Şimdi Ara

2006 Yılından Beri Yoklama Kaçağıyım-Çift Vatandaşım Bulgar Pasaportu ile Yurtdışına Çıkabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    kısaca konuyu açayım.
    Bulgaristan dan Türkiye ye 1994 yılında turis vizesi ile geldim ve Türkiye de ikamet etmeye başladım.
    Şubat 1983 doğumluyum.
    liseden sonra askerliğimi yapmak istedim. Daha öncesinde Türk vatandaşlığı müracaatım olmuştu ancak vatandaşlığım çıkmamıştı. Bu yüzden Bulgaristana da gidemiyordum çünkü orada asker kaçağı olacağımdan korkuyordum. VE en sonunda 2001 yılında Türk vatandaşı olmadığım için askerlik vazifemi vatandaşı olduğum Bulgaristan da yapmaya karar verdim ve 9 ay askerlik yaptım.
    askerliğimi bitirdikten sonra Türkiye 'ye gelerek 2002 yılında Türk vatandaşlığına bir daha müracaat ettim ve 2006 yılında Türk kimliğimi aldım. Ancak kimliğim 2004 yıldında çıkmasına ramen benim 2006 yılında haberim olmuştu. Nüfus müdürlüğüne kimliğimi almaya gittiğimde askerlik şubesine askerlik ile ilişkisi var mı diye yollanmadım direk orada kimliğimi verdiler. Normalde akerlik şubesine yollanır sonrasında kimlik verilir. 2007 yılında açık öğretimi kazandım aöf bürosuna gittiğimde askerlik durum belgesi istediler ben de Bulgaristan dan verilen askerlik evraklarımı tercume edip bağlı olduğum askerlik şubesine gittim. Yapılan inceleme sonucu 22 yaşını doldurmadan Türk vatandaşı olduğum için Bulgaristanda yapılan askerliğim geçerli sayılmadı ve bir daha Türkiye de de askerlik yapacağım söylendi. Doğal olarak askerliğimi tecil de etmediler. Bu olaylardan sonra bu şekilde yaşamaya devam ettim aslında kanunlar değişir falan dedim ancak Bulgaristan da da askerliğin kaldırılması ile kanunların değişeceğini de sanmıyorum. Türkiye de askerlik yapacağımı artık kabullendim ancak yeni evli olduğumdan dolayı birkaç sene daha böyle devam etmek zorundayım. En azından borçlarım bitene kadar.
    Askerlik şubesi aracılığı ile yılda 1 kez karakola çağırılmama ramen karakola gitmiyorum. En son 4-5 ay önce karakoldan bir polis evi arayarak annem ile görüşmüş ve anneme bağırmış gördüğümüz yerde yakalayacağız diye hakkında tutuklama var diyerek. Annem de yurtdışında yaşıyor falan demiş polis te askere gitmemiş adam nasıl yurtdışına çıkar falan demiş.
    Acaba polis hakkımda yakalama kararı var diyerek göz dağı vermeye mi çalışmış yoksa gerçekten hakkımda tutuklama kararı olabilirmi?
    Baka nın ne olduğunu çok iyi bilmesem de Baka durumundamıyım?
    Ayrıca çift vatandaşım ve yurtdışna çıkarken bulgar pasaportumu kullanıyorum en son 4 yıl önce bulgaristana gitmiştim kapıkulede hiç bir sorun ile karşılaşmamıştım.
    Acaba tekrar bulgaristan a gitsem kapıkule sınır kapısında askerlik ile ilgili Türk tarafında sorun yaşarmıyım? GBT yoklamasında sınır kapısında kimlik kontrolünde askerlik durumum görünürmü?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetozkan83 -- 1 Ağustos 2012; 13:27:16 >







  • Hakkında casusluk suçlaması bile yapılabilir, asker kaçağıyken devletinden habersiz yurt dışına çıkma...
  • Bende çift vatandaşım. Gecen sene bende 6 aylik kacak durumunundaydim. Bulgaristan'a tatile gittim.

    Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bildigim kadarıyla yoklama kaçağı oldugun icin gümrüklerde tutma hakları yok.

    6 sene önceye kadar alma hakları vardi ama artık yok.

    Ben böyle biliyorum. Senin durumunda olan bir arkadasım var. Mesela beni bilmesine rağmen o Bulgaristan'a gitmeye çekiniyor.

    Ama dedigim gibi yeni kanuna göre seni elleyemezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.