Şimdi Ara

Kasko kimin üzerine yapılırsa daha iyi olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , 1 ay içersinde bir araç almayı planlıyoruz.annem ve ben varız.aracın kimin üzerine olacağı farketmez.hangisi daha uygun olursa ona göre işlem yapacağız.bildiğim kadarıyla araç kaskosu ruhsat sahibi üzerine yapılabiliyor.bu nedenle kimin üzerine yapacağımıza vereceğiniz cevaplara göre karar vereceğiz.

    ben 1989 eylül doğumluyum. ehliyetim b sınıfı ve sene sonunda 5 yılını dolduruyor.
    annem 1963 doğumlu. ehliyetsiz.

    kaskoda yaş konu olunca fiyatlar oldukça değişiyor.aracı sadece ben kullanacağım.

    şimdi ;

    eğer aracı kendi üzerime yaparsak yaşım genç olduğu için fiyatlar oldukça yüksek çıkacakk diye düşünüyorum.

    bu nedenle ruhsat ve kasko annem üzerine olacak. fakat böyle bir durumdada birinci sıkıntı annemin ehliyeti yok.kasko olur mu ? ve kasko yaparsakk sanırım çoklu kullanıcı kaskosu yapacagız ve bu durumda 2. kişi ben olacağım. yine yaşım genç olduğu için burdada yüksekk fiyat çıkarmı ?

    kısacası hangisi daha uygun olur ? ruhsatı ve kaskoyu kendi üzerime yapmak mı ? annemin üzerine yapıp çoklu kullanıcı şeklinde ayarlamakk mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberKnight -- 28 Mayıs 2012; 0:42:51 >



  • Annenin üzerine olması sıkıntı yaratmaz çoklu kaskoya falanda gerek yok hasar anında aracı kimin kullandığına bakılmaz. Yaş konusu şirketten şirkete değişir çok takma kafana kimi şirket annen yaşlı diye yüksek fiyat verir kimisi sen gençsin diye kimisi ikisi yüzünden fiyat yükseltir. Önemli olan hasarının olup olmaması.
  • İlk aracı aldığımızda ben askerde olduğumdan mecburen eşimin üzerine yapmıştık dolayısıyla sonraki tüm araçlar eşimin üzerine oldu kaskonun hasarsızlığı dolayısıyla. Sorun şu oluyor trafikle ilgili bir işlem yapılacağı zaman (LPG işletme, plaka değiştirme) gibi hep anneni yanında götürmek zorunda kalacaksın. Bunun yanında kasko hasarsızlığın bozulmasın diye sonraki yıllarda araç alıp satarken hep annenin üstüne alıp satacaksın ki bu da hep satarken hem de alırken notere anneni taşımak zorunda olduğun olacak. Şunu söyleyeyim ki ben eşimin üzerine yaptırdığıma pişmanım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitto

    İlk aracı aldığımızda ben askerde olduğumdan mecburen eşimin üzerine yapmıştık dolayısıyla sonraki tüm araçlar eşimin üzerine oldu kaskonun hasarsızlığı dolayısıyla. Sorun şu oluyor trafikle ilgili bir işlem yapılacağı zaman (LPG işletme, plaka değiştirme) gibi hep anneni yanında götürmek zorunda kalacaksın. Bunun yanında kasko hasarsızlığın bozulmasın diye sonraki yıllarda araç alıp satarken hep annenin üstüne alıp satacaksın ki bu da hep satarken hem de alırken notere anneni taşımak zorunda olduğun olacak. Şunu söyleyeyim ki ben eşimin üzerine yaptırdığıma pişmanım...



    aslında anlattığınız durum benide düşündürdü biraz.fakat aradaki farka değermi diye araştırayım dedim.her şekilde şu anda kendi üzerime kasko yapmam diğer duruma göre oldukça maliyetli.kasko şirketleri için yüksek risk grubundayım.sanırım ruhsat ve kasko şu anda annemin üzerine olacak gibi.
  • Sizin üzerinize olurda annenizden çok daha fazla bi üçret ödersiniz. Araçla ilgili annenizden vekalet alın ve resmi işlemlerde annenizi götürmek durumunda kalmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.