Şimdi Ara

Attacked From The İnternet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aşağıdaki resimdeki hatayı alıyorum sürekli. Kaspersky anti virüs programını kullanıyorum. Sürekli aynı virüslerde olduğu gibi bir ses çıkıyor ve bu ileti geliyor. Hem de farklı IP adreslerinde onlarca, ben en sonunda sıkılıyorum OKa basmaktan ve alttaki kutucuğu işaretleyip bir daha çıkartmıyorum. Ama kaspersky'nin ekranında baktığım zaman bazen 30 bin küsür tane attack engellendi gibilerinden bir şeyler yazıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. BU sorun tam olarak nedir, birisi bilgisayara mı girmeye çalışıyor.

     Attacked From The İnternet







  • sanırım yazan ip adresinden bilgisayarına girmeye çalışıyolar dostum..
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var .Çözüm nedir, formattan başka?Lütfen yardım edin
  • Bunun sebebi çoğunlukla "port taraması"dır. Bazı şahıslar bazı programlarla belli IP aralıklarını taratarak kullanıcının bilgisayarında açık port bulmaya çalışırlar. Bu uyarıları almak almamaktan iyidir merak etme! Bana 1 günde 159 civarında böyle uyarı gelmiş, şimdi baktım. Bir ara 17100 adet civarı idi! Güvenlik duvarlarının işlevlerinden biri budur zaten (Kaspersky Pro'daki güvenlik duvarı olmasa da network koruma özelliği).

    Bunun için format atmaya kalkarsan hergün format atman lazım! Önemli olan güvenlik programlarınızın ayarlarını gevşetmemek, güncelleme yapmak ve dikkatli davranmak.
  • bi ara banada olmustu sonra kendiliginden gecti kaspersky bazı ip lerden gelen verileri virüs atak olarak algılıyo sanırım ha bide modeme reset atıp tüm ayarları sıfırdan kurmustum
  • özellikle torrentten bir şeyler indirken sürekli bu uyarıyı veriyor.
  • bilgisayarınızda paylaşıma açık klasörler yoksa daha az sayıda uyarı alırsınız. sadece port tarama programı tarafından gönderilen sorgular sebep olabilir buna ama paylaşıma açık klasörleriniz varsa bu sayı her geçen gün artacaktır, özellikle de şifreli bir paylaşımsa şifrenizi çözmekte ısrarlı lamerler tarafından ard arda gelen şifre kırma denemeli bol miktarda uyarı almanıza sebep olabilir... celcin arkadaşında dediği gibi bu uyarıları alman almamamdan daha iyidir sabit ip kullanıyorsan sana kafayı takmış olan bazıları tarafından sık sık bu uyarıyı almaya devam edersin ha hacker olaylarından biraz anlıyorsan tavsiyem paylaşıma açık bir klasör oluştur. şifre istemesin veeee içini virüslü doayalarla, trojanlarla falan doldur (bilgisayarına girmeye çalışan kişi büyük olasılıkla güvenlik programlarını devre dışı bırakmıştır) amaa yeterli bilgiye sahip değilsen hiç uğraşma....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.