Şimdi Ara

Auzentech X-MERIDIAN 7.1 Ses Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısaca bir deneyimimi forumda bahsetmek istedim. Eğer yazımı okuyan arkadaşlar kontrol edebilir ise hangi kartlara sahip olup sattığımı. Deneyimlerim dahada güvenebilir duruma gelir okuyan için. İlk başlarda Zoltrix Nightgale 5.1 ses kartım vardı yıl 2000. ses kartlarının onboardlara düşmediği dönemler inanılmaz keyifli müzik dinletmişti bana. Toplama amfi sistemim vardı oto amfisi + oto kompanet hoparlör ve woofer.

    Daha sonra Realtek 800 serisinden 10larca anakartım oldu gördüğüm kadarı ile numara yükseldikce kalite artıyordu. :D. en son kapanısı alc 892 ile yaptım. Çok kötü sayılmaz ama yetersizdi. Daha sonra Creative ses kartları ile tanıştım. İlk en basic olan Creative x-fi titanium ile karşılaştım 2 3 ay dedim kart bu işte. optik cıkıştan hiçbir onboard dan oyunlarda 5.1 ses çıkışı alamaz iken bu ses kartı ile dts yada dolby şeceneğini aktif ederek oyun ses kalitemi arttırdım. ama bu ses kalitesi Windows 7 ile sınırlanmaka idi. daha sonra dedimki bu kart 104 db belki benim için az.

    Hemen aldım bir Creative x-fi Titanium fatal1ty pro. 109 db cok farketmedi hatta nerdeyse titanium basic versiyonu ile aynıydı. ufak defek denemeler yaptım. x-ram fps de artış yapmışmıdır die bf3 de 1 2 fps belki vardı belki yoktu.

    Daha sonra rainbowr6 nickli arkadaştan Aldığım efsane kart bana eşşiz mp3 deneyimi sunmakta. Nerdeyse DTS filmlerde bile Optik cıkışı devre dışı bırakıp Analog çıkıştan ses kartının opampları ile işlemiş kaliteli sesi tercih edeceğim ama DTS cilere ayıp olur diye pek tercih etmiyorum :D.

    Herneyse İlk başta kartı üzerinde gelen opamplar ile Sadece ön kanalda 49720 numaralı opamp ile kullandım ön kanallar cok hoş tu ama daha sonrada rainbowr6 nickli arakdaştan aldığım 49860 numaralı opamplar ile ortalık karıştı. Dinlediğim her kaliteli kayıtlı müziği sonuna kadar ağzım açık dinliyorum.

    Creative ile geçirdiğim günlere nefret etttim diyebilirim Creative kartlarına verdiğim paraya değil onları çalıştırmak için harçadığım elektrik parasına bile deymediğini düşünmekteyim.

    Arkadaşlar eğer Z 5500 ünüz var ise bu sistemin en eksik yanı uydularında tweeter olmayışı vede bu ses kartına sahip iseniz bunu eksiği biraz kapatabilmekte ama uydularınıza piyasada satılan basit 32 ohmluk 20 khz ye kadar tiz verebilen tweeterlerden kullanın derim.


    Eğer isteyen arkadaş olursa kart benclerini yada analog ölçümlerini yapabilirim elimde gerekli yazılımlar var. ben kartın performansından dolayo herkeze şiddetle tavsiye ederim.


    Creative yalan :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdurmaz85 -- 13 Temmuz 2012; 15:58:52 >







  • Tr de xmeridian 2G ye sahip sansli insanlardan birisin ;-) center/sub kanalina 49720 yi takabilirsin bass icin ;-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.