Şimdi Ara

Tüm Yetkili Ilgili ve kullanıcılar dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu önemli burada belki yeri değil ama bir sıkıntımı; dile getirmek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır bu foruma takılıyorum. Buradaki ortam ilgimi çekmişti. Bilgisayar sistemleri konusundaki bilgi ve tecrübelerimi paylaşabilmek. Bilmediklerimi öğrenmek gibi saf niyetlerle sorulan sorulara gayet ciddi ve araştırarak çözüm niteliğinde cevaplar vermeye çalışıyorum. Ama genelde gördüğüm bazı davranışlar burdan bayağı; beni soğuttu hatta yakında tamamen bırakmayı düşünüyorum. 1 )Bazı arkadaşlar sırf laf olsun diye hiçbir mantığı ve gereği olmayan hatta forumu inceleseler daha önce sorulmuş; ve cevaplanmış; sorular tekrar tekrar soruluyor.
    <font color='red'>2 )</font id='red'>Diğer bir konuda (asıl beni kızdıran konu) bazı gereksiz, aylak yeni yetme insanlar gelip laf olsun cevap sayımız yükselsin diye hiç bir çözüm sunmayan bilgi ve cehaletlerini ortaya koyan cevaplar atıyorlar. Hemde alakalı alakasız her soruya ... Sonuçta herkes herşeyi bilmeye bilir... Ama bilmediğini de kabul etmek herşeye ahkam kesmemek lazım. Çünkü bir bilen arkadaşsayesinde hepimiz öğrenebiliriz.
    <font color='red'>3 )</font id='red'> Bazı küstah arkadaşlarda sordukları; soruları; tüm iyi niyetinizle araştırıp zaman ayırıp cevaplamanızın karşılığı; olarak bir teşekkürü bile çok görüyorlar üstüne üstlük birde kimse bilmiyomuş; onu bende biliyordum gibi yorumlar yapıyorlar.
    Sayın forum kullanıcıları; ve yetkilileri bu konulara dikkat edilmeli yoksa buralarda bilgili ve ilgili arkadaş sayısı gitgide azalacaktır.

    Belki eleştiri dozunu biraz aştık ama bu konular beni bayağı bi bunalttı. Diğer arkadaşlardan da özür diler desteklerini beklediğimi belirtmek isterim.



  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by «MK» : önce düzeltelim [frndsp]</i>
    <br />Konu önemli burada belki yeri değil ama bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır bu foruma takılıyorum. Buradaki ortam ilgimi çekmişti. Bilgisayar sistemleri konusundaki bilgi ve tecrübelerimi paylaşabilmek. Bilmediklerimi öğrenmek gibi saf niyetlerle sorulan sorulara gayet ciddi ve araştırarak çözüm niteliğinde cevaplar vermeye çalışıyorum. Ama genelde gördüğüm bazı davranışlar burdan bayağı beni soğuttu hatta yakında tamamen bırakmayı düşünüyorum.
    1 )Bazı arkadaş lar sırf laf olsun diye hiçbir mantığı ve gereği olmayan hatta forumu inceleseler daha önce sorulmuş ve cevaplanmış sorular tekrar tekrar soruluyor.
    2 )Diğer bir konuda (asıl beni kızdıran konu) bazı gereksiz, aylak yeni yetme insanlar gelip laf olsun cevap sayımız yükselsin diye hiç bir çözüm sunmayan bilgi ve cehaletlerini ortaya koyan cevaplar atıyorlar. Hemde alakalı alakasız her soruya ... Sonuçta herkes herşeyi bilmeye bilir... Ama bilmediğini de kabul etmek herşeye ahkam kesmemek lazım. Çünki bir bilen arkadaş sayesinde hepimiz öğrenebiliriz.
    3 ) Bazı küstah arkadaşlarda sordukları soruları tüm iyi niyetinizle araştırıp zaman ayırıp cevaplamanızın karşılığı olarak bir teşekkürü bile çok görüyorlar üstüne üstlük birde kimse bilmiyomuş onu bende biliyordum gibi yorumlar yapıyorlar.
    Sayın forum kullanıcıları ve yetkilileri bu konulara dikkat edilmeli yoksa buralarda bilgili ve ilgili arkadaş sayısı gitgide azalacaktır.

    Belki eleştiri dozunu biraz aştık ama bu konular beni bayağı bi bunalttı. Diğer arkadaşlardan da özür diler desteklerini beklediğimi belirtmek isterim.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    katılıyorum ama forumu bırakması gereken bizler değiliz. Ben de bir yılı aşkın süredir donanınhaber forumlarındayım ve imkanlarım el verdiğince de burada kalmaya niyetliyim. Onlar yokken biz vardık. Seviyeli ve arkadaşça sohbet ve paylaşımlarımız vardı. Onlar gider biz yine kalırız. Bu zorla olmaz. İstedikleri ilgiyi bulamazlarsa giderler zaten...
  • «MK» arkadaşım diger arkadaşlar adına özür dileriz ama bir kaç arkadaş içinde bence hemen bu forumdan soguma bu forumun sana verecegi vede senden alacağı bence çok şey var.
  • MK yanlış yapmışsın bence eleştrinin dozu falan da kaçmamış. Az bile demişssin ben bu zihniyetteki kişilerin egolarını tatmin etme, reel hayattaki eziklikleri ve kompleksleri yüzünden böyle davrandığını düşünüyorum bu yüzden de artık onları kaale almıyorum.
    Zaten post u incelediğinde yapan kişiler direk sırıtıyor. Onlara cevap vermemeyi prensip edindim o yüzden de hale rütbesisiz. Eğer askerliğini yaptıysan bilirsin işi yapanlar hep düşük rütbelilerdir demii.
    Çok konuşan insan ya hiç bir şey bilmiyordur ya da çok şey biliyor ve paylaşmak istiyordur.
    Sen 2. lerden sin bence.
    Bozma sinirini hoşçakal
  • Aynen sizlere katılıyorum arkadaşlar. Bence Offtopic bölümüne yazılan yazılara tekrar post eklenmesi gerekiyor. Post'u herşey sayan ona tapan bazı insanlar artık oradan elini ayağını çekip teknik bölüme gelmeye başladılar.

    Bir örnek vermek istiyorum, amacım kimseyi kınamak ya da tartışma çıkartmak değil. Arkadaşın birisi bilgisayarını kapattığında bile Num Lock ışığının sönmediğinden bahsedip yardım istemiş. Ama maksat post olsun mantığındaki bir arkadaş aynen şu cevabı yazmış. <b>"Işık madem kapanmıyor, yararlanmaya bak. Gece lambası olarak kullanabilirsin mesela. Yada sokağa arabalara doğru tutabilirsin, yeşil ışığı gören geçecektir durmadan, bu sayede trafik sıkışmaz hep akar."</b>

    Benim bir sinirlendiğim olay da "+1" olayı. Konu başlığı artık sayfanın sonlarına doğru inmiş, eleman geliyor sadece +1 yazıyor ve yine başa taşıyor. Zaten yardım isteyen arkadaş o cevabı okumuştur, denemiştir. Sen +1 yazarak ne yardımın olduğunu düşünüyorsun ki? +1 yazarsın ve buna ek olarak şöyle şöyle de yaparsan daha iyi olur dersin anlarım ama sadece +1 teknik bölümde çok mantıksız.
  • MK kendi istediklerini yap o dediğin şahıslarıda fazla takmamaya çalış.onşar hep olacaklar çünkü ok..
    bu arada topic i konhu dışına taşımıyorum burda tartışılsın...
  • Düşüncelerime Katılıp bana destek veren tüm yetkililere ve arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. En azından sizlerinde benim gibi düşünmeniz beni çok mutlu etti.Bu forumda sizler gibi arkadaşlar oldukça buradan hepimizin en sağlıklı şekilde daha uzun zaman yararlana bileceğimizi düşünüyorum. Sizden isteğim bu topic burda kalsın en azından yeni gelen arkadaşlar ve bu yazıların sebebi olan arkadaşlar faydalanabilir ve kendilerini düzeltme yoluna gidebilirler.
  • Böyle topikleri gördüğümüzde yetkililere bildirsek mesajı değiştirme gibi bir yetkileri olabilir mi, onu merak ediyorum. Ya da uyarı maksadıyla özelden mesaj çekebilirler mi o "ukala" mesajları yazan kişiye?
  • daha önceden değinmiştim bu konuya.konu dışında olduğundan mıdır(okumadılar herhalde) ya da yüzsüzlüklerinden midir hiç söylenenleri üzerlerine de almıyorlar. arkadaşlar espri falan da yapcaklarsa pm'den yazsınlar ya da komik bişeyse konu dışına yazsınlar da biz de gülelim biz de yorum yapalım.ama teknik konularda yapmayalım bunu.
    sorunu yüzünden kullanıcı çok sinirli olabilir,ee üstüne de verilen alakasız , alaycı cevaplar iyice adamı çileden çıkaracaktır.
  • MK arkadaşım ve yetkililer... Aynı düşünceleri paylaşıyorum... yaklaşık 8 yıldır bilgisayar sektöründeyim... Kendime göre iyiydim... ama benim de içinden çıkamadığım konular oldu.. ya üniversite hocalarıma ya da sektörden tanıdığım daha iyi olanlara sorunumu iletiyordum... Forumla tanıştıktan sonra hocalarımla görüşemez oldum... gerçekten çok faydalandığım olaylar oldu.. tanıştığım kişiler oldu.. ve ben memnunum.. haa araya bir kaç tane kendini bilmez atlıyor ama sırf onlar için ben bu ortamı terkedemem... Sende terketme.. Çünkü senden öğreneceğim çok şeyler olabilir
  • ben burada er iken bir yüzbaşı beni post toplamaya çalışmakla itham etmişti. hey gidi günler. burada post toplayan Allah'ın rızasını kolay kazanır diye bir şey yok. Post toplayana dışarıda ekmek te vermiyorlar. bu sorun sanırım toplum genelinde kaybolan değerlere paralel bir sorun. hani otobüslerde yaşlıla yer veririz biz. Barış Manço dinler büyürdük, ya da Halk Müziği. Paylaşmayı öğretti bize babamız. Dünya dengesi bozuluyor ya gitgide hani düzeltemeyeceğimizi biliyoruz ya bu da öyle bir şey işte forum da bozuluyor ve biz bunu düzeltemeyeceğiz gibi gözüküyor.
  • Peki ya sonuç; Bunun yaptırımı olacak mı? veya tüm söylenenlere rağmen bişeyler değişecek mi sizce? Sitemde bazı değişiklikler olmadığı sürece biz daha çook sızlanacak ve söyleneceğiz. Umarım bişiiler yapılır da boş yere kuruntu yapmayız [pray]
  • yaff bide dalga geçenlere sinir oluyom ben. mesela bu selpakla f1 tuşu silme topiğinde oldugu gibi. adam bilmeyeblir. gülebilirsin ama biz duymak zorunda değilizki dalga geçmelerini geyik boyutu sonucu sitenin en hit alan topiği oldu. warsa bilgimiz yazılanlardan ayrı onu yazalım. mesela ben 128 adls ile 25 k download ettiğimi sanıyoodum. saolsunlar arkadaslar ööle olmadıgını efendi dille anlattı bende cok memnun oldum bilgilendiğim için. yani bilmeyen sorsun, bilen yazsın. geyik yapcak olan konudışı topiine baksın . dimi? adminler [cop] sizlerden yardım istiyoruz
  • kardeşler çok haklısınız...ama biz mantıklı ve yardımsever olduğumuz zaman diğer arkadaşlar da buna uyacaklardır...ya da forumu onlar terkedecektir..bizim terketmemiz onlara meydanı bırakmamız anlamına gelir...Hep birlikte devam....
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by neccc</i>
    <br /> yani bilmeyen sorsun, bilen yazsın. geyik yapcak olan konudışı topiine baksın . dimi? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    katılıyorum dediklerin ayrıca bende şuna değinmek istiyorum post konusu bu forumda gereksiz yere dikkate alınıyor.Foruma yeni gelenler sanıyorki postu yüksek olanlar çok şey biliyor ama asla .benim postum yüksek olabilir ama bilmediğim bi ton şey var.Mesela bir soru soruyorum cevap gelmiş bir bakıyorum cevap aynen şöyle(O kadar postun var ayıp bunudamı bilmiosun)
    sanki herşeyi bilmek zorundayız alla alla.Geçen gün bir topic gördüm açıkçası merak ettiğim bir konuydu epeyde bir cevap gelmişti bi açtım yazılanlardan sadece 1 tanesi konuyla alakalı gerisi +1 ve yapılan geyikler.Haid 1 tane +1 i anladık da diğerleri neden +1 yazarki.bende geyik yaparım ama burda değil konu dışında yada ne bilim gereksiz mesajlarda.
  • Arkadaşlar hepiniz haklısınız. Ama insan olan heryerde bu tip sorunların olması kaçınılmazdır. Hayata bakarsanız her alanda bu tip insanların ve sorunların olduğunu göreceksiniz. Yani ne yapılırsa yapılsın bu sorun çözülmez diye düşünüyorum.
    Bence bu tiplere fazla dikkate almadan, yaptıklarına sinir olmadan(sinirlenmek sadece kendimize zarar verir) formu takip etmek en iyisi.
    Zaten çok aşırıya gidenlere adminler gerekli uyarıları yapacaklardır.

    Arkadaşlar daha önce söylediğim gibi ne kadar konuşursak konuşalım, bu sorunlar çözülmez, ben foruma üye olduktan sonra bu şekilde bir çok tartışma yapıldı fakat bu sorunlar hala devam etti.
    Belki kesin çözüm olarak bu tip arkadaşların üyeliğinin iptal edilmesi olabilir. Fakat bu da çözüm olmaktan daha çok sorunlar çıkartabilir. Foruma karşı bir antipati oluşabilir. üyeliği silinenler tekrar üye olup daha kötü davranışlarda bulunabilirler, bu iş böyle uzar gider.

    Son olarak bu tip insanlarla normal yaşantımızda nasıl beraber yaşıyorsak,(onlara aldırmadan) bu forumda da öyle yapmalıyız.



    Küçük bir not:
    odut, Espri yapmama konusuna ben karşıyım. Kişileri rencide etmeyecek şekilde espri yapılabilir. diye düşünüyorum.
  • cdemir +1

    Seviyeli olmak kaydıyla espri yapılması da gayet hoş oluyor, ortamı yumuşatıyor. Ama kişiler rencide edilmeden ve konu baltalanmadan yapılmış olması kaydıyla.

    Bende kuralları çiğneyenlerin atılmasının sorunları çözmeyeceğini daha önce gördüğümüzü sanıyorum. Admin veya modlar forumun bu haliyle bu şahıslarla başa çıkamazlar. Değişik değişik nicklerle girerler çünkü, yaptırımlar işe yaramadığı gibi olumsuz tepkilere de yol açabilir. Bence sadece bu mesajların kaale alınmaması ve cevap veya yorum yapılmaması. Daha önce bu olaylar yaşandı ve yaşanmaya devam edecek.

    ben yine söylüyorum +1 yerinde kullanılırsa anlam ifade ediyor. Kullanılmasına karşı değilim. Bakınız yukarıda da kullandım ve oradaki anlamı cdemir'e katılıyorum ve ekleyeceklerim var şeklinde. Ancak bu bir ankette olabilirdi. Hangi anakartı kullanıyorsunuz şeklinde mesela. Tekrar yazacağıma +1 koyabilirdim o zamanda. Yani her şey yerinde ve zamanında kullanılmalı. +'da
  • ßende arkadaşa katılıyorum inşallah bunu okuyanlar böyle bişey yapmazlar diye düşünüyorum ayrıca Soru soran kişi araştırma yaptıktan sonra ve bi sonuca varamazsa destek istese onun için iyi olur hiç olmasa iyi bir araştırmacı olur foruma sorduktan sonrada araştırsın mesela ben win2000 çalışıyorum ve 2000 i öğrenmek okadarda zor degil ama bi işi öğreneceksen kendini tamamen ona vereceksin ruhunu teslim edecektin bence biraz araştırmacı olun.. bunu kendim içinde söylüyorum.
  • bence topiclerin basına sorun cözüldügü zaman cözenin ismini yazalım böylece kime bne kadar güvenecegimizi biliriz <mk> tek geçerim mesela :))))) you r the best
  • kendi adıma konusuyorum...
    bu forum bana inanılmaz bilgiler ve tecrubeler kattı...cogu problemden de kurtulmami saglayan cevapları bulmami sagladi..
    hem ayrıca cogu foruma gore de cok seviyeli ve yardımsever bir toplulugumuz war..
    gerektigi zaman her konudda bilgilerini paylasan ve cozum üreten, gerektigi zaman da eglenceli oyunlar, eglenceli sohbetlerle mizah yapan, gerektiğinde de doğru ve akılcı çözümler için tartışan bir topluluk ...böyle bir topluluk içerisinde kalitesiz eleman oldugunu da pek zannetmem!
    ama bu kadar tartişildigina göre boyle insanlar aramızdan bulunuyor...

    ben bu forumla bir arkadasim sayesinde tanıştım ve saolsun iyi ki tanıştım..
    sırf post olsun, rütbem artsın diye bir ugras icine girmek bana göre cok garip ve anlamsız bir olay!!
    hatta gecmis zamanlarda ismini simdi vermek istemedigim bir sitenin forumlarında , küstahca ve haksızca böyle bir suclamaya maruz kalmıştım!kendi bilgimin yüksek oldugu bir konuda,arkadaslara cevap yazmam, bazı kesimlerce gereksiz post atıyor gibi anlaşılmama neden oldu ...kendi rütbesini yükseltiyor anlayışıyla karşılanmıstım...[ban]
    sonra da terk etmiştim o forumu...
    bence tüm bunlara neden olan rütbelendirme seviyeleridir..
    ama bunu özelliği de forumdan kaldırmak olmaz..

    cunku bu basit yıldızlar;bizlerin gercekten forumla ne kadar ilgilendigimizi, gercekte sorunlari ve problemleri çözmek için ne kadar tecrübeli oldugumuzu (bir binbaşının , bir mareşalin yıllardır bu forumda olması ve binlerce sorunla karşılasıp,bunlar için en pratik ve kolay cözümleri bulması ya da cözümleri ögrenmesinden ve bunları bizlerle paylaşmasından kısaca veteranlık tecrübelerinden bahsediom!) ve gercekte ne kadar yardımsever ve anlayışlı oldugumuzu gösterir.

    ayrıca bu konustugumuz problem tüm dünya üzerinde olmasa da türkiyedeki çogu forumun cok tartisilan,baş belası olan bir problemdir...[clvr] bazı insanların cabaları yanlış anlaşılsa da...[|)]

    onun icin rahat olmanızı ve keyfinize bakmanızı öneririm...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.