Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (725. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.736
Cevap
368
Favori
2.584.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Göğüsten sadece kışın bazı sesler duydum sağ taraftan nereden geldiğini kestiremediğim bir sesti ve kesildi artık yok. Serviste sunroof tekrar yerine oturtuldu arka tarafı tam oturmamıştı onun da sesi gitti. Göğüs için bir ses yapma bakımı olmadı serviste. Ben büyük bir trim sesi sıkıntısı yaşamadım ama arkada taraftan hafif ses var gibi. müsait bir günümde hafif bozuk bir satıhta giderken sesleri dinleyip nereden geldiğini anlamaya çalışacağım. Ancak aşırı takıntılı olduğumdan duyuyormuşum öyle diyorlar araca binenlere sorduğumda arkadan gelen bir ses olmadığını söylüyorlar. Paranoyak ettin bizi Leon

    Burada ses ile ilgili sorunlar ve çözümleri şeklinde, yazılı ve resimli paylaşımlarınızın takipçisi olacağım bu arada.
  • Fiyatlar uçmuş 1 temmuz itibariyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar zamlanmış arkadaşlar...
    http://seat.com.tr/fiyat-listesi/2014-fiyat-listesi.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakbay -- 1 Temmuz 2014; 8:39:10 >
  • bakbay kullanıcısına yanıt
    düşünürseniz boş fr parasına dolu fr

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2014-leon-fr-ihtiyactan-satilik-301-en-full-170175609/detay

    yeni bir araç, seat club turkey forumndan birinin.
  • Selamlar,

    Gözüm aydı ve buğu sorunum belirdi. Fakat led'lerde değil, sağ sis farında. Ama şöyle bir buğu kendisi: Sanki içeride bir su kalıyor, sıcakla buharlaşıyor sonra tekrar yoğunlaşıp su oluyor. İçerideki suyun çıkacağı bir yer yok gibi.

    Başına gelen, gelip çözüm bulan var mıdır arkadaşlar?
  • ariftheboss kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun...

    Hocam led farlarda iki tane ve sis farlarında bir tane olmak uzere delikleler var arka kısımlarında ve bunların uzeri biberon agzı gibi, check valve gorevi gormesi icin kaucuk tıpa ile kapatılmıs.

    Sis farında ısıma soguma farkı fazla oldugu icin ve alan kucuk oldugu icin lekelenme daha bariz oluyor.

    Olan sey su. Sis farını yagmurlu havada kullandıysanız hava kanalından nemli hava geliyor. Motor sıcak lamba sıcak ic aksama suzulen su buharlasıyor kanallardan iceri giriyor. Girmese bile havanın nemi yeter.

    Daha sonra siz kontagı kapatınca icerdeki nemli havayı sıcak tutan ampul sonunce dısarının da soguk olması ile camda buğu oluyor. Bir muddet sonra bugu geciyor ama izi kalıyor...

    Fabrika bunun normal oldugunu ve aydınlatmayı etkilemedigini soyluyor.

    Cozum olarak ek bir delik acıp tıpa takmadan hava akısını rahatlatmak onerildi ama riskli. Veya farın icine ilac kutularına ve bazı elektronik aletlerin kutularına koyulan nem tutucu silika jeldi yanlıs hatırlamıyorsam onlardan koyup deneyin diyenler oldu.

    Tabi bunların hepsi garanti dısı kalmaya dogru giden mudahaleler. Ben ellemedim

    Benim aracın farlarınaki bugu sonrası izler. Farlar tamamen icten kuru ve dıstan temizdir.
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 1 Temmuz 2014; 11:56:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ariftheboss kullanıcısına yanıt
    bunların haricinde sis farının içerisinde bariz bir su birikmesi veya camda damlacık damlacık terleme oluyor ise garantiden değiştiriyorlar. servise başvurun
  • aracı almadan önceden beri(eylül 2013) golf konusunu da takip ediyorum da... arabaya ilah gibi davrananlar var... ölçülü değerlendirme yapan forumdaşlar alınmasın ama bazısı uçmuş..

    biri çıkıyor araç yüksek hızlarda bile stabil 50 de neyse 200 de o diyor, diğeri suya daldım sağa sola çekme yapmadı diyor ve kalanlar da tabi ki... kusursuz golften de bu beklenir diye böbürleniyor.

    kul yapısı araba.. iki yıl sonra bir makyajla 8. nesili çıkacak.. ama adı kusursuza kadar ulaşmış. golf mükemmelse audi a3 alsalar naparlardı çok merak ediyorum.

    önceleri bir kaç sorun tartışıldı sonra olay farklılaştı.

    bir arkadaşımız burada leon 30 la giderken nasılsa 200 le giderken de öyle dedi. gelen cevap hadi len oldu.. ayıp

    burada aracı tavsiye eder misiniz diyene, artısını eksisini objektif yazıyorum ben, golf başlığında golf alıcam sizce nasıl diyene al al al durban jantlara aşığız biz al al al modundalar.

    paspasından tut, anahtarına, poryasına, rotiline, aküsüne, boyasına vidasına kadar aynı olan araçlardan biri psikolojik olarak mükemmel ve kusursuz golf olarak algılanıp sorunlar müşteri kaynaklıdır moduna girilmişken, diğeri, yani leon, sorun çıkarınca dandik olarak ilan ediliyor. ayrıca araçların bulundurduğu abs asr xds dsr sistemleri de vw nin ortak sistemleri.. ve daha da önemlisi aynı mqb platform üzerine inşa edilmiş araçlar. leonu golfü ve a3 ü lifte kaldırıp inceledim ben. birebir aynı her şey.

    golf 7 nesildir geliştirilip üretiliyor olabilir ama teknolojik zıplamalar bir anda çoğu aracı benzer seviyelere getiriyor. zaten aynı grubun araçları. ayrıca leon için yapılan 800 milyon euro luk yatırım da yabana atılcak gibi değil.

    aynı aksam, aynı parçalar, aynı parça kodları aynı tıkırtılar, aynı buğu aynı servis aynı hizmet ama adı golf ya... mükemmel oluyor.

    arka koltuktan gelen zıngırdama mesela. sağolsun golf sahibi forumdaşımız bizi bilgilendirdi. benim araçta da mevcuttu ve şöyle şöyle çözüldü dedi. veya tıkırtı bizde de mevcut dedi.

    ama genel anlamda golf konusunda kullanıcılar uçmuş..

    piyasada isim yapmanın önemini anlıyorum şu an... eğer leon şu tasarımı ve led farları ile golf adıyla piyasaya sürülmüş olsaydı millet arabasını yıkatmaz yalayarak temizlerdi yemin ediyorum...


    iki aracı kullanmamış biri olsam, bilmiyor olsam inanacağım. c sınıfı ortalama bir araçtan bahsediyoruz ya.. araca olan aşk akıl alır gibi değil.

    ikisini de dışarıdan alıyorsun. dünya bir para veriyorsun. leon 60 bin tl lik araba değil. leon değilse golf 80 bin tl lik bir araba hiç değil.. hele donanıma para vermeye kalksan 50 bin tl lik golf 100 bin tl oluyor.

    ve 3-4 ay pide kuyruğu bekliyorsun ortalama bir golf alabilmek için. veya doğuş hazretlerinin elinde olan kenarda köşede kalmış veya showroomda duran aracı gösteriyorlar size. bu var diyorlar. yersen.. ha istemiyorsan aracı sipariş et istediğin opsiyonlar ile biz de o günün parasından bi güzel dayarız sana. sen de imzana yer tasarruflu stepneyi bile yazarsın.. ben olsam ben de yazarım 4 ay beklemişim...

    arabayı aldıktan sonra da minimum 10 yıl parçasına bel bağlıyorsun. garantisi süresince servis sana ne derse o.. yağın litresi 45 lt diyor he diyorsun. far buğulanması normal diyor he diyorsun.

    bunlara rağmen elin malına bu kadar aşık olmayı seven bir biz varız herhalde..

    satış sonrasını bildiğim için konuşuyorum. bu gün mercedes bile gizli ayıp olarak nitelendirdiği şeyler ortaya çıktıkça,müşteri farkettikçe değiştriyor. sen dışardan aldığın malı kusursuz görmeye değil kusurlarını gösterip, dünya bir paraya aldığın arabayı ve yedek parçasını garantiden değiştirtip üreticiye çakmaya bak. dışa bağımlı ülkesin. lastiğini üretmeye daha yeni başladı bu ülke.

    yahu aynı servisin içindeyiz, adamın dizel highline golf ü 5 litre yağ eksiltmiş bir ayda, adama diyorlar ki çok mu sıkıştırdınız aracı, böyle bir şeyi ilk defa sizden duyduk. etmeyin gitmeyin ya..

    kusursuz ya araç.. kesin müşteride vardır bir arıza.


    ee ne demişler..

    şeyh uçmaz müritleri uçurur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 1 Temmuz 2014; 16:05:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakbay

    Fiyatlar zamlanmış arkadaşlar...
    http://seat.com.tr/fiyat-listesi/2014-fiyat-listesi.aspx



    Zam neye gelmiş? Hepsi aynı fiyat duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fr da zam var.

    1.4 TSI 140 hp S&S > FR 65.500 61.500

    cupra ve st satışa çıktı.

    2.0 TSI 265 HP DSG S&S > CUPRA 125.000

    1.6 TDI 105 HP DSG S&S > ST Style 74.000 71.000
  • Sağolasın Junkerss,

    Akşama fotoğrafını çekip buraya koyayım. Sanırım servislik bir durum söz konusu. Sizin sis farı çok normal gözüküyor bana öyle diyim :)
  • ariftheboss kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

    Baska resimler sunayım. Sislerdeki lekelenme daha belli burda
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 1 Temmuz 2014; 17:23:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar...
    1.2 tsi manuel yeni leon aracımın motorunda daha çok sıcakken titreme sarsıntı şikayetiyle bir kaç seferdir ser ise gidiyorum.İlk önceleri bir şey yok diyorlardı"Bu arabalar böyle, olur" şeklinde bir servis ağzıyla.Geçen hafta usta fark etti kalibrasyonları yapıcaz falan dedi yakıt filtresine bakcaz.Teste çıktık kalibrasyon sonrasında hiç bi sorun yok dedi usta.Hatta serviste usta ile bir daha baktık motor sıcakken yine bi şey hissedemedik.Eve geldim değişen hiçbişeyin olmdığını farkettim.Sizlerden ricam biryerden geldiğimizde araçtan inmeden start stopu kapatıp rölantideyken sarsıntı titreme var mı onu kontrol etmeniz.
    Çıldırtacak beni bu servis motorda titreme herneyden oluyorsa hepsinin kontrolunu sağlarsın, sorun nerdeyse çözer işi bitirirsin.Bunlar sadece "bilgisayara bağlayalım sorun görünüyorsa bakalım bi" mantığındalar.Shell nitro 97 oktan motor temizleyen yakıt aldığıma alacağıma pişman oldum veya hemen peşine aldığım opetin 95 oktan yakıtını.Aracında bu şekil bir problemi olup çözdüren olduysa bir şekilde bilgilendirirse sevinirim.
    Herkese hayırlı iftarlar...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • captain_sparrow kullanıcısına yanıt
    bende de var. daha önceleri olmayan ince ince titremeler ve ibrede oynamalar. daha önce de uzun bir şekilde yazmıştım. 97 yakıt kullanıyordum bir ara. daha sonra 95 oktan aldım opetten şiddeti azaldı.

    97 tavsiye edilmiyor ve zararlı deniyor.

    servis aynen dediğiniz gibi yaklaşıyor duruma. araç arıza ışığı yakmamışsa, bilgisayara bağlayınca sorun tanımlanamıyor ise bir şey yok. olunca gel diyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 1 Temmuz 2014; 18:48:08 >
  • captain_sparrow kullanıcısına yanıt
    95 oktan kullanmanızı tavsiye ederim. 97 diye satılan çakma 95 oktana istasyonların ne eklediği belli olmaz. Hele fiyatları birbirine yakınken 97 ye hiç bulaşma derim. Vaktim olduğunda aracımı titreme konusunda kontrol edeceğim.
    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frlarda Led far ve sunroof standart olmuş fiyatıda 3000tl arttırmışlar. Bu arada verdiğin ilandaki aracı konfigüratörde tasarlayınca fiyat 64,550Tl oluyor. Ayrıca diz hava yastığınıda ekledim 2 bin tl için 2. el alınmaz diye düşünüyorum. Bence 140lık frları bitirmek için led farlar standart oldu ek indirimler devam ediyor. Son olarak Leon ST de gelmiş. 71bin +4bin led farkı ile 75bin'e 580lt bagaja sahip olunabiliyor
  • skyline334 kullanıcısına yanıt
    Pazarlama taktigi stok eritmeye calısıyorlar.

    Bu gunlerde, aracın yeni olmasıyla beraber bir cok kisi hevesle arac alıyor zamanında led fara 4 bin tl verdik. Sunroofa 2.500 su an led sunroof nerdeyse yarı yarıya. 1.4 tsi style ile fr arasında 6 bin tl vardı ben alırken. Ne gerek var dedim. Ayrıca fr da arka led stop olmasına ragmen yine aynı paket fiyatı veriyordunuz led icin.

    Su an fiyatlar arttı ama satmak icin her guzelligi yapıyorlar

    Ama bundan 5-6 sene sonra ledli leonla ledsiz leon arasında bin tl oynamayacaktır.

    140 lık fr ile 150 lik fr arasında da pek bir fiyat farkı olmayacaktır.

    Bir de zamanla ledsiz araclar cıkma mıkma far bulup ledliye cevrilir bizim millet sever boyle isleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 1 Temmuz 2014; 22:23:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence de olmasın sonuçta yazılım farkı ve emisyon farkı var. Bir de fr dsg geldi mi tadından yenmez
  • Bu başlık iyi ki var =)

    Titreme sorunu bende de var. İlk başlarda olmayan sorun 5000 km sonrası belirdi. Ama titremeden ziyade vuruntulu çalışma mevcut bende. Bilgisayara senelik bakımda bağladılar bişeycik yok dendi.

    Radyatörüm 200 ml sıvı eksiltmiş, neden diye sordum cevap alamadım. Motor ne kadar yağ eksiltti sordum söylemediler.

    Buğulanma bende de mevcut.

    Junker'in bahsettiği izolasyon uygulamalarını deneyeceğim bu aralar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skyline334

    Bence de olmasın sonuçta yazılım farkı ve emisyon farkı var. Bir de fr dsg geldi mi tadından yenmez

    2.0 TSI dsg türkiyede satışa sunuldu hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.