Şimdi Ara

SAYISAL-HUKUK MESELESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Kültür üniversitesi ARGe Merkezi Koordinatörü Burak Kılanç, yaklaşık 5600 sayısal bölüm öğrencisinin hukuk fakültelerini tercih edebileceğini savundu YENİ MESAJ İSTANBUL
    İstanbul Kültür Üniversite tarafından üniversite aday ve velilerini, rehber öğretmenleri tercih dönemi ile ilgili bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Doğru Tercih Buluşması, Maltepe Üniversitesi Eğitim Danışmanı, eğitimci Sait Gürsoy ile İstanbul Kültür Üniversitesi ARGE Merkezi Koordinatörü Burak Kılanç’ın katılımıyla düzenlendi.
    ÖSYM’nin 2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yapılan hataların gündeme geldiği panelde uzmanlar tercih konusunda üniversite adaylarına ve velilerine önerilerde bulunarak kılavuz karmaşısına takılmadan, geleceklerine yön verecek en uygun mesleği seçmeleri gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.
    Alan dışı tercih yapanlar şanslı
    Panelin konuşmacıları arasında yer alan İstanbul Kültür Üniversitesi ARGE Merkezi Koordinatörü Burak Kılanç, bu sene katsayılar arasındaki fark daraldığı için alan dışı tercih yapan öğrencilerin bir lisans programına şanslarının arttığını söyledi. Kılanç, “Geçtiğimiz yıl lisans programlarına yerleşen 290.097 kişi içinde, 4.473’ü alan dışı yerleşti. Bu yıl bu sayının oldukça artmasını bekliyoruz. Bu yıl alan dışı tercih kapısı açıldığı için geçmiş yıllardaki tercih yapma eğilimleri ve metodlarının değişmesi gerekiyor. Öğrencilerin alan dışı tercih konusunda daha cesur davranmalarını öneriyoruz” dedi. Alan dışı tercih yapan öğrencilerin bu sene şanslı olacağını vurgulayan Burak Kılanç, sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği gibi hukuk fakültelerine liselerin TM alanından mezunlar alan içi yerleşirler. Geçtiğimiz yıl katsayı farkı yüksek olduğu için farklı alan mezunlarının hukuk fakültelerine niyetlenmesi mümkün değildi. Bu yıl katsayı farklarının azalması sebebiyle, bu yol açılmış görünüyor. Bunu sayısal örneklerle açıklayalamak gerekirse; geçen yıl sayısal bölümlere yerleşen sayısal bölüm öğrencilerinden hukuk tercih etmek isteyenlerin sadece 3 tanesi devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerine girebilirdi. Bu yıl alan dışı TM 2 başarı sırası devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerinin taban başarı sırasını aşan yaklaşık 5600 adayın olduğunu hesapladık. Bununla birlikte 55 imam hatip ve 26 meslek lisesi mezununun da alan dışı tercih yaparak devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerini kazanmaları mümkün görünüyor. Bu rakam geçtiğimiz yıla oranla oldukça yüksek bir artışı gösteriyor ki, bu da üniversite adaylarının alan dışı tercih konusunda bu yıl karşılarına çıkan fırsatları iyi değerlendirebilecekleri yönünde önemli ipuçları vermektedir.” 2010 ARŞİV.DOĞRUMUDUR? http://arsiv.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003119&tarih=2010-07-25 YANLIŞ ANLAŞILMASIN O İKİ İFADE ARASINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİĞİM İÇİN O RESİM İFADELERİMİDİR NEDİR ONDAN KOYDUM.ALAKASIZDIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter749 -- 11 Temmuz 2012; 18:41:56 >







  • her kapı tm ye kapanıyor üyeliğimin gitmeyeceğini bilsem çok güzel şeyler yazardım ama
  • sadece 3 kişimi girmiş sayısaldan hukuka yanlıslık olmasın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justcalw_07

    sadece 3 kişimi girmiş sayısaldan hukuka yanlıslık olmasın?

    dostum bende oyle düşmdümde haber temmuz 2010 yani ygslys yokken.çünkü2009da zor oluyordu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cünkü sırf benim var 3 tane arkaşım sayısaldan hukuka giden dedim noluyor :D 2010 mus neyseki bu senede biraz daha artış olacaktır sayısaldan hukuka gidenlerde
  • tabi hepsi hukuk yazmıyor ama doğuda tıp yerine batıda hukuk ve sayısal yerine tm okusaymışım diyenler fln tercih ediyordur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fikri,tahmini olan?
  • benim pekçok arkadaşım mat 45+ geo25+ yaptılar , ortalama bir edebiyatla da hukuka girebilecek durumdalar . fakat adamların hepsi tıp+mühendislik yazıcaklar . yani bizim puanımız hemşirelik tutuyo diye hemşirelik yazıyor muyuz?
    oldukça saçma ve manüplasyon yaratmaya yönelik bir açıklama olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

    benim pekçok arkadaşım mat 45+ geo25+ yaptılar , ortalama bir edebiyatla da hukuka girebilecek durumdalar . fakat adamların hepsi tıp+mühendislik yazıcaklar . yani bizim puanımız hemşirelik tutuyo diye hemşirelik yazıyor muyuz?
    oldukça saçma ve manüplasyon yaratmaya yönelik bir açıklama olmuş.

    Haklısın ztn hepsi hukuk yazsaydı tmciler intihar ederdi herhalde ama demek istediğim bazı tmci arkadaşlar inanmıyordu bu duruma bundan dolayı paylaşma gereği duydum.önce 3 kişi iken şimdi baya bi tercih var.... bu yıl alan dışında puanda kırılmıyor.ortalık biraz karışcak gibi bakalım HAYIRLISI.
  • Bizim sınıfta 5 kişi hukuk yazıcak ve puanları gayet yüksek,tm lerin işi zor bu sene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.