata olduğunda açılmaz başlangıç onarmayla düzelebilir ama en önemlisi hdd'de bed sector olam riski hdd'yi test etmen gerekir emin olmak için harici bir hdd kutusuyla başka bir bilgisayarda hdtune programını kurara bed sector testi yapabilirsin darbe sonucu oluştuysa hdd sesler var diyorsun muhtemelen bed sector oluştu.
  • Normal desktop pc olsa açardım ama laptop'dahiç tecrübeli değilim o yüzden açıp hdd'yi denemeye cesaret edemem
  • ozaman anlayan birine yaptırn basittin hdd ayrı kapak altındadır söküp aldığını hdd kurusuna takıp usb bağlantısıyla herhangi bir bilgisayarda test edebilirsin.
  • bugün sıradan bir teknik servise götürdüm inceledi hdd çalışıyordu farklı pc'de dosyaların bazılarını yedekledik ancak kurulum yaparken hata verdi yeni bir hdd aldım ona kurulumu yaptı. klavye'yi de gayet güzel düzeltti başka herhangi bir sorun yokmuş 150 tl hdd 50tl servis ücretiyle hallettim. ilgilenenlere çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.