Şimdi Ara

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
22.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Elimden geldiğince Ispartayı ve üniversitemizi tanıtmayı amaçlıyorum. Yetersiz eksik gördüğünüz yeri PM ile veya alıntılayıp bildirebilirsniz. 6 senedir Ispartada yaşamaktaydım. Daha öncede Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 4 sene kaldığım için Ispartayı ve çevre ilçelerini biliyorum. Okulu bitirdikten sonra kişisel bazı sebeplerden dolayı 2 sene daha Isparta'da kalmaya devam ettim. Ama bir yerden sonra artık yeter diyor insan tabi

    Öncelikle Ispartayı anlatayım.
    Isparta ne büyük ne de küçük bir şehir. Şehri 3 farklı bölgeye ayırabiliriz.
    Çarşı
    Otogar/İyaş
    Üniversite/Çünür
    Bu üç bölge öğrencilerin yoğun olduğu bölgeler Çarşı ve Otogar/İyaş bölgeleri.
    Şehirde 2 adet alışveriş merkezi (İyaş Park, Centrum Garden AVM) bulunuyor. Birisi Otogar bölgesinde diğeri de Eğirdir Isparta yolu üzerinde. Otogar yürüme mesafesinde fakat diğer AVM için otobüs kullanmanız tavsiye edilir.

    Çarşı'da Kafeler Caddesi denen bir kafelerin yoğun olduğu bir kaç sokaktan oluşan bölge var. Alkollü mekanların sayısı artmakla birlikte konsept kafeler ve bilindik kafeler de artmış bulunmakta. Ben konaklama açısından tercih ediyorum genelde. Her türlü ulaşımı rahat ve bölge olarakta gayet iyi. Otogar'da otobüs duraklarında yığılmalar oluyor. Örneğin akşam çıkalım çarşıya gidelim dolaşalım dediniz eğer otogar veya üst tarafta oturuyorsanız 12'den sonra taksi dışında alternatifiniz yok. Yine de büyük bir şehir olmadığı için yürüyebilirsiniz. Tercih sizin. Ben 4 ay otogar bölgesinde kaldım. Onun dışında kalan 5,5 senemi çarşıda geçirdim.

    Otogar/İyaş çevresinde yeni yeni kafeler yapılmaya başlandı. Yurt apart ve ev bakımından zengin bir bölge. Yerleşim yerleri yeni yapılar olduğu için tercih ediliyor. Çarşıdan yürüyerek 20-30 dk. mesafede. Eğer çok uç bir noktada değilseniz yürüyerek ulaşımı sağlayabilirsiniz. İyaş Park adlı alışveriş merkezi Otogar'ın hemen arkasında Otogar'a bitişiktir. Ayrıca onun yanında İyaş adlı bir market var. Bundan 6 sene önce Isparta da mağazaların bulunduğu herhangi bir alışveriş merkezi yoktu insanlar tüm ihtiyaçlarını İyaş ve çarşıdaki tuhafiyecilerden karşılarlardı. Hala da gelişmekte şehir. O yüzden o dönemde mezun olanlardan pek tavsiye almanızı önermiyorum

    Üniversite/Çünür yerleşim bakımından kesinlikle tercih etmemeniz yurt aramamanız gereken bölgedir. Etrafta ne bir kafe ne bir eğlence mekanı vardır. Genpa market ve onun 50 metre ilerisinde bir adet ufak diskovari bir yer var. Her sene o mekan batıyor ve birine devrediliyor en son 4 sene önce bir arkadaşımın mezuniyet balosu için bir kere gittim ve hiç eğlendiğimi söyleyemem açıkçası. Çünür ilk etapta üniversiteye yakın diye tercih sebebi olabiliyor fakat üniversiteye yakın olması gerçekten gereksiz çünkü her şekilde otobüs kullanacaksınız. Şehirden uzakta olmak size büyük bir dezavantaj. Market bile bulamayabilirsiniz. Mümkünse araba veya motor gibi bir vasıtanız yoksa (ki olsa bile ışıkkent, halıkent gibi daha rahat yerler varken tercih sebebi değil) tercih etmeyin.

    Ispartayı uzunlamasına bir şehir olarak düşündüğünüzde Çarşıdan otobüse bindikten sonra Otogar/İyaş ve Üniversite'ye kadar otobüsler gidiyor. Tek hatla bütün Ispartayı gezebilirsiniz gibi bir şey. Son zamanlarda şehir enine de büyümeye başladığı için otobüs hatlarından sonra yürüme mesafesi uzar oldu. Fakat sıkıntı değil çünkü zaten gün içinde yürüdüğünüz mesafe en fazla 30 dakika oluyor.

    Artık 2010 yılı kadar ucuz değil. Mekan sayısı arttı ev, apart, yurt sayısı arttı. Rekabet arttı gibi düşünüyor olabilirsiniz ama aksine insanlar nede olsa boş kalmaz gözüyle bakarak fiyat şişiriyorlar. Bir kafeye oturduğunuzda İzmir, Ankara, İstanbul'da ne ödüyorsanız yine aynısını ödersiniz. Fakat ev fiyatları Türkiye genelinde olduğu gibi inanılmaz bir yükselişte. Benim gibi ev konusunda çok şanslı iseniz kelepir ev denk gelebilir fakat genel olarak fiyatlandırma artık 2+1 500-800 3+1 600-1200 fiyatlarında. Keza apartlarda 2+0 stüdyo daire şeklinde geneli eşyalı ve 600-1500 arası fiyatları. 2 kişi kalındığında bu tutar bölünüyor tabi ama yine de böyle bir şehir için biraz yüksek gibi.

    Gelelim üniversiteye
    Üniversite kampüsü ikiye ayrılmış durumda. Doğu ve Batı kampüsü olmak üzere iki tane kampüs var. Kampüste pek birşey yok beklentinizi düşük tutun o yüzden. Doğu ve Batı Kampüsleri arasından Burdur yolu geçiyor. Aralarında bir köprü var köprüyle Doğu ve Batı kampüsleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Kampüs küçük değil ama "Aman tanrım ne kadar büyükmüş" denecek kadarda büyük değil.
    Batı Kampüsü (ki bu benim okuduğum kampüstü) Mimarlık ve Mühendislik bölümlerinin tamamını kapsıyor. Ayrıca 2 yıllı MYO'ların bir kısmı da burada. Bütün mühendisler Batı'da. Doğu'da da geriye kalan tüm fakülte ve bölümler var. Ayrıca ilk sene hazırlık sınıfında okuyacaksanız Doğu'da eğitim görüp daha sonraki sene Batı'ya geçiyorsunuz.
    Doğu ve Batı kampüslerinde spor salonları var. Tabiki Doğu kampüsünün spor salonu daha büyük ve daha güzel. Yine Doğu'da olimpik yüzme havuzu mevcut. Tıp ve Diş hekimliği fakülteleri Doğu'nun biraz alt kısmında kalıyor Doğu'dan daha bağımsızlarmış gibi yani.

    Ev apart yurt olayları
    Ben okuduğum süre boyunca 1 dönem yurtta 1 dönem apartta ve okul bittikten sonraki 2 seneyle beraber 5 senemi 2 farklı evde geçirdim. Genel olarak ben birçok arkadaşıma göre çok ucuza kaldım. Bolca şans biraz ağzınızın laf yapması biraz karşınızdaki insanların insafı sayesinde kelepir ev denk gelebilir.
    Esnaf ve ev sahibi (özellikle ev sahibi) biraz öğrenci yolma taraftarı. Esnafın huyuna giderseniz güzel insanlarla karşılaşabilirsiniz fakat ev sahibine ne yaparsanız yapın 10 lira bile inmez kiranız bunu yazın aklınıza. Genelde her ev sahibi ya kendisi ya bir tanıdığı bir öğrenci kazığı yemiş veya öyle bir duyum almışlar(!) o yüzden öğrencide para çok vurun kırbacı gözüyle bakıyorlar.
    Çarşı ve Otogar tarafında genellikle fiyatlar aynı. Ben size Çarşı tarafında apart veya ev tutmanızı öneririm. Yurtlar Çarşı ve Otogar arasında kalıyor genelde veya Otogar'ın alt kesiminde var yine. Eğer ilk sene yurtta kalayım derseniz her yeri gezin. İlk gördüğünüz yurda tav olmayın. Ben 330'a kalıyordum arkadaşlarımdan 600'e kalanda vardı 300'e kalanda. Yurtlarda iyi pazarlık edin. 400 diyorsa 300'e kadar zorlayın arayı bulursunuz. Apartlar içinde yine pazarlık yapılabilir bir ihtimal fakat çok inmezler onlarda iki kişilik 2+0 eşyalı daireleri 600-1500 civarına veriyorlar. 1500 en en pahalı bulacağınız aparttır bulaşık makinesine kadar olur muhtemelen. Genelde 700-800'e kalıyor öğrenciler. Kişi başı 350'ye yakıt ve internet dahil bir fiyata geliyor.
    Ben bir dönem yurt bir dönem apart ve geri kalan tüm zamanımda evde kaldım o yüzden hepsini biliyorum. Yurttan bir süre sonra gına gelecek. Yemekleri beğenmeyeceksiniz gürültü internet sıkıntıları başlayacak vs. o yüzden sözleşmeyi imzalarken ucunu açık bırakabilirseniz bırakın. Ben istediğim zaman yurttan kaydımı alıp çıkabilmek istiyorum demeniz lazım. Kendinizi ezdirmeyin yurtlarda.
    Yurt mantığını da anlatayım hemen. 3+1 daireleri bulunan bir apartmanı her odaya 1-2-3-4 kişilik yurt odalarına çevirip öğrencilere veriyorlar. Katlarda ortak tuvalet banyo var. Ben ilk evimin salonu kadar bir odada (30 metrekare tahmini) 3 kişi kaldım. Tuvalet banyo sıkıntısı çekmedim hiç. Fakat yemekler ilk zamanlar güzel olmasına rağmen sonradan bozulmaya başladı. Verdikleri sözleri tutmamaya başladılar. Sıcak su bazen akşamları bitiyordu internet zaten 60 erkeğin kullandığı bir internet olunca haliyle kötüydü. Artık vakit geçsin diye Lan üzerinden oyun oynardık dizi izlerdik vs. İlk sene sağlam arkadaşlıklar edinmek için yurt olabilir. Fakat yurt ortamındaki arkadaşlarınızla eve çıktığınızda işler değişebilir bilginiz olsun. Yurtta oda arkadaşınız bile olsa eve çıkınca bir anda her şey değişiyor. Yurtta ben çılgın yemek yaparım diyen adamlar ne hikmetse evde yumurta kıramıyorlar veya ben her gün evi temizlerim hacı ona göre haaa diyen adamlar bulaşık yıkamaz kendi odalarını bile ayda 1 temizler oluyorlar. Garip yani.

    Evler 500-1500 lira arasında değişiyor. 1000 liraya kalan bir kız arkadaşım vardı. Duyduğumda çok şaşırmıştım. 6 kişi kalıyorlarmış evde. Artık şaşırmıyorum 4 kişi 1200 liraya kalanı gördüm dün mesela. Bir de 2 kişi 1200'e apartta kalanı da duymuştum. Yani biraz maddiyat biraz kerizliğinizle alakalı. Artık hangisini seçerseniz

    Evinizi tuttunuz eşyayı ne yapacaksınız
    Eşya işi biraz şans biraz pazarlık işi. Facebook'ta SDÜ ile başlayan milyon tane ilan sayfası var. Tek tek kayıt olun eşya kovalayın derim. Bazen ev boşaltan mezunlar eşyaların tamamını ucuza satıyor. Gidip görmeden almayın. Bazı çakallar bozuk dolap veya çamaşır makinesini iteleyebiliyor. Çamaşır makinesi özellikle, eğer elinizden iş gelmiyorsa parça değişimi yapmayı beceremiyorsanız tüm testlerini yapın. Eve getirince sağından solundan su kaçıran, sıkma modunda su boşaltmayan, içi doluyken kazanı yere çarpan bir makineyle uğraşmak istemezsiniz. Aynı şey tabi ki ikinci el eşya satan dükkanlar için de mevcut.
    Spotçu dediğimiz ikinci el ev eşyası satan bir kaç yer var. Bazıları kapandı, sıfır ürün satmaya başladı vs. ama yine illa denk gelir görürsünüz. Sıfıra koltuk takımı dolap masa beyaz eşya almak pahalıya mal oluyor. İllaki gezeceksiniz yani.
    Mutfak için tabak çanak çömlek işini milyonculardan çözersiniz. Eğer pahalı gibi gelecek olursa Pazar günleri köy garajı dediğimiz yerde üstü kapalı bir alanda Rus Pazarı kuruluyor. Ruslarla alakası yok erkek arkadaşlar gözlerini açmasın hemen. Çok uygun fiyata güzel şeyler alabilirsiniz. Giyim konusunda da bütçeyi zorlamadan çılgın alışverişler yapabilirsiniz.
    Şehrin her yeri Bim, A101, Şok marketlerle dolu o yüzden ev alışverişleri rahat olur takmayın kafaya.

    Otur otur bir yere kadar gezmesek mi biraz?
    Eğirdir ve Antalya yakın. Eğirdir ortalama 40 dk. Antalya 1,5-2 saat sürüyor. Eğirdir'e gitmek için İstasyon Caddesinden dümdüz aşağıya tren garına kadar inip sonra sola dönüp 200-300 metre yürüyorsunuz kavşaktan önce yol kenarında bekliyorsunuz. Genelde insanlar o bölgede beklerler zaten. Yol üstünde de üstünde Eğirdir yazan otobüs, dolmuş görürseniz el edin dururlar. Eğirdir ufak güzel bir ilçe. Göl var yüzülebiliyor plajları mevcut. Genel olarak tatil yeri. Emekli bölgesi. Sessiz sakin zaten. Gidip balık yiyip akşamda dönebilirsiniz. Deniz hasreti çeken varsa günübirlik gidip şöyle bir göl manzarası izleyip ada etrafında bisiklete binip gelebilir.
    Antalya'ya gitmek için Otogar'ı kullanıyoruz. Bileti al ve git yani. Antalya'yı anlatmaya gerek yok sanırım
    Kışın bir dağ havası görelim soğuktan k*çımız donsun ama bir de sucuk ekmek yer kızakla çılgınlıklar yaparız derseniz veya kayak, snowboard yapan ya da merakı olan varsa Davraz 2600'ün üzerinde bir rakımla kışın sizi bekliyor. Genelde kışın bol bol hadi dağa gidiyoruz, davrazda partiler, davrazda sucuk ekmek vs. diye etkinlik görürsünüz sağda solda. İlla birileri kanınıza girer gidersiniz.
    Bunun dışında da üniversite spor ve kültür toplulukları bakımından bir çok üniversiteden çok daha avantajlı. Ben 5 sene Kayak ve Snowboard Topluluğunda yöneticilik yapan aktif bir sporcu olarak başta kendi kulübümü olmak üzere tüm spor kulüplerini bir dolaşmanızı tavsiye ederim. 4 tarafında doğal harikalar bulunan bir ildesiniz o yüzden çekinmeyin geride durmayın en az 2-4 seneniz burada geçecek güzel arkadaşlıklar, dostluklar için kafelerden ve sınıftakilerden fazlasına ihtiyacınız olacak. Ortak hobiler her zaman iyidir.

    Sanırım fazlasıyla anlattım diye düşünüyorum. Kalanı da artık gelip yerleşince kendiniz çözersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 23 Temmuz 2016; 4:05:57 >







  • Teşekkürler .Resimle Desteklersen Daha İyi Olacağını Düşünüyorum . Kişisel Çekimler Olsa Daha İyi Olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exotica

    Teşekkürler .Resimle Desteklersen Daha İyi Olacağını Düşünüyorum . Kişisel Çekimler Olsa Daha İyi Olur

    Neyin nerenin fotoğrafını istiyorsun hocam yarın çıkarsam dışarı çekeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: Exotica

    Teşekkürler .Resimle Desteklersen Daha İyi Olacağını Düşünüyorum . Kişisel Çekimler Olsa Daha İyi Olur

    Neyin nerenin fotoğrafını istiyorsun hocam yarın çıkarsam dışarı çekeyim

    Büyük İhtimalle Orda Olacağım Üniversite İçin Otomotiv Yazdım . Üni İçi İşin DÜşerse Felan Bilgilendirmeni İsterim Acıkcası . + ŞEhir MErkezide Övülüyor ORtaya KArışık At İşte Sen Bilirsin

    Teşekkür Ederim.




  • Birazda ben bilgi vereyim.
    Üniversitenin Akademik kadrosu son derece heterojen.
    USMLE (usmle.org) 'de birinci olmuş 3 kere TUS birincisi olmuş profesör de var. Adını duymadığıız doğu bloku ülkelerinden mezun bilimsel makalesi olup olmadığı belli olmayan profesörde var. TUBITAK, TURKCELL ARGE ekibi, BELL Laboratories te çalışmış hocada var. Aynı bölümde hiç birşey yapmamış hocada var.

    Bazı hocaların proje gücü çok fazla onlar genelde ortalıklta gözükmüyor. Gidip yapışmanız gerekiyor. Hoca sizi kabul ederse projesinde 1000-1500 TL maaşla çalışabiliyorsunuz. Garip tarafı bu hocalar genelde yaptıklarından hiç bahsetmiyor. Tek konuştukları kendi tarzlarındaki diğer hocalar oluyor.

    Bir grup hocada bildiğiniz sadece ders veren hocalar var bir numaraları yok.

    Şehir merkezindeki salı pazarı güzel çok ucuza kalitli ürünler alabilirsiniz. Benzer pazar cumartesi günleri anadolu mahallesinde de kuruluyor.




  • anadoludaki pahalı bea :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unlimitedbias

    Birazda ben bilgi vereyim.
    Üniversitenin Akademik kadrosu son derece heterojen.
    USMLE (usmle.org) 'de birinci olmuş 3 kere TUS birincisi olmuş profesör de var. Adını duymadığıız doğu bloku ülkelerinden mezun bilimsel makalesi olup olmadığı belli olmayan profesörde var. TUBITAK, TURKCELL ARGE ekibi, BELL Laboratories te çalışmış hocada var. Aynı bölümde hiç birşey yapmamış hocada var.

    Bazı hocaların proje gücü çok fazla onlar genelde ortalıklta gözükmüyor. Gidip yapışmanız gerekiyor. Hoca sizi kabul ederse projesinde 1000-1500 TL maaşla çalışabiliyorsunuz. Garip tarafı bu hocalar genelde yaptıklarından hiç bahsetmiyor. Tek konuştukları kendi tarzlarındaki diğer hocalar oluyor.

    Bir grup hocada bildiğiniz sadece ders veren hocalar var bir numaraları yok.

    Şehir merkezindeki salı pazarı güzel çok ucuza kalitli ürünler alabilirsiniz. Benzer pazar cumartesi günleri anadolu mahallesinde de kuruluyor.

    Hortlatayım Dedim Konuyu . SS İsterim ;)

    Bu Arada Teşekkürler.




  • Konuyu Böyle Hortlatırlar

    Yerleştiği Yükseköğretim Programının Adı
    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)
    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
    OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ
    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SDÜ BATI YERLEŞKESİ ÇÜNÜR
    ISPARTA

    Isparta Yolcusu Kalmasın :)
  • Isparta hukuk :( çok mutsuzum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!

    Isparta hukuk :( çok mutsuzum

    Neden ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3rN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!

    Isparta hukuk :( çok mutsuzum

    Neden ?

    Antalyayi tutuyordu siralamam. kendimi hazırlamıştım oraya. Isparta hakkında iyi şeyler duymadım şehir hayatı olarak eğitim olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3rN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!

    Isparta hukuk :( çok mutsuzum

    Neden ?

    Antalyayi tutuyordu siralamam. kendimi hazırlamıştım oraya. Isparta hakkında iyi şeyler duymadım şehir hayatı olarak eğitim olarak.

    G.O H.O Kardeş Antalyayada Uzak Sayılmaz Bir Nebze Kurtarır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3rN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!

    Isparta hukuk :( çok mutsuzum

    Neden ?

    Antalyayi tutuyordu siralamam. kendimi hazırlamıştım oraya. Isparta hakkında iyi şeyler duymadım şehir hayatı olarak eğitim olarak.

    yani evet şehir ve şehir hayatı olarak antalya kadar olamaz. Eğitime gelince Hukuk adına tabi ki bir şey söyleyemem kendim mühendislik okuyorum ve öyle çok önemli bir olumsuzlukta duymadım.

    Ama Antalya ya yakın olması avantaj. Hafta sonları rahatlıkla gidebilirsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3rN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3rN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Schwarz!

    Isparta hukuk :( çok mutsuzum

    Neden ?

    Antalyayi tutuyordu siralamam. kendimi hazırlamıştım oraya. Isparta hakkında iyi şeyler duymadım şehir hayatı olarak eğitim olarak.

    yani evet şehir ve şehir hayatı olarak antalya kadar olamaz. Eğitime gelince Hukuk adına tabi ki bir şey söyleyemem kendim mühendislik okuyorum ve öyle çok önemli bir olumsuzlukta duymadım.

    Ama Antalya ya yakın olması avantaj. Hafta sonları rahatlıkla gidebilirsin

    Orda okumak gibi olamaz tabikide. ben denizliden gelicem burayi aratmasa bile yeter artık ne diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzaktan eğitim - bilgisayar muh.

    Varmi sinif arkadasi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insaat Muhendisligi Bati Kampusu Hayirli olsun simdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben senirkente yerlesmisim. Nasil bir yer hic bilmiyorum. Gitmelimiyim yada gitmemeliyim. Halki falan yobazmis sanirim. Kupe falan takiyorum acaba orada takilirlar mi boyle seylere gidip dayak yemeyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaMasa.10

    Uzaktan eğitim - bilgisayar muh.

    Varmi sinif arkadasi?


    Sınıf arkadaşıyız hocam.
  • SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)
    ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU
    İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ

    hocam uluborlu ile kyk yurdu arasında google maps'ten baktım 46 km var diyo. bunun daha kestirme bi yolu var mı acaba?
  • Cografya 2. Ogretim varmi beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.