Şimdi Ara

Dışişleri'ne kızıl saldırı ! (red hack içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Kızıl Hackerlar" olarak adlandırılan Redhack bilgisayar korsanı grubu, Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinin yabancı misyonun başvurularının kabul edildiği bölümünü kırarak, bazı bilgileri internet ortamında yayınladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, korsanların elde ettiği bilgilerin yayınlanmasının suç olduğunu belirterek, kimlik bilgilerinin üzerinden yayımlandığı dropbox programının kullanımının engellenmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.
    Redhack korsan grubu, dün sanal ortamda Dışişleri Bakanlığı'nın kurumsal internet sitesine saldırıda bulundu. Bilgisayar korsanları, dün sabah saat 08.25 sıralarında Dışişleri Bakanlığı'nın yabancı misyonun başvuruları ile kış-yaz okulu başvurularının yapıldığı internet sitesini hackledi.

    Korsanlar, siteyi kırdıklarını kanıtlamak için de, Türkiye'deki yabancı elçiliklerde çalışan bazı kişilerin kimliklerinin kopyalarını internet ortamında yayınladı. Korsanların sanal saldırı eylemi, yaklaşık 25 dakika sürdü. Korsanlar, siteye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile çekilmiş eski fotoğraflarını da koydu.

    Eylem sırasında sitede, "Oğlum bak git demiştik", “Dışişleri değil, savaş ve kölelik işleri”, "Dün kardeş, bugün düşman" ve "Emperyalizm için savaşmayacağız" yazıları konuldu.

    Hassas bilgi yok

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, saldırıyla ilgili Anadolu Ajansı'na açıklama yaptı. Koru, hacklenen sitenin kış-yaz okulu veya yabancı misyon mensuplarının başvurularının kabul edildiği bir site olduğunu belirterek, Bakanlığın ya da devletin güvenliğini ilgilendiren hassas bilgiler veya
    kriptoların bu sitede yer almadığını söyledi.
    Hacklenen sitedeki "data base"in de (veri tabanı) kendileri için önemli olduğunu belirten Koru, şu anda TÜBİTAK, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan teknik ekiplerin konunun üstünde çalıştığını, hacklenen sitenin belirli bir süre için kapatıldığını ifade etti.

    Yayınlamak suç

    Koru, olayın ciddi olduğunu, bu bilgileri yayınlamanın suç olduğunu söyleyerek, bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması yönünde harekete geçtiklerini belirtti. Koru, dün itibarıyla elçilik mensuplarının kimlik bilgileri yayınlanan ülkelerden herhangi bir geri bildirim almadıklarını
    söyleyerek, kimlik bilgilerinin üzerinden yayınlandığı dropbox programının kullanımının engellenmesi için başvuruda bulunduklarını bildirdi.


    "Tamamen milliyet ten alıntıdır"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |Mustafa| -- 3 Temmuz 2012; 18:23:33 >







  • Kızıl dişiye saldırı ! (redhead içerir) diye okudum xd
  • dropbox'ı yasaklayacaklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crystal Castles

    Kızıl dişiye saldırı ! (redhead içerir) diye okudum xd

    Durum fena en yakın kuruluşuna git bence dostum
  • yine hassas bilgi yok diyorlar... ulan en son bu akp hükümeti hassas bilgi yok dediğinde redhackin listesi ile mynet maillere girip adamların tüm herşeylerine bakmıştım ... facebooktan tut twitter herşeye kadar...
  • Dropbox'ın yasaklanması ne alaka ya? Sanki başka yol bulmayacaklar...

    Kazalar oluyor diye yolları da kapatalım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.