Şimdi Ara

Donanım Güncellemesi Tavsiyesi (İhtiyara yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Birkaç yıl (sanırım 4 yıl kadar oldu) önce forumun da tavsiyeleriyle, özenle topladığım bilgisayarıma donanım takviyesi yapmak istiyorum. Ama birşeyi farkettim ki; yıllar geçtikçe insan uzak kaldığı şeyden soğuyor. Nerelerden nerelere gelinmiş şaşırıyor insan haliyle. Sizlerden ricam güncellemek istediğim parçaların donanım uyumlulukları konusunda yardım.

    Anakart: Gigabyte p35c ds3r
    İşlemci: İntel e8400
    Ekran kartı: Zotac 8800 gt AMP edition

    Bu temel bileşenlere sahip bilgisayarıma yeni RAM almak istiyorum. Mevcutta 2x 1gb DDR2 800 ram bulunmakta yanlış hatırlamıyorsam. O dönemde anakartı seçerken DDR3 1333 destekli olmasına dikkat ettim ilerde güncelleyebilmek için. Fakat bir arkadaş 8400 işlemci olduğu için 1333 lük ram de taksam 800 de çalışacağından ve bir işime yaramayacağından bahsetti. Böyle Bir durum var mıdır? DDR3 1333 ram kullanma şansım hiçbir şekilde yok mudur bu işlemci ile?

    Değerli vakitlerini ayırıp bu paragrafa kadar okuyan ve benim gibi forumun ihtiyarlarına yardımlarını esirgemeyecek forumdaşlarıma teşekkür ederim.







  • Öncelikle 775 sokette ddr3'ün bir katkısı olmaz, ama artık diğer soket türleri de direk ddr3 tabanlı geldiğinden ram alıp takabilirsiniz ancak performans anlamında bir şey beklemeyin, ddr2-3 farkı göründüğü gibi çok fazla değildir.

    Performans için bu sisteme yapacağınız güncelelemer;


    - Mevcut işlemcinizi satıp, 2.el QuadCore işlemci almak, anakartınızın revizyonuna göre işlemci destek listesine bakın;

    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p35c-ds3r


    - ddr3 1333mhz 1.5v gerilime sahip ram almak; anakart ddr3 için 4gb'a kadar destek veriyor, tek modül almak ilerisi için daha iyi olur farklı sisteme geçtiğinizde +4gb daha ekleyerek 8gb yaparsınız ve 2 ram slotunuz da boşta kalır.

    http://www.netsiparis.com/detay/12281654037/CORSAIR-BC-CMX4GX3M1A1333C9-XMS3-DDR3-1333MHZ-CL9-4GB--1X4GB--SINGLE--9-9-9-24

    4gb ram yaptıktan sonra da 64bit işletim sistemi kullanmanızı öneririm.


    - Ekran kartı güncellemesi yaparak oyun performansını artırabilirsiniz, bunda da kasa powerı önem taşıyor, ayrıca kasa yapısı ve soğutması da önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Mayıs 2012; 12:10:08 >




  • Çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Fakat bu değişiklikleri yapmadan, OC ile ddr3 bellek kullanma şansım olmaz mı? saydığınız değişiklikler dışında bi anakart kalıyor. Komple yeni sistem kurmak daha mantıklı olacak sanırım :)
  • 1333mhz ddr3 ram frekansı desteğini o.c ile sağlıyor anakart mevcut cpu ile kullanırsınız.

    Komple yenilik olursa eğer, ucuz yollu AM3+ anakart, X4 Phenom II cpu ve tek modül ddr3 ram uygun olur, ancak 775 soket sistemi komple satmak biraz zor olabilir ve fiyatı da çok düşükten gider bu yüzden 2.el Quad işlemci önerisinde bulunmuştum
  • Teşekkür ederim yardımınız için. Ben şimdilik ram işini halledeyim. Ama bu core 2 quad mantıklı geldi. Q6600 hem performans hem de fiyat olarak uygundur sanırım, öyle değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamarak

    Teşekkür ederim yardımınız için. Ben şimdilik ram işini halledeyim. Ama bu core 2 quad mantıklı geldi. Q6600 hem performans hem de fiyat olarak uygundur sanırım, öyle değil mi?

    iş görür, ama bulabilirseniz Q8400 bakın derim. Hatta, pahalı gelmezse size, temiz bir Q9550 tavsiyemdir. Kendi kullandığım işlemci olduğu için söylemiyorum, gerçekten memnunum ve beni şimdiye kadar yarı yolda bırakmadı. Hız aşırtma gereği bile duymadım, henüz yapmadım. Sağolsun, yaklaşık 3 yıl önce sistem toplama bölümünde açtığım başlıkta LEON-X çok yardımcı olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet mantıklı görünüyor ama güvenilir ikinci el nerden bulabilirim bunları? Bildiğiniz satan birileri var mıdır?
  • Maalesef benim bildiğim bir yer yok, internette ikinci el olarak satanlar var ama bunlar çoğunlukla hız aşırtma yaptıkları için ben şahsen güvenmiyorum. Ama bulunduğunuz şehirde satış yapan birini bulabilirseniz - ki ikinci el satış yapanlar adreslerini belirtiyorlar - satıcı ile görüşüp elden ve deneyerek almak bu durumda en uygun yol diye düşünüyorum. Art niyetli kişilere ve dolandırıcılara dikkat ediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.