Şimdi Ara

LPG'li araç için yağ tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
36.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Nasipse bugün yarın 97 model Volvo V40 alıyorum. Üzerinde Atiker LPG takılı. Daha yeni takılmış.
    Aracın yağı ise uzun süredir değişmemiş. Üretici benzinli için 5w30 önerirken, kullanıcılar benzinlide 10w40 kullanmakta.
    Araç LPG'li kullanılacağı için de 20w50 önerileri okudum.
    Sizce hangi marka ve hangi ürünü kullanmalıyım? 20w50 biraz kalın gelmez mi?
    Teşekkürler.



  • 5-30 veya 5-40 tamsentetık kullanın. 1000km debır yag sevıyesını kontrol edın, eksıltme olursa 5li oan degeri yukseltırsınız. yasadıgınız sehır de bu tercıhlerde etken aklınızda olsun
  • Zonguldak yaşadığım şehir. Çok aşırı sıcak ve çok aşırı soğuk olmuyor. (genelde 10-25 derece arası, en kötü -5 +30 arası)
    Castrol magnatec iyi midir?
    5-30 önerdiğinize göre LPG'nin yağa bir etkisi yok sanırım.
  • 20w-50 Bulabilirsen dizel için olanı.

    LPG motordaki sıcaklığı arttırır. Sıcaklık motor yağlarının koruyuculuğunu öldüren en önemli faktördür.


    İdeali 0-60 lakin bu yağı bulsan bile en az 5 kat pahallıdır.

    Sen 20w-50 den şaşma. Çok şey söylerler fabrika hedesi, yok şunlar sentetik bunlar madeni.

    Gel gelelim işi ölçüp biçmeye vurduğunda, 20w-50 motor yağı 0-60 tan sonra sıcaklığa en dayanıklı yağdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    Zonguldak yaşadığım şehir. Çok aşırı sıcak ve çok aşırı soğuk olmuyor. (genelde 10-25 derece arası, en kötü -5 +30 arası)
    Castrol magnatec iyi midir?
    5-30 önerdiğinize göre LPG'nin yağa bir etkisi yok sanırım.

    castrol edge tam sentetik yag tevsiye ederim. bu forumda yag tavsiyesi adi altinda bir konu basligi olmasi lazim. onlarca sayfaydi ve zamaninda bastan sona okudugumda edindigim bilgi ve tecrubeler dogrultusunda size tavsiyede bulundum.

    lpg donusumu yapan yerlerde motor icin ureticinin tavsiye ettigi yagi kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederler. misal benim onceki aracim ve su anki aracim 10-40 yari sentetik yag kullaniyor ancak yari sentetiklerin tam sentetiklere oranla yag eksiltme gibi bir sorunla karsiniza cikabilir. ince yag kisin ilk calisma anindan itibaren daha koruyucu olmasi ve motor isinmasini daha cabuk sagladigindan daha iyi yakit tasarrufu sagladigi soylenmekte. eger ince yag ile lpg donusumu olmus aracta yag eksiltmesi goruluyorsa 0 veya 5 olan degerlerin bir ust dereceye yukseltilmesi tavsiye ediliyor (bu eksiltmenin nedeni motorun asinmis olmasi, yasi veya uzun km yapmis olmasi vs sayilabilir)

    Bu numarayi buyuturken ortaya cikan sikinti ise soguk yerlerde ozellikle kisin motorun calismamasi, akiskanliginin daha koyu olmasindan dolayi motor isinip incelinceye kadar motor asinmalarani (uzun vadede) neden olmasi gibi sorunlar olabilecegi anlatilmaktadir.ikinci deger ise buyudukce motor isindiktan sonraki koruyuculuk oranini arttiran bir etken gibi dusunebilirsiniz yani bir nevi yagin yogunlugu bu deger arttikca yagin koruyuculugu ve sicaklik dayanimi artamakta. dedigim gibi ben oncelikle size fiyat\performans olarak 5-40w tam sentetik castrol edge oneririm (su an benim de aracimda kullandigim yag) ben size isahsen lk hanesi 10 uzerinde bir yag onermem ama piyasada lpg motorlar icin denen yaglar genelde kalin yaglar satilmakta ve gerekce olarak da lpg nin bu yaglari inceltip eksilmesine neden olmasi gosterilmektedir. ancak unutulmamli ki zaten yari sentetik ve tam sentetik arasindaki en buyuk fark da bu yani tam sentetigin yuksek isi dayanimi.




  • 1 CASTROL EDGE 5W-30
    2 CASTROL EDGE 5W-40
    3 Castrol Magnatec 10W-40
    4 Mobil 1 New Life 0W-40
    5 Mobil 1™ ESP Formula 5W-30


    honda civic 2009 103 binde 85 binde tüpü takıldı sizce hangi yağ
    araç ankara da
  • Ankara soğuk memleket

    0w-40 oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2011 yılında aldığım toyota verso 1.6 132 BG aracım var 2016 da LPG taktırdım ve şuan 40.000 km de bu aracım sizce hangi yağı kullanmalıyım yani bir tavsiyeniz olurmu hem ürün markası olarak hemde 0w-20 veya 5w-30 .... gibi ürün çeşidi olarak aracıma en uygun olana göre alım yapacağım teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.