Şimdi Ara

Photoshop ve CorelDraw için ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Photoshop ve Coreldraw programı kullanılmak üzere bir PC toplanacak. Ekran kartının QUADRO modellerinden olması gerekli midir yoksa aynı işi normal ekran kartları ile yaptırabilir miyiz?

    Daha önce bunu deneyimlemiş kişilerden yorum bekliyorum. Teoride ne olduğu pek önemli değil.

    Teşekkürler.



  • autocad - 3dmax render yapılmayacaksa quadro felan gerekmez.. orta segmentte bir kart alabilirsiniz mesela gtx 640 gibi. ekran kartı öncesinde ssd kullanmanızı mutlaka tavsiye ederim
  • Quadro kartın render performansına bir getirisi yok, 3d modellemede kullanım kolaylığı kazandırıyor sadece. Zaten üst düzey profesyonel çizimler yapılıyor ile Quadro 4000 filan iş görür.

    Her neyse, ps ve corel için quadro kart almanıza gerek yok , orta düzey az güç tüketen bir kart almanız yeterli. Aslında onboard da kullanabilirsiniz ama siz yine orta düzey bir kart alın. Dosyaların boyuru büyük oluyor ise 2x4gb yada 2x8gb ram tercih edebilirsiniz. Onun dışında proğram açma çalıştırma ve kopyalama hızının artması için bir ssd de düşünebilirisniz.

    Dilerseniz sadece kasa için max bütçe verin,yardımcı olalım. Monitör olarak ıps panel öneriirm, ps ve corelde ciddi faydası oluyor. Renkler birebir e yakın çıkıyor
  • Bütçe 3500-4000tl arasında. Benim çıkarttığım pc şu şekilde.

    INTEL CORE I7 2600 3.40GHz 8MB (VGA)1155p
    GIGABYTE Z68MA-D2H DDR3 VGA+DVI+HDMI+SATA+GLAN+USB
    8 GB DDR3 1600MHz (2X4GB) VENGEANCE SOĞ. CORSAIR
    Transcend 128 GB SATA3 SSD Disk Toggle Senkron 2.5", 557 -524MB/s
    THERMALTAKE VK97021N2Z ELEMENT SIYAH MIDTOWER 700W

    PNY QUADRO VCQ2000D-PB(128Bit) 1GB GDDR5 2 DVI
    PNY QUADRO VCQ4000-PB (256Bit) 2GB GDDR5 64X
    PNY QUADRO VCQ600-PB (128Bit) 1GB GDDR3 DVI+DP(LP)
    bu ekran kartlarını düşünüyordum ancak gerek olmayacaksa HD6850 alma düşüncesi var. tabii o zaman ssd boyutunu ve ram kapasitesini arttırabiliriz.

    Sizden de tavsiyelerinizi alabilirim.

    Teşekkürler.
  • gtx670 al gitsin. Ps için fazlasına gerek yok.
  • Sizin işte ram önemlidir o yüzden 12-16gb civarına çıkın derim. işlemciyi de 2500k yapsanız olur. CS6 kullanacaksanız HD7000 serisinden birt kart öneririm çünkü adobe AMD'ye hızlandırma desteği sunuyor.
  • Kardeş ben grafikerim. Hızlı işlemci ve fazla bellek, en temel iki ihtiyaç. Bellek ne kadar fazla olursa, o kadar iyi olur yani. Ekran kartı konusunda ise, Photoshop'un 3D özelliğini kullanmayacaksan, giriş seviyesi bir ekran kartı bile işini rahatlıkla görür. Evde kullandığım iMac'te ATI 2600XT mobil vga var ve iş için yetersizliği söz konusu değil. Ama aynı zamanda oyun da oynarım dersen, ekran kartı için ayırdığın bütçene göre bir kart alırsın o zaman. Çünkü işin içine oyun girince, 1000+ TL'lere kadar varıyor iş.
  • Casperin hd 6510 karti bile acar rahatca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    gtx670 al gitsin. Ps için fazlasına gerek yok.

    Daha fazlasi yok zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hogcada


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    gtx670 al gitsin. Ps için fazlasına gerek yok.

    Daha fazlasi yok zaten

    Çok zeki arkadaş burada konu neyin neyle açıldığı değil. Bir zahmet yukarıyı okursan quadrolardan bahsediliyor. ne olduğunu biliyor musun bilmem ama en fazlası her zaman quadrodur.
  • bende photoshop-illustrator gibi programlar kullanıyorum bazen üst üste dosyalar açtığında kasmalar oluyordu notebookta onun için pc topladım masaüstünde çalışıyorum onboard ekran kartı bile işimi görüyor bence önemli olan işlemci ve ram, kaldıki aynı anda yaptığın toplam dosyaların boyutu çok çok değilse 4gb benim işimi görüyor mesela hiç 4gb ram'i yediğim olmadı ama yinede 8 gb alıp işi garantiye almakta fayda var , ayrıca harddiskte önemli bence o da hızlı olursa iyi olur kayıt hızı birazda harddiskle ilgili ekran kartının pek fazla önemi yok bana göre.
  • @nikefootball:

    Yazdıklarına katılıyorum. Bellek kullanımı, tamamen yaptığınız işe göre değişir. Mesela photoshop'a hiç girmediğimde veya çok az girdiğimde, toplam bellek kullanımı 6 GB'yi bile bulmazken, benim çalıştığım kimi dökümanların çok bayak olması sebebiyle (eni 30.000x15.000 piksele kadar dosyalar oluyor kimi zaman) 12 GB belleğin bile yetmediği oluyor ama bu, istisnâî bir durum tabi. Konuyu açan arkadaşta, hazır belleklerin fiyatları uygunken, 2 kit olarak 2x4GB bellek alması bence iyi olur. Tek kit 4x4GB demememin nedeni, satmaya kalkacak olursa, satılması oldukça zor olacaktır. Ancak, satma ihtimalim yok, bellekler ölene kadar kendim kullanırım derse, 4x4GB tek kit almasında fayda var tabi. Belek hızı konusunda da yüksek hızlı belleklere ihtiyacı yok. 1600 MHz'lik bellekler, ona fazlasıyla yeterli olacaktır. Ekran kartıyla ilgili hususta ise aynı şeyleri yazmışız zaten.




  • Artık photoshop ekran kartını daha çok kullanıyor. Peki ekran kartının hafızasını daha çok kullanıyor mu. Aynı anda birden fazla büyük boyutlu dosyalara açacağım için ve birden fazla resim programı ve flash açma ihtimalim olduğu için ekran kartında en az 2gb bakıyorum. Şuan ki ekran kartım idarelik bi ekran kartı 256 MB lik. Dolayısı ile ne açsam hemen ram e taşıyor. Ama 1 GB da bu olacak mı. Sanki 1gb den fazlasını tüketecekmişim gibi geliyor. Kararsız kaldım.
  • Hortlatıldı fakat şuanda benimde bilgiye ihtiyacım var. fx-4100 + 760gm-p23 + 2+2 GB DDR3 ram+ onboard hd3100 Ekran Kartı Top Bellek 700~ MB XP 32 bit sistem var . 2 Tane 500 Gb Disk Var Fakat Disklerde DMA hataları Var . Çalışıyor fakat sistematik Bir yavaşlık var. muhtemelen Diskten kaynaklı. ve değişecek. bi tabelacı kullanıyor bu sistemi. baska ne yapmam gerekir performans arttırımı için ? işlemci 4.6 ghz stabil çalışıyor.

    kendi harddiskimdeyken mukemmel hızı vardı. sistemin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srtsrt07 -- 15 Mart 2014; 14:08:13 >
  • Donanımın yanoı sıra yazılım da devreye giriyor. Cuda çekirdeği bol olan ikinci el bişey bakılabilir. Cuda çekirdeklerini c programlama dili ile işler durumda piyasaya sürüyrr. Bozuk bi anlatım oldu. Yani cuda çekirdekleri bir nevi küçük birer işlemci olan bu çekirdekler c tabanlı yazılımla beraber çalışıyorlar işlem süresini kısaltıyorlar. İateyenlerde gerekli sdk yı indirerek bu çekirdekleri bağlı yazılımlarda geliştirebilior. adı aklımda değil şimdi bu nvdia teknolojisinin. ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur umarım. üst düzey görükmesede iyi iş görecektir. ben iyi performans aldım şahsen gt 930 dan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.