Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
13
Favori
118.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakazul kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Faydalı olmasını dilerim.


    Saygılarımla...

  • Merhaba

    https://streamable.com/b2tm6h ısıtma modda kullanıyrm, ortam ısındıktan sonra Fandan bu şekilde ses geliyor. Cihaz Mitsubishi heavy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist322 -- 11 Ocak 2023; 6:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DAİKİN 12000 klima sürekli olarak kompresör cıkışındaki boruyu patlatıyor . Kaynak yapmadığımız nokta kalmadı yinede patlıyor sorun nedir. Kompresör vibrasyonlu çalışıyor .

  • seboist322 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Mesajınızın bildirimi gelmemiş,konu üste çıkınca gördüm. Bir gelişme oldu mu ?


    Saygılarımla...

  • alpa07 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Cihaz inverter mi,on off mu ?


    Sistem basınçları ne durumda ?


    Eğer kompresör boruyu vibrasyondan ötürü patlatıyorsa,


    On-Off ise,


    Şebeke voltajını kontrol edin. Aşırı yüksek veya düşük gerilim yoksa kompresörde mekanik hasar vardır. Daha önce müdahale görmüş bir cihaz ise kompresöre likit akışkan dönmüş olup kompresörün mekanik parçalarına zarar vermiş olabilir. Bu durumda kompresör değişiminden başka çare yoktur.


    Kompresör vibrasyonu fazla olsa da kabul edilebilir seviyede ise presyon (basma) borusunu söküp daha yüksek et kalınlığına sahip boru ile yenileme yapabilirsiniz. Borunun kompresör gövdesine ve diğer metal kısımlara değmemesi gerekir. Temas eden bir kısmı varsa boruyu temas ettiği kısımdan uzaklaştırmanız veya temas ettiği parça ile boru arasına kauçuk vb. bir parça koymanız sorunu çözebilir.


    Inverter ise,


    Yine likit dönüşü sonucunda kompresör hasar almış olabilir. Buna ek olarak kompresör bölümünde bulunan ve şekli trafoya benzeyen reaktör arızalı olabilir. Çünkü reaktörün arızalı olması kompresöre sürücü tarafından uygulanan PWM sinyalinin filtrelenmeden ve yumuşatılmadan kompresöre uygulanmasına sebep olur ve bu da kompresör içerisindeki motorun harmonikler sonucunda daha vibrasyonlu çalışmasına sebep olur.


    Cihaz çok eski ise zamanla oluşan aşınma sebebiyle kompresörün parçaları arasındaki boşluk artar. Bu da presyon kaybına ve vibrasyonlu çalışmaya sebep olur. Bu da cihazın artık ömrünü yitirdiğini göstermektedir.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam klima invertir 5 yıllık. Bu süre içinde 4-5 defa arıza kaydı açılıp servise gönderildi. Her seferinde boruyu kaynak edip geri gönderdiler.Bize servis kompresör değdiğini söyledi ama merkez Daikin hizmetleri kompresör değişim yok tamir gözüküyor dedi. Servis ağı tamamen çöp. Şuan Garanti bitti. Sadece ısıtmada böyle yaptığını anladık. Soğutma yaparken Antalya sıcağında birşey olmuyor. Kışın her seferinde arıza yaptı. Örnek vermek gerekirse kompresörun devreye geçtiğini içerde bariz hissediyorsun. Duvarı titretiyor. Geçen hafta tamir edildi yine boru dün yine patlattı aynı bölgelerden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpa07 -- 30 Ocak 2023; 13:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpa07 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Çözüm değil sorun üretmişler,Daikin gibi markaya yakışmamış. Daikin güzel marka da Daikin Türkiye ne yazık ki kurumsallaşma adı altında servis ağını genişletmek için önüne gelene lisans vermeye başladı. Kalifiye mi,markamıza yakışır iş yapar mı demeden toplayıp durdu. Bunun sonucundaki sıkıntı ne yazık ki müşteriye yansımış oluyor.


    Kışın kompresörün daha vibrasyonlu çalışması normal,daha yüksek sistem basınçları ile çalışma gerçekleşir ama bu boruyu patlatacak kadar olmamalı tabii.


    Böylesi bir durumda kompresörün değişmesi gerekir. Boruyu değiştirseniz bile aşırı vibrasyon varsa bu başka bölümlerde de kaçağa sebep olacaktır. Cihaz garantiden çıktığı için başka bir servise de başvurabilirsiniz. Zannediyorum ki şu anki tamiratı Daikin ücretsiz yapmıyordur. Bu durumda cihaz misafir gibi bir gün evde başka gün serviste duracağına işinin ehline denk gelirse kalıcı sonuç elde edilebilir.


    Saygılarımla...





  • Merhabalar,arkadaşlar klimanın gazını toplayarak demontajını yaptım.Montaj esnasında her şeyi bitirdim Rekorları yani boruların vidalı bağlantılarını sıkarken tam takamıyorum.Yalama mı yapmış bilmiyorum. sadece o vanalar değişse yeterli oluyor mu ?öyle bir durum varsa. Birde vanalar değişirse gaz da mı tekrar basılması gerekiyor ? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Baymak elegant plus
    Yazlıktaki evimize bu sene geldiğimizde klima paneli hafif açık konumdaydı. Klimayı açtığımızda ise tam olarak Aşağı inmiyor, kapattığımızda ise tam kapanmıyor. Bunun sebebi ne olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Üstadlar Profilo 12 bin lik İnverter klima bu sene hiç kullanmadım. Şimdi yaz olup ilk kez açtığımda ise E1 hata kodu veriyor. Neden olur bu?

    Ölçü aletiyle bu klimanın içindeki elektrik kısmını ölçsem Sorunun İç ünitede mi yada Dış ünitede mi olduğunu anlayabilir miyim? Yada bu İç ünitenin sensörleri nerede oluyor. İçini Açsam sensörlerin ölçü aletiyle değerlerini kontrol edip Sensörleri silsem temizlesem faydası olur mu?


     KLİMA ARIZALARI BURAYA
     KLİMA ARIZALARI BURAYA
     KLİMA ARIZALARI BURAYA
     KLİMA ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 6 Temmuz 2023; 20:45:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • superstarr1907 S kullanıcısına yanıt
    Çözüm önerisi olan yok mu acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 8 yıldır oturduğum evde önceden takılmış bayağı eski Vestel 18.000 btu split klima var. Genelde ben klimayı hiç kullanmıyorum. Çok nadiren (bir yaz mevsiminde 1 veya 2 kez) gelen misafirim olursa klimayı açmamı istiyor, ondan çalışır durumda tutmaya çalışıyorum. Geçen sene evin içine su damlatma sorununu yetkili servis çözemedi, gövdede çatlak olduğunu iddia etti ama aslında ben gözlemlediğimde damlatma yapan suyun su kanalından gelmediğini, evaporatörden doğruca fan kanatları üzerine damladığını gözlemledim. Sorunun kir olduğunu düşünerek yine yetkili servise yıkattım. Ardından da denemek için biraz açık tuttum ve sanırım sonra kullanmadım. Bu sene çalıştırmaya kalktığımda ilk birkaç dakikadan sonra ve dış ünite devreye girdikten bir süre sonra duruyor ve E5 hatası (gaz kaçağı) veriyor. Yetkili servis cihazı söküp atölyeye götürmesi gerektiğini, kaçağın yerini orada azot basarak bulabileceğini, bu işlerin 3.000 TL kadar tutacağını söyledi. Garipsedim, şimdilik kalsın dedim. Ardından bir arkadaşımın tanıdığı, oldukça genç bir teknisyeni çağırdım, bu şahıs da çalışırken boruları tutup, dış üniteyi de gözlemledikten sonra 200 gr gaz basılması gerektiğini söyledi ve 700 TL istedi. "Kaçak yerini bulmayacak mısın? Yeniden kaçarsa..." dedim. Verdiği cevap: "Kaç yıldır buna gaz basılmadı?"; dedim ki "8 yıldır ben bastırmadım, soğutuyordu."; onun ifadesi: "Kaçak yeri yok. Uzun süre kullanılmadığı için bir miktar gaz salar." Bu da bana güven vermedi.


    Sorular:

    - Kaçak noktasını bulmak için cihaz sökülüp götürülmeli mi?

    - Uzun süre (1 yıl) kullanılmayan veya yıllarca çok az kullanılan klima gaz eksiltir mi?


    Bilen beni aydınlatsın lütfen. Şimdiden çok teşekkürler.





  • evrenso E kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Sistemde kaçak varsa bunun basınçlı azot ile bulunması mümkündür. Atölyeye götürülmeden tespiti mümkün olsa da bu ev ortamında zor olacaktır. Sisteme kullandığı soğutucu akışkandan basılıp soğutucu akışkan sızıntısını algılayabilen dedektör kullanılarak kaçak noktası tespit edilebilir. Genellikle böyle arızalarda kaçak iç-dış ünite arasındaki borudan,iç ve dış üniteye bağlanan noktalardan veya kompresörün basma hattının ucundan itibaren basma hattı borusunda görülür.
    İç ve dış ünite petekleri (serpantinleri) içerisine basınçlı azot basıldıktan sonra su dolu bir tankın içerisine daldırılır. Bu esnada nereden baloncuk çıkıyorsa kaçak oradadır. O nedenle atölyeye götürmek istiyorlar. Günümüz piyasa fiyatları düşünülürse pahalı görünse de normal bir fiyat. Malzeme vb. her şeye zam gelince işçilik de pahalanıyor. Ama yine de tek bir yere bağlı kalmayıp başka servislerden de fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Diğer teknisyenin yorumuna gelince baştan aşağı asılsız.

    Klima sisteminde bir kaçak olmadığı sürece aradan 50 yıl da geçse eksilme olmaz.

    Klima sistemi hermetik yapıya sahiptir. Yani atmosfere kapalıdır. Diğer bir deyişle borular içerisindeki gazın boruların dışında kalan ortamla bir alakası yoktur. Kompresör bu gazı sıkıştırıp basar ve geri alır. Devridaim eder. Bu sistemde kaçak yoksa eksilme olmaz.

    Örneğin bir havuz ve havuz pompası düşünün. Havuz pompası havuzdan suyu alır ve havuza geri basar. Bu açık bir sistemdir. Havuzdan zamanla su buharlaşır ve havuzdaki şu miktarı azalır. Ama klima sistemi böyle değildir. Havuz örneğindeki gibi klimanın gaz borularının dış ortama açılan bir kısmı yoktur. Klima çalışırken içindeki gaz buhar ve sıvı hallerine geçiş yapar ama bu buhar hale gelme durumu esnasında buharlaşıp havaya karışmaz,yine boruların içinde kalır.
    Özetle klima sisteminde kaçak olmadığı sürece aradan örneğin 50 sene de geçse gaz miktarı değişmez. Klimanın kullanım sıklığı da bu durumu etkilemez. Bir server odasında 7/24 hiç durmadan çalışan klima da olsa,yazlıkta seneden seneye belki kullanılan bir klima da olsa durum aynidir. Gazda eksilme varsa kaçak vardır,tamir edilmeden gaz ilavesi de hiçbir ise yaramaz. Ayrıca sözüm ona teknisyenin boruya dokunup 200 gram gaz gerektiğine karar verebilmesi yetenekten ziyade bir keramettir (!)
    Yani teknisyenin ifadeleri tamamen asılsızdır,ona iş teslim etmeyiniz. Servise gelince başka servislerden de fiyat almanızı öneririm ama onların yöntemi hakiki anlamda sorunu tespit etmeye yarayacak yöntemdir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. Genç teknisyenin davranışıyla ilgili yeterince ayrıntı vermemiştim, biraz daha ayrıntılı anlatayım: Kendisinin iç ünitede boruları tuttuğunu gördüm ama binanın dışındaki dış ünitede de vakit geçirdi (zemin kattayım), orada ne yaptığını görmedim. Döndüğünde konuştuğumuzda, dış ünitede bir borunun buz tuttuğunu, karlandığını, bunun da gazın tamamen kaçmış olmadığını gösterdiğini söyledi. Tamamen kaçmış olsa buzlanmazdı dedi.

  • evrenso E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    O konuda haklı. Gaz eksilmesi durumlarında ince boru (sıvı hattı) karlanacaktır. Ancak diğer söyledikleri asılsızdır.

    Kaçak söz konusu olduğu için kaçak bulunup giderilmeli,vakum yapılmalı ve gereken miktarda (dış ünite etiketi okunabiliyorsa orada yazan değer kadar) hassas terazi ile gaz basılması gerekecektir. Eğer etiket okunamıyorsa model kodu iç ünitede yazmaktadır. Model kodundan ne kadar gaz aldığı öğrenilebilir. Bu bilgiye de ulaşılamıyorsa superheat adı verilen sıcaklık parametresi ve sistem basıncı takip edilerek gaz basılabilir.

    Yani kaçak tespiti + tamiri + vakum + gaz basılması şeklinde bir sıralama izlenmelidir.

    Kaçak tespit ve tamiri atölyede yapılırsa vakum + gaz basılması iç ünite de bağlı iken,tercihen cihaz evinize getirilip takılınca yapılacak olan işlemlerdir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuya daha önce mesaj yazan ve sorunu henüz çözülmemiş forumdaşlarım lütfen belirtirlerse yardımcı olmaya çalışacağım.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    İç ünite etiketinde 1425 gr R22 gazı yazıyor. Dış ünite etiketinde de farklı bir şey mi yazıyordur? Ona da bakmak lazım mı?


    Saygılar benden.

  • LG Sirius UV marka klima aldım, wireless bağlı, bugün durduk yere kendi kendine açılıp kapanmaya başladı sanki bir düğme basılı kalmış gibi açılma/kapanma yapıyor ve klimada UV ışığı yanıp sönüyor. Şalterini kapatıp geri açıyorum bir süre normal gidiyor sonra sorun tekrarlanıyor. Smart diagnosis arıza tespit etmiyor bu neden kaynaklıdır?

  • oLgan kullanıcısına yanıt
    Servis çağırın. Riske atmayın. Şebeke elektriği sorunu gibi duruyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabai 28 eylülde Arçelik ProSmart 18 btu klima kurulumu yapıldı.
    klima aktif kullanılmadı sadece ısıtmada 2 - 3 kez kullanıldı
    klimayı son ısıtma modunda kullanırken odanın içine keskin bir mazot kokusuna yakın bir koku verdi.
    ve salı günü klimayı ısıtmak için açtık ama ısıtmıyordu servis geldi gazı kaçmış demiş bugün gaz basımı için gelecekler.
    ben şimdi ne yapmalıyım sürekli kullanılmamış yeni kurulumu yapılmış klimayı ne yapayım.
    binlerce lira para veriyorsun servis hatasından sıkıntı yaşıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.