Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2729. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57.708
Cevap
368
Favori
2.583.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27272728272927302731
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yakın zamanda 2017 model seat leon fr 1.4 tsi 125 hp manuel alıp aranıza katıldım. Aracın 45 bin bakımı yaklaştı orjinal bujileri hangi marka ve model ngk mı boschmu ve motor yağı olarak araştırdığım kadarıyla mobil 1 esp formula tavsiye ediyomusumuz şimdiden teşekkürler iyi forumlar:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cherkes16 C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız. Allah kaza bela vermesin.

    Yetkili servis bakım tablosunda eskiden bujiler 30 bin km de bir değiştirilmeli olarak belirtiliyordu. Ben 2018 model Golf aracımı servise götürdüğümde 30 bin bakımında değiştirmeye gerek yok artık 60 binde değiştiriyoruz dediler.

    Tabi ki daha sonra buji ile ilgili bir geliştirme olmadığını, aynı parça olduğunu öğrenince değişim istedim.

    Sizin aracın 30 bin kmdeki bakımına değişti ise 45 binde değişmesine gerek yok. 60 binde değişir. Ancak şimdiye kadar hiç değiştirilmedi ise değiştirmekte fayda var.

    Servis yıllardır 30 binde bir değiştirdiği bujiyi 60 binde bir değiştirme kararı almış. Beni tatmin edecek bir cevap veremedikleri için ben 2 senede bir 300 tl den kaçıp o riski almak istemediğimden değiştiriyorum. Ayrıca ngk nın sitesinde 50-60 bin km hizmet ömrü diyor ama yakıt kalitesi ve kullanım koşullarına göre değişiklik gösterir dediği için ben limiti yine 30 bin km ye çekiyorum :) Bazısı buji bozulup araç tekleyene kadar sürüyor. Tercih sizin :)


    Piyasadaki bujilerin çoğu sahte veya orjinalliğini teyid edebileceğiniz bir takip sistemi yok. Özellikle ngk nın bir çok imitasyonu var ve birebir yapıyorlar. Ben leon aracımıza geçen bakım ngk aldım. Sorun yaşamadım ama bu sefer aldığım ngk lardan şüphelendim. Kenarında köşesinde çok çapak vardı. Aldığım satıcıyı aradım. Bunlar sahte dedim. Abi olmaz öyle şey ama için rahat etmiyorsa yolla iade alırım dedi. Malının arkasında hiç durmadı. Direk iade ettim. Ngk 4 lü seti 250-300 tl ye alıyorsunuz. Orijinal servis malı 4 lü buji seti ise 320 tl. Bence bujiyi servisten alın derim.

    Yağa gelince ben servis malı castrol edge titanium fst ve sonrasında mobil 1 esp denedim. En son liqui moly de karar kıldım. Tavsiye ederim. Yağın ısınma ve soğuma karakteri diğerlerine göre iyi. Ayrıca motor daha sessiz çalışıyor ve castroldeki yağ eksiltme olayı ortadan kalkıyor.

    Filtre grubu olarak MANN filtre iyidir.

    Otosüpermarketten filtre grubunu, hb gibi sitelerden de indirim kovalayıp yağı temin edebilirsiniz. Ama buji işini dediğim gibi servisten almakta fayda var.

    Öte yandan fren disk ve balatalarını da trw, ferodo ve brembo tecrübe ettikten sonra beş para etmez olduklarına kanaat getirip ate markaya yöneldim. Sahte olma gibi bi riski yok. Ayrıca 2018 golfümdeki fabrika çıkışı disk ve balata da ate marka. Leonun da fren performansı ate den sonra fabrika çıkışına göre artmış durumda. SEAT LEON MK3/5F ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 8 Ocak 2020; 2:2:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Dr.Leon kullanıcısına yanıt
    Amin inşallah teşekkür ediyorum.
    Bujileri dediğiniz gibi doğuş otodan alayim servisinden.
    Yağda sizin gibi liqui moly 4200 5-30 alıcağım 4 litre yeterli oluyormu 5 litremi alayim.
    Filtreleri mann alıcağım sizin attığınız fotodakileri direk toplucam:)
    Bir sorum daha olucak yakıt filtresi değiştirmek gerekiyormu biraz int’den araştırdım ama 60-70 bin’de bir değişir diyen var her bakımda değişmesi gerekiyor diyen var araç benzinli olduğu için yakıt filtresini hiç değiştirmeye gerek yok diyen var:)
    Siz değiştirdiğinizmi öneriniz nedir şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cherkes16 C kullanıcısına yanıt
    Siz yine de filtre grubunu alırken şasi numaranız ile kontrol ettirerek alın derim. Satıcıya whatsaptan atarsanız kontrol ederler.

    Yakıt filtresi tsi larda pompa ile bütünleşik. Sulu yakıt vb başına bir iş gelmedikçe değiştirmeye gerek yok.

    Benim aracım 2013 model 1.4 tsi 140 lık. 110 bin km ye geldi. İlk 4 sene garanti uzatmamız olduğu için yetkili servis bakımlarına gitim. Bakımlarda yakıt filtresini ısrarla sordum ve değişmediğini belirttiler

    Yağa gelince. 4 lt alınca ve yağ filtresini de değiştirince ucu ucuna yetiyor. Yağ çubuğunun alt çizgisine kadar doluyor. Aslında tam olarak 4.3 lt yağ çubuğunun ortasına geliyor. Ben hep 5 lt aldım. Çubuğun orta üst seviyesine kadar dolduruyorum. 400cc filan artıyor.

    Resimde engine flush ceratec ve enjektör temizleyici de var. Ben set olarak almıştım. Yağın kendi zaten ciddi anlamda iyi. Ceratecli ve ceratecsiz denedim. Aslında ses ve devirlenme karakteri anlamında bir fark yok gibi ama set kampanyaya girince yağ parasına seti almak mantıklı geldi.

    Set alırsanız genelde dizel araç sayısı çok olduğu için enjektör temizleyiciyi dizel için olandan yolluyorlar. Onu alırken belirtip araca uygun olanı isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 8 Ocak 2020; 21:15:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cicek_7

    Siz hangi sehirdeki yetkili serwise götürdünz
    Doğuş Oto Kartal - İstanbul
  • lektonstar kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız güzel günlerde kullanın. Aracın yakıt tük. performansından memnun musunuz ? Bu sürede değerleriniz hangi aralıkta gezmekte ?
  • Merhabalar. Aracın güncel piyasasından anlayan bir arkadaş var mı acaba, bişey danışacağım, çevremde yardımcı olabilecek kimse yok:/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semiramissy

    Merhabalar. Aracın güncel piyasasından anlayan bir arkadaş var mı acaba, bişey danışacağım, çevremde yardımcı olabilecek kimse yok:/
    aracin minumum fiyatini vavacars ile ogrenebilirsiniz. online verdikleri fiyattan buyuk kaza yada tavan haric boya degisen yoksa 3 4 bin altina aliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qezgin kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bundan önce kullandığım dizel aracım gerçekten çok ekonomikti. Leona geçtiğimde yakıt konusunda korkularım vardı ama düşündüğüm gibi olmadı. Aracın yakıtından gayet memnunum. Doğunun sert kış şartlarına rağmen şuan ortalamam 6.2 litre. Daha ne olsun. Yalnız ben hep eko modda kullanıyorum aracı. Eco da olmasına rağmen motor performansı da son derece yeterli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dewr kullanıcısına yanıt
    Evet vavacar ın fiyatları genelde o şekilde. Daha önceki aracım 1.3 dizel Fiat Punto Evo idi. Vavacar ın bana verdiği fiyat 48 bin TL idi. Ben bir ay sonra 53 500 e sattım aracımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 12 Ocak 2020; 15:8:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.2 tsi manuel 61000 ilk verdigi teklif 90bin 2 gun.sonra teklifi 105bine cikardilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dewr kullanıcısına yanıt
    İnsanlar iyice abarttı bu işi. Kim ne fiyata çakabilirse. Ne koparsam kar hesabı. Ama yılanın başı malum ikinci el sitesi. Piyasayı altüst etti. Şimdi adam arabasını satacak, bakıyor siteden fiyatlara. Diyor bu adam arabasına 105 istiyorsa ben 110 isterim. Piyasa çılgın bi şekilde yükseliyor.
    Şimdi sizin düşündüğünüz aracın sahibi çakallık, açgözlülük yapmış. İnşallah satamaz. Çok kızıyorum bu tür insanlara. Ama şu da var. Ne kadar çok zaman kaybederseniz o kadar zarardasınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın kullanıcı kılavuzunu inceliyordum. Yağ standartlarına bakarken bişey dikkatimi çekti. Bu "servis aralıksız ve servis aralıklı " ne demek acaba.? SEAT LEON MK3/5F ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 13 Ocak 2020; 15:39:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SEAT LEON MK3/5F ANA KONU
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

    Anladigim kadariyla longlife yag kullaniminda servis bakim suresi daha uzun.

    Sabit servis araliginda ise bu amaca uygun yag tercih edebilirsiniz diyor. (ayni degerlerde daha ucuz?)

    Yetkili servis castrol edge professional longlife iii 5w-30 yag kullaniyor ama servis araligi sabit, 15 bin km ya da 1 yil. kafa karistiran nokta burada. Kullanilan yag longlife, ama sonraki bakim 15 bin ya da 1 sene sonra.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben petronas marka yağ almayı düşünüyordum ama bunu buldum. Sanırım servisler bu yağı kullanıyor

    n11.com'dan Volkswagen 5W-30 Long Life Motor Yağı 5 lt (Seat, Skoda, Audi ) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    https://urun.n11.com/motor-yagi/volkswagen-5w-30-long-life-motor-yagi-5-lt-seat-skoda-audi-P404434336



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 14 Ocak 2020; 15:43:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3.Yıl bakımını yazın sonunda yaptırırken 45.000 olduğunda Balata ve fren hidroliği değişimine gelin dediler. Ne kadar tutar ve serviste yaptırmasak ne olur? Garantim yok iyi niyet yüzünden servise gidiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminsen -- 15 Ocak 2020; 0:16:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni Leon FR ile ilgili ilk görüntü geldi. Daha önce tanıtım tarihini 20 Ocak demiştim. Lansman tarihi 28 Ocak.

    https://tr.motor1.com/news/392753/2020-seat-leon-fr-farlar-icmekan-teaser/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eminsen E kullanıcısına yanıt
    Valla iyi niyet falan hikaye. Benim aracın da garantisi bitti. Ben malzememi kendim alıp, bakımını kendim yapacağım. Size söylenen balata ve hidrolik yağı değişimini dışarıda çok çok daha uyguna yaptırabilirsiniz. Hatta bulunduğunuz yerde Bosch Car Service varsa gönül rahatlığıyla orada yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam arkadaşlar 2016 leon sahibiyim. Cam tavandan gıcırtı gelmeye başladı ya da geliyordu ben yeni farkettim..Silikon spreymi sıksam servise mi götürsem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jybe kullanıcısına yanıt
    Servise 2 yıl önce bakımda aynı şikayeti ilettim ayar yaptık falan dediler şükür o gün bugün sıkıntı yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27272728272927302731
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.