Şimdi Ara

ÖSYM'ye LYS'deki 3 soru için iptal dilekçesi!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖSYM'nin önceki gün yaptığı Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Biyoloji testinin ardından bir hatalı soru iddiası da Coğrafya testi için geldi. Celal Aydın Dershaneleri Coğrafya Bölüm Başkanı Mehmet Baranaydın, Coğrafya testinde 6,7 ve 8. soruların hatalı olduğunu iddia ederek, soruların iptali için ÖSYM’ye dilekçe ile başvurdu. Baranaydın, Hürriyet’e sorularda tespit ettiğini iddia ettiği hatalar ve cevaplarına ilişkin şu bilgileri verdi:

    Bilimsel bir hata

    “Basına verilen kitapçığın 6. sorusunda Türkiye’de yüksekliğe bağlı olarak sıcaklık ve yağış dağılışı sorulmuştur. Yükseklik arttıkça sıcaklık azalır fakat belirli bir yüksekliğe kadar yağış artar. Oysa cevap olarak verilen seçenekte yükseklik arttıkça yağış azalmış, deniz seviyesine indikçe yağış artmıştır. Bu bilimsel bir hatadır. 8. sorudaki tabloda ‘İş gücüne dahil olmayan nüfus oranı’ şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Bu ifade, çalışma çağında olduğu halde çalışmayanları mı, çalışma çağında olmayan bağımlı nüfusu mu, yoksa her ikisini de mi ifade etmektedir? Bu bilgi de kafa karıştırmaktadır.

    2 Karacadağ var

    7. sorunun D seçeneğinde Karacadağ yer almaktadır. Türkiye’de biri İç Anadolu’da diğeri Güneydoğu Anadolu’da olmak üzere iki Karacadağ vardır. İç Anadolu’da ki Karacadağ’ın zirvesi kışın karla kaplanır, ilkbahar ve yaz döneminde ise dağ çayırları görülür. Dolayasıyla bu seçenek de öğrencileri zorlamıştır. Ve soru hatalıdır.”



    Kaynak:http://www.hurriyetegitim.com/haberler/26.06.2012/osymye-lysdeki-3-soru-icin-iptal-dilekcesi.aspx


    görüşleriniz nedir iptal edilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadpool_00 -- 26 Haziran 2012; 10:54:51 >



  • iptal edilmeli adaylara puan gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağış grafiği sorusunda hata yok.

     ÖSYM'ye LYS'deki 3 soru için iptal dilekçesi!!


    7.soruda bildiğin dağ çayırlarını sormuş (alpinler). Türkiye'de dağ çayırları sadece Erzurum-Kars ve çevresinde görülür, E.-K. olmadığına göre cevap Ardahan olmalı. Zaten Haymana'da karasal iklim var bozkır yani. Datça da olamaz. Ihlara ise vadi, her taraf orman. Soruda orman üst sınırı diyor.

    İş gücü sorusuna ise katılıyorum. Seçeneklerin hepsi yanlış çıkıyordu, ben de boş bırakmıştım o soruyu. Gözden geçirilse iyi olur.
  • sorular doğru
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.