Şimdi Ara

ASUS TA 230 / 231 KASA KULLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KASANIN ARKASINDA 2 ADET 80 MM FAN VAR VE ÇOK SES ÇIKARIYORLAR.

    FAN DEVRİNİ DÜŞÜRMEK VEYA BİRİNİ DEVRE DIŞI BIRAKMAK İSTEMİYORUM.

    BUNLAR YERİNE AYNI MİKTARDA SOĞUTMA SAĞLAYABİLECEK HANGİ MARKA VE BOYUTTA FAN KULLANABİLİRİM?

    BU KASALARA BAŞKA MARKA FAN TAKAN OLDUYSA LÜTFEN HANGİ MARKA FAN TAKTIĞINI BELİRTSİN.

    TEŞEKKÜRLER.



  • Hatırladığım kadarıyla 92mmlik fanlar o kasalara uymuyordu, eğer uysa idi 92mmlik fana yönelmen daha doğru olurdu. Madem fanların tam devir dönmesini istiyorsun, bu durumda max. cfm si yüksek ama bu oranda da desibeli düşük 80mmlik fanlara bakmalısın.
  • Asus kasaların tek kötü tarafı zaten o fanlar. Bende de aynı dert var. Asusun kullandığı fanlar Top & Tech 80mm fan: 3000rpm, 41.41cfm hava akışı ve sıkı dur 37bBA gürültü ben teki takılıyken duramıyorum sen 2sini de mi çalıştırıyorsun. Hava akışı cok iyi ona birşey söyleyemem çok fark ettiriyor kasa ve cpu sicaklığında. Benim çözüm önerilerime gelince kendim içinde aynısını yapacağım.

    1- hız düşürücü ara kablo alıp 2sini düşük hızda calıstırmak

    2- araştırdığım fanlar var. SilenX 11dBA ses yok yani fakat hava akışı 80mm'de 22cfm 92mm'de 28cfm ve parası 19euro işimi görmez gibi geliyor bana

    diğeri arctic cooling 3TC 80mm kasa fanı : 28cfm hava akışı 14dBA fiyatı da 8 dolar bundan 2 tane alabilirim tabi bulursam piyasada. hatta 3 alırım birini de ön tarafa koyarım.

    ben aramaya devam ediyorum bakalım bulursam bildiririm sana da.




  • valla ben daha ta 230 kasamı almadan o üstündeki fanların gürültülü olduğunu duyup yerine cool master 8 cm lık fanlarda aldım. 2000-2300 devirde çalışıyor. aynı kasadan arkadaşımda var ve orjınal fanlarını kullanıyor ve gerçekten benim kasam daha sessiz ve üstelik bende daha çok donanım var.
  • bende de ta231 var . acayip gürültü yapıyor (elektrikli süpürge gibi). forumda kaksanın arkasındaki ızgarayı kesmenin gürültüyü azaltacağına dair bi mesaj okumuştum. ben denemedim ama kasanın arkasındaki orjinal ızgarasını kesip yerine ayrıca takılan metal ızgara konulabilir.(hani şu yan soğutma fanlarının üzerinde bulunanlardan.
  • Arkadaşlar aynı kasadan kullanıyorm imzada da var

    Hiç kasmaya gerek yok!!! Dilerseniz 92 cm fan takın (rahatlıkla takılabiliyor)

    Yada benim çözümüm Yazıcıoğlundan aldığım 56ohm 7wattlık dirençlerden (1ytl) alıp 8cm lik fanların kırmızı kablolarına monte edin Ses mi artık ses yok Fanlar 1800devirde ses yok üfleme ise ortalama kasanın içini serin tutmaya yetiyor
    Birde hddlere 8cm (ısı kontrol) titan fan taktım kasam püfür püfür şimdi!! Bu kasa harika bence...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.