Şimdi Ara

Artuklular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • genel kültür sorularından biri ; malabadi köprüsü , hangi TÜRK DEVLETİ zamanında .... diye gidiyor

    internettede çok kaynağa baktım , artuklular beylik e nasıl oluyorda devlete cevap oluyor , e peki devletle beylik aynı şey mi ?

    soru kökü yanlış değil mi ?

    (artukluları işaretledim çünkü köprüyü hatrlıorum ama daha soruyu cevaplarken bunu farkettim )



  • iptal olmaz... soruda yanıltıcı bir durum yok..öyle olsa iptal olurdu..o değilde ben buna başka bişi dedim.halbuki sınavdan önce -bu malabadi köprüsünün türküsü bile var ben olsam bunun sorardım sınavda - demiştim.onlarda sordu ama ben hatırlayamadım hangisi olduğunu
  • cevap artuklular bende bunları duyunca şüpheye düştüm ama millet hazırlanırken girdiği denemelerdeki oyunlara göre yorum yapıyo sorular zor olabilir ama böyle oyunu osym yapmaz
  • İlk anda aynı konuya ben de takıldım ancak diğer seçenekler bariz olmadığı için en azından bölge şehir olarak Artuklular tuttuğu için doğrusu odur bence. Şaşırtma mantığıyla sorulmuş bir soruya benzemiyor.
  • Sorunun kökü aşağıdaki türk devletlerinden hangisinin egemenliği dönemine aittir ?
    Seçeneklerde de anadolu selçuklu sadece devlet. Bence diğer seçenekleri de devlet olarak kabul ettiler. Tam tersi saçma olur. Zira sadece bir tane devlet var cevaplarda.
    Soru kökü hangi türk devleti egemenliğinde diye olsaydı anadolu selçuklu cevabı daha mantıklı olurdu.
  • Mantık açısından bakınca konuyu açan arkadaş haklı bence. Artuklular beylik idi devlet değil...
  • kpss tarih sorularını hazırlayanlar acemi galiba, artuklular devlet değil beylik'tir..kıytırık köşede kalmış en ucra soruyu sorup öğrenciyi ters köşeye yatırma azmiyle soru hazırlarsan işte böyle devlet ile beylik'i de birbirine karıştırır yine elaleme rezil olursun...2 senede bir 30 tane tarih sorusu hazırlıyorlar onu da beceremiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    kpss tarih sorularını hazırlayanlar acemi galiba, artuklular devlet değil beylik'tir..kıytırık köşede kalmış en ucra soruyu sorup öğrenciyi ters köşeye yatırma azmiyle soru hazırlarsan işte böyle devlet ile beylik'i de birbirine karıştırır yine elaleme rezil olursun...2 senede bir 30 tane tarih sorusu hazırlıyorlar onu da beceremiyorlar.


    biraz daha araştırdım artuklular hiçbir yerde "devlet" diye geçmiyor "beylik" diye geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 9 Temmuz 2012; 17:40:27 >
  • ne diyeyim ..iptal olsun..bizde -0:25 den kurtulalım
  • daha önce kpssde çıkmış soruları inceleyince ve bu senede kpss ye girince farkettim , gerçekten inanılmaz kötü sınavlar hazırlıyolar , zor veya basit demiyorum ama bunlar nedir allah aşkına , üniversitede tarih dersinde diyelimki bir sorunun cevabında "artuklular devleti" ibaresini yazalım , inanıyorumki sıfır alırdık
  • çok da abartmamak lazım neredeyse bin yıl öncesinden bahsediyoruz bazı kaynaklar devlet olarak da bilgi veriyor. sonuçta önemli olan o köprüyü kimin yaptığı.

    quote:

    -Devlet adını Oğuzların Döğer boyundan Eksükoğlu Artuk Beyden alır.

    -Anadolunun fatihlerinden olan Artuk Bey, hizmetlerinden dolayı Suriye Meliki Tutuş tarafından Kudüs valiliğine getirilmişti. Ancak Kudüsün Fatımîlerin eline geçmesi üzerine (1098) Artukun oğulları Sökmen ve İl-Gazi burada tutunamadılar. Suriyenin kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesine geldiler.

    -Selçuklular tarafından kendilerine verilen bölgede, üç kol hâlinde, Artuklu devletini kurdular. Hasankeyf-Amid (Diyarbakır)


    Kaynak: Artuklularhttp://www.webhatti.com/tarih/766760-artuklular.html#ixzz20BuciFJo
    whkaynak
  • Valla ben Malabadi'yi gördüğüm gibi artuklulara atladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.