Şimdi Ara

Nerden Çizgiroman Alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
6
Favori
13.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bölüm açıldı indiren var felan ama bi kitabı elde tutmanın keyfini tercih edenler tabi ki soracaklardır "nerden alabilirim?" diye. ayrıca o sahaflara gitmenin güzel tarafı, ÇR işinde olan insanlarla muhabbet edebilmektir. zira güncel yayınları ne olup bittiğini takip edebilirsiniz, hem pek sohbet edilesi insanlardır özellikle fantastik kültürü seviyorsanız hem öyle sanıldığı gibi çok da pahalı değiller, bi yeniçıkan roman fiyatında sadece. istanbul anadolu yakasında oturduğumdan ve daha önce başka bi yerde bu konuda yazmış olduğumdan bu taraflardaki sahaflardan bildiklerimi paylaşayım, diğer arkadaşlar da türkiyenin neresinden olursa olsun eklesin de geniş bi rehber oluşturalım şurada. ayrıca bikaç tane de site ekliyorum ki bazıları ulaşamıyordur da internetten sipariş etmeyi tercih eder:

    -kadıköyde akmarın arka sırasında büyülü rüzgar: yeni çıkan serileri en uygun fiyatlara bulabilirsiniz. eskiler de vardır, yabancı dildekiler de. ama asla etiket fiyatına satmazlar, her zaman daha ucuza gelir ayrıca pekala marmara çizgi'nin yani şu anki en aktif ÇR yayıncılarından birinin dizgi editörüyle "nolacak bu memleketin çizgiromanlarının hali" tadında muhabbetler etme fırsatı bulabilirsiniz ki başıma geldi, gerçi kontakt'ta ondan alışveriş yapmışlığım oldu öyle açıldı konu ama güzel yerdir. facebook sayfaları da olacaktı yanılmıyorsam, ordan da takip edebilirsiniz.

    -gene büyülü rüzgar ile aynı sırada kadıköy çarşısı vardır, çarşının içinde alt katta ufak camekan bi dükkan vardır. yanlış hatırlamıyorsam eğer sahafın ismi "meraklı çizgiroman" olacaktı. orada eski serileri de bulabilirsiniz. ama koleksiyon tadında olduğu için eski seriler biraz tuzluya patlar. zaten örümceğin bilka serisini ondan alamadım, gene de bi gün alacam elbet diyorum :D yakın zamanda da batman'e saldırmayı düşünüyorum

    -moda caddesinde, bu kadıköyde kitapçıların olduğu caddenin bi üst paralelinde gerekli şeyler vardır ki bu da bi diğer büyük ÇR yayıncısıdır. new avengers filan gibi serileri takip edenler bilir. orada ÇRların dışında çeşitli ürünler de bulabilirsiniz. ÇR karakterlerini büstleri, figürleri.. çeşitli hediyelik tadında şeyleri, tişörtler falan. ayrıca yabancı dildeki ÇRlara da ulaşabilirsiniz.

    - bir de avrupa yakasında 40 ambar diye bi yer vardır. bilmem hiç gittiniz mi ama beyoğlunda belediye her yıl sahaf festivali düzenlenir. orada standları vardı da herhalde ilk ÇRlarımı orada aldım. işte bu 40 ambar adlı sahafın da sahibesi olan hanımefendi de pek iyi bi insandır, o zamanlarki öğrenci bütçemle epey seri almama yardımcı olmuştur. şimdilik anadolu yakasındakileri yazacağım dedim ama işte minnetten bunu da yazmış olayım.

    -D&R'da da var ama bence kazık zira esas işi ÇR satmak değil ve seriler hep eksik. bilirsiniz işte, bi iki set getirirler her gelen bi tane ondan bi tane bundan diye alır bölük pörçük seriler kalır. onun yerine büyülü rüzgar'ı veya gerekli şeyleri yeğlerim. yine de ingilizce ÇRlar ve marvel ansiklopedisi gibi şeyler için bakılabilir.

    -remzi kitabevine bolca manga geliyor diye biliyorum, gene ÇRlar için de bi şans denenebilir ama hiç gitmediğimden sadece bu olasılığı belirtmiş olayım.



    site olarak:
    -burası marmara çizgi için:https://www.facebook.com/marmaracizgi, yayınlarından ziyade reklamları ve takip için.
    -https://www.facebook.com/buyuluruzgar.kadikoy facebook sayfaları.
    -http://www.gerekliseyler.com.tr/ direk ürün ve ÇR satın alabileceğiniz bi site.
    -http://kahramanlarburada.com/default.asp gene aynı şekilde satın alabileceğiniz bi site.
    -genehttp://www.dr.com.tr/ 'dan da alabilirsiniz ama dediğim gibi pahalıdır bence burası.
    -legendezut isimli arkadaşın bölümde açtığı bi konuda paylaştığı bi site:http://www.13gezegen.com/ ingilizce çok sayıda seriye aylık abone olabileceğiniz bi site. maddi durumları zorlayıcı gözüküyor gibi ama bi iki seriye el atmayı düşünmüyor değilim, inceleyin derim muhakkak.


    gene online nerden okurum diye çıkacaktır konunun başlığına bakmaksızın onun için şimdiden önlem alıp onları da yazayım ki sonra o tarafa kaymasın muhabbet ama gördüğünüz gibi her gittiğim sahafla bi anım olduğunu düşününce, sürekli olmasa da arada bir bu sahaflara gitmekte fayda var. hem ne kadar çok insan ilgi gösterirse bunlara o kadar çok seri türkçeye çevrilecektir ki her ÇRseverin umduğudur bu. bilmek isteyen olursa diye de yazmış olayım; bu yayıncılar bi ciltten 1000 tane basıyorlar ve bu 1000 tane sadece bi yılda satılıyor ki bu iş için bu uzun bi süre. bu arada başka seriler de hazırlıyorlar ve ilgi arttıkça da daha hızlı çıkıyor seriler ki bugün bikaç yıl öncesine göre daha fazla seri yayınlanıyor. mesela örümcek adam, conan, walkingdead veya bazı mangalar bu hızlı çıkan serilerden. neyse şu online kaynakları da verip yazıya şimdilik ara vereyim :
    -http://turkcecizgiroman.blogspot.com/
    -http://portal.mangavadisi.net/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma6 -- 14 Ağustos 2012; 5:13:55 >







  • kadıköyde 'gerekli şeyler' var havaleyle falan da satış yapıyorlar
  • benim bildiğim izmirde baykuş kitabevi var karşıyaka çarşısında.Bazı serilerin tüm sayıları var mesela en son gittiğimde "Azrael"in tüm 46 sayısı vardı.Ama genel olarak graphic novel'lar var.Bazı eski çizgi romanlarda satılıyor(spider man çoğu).Bazı collebtible eşyalarda var genel olarak marvel'ın bir kaç star wars collectible eşya vardı(son gittiğimde fx lightsaber görmüştüm).İsterseniz sizin için internetten sipariş edebiliyorlar ama kargoya çok fazla para vermek istemedikleri için 3-4 ayda bir sipariş ediyorlar.Ayrıca remzi kitabevi dc comics açısından belki de türkiyedeki en iyi yer.İzmir konaktaki remzi kitabevinde 50'nin üzerinde graphic novel var.Ben internetten indirmeyi tercih ediyorum çünkü türkiyede çizgi roman okumak bayağı pahalı bir iş. pc'den okurken comicrack programını kullanıyorum ama çizgi roman dijital olarak en güzel tabletten okunuyor.




  • Dostum İstanbulda yaşıyorsun sanırım bende eylülde gelicem İstanbula, ailem orada belki birlikte gider gezeriz çr sahaflarını Kadıköyde denk gelirse.

    Eskiden yığınla çr vardı bende, zamanla gitti çoğu, Eskişehirde üniversiteye geldiğimden beri bir koleksiyonum yok, olanlar da küçük kardeşime kaldı. ( 13 yaşında. ) Belki yeniden biriktirmeye başlarım. ****rrent nereye kadar, insan eline alıp da okumak istiyor haliyle.
  • Bu arada güzel bir rehber olmuş eline sağlık.
  • Sahaflarda daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz arkadaşlar yukarıda belirtildiği gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 11 Ağustos 2012; 0:40:52 >
  • D&R kazık, eline sağlık emek vermişsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dbalci

    benim bildiğim izmirde baykuş kitabevi var karşıyaka çarşısında.Bazı serilerin tüm sayıları var mesela en son gittiğimde "Azrael"in tüm 46 sayısı vardı.Ama genel olarak graphic novel'lar var.Bazı eski çizgi romanlarda satılıyor(spider man çoğu).Bazı collebtible eşyalarda var genel olarak marvel'ın bir kaç star wars collectible eşya vardı(son gittiğimde fx lightsaber görmüştüm).İsterseniz sizin için internetten sipariş edebiliyorlar ama kargoya çok fazla para vermek istemedikleri için 3-4 ayda bir sipariş ediyorlar.Ayrıca remzi kitabevi dc comics açısından belki de türkiyedeki en iyi yer.İzmir konaktaki remzi kitabevinde 50'nin üzerinde graphic novel var.Ben internetten indirmeyi tercih ediyorum çünkü türkiyede çizgi roman okumak bayağı pahalı bir iş. pc'den okurken comicrack programını kullanıyorum ama çizgi roman dijital olarak en güzel tabletten okunuyor.

    ekleme için teşekkürler, dahaları da gelir umarım. ÇRlar evet biraz pahalı olabiliyor ama sayıları arttıkça da ucuzlamaya da başladılar sanki. bu arada remzideki DCler türkçeye çevrilmiş mi yoksa ingilizce mi? yani DCninkiler, marvelınkilerden daha pahalı olduğundan ve okuyucuların tercih etmeyebileceklerini düşündüklerinden dolayı, yayıncıların da daha çok marvelınkileri çıkarttığını söylemişlerdi ve haliyle ne yazık ki ben de DCninkileri okuma fırsatı bulamadım pek. ingilizce de olsa pahalı da olsa gidip bi iki tane almayı düşünürüm yani :/



    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    Dostum İstanbulda yaşıyorsun sanırım bende eylülde gelicem İstanbula, ailem orada belki birlikte gider gezeriz çr sahaflarını Kadıköyde denk gelirse.

    Eskiden yığınla çr vardı bende, zamanla gitti çoğu, Eskişehirde üniversiteye geldiğimden beri bir koleksiyonum yok, olanlar da küçük kardeşime kaldı. ( 13 yaşında. ) Belki yeniden biriktirmeye başlarım. ****rrent nereye kadar, insan eline alıp da okumak istiyor haliyle.



    neden olmasın. benim de eskiden tentenler felan vardı pek de okuyamamıştım ve sonra atıldı, ama bu ÇR olayına kapıldıktan sonra(lise 1 veya 2de, vay be 4 yıl olmuş:) gittim yeniden alıp okudum valla yani hafif tuzlu oldu ama gene de güzel oldu
    torrentler harbiden olmuyor ya. arkadaşımdan almıştım, spidermanin çıkmış tüm yayınlarının arşivini. hala duruyor bilgisayardaki okuyayım diye, hiç elimi sürmedim nedense. ama mesela facebooktan falan haberim olsun yeni cildi çıktı diye ertesi günü soluğu sahafta alıyorum ve eve dönene kadar yolda yarısını bitiriyorum hatta otobüse binersem yol uzun da sürüyor, cildin de tamamı bitiyor




  • konu güncellendi. 13gezegen denen fantastik bi siteyi ekledim, fantastik derken konu olarak değil adamlar yurtdışındaki güncel yayınlara abonelik sağlıyor ya, yakında deneyecem orayı da umarım
  • GON Çizgi Roman Mağazası'nın adı burada nasıl olmuş da hiç geçmemiş şaşırdım ya.

    quote:

    GON ÇİZGİ ROMAN

    Sizlere mağaza olarak da tavsiye edebileceğim ilk yer Taksim' de bulunan Gon Çizgi Roman' dır. İlk olarak mağazanın adresiyle başlayalım:

    Yeni Çarşı Cad. No.34/A, Galatasaray, Beyoğlu - İSTANBUL

    Adresi gayet kolay. İstiklal Caddesi' nden tünele doğru yürürken, Galatasaray Lisesi' nin solundan giriyorsunuz ve biraz yürüdükten sonra sağda Gon Çizgi Roman' ı görüyorsunuz. Gon kapısından içeri girdiğinizde bir çizgi roman cennetine giriyorsunuz diyebilirim. İnternetten alışveriş iyi, güzel ama, bir çizgi romana dokunmak, onu inceleyerek almak ve çizgi roman dolu bir mağazanın içerisinde sessizce o rengarenk kitaplara bakmak, bunun verdiği haz paha biçilemez! :)

    Gon Çizgi Roman' da da genelde İngilizce yayınlar bulunmakta, ancak Türkçe çıkmış olan çizgi romanların da hemen hemen hepsini Gon' da bulabilirsiniz.

     Nerden Çizgiroman Alınır?

    Gon Çizgi Roman' da çizgi roman ciltleri ve fasiküllerinin yanında mangalar, posterler, fumettiler, illüstrasyon kitapları, Artbooklar ve daha bir ton eser bulabilirsiniz. Ayrıca Türkiye için, gayet geniş bir Manga stoklarına da sahip olduklarını söyleyebilirim Mangaseverler için. Fiyatlar uygun, neyse o! Gon, sadece çizgi roman satışı yapan bir mağaza olarak değil, arasıra yaptıkları imza günü, Free Comic Day gibi etkinlikleriyle de rakiplerinden sıyrılıyor. Çalışanlar, konu hakkında bilgili. Gon, benim en sık alışveriş yaptığım iki yerden birisidir, doğal olarak sizlere de tavsiye edebilirim.

    İstanbul' da oturmayanlar için,www.rob389.com adresinden de online satış yapıyorlar, ama hiç online alışveriş yapmadım Gon' dan, bu yüzden bir fikrim yok, siz bilirsiniz.

     Nerden Çizgiroman Alınır?

    http://cizgiromankulubu.blogcu.com'dan alıntıdır.


    Bir de Kaan Comic Shop var Kadıköy için.

    Kaan Comic Shop
    Caferağa Mah. Moda Cad. Caferağa Mescidi sok. 2/A
    Kadıköy - İstanbul

     Nerden Çizgiroman Alınır?




  • quote:

    ekleme için teşekkürler, dahaları da gelir umarım. ÇRlar evet biraz pahalı olabiliyor ama sayıları arttıkça da ucuzlamaya da başladılar sanki. bu arada remzideki DCler türkçeye çevrilmiş mi yoksa ingilizce mi? yani DCninkiler, marvelınkilerden daha pahalı olduğundan ve okuyucuların tercih etmeyebileceklerini düşündüklerinden dolayı, yayıncıların da daha çok marvelınkileri çıkarttığını söylemişlerdi ve haliyle ne yazık ki ben de DCninkileri okuma fırsatı bulamadım pek. ingilizce de olsa pahalı da olsa gidip bi iki tane almayı düşünürüm yani :/

    tatildeydim de cevaplayamadım.remzi kitabevindekilerin hepsi ingilizce fiyatları da sterlin üzerinden ve çoğu graphic novel yaklaşık 30m lira ben 10 sterline Dc universe ultimate character guide almıştım nasıl olsa çizgi roman okuyabiliyorum bilgisayardan diye




  • gerçekten güzel bir konu olmuş,tebrik ederim

    kahramanlar burada sitesini çoook beğendim.fiyatlarda uygun.ve d&r da olmayan birsürü sayı var.Keşke burdan alsaydım.Bir ara ultimate spiderman serisini alıcam

    Kayseride yaşadığım için sahafları gezemiyorum,yılda bir gidiyorum.5 ay sonra gidicem,bir buluşma yapabiliriz.sahafları filan gezeriz

    şuan iştahım kabardı,2 gün önce 6-7 tane çizgi roman almama rağmen

    bu iş çok sakat,bir sürü seri var bitmiyor




  • Bakırköy sahaflarının direkt karşı sokağında baya eski çr'ler var tanesi 10 liraydı galiba spiderman'lerin bilka yayıncılık ikinci el satıyor.
  • Çok iyi bir konu olmus eline saglik :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç zamandır arıyordum
    Teşekkürler
  • Nişantaşında eskiden "gerekli şeyler"in olduğu sokağa bi dükkan açılmış, hem çizgi roman hem de action figure satıyorlar. Daha uğrayıp içini gezemedim ama bi daha yolum düşerse gezip yorumlarımı ve tabii ki de dükkanın adını yazarım size.
  • D&R'nin mağazasından hiç bir şey alınmaz. Adamlar hep kazık fiyattan satıyor. Sitelerindeki fiyatlar normal ama. Gerçi son 1 senedir 8 siparişimin sadece 1 tanesini göndermeyi başardılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emmesen

    Bakırköy sahaflarının direkt karşı sokağında baya eski çr'ler var tanesi 10 liraydı galiba spiderman'lerin bilka yayıncılık ikinci el satıyor.

    +1 Bakırköy'de bulunuyor eski çrler.
  • Konuyu hortlatmışsınız.
    Ben de ekleyeyim şu listeyi, geçen gün başka bir konuya yazmıştım.


    En bilinenlerden bir tanesi Arka Bahçe Yayıncılık'tır. Beşiktaş'ta dükkanları var.
    http://www.arkabahcecizgiroman.com/

    Sonra Jedbang var. DC'nin teliflerini de aldılar Mart'ta da yeni seriler basılacak. Twitter'dan da takip edebilirsin.
    https://twitter.com/JbcYayincilik
    http://www.jedbang.com/urunler.asp?ana_grp_id=37

    Marmara Çizgi var.
    http://marmaracizgi.org/

    Gon Yayın var. Beyoğlu'ndaki Robinson Crusoe 389 kitabevinde satılıyor. İstiklal Caddesi üzerinde.
    http://www.gonkit.com/

    Gerekli Şeyler. Kadıköy'de
    http://www.gerekliseyler.com.tr/CIZGI-ROMAN,LA_222-2.html#labels=222-2

    Büyülü Dükkan. Kadıköy'de.
    http://buyuludukkan.com/
    https://twitter.com/BuyuluDukkan

    Flaneur Comics. Kadıköy'de yine.
    https://twitter.com/flaneurcomics
    http://www.flaneurcomics.com/

    Lal Kitap.
    http://www.lalkitap.com/firma_urun.asp?dzid=4501

    Bunlar bildiğim çizgi roman bulabileceğiniz dükkanlar. Çizgi Roman okumak, kitaba göre ülkemizde daha pahalı.
    Bunun dışında alternatif olarak önerebileceğim: Türkçe Çizgi Roman Takımı var.

    Marvel okumak istiyorum demişsiniz. Bence başlamadan önce biraz araştırma yapın. Belli başlı okumanız gereken çizgi romanlara
    bakın derim. Marvel evreniz inanılmaz geniş bir evren ve yüzlerce sayı var.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Major_events_of_the_Marvel_Universe
    http://marvel.wikia.com/

    İyi okumalar.




  • Ankara'da Dost Kitapevi var ama klasik market tarzı işliyor öyle sohbet filan olmaz yani
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.