Şimdi Ara

Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Pek de uzun olmayan ama yoğun bir şekilde yaptığım araştırmalar sonucunda bu çantayı aldım. Almadan önce seçeneklerimi 3' e kadar düşürmüştüm. Lowepro Computrekker AW, Caselogic DCB 309 ve Kata DR467i(evet dr467i yerine dr466i aldım. 467i bu çantadan biraz daha büyük). Hepsinin ortak özelliği dslr bölmeleri dışında lap top bölümlerinin de olması. Kata seçmemin en önemli nedeni ise günlük kullanım bölümünün daha çok hoşuma gitmesi. Ufak bir inceleme yaptım buyrun;

    Çantamızın önden görünüşü bu şekilde.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Fotoğraf bölümünün açılmış hali.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Bunu daha fazla ayrıntılandırmak gerekirse. 18-105 takılı D7000 gövde ortada. Sol tarafta görünen, yere paralel bir şekilde yatırılmış olan pentacon 200mm objektif. Sağ tarafta ise Orijinal kutusunda Jupiter9 85mm ve kılıfsız bir halde Helios 44m-6 58mm objektifler var. Çantayla birlikte 2 büyük, 3 küçük sünger geliyor. Küçüklerin bir tanesini 85mm ve 58mm objektifleri ayırmak için kullandım, diğerini 18-105' in üstünü örtmesi için kullandım, diğeri de arttı. Bu fotoğrafı çektikten sonra düzenlemeyi değiştirdim ve 18-105' in üstünü örten ve fazla olanı çıkartıp, D7000' i yan koyarak süngerleri 18-105' in altına destek olarak koydum.
    Eğer 200mm objektifi yere paralel değil de dik bir şekilde koyarsam, gövde üzerindeki objektif hariç 4 objektif alabiliyor bu bölüm.
    Bir diğer güzel özelliği ise bu bölümün bir bütün halinde çantadan ayrılabilmesi. Böylece çantayı günlük bir sırt çantasıymış gibi kullanabiliyorsunuz. Günlük kullanım bölümünün tabanındaki fermuarları açarak daha geniş bir kullanım alanına sahip olabiliyorsunuz.

    Burada çantanın ön yüzünde bulunan 3 tane gözü görebilirsiniz.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Yanlardaki 2 göz, ortadakine göre biraz daha küçük tabi ki. Ben birisinde filtre kutusunu, diğerinde ise flaş bellek, gövdeyi tripoda bağlamak için gerekli olan o vidalı parçayı vs saklıyorum. Her iki gözde de başka şeyler koymak için yeterince alan kalıyor.
    Ortadaki göz ise diğer iki ufak gözün toplamından biraz daha büyük. Parasoley, mendil, temizleme bezleri vs pek çok şeyi orada saklıyorum. Fazlasıyla alan boş kalıyor.

    Bu da günlük kullanım bölmemizin 2 farklı fotoğrafı.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi

    Dik olarak rahatlıkla 3 su şişesi alabilir. 4. için biraz zorlanabilir ama onu da alır diye tahmin ediyorum. Ben kitap, gözlük kutusu, mp3 player ve çantanın yağmurluğunu koydum. 1 su şişesi ve atıştırmalık bir şeyler koymak için yeterli alan kaldı. 2 tane kalem cebi var. Sol tarafta telefon koymak için ağzı bir kayışla kapalı olan bir cep, sağ tarafta ise not defteri koyduğum bir cep var.
    Bu bölmenin dibi bir fermuarla çantanın dışına tutulu duruyor. Bu fermuarı açarak yukarıda bahsettiğim daha geniş alana sahip olma olayını gerçekleştirebiliyorsunuz.

    Çantanın yanında ufak bir fermuarlı bölme var.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Bu bölme içinde bir file barındırıyor. Teoride su şişesi koymak için bir file gibi görünse de fotoğrafta üst tarafta düğümlü duran kayışı çözerek bu fileyi bir tripod askısı haline getirebiliyorsunuz. Benim hama omega premium iii tripodum bu çanta kadar. Tek ayağını fileye sokuyorum, gövdeyi de kayışla sabitleyerek sağlam bir hale getiriyorum.

    Gelelim çantada "benim hoşlanmadığım" tek yöne.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Çanta ararken en büyük önceliğim lap top bölmesi olan bir çanta olmasıydı. Bu çanta 15" bilgisayar alabiliyor fakat benim widescreen 15.4" dizüstü bilgisayarım, ancak ve ancak, çantanın lap top bölümünün dibine koyulan "ekstra" koruma süngerini çıkarttığımda sığdı(bu sünger olmadan da fazlasıyla koruma sağlanabiliyor. Olmazsa olmaz bir sünger değil yani) Sığdı ama köşeleri çantadan biraz dışarıda kaldı. Çantanın fermuarlarını kapattığımda köşeler çok zorluyor çantayı. Bu haliyle kullanılmaz mı? Kullanılır.
    Daha küçük bilgisayarlar için de ideal bir koruma sağlıyor.

    Çantanın sırt kısmı fazlasıyla konforlu.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Özellikle bilgisayarı ve tüm ekipmanı koyunca ağırlaşıyor çanta ama şimdiye kadarki kullanımımda bana bir sıkıntı yaratmadı bu ağırlık. Bir tane belinizde, bir tane de göğsünüzde olmak üzere iki tane klipsli kemeri var. Özellikle göğüste olan kemer çok işe yarıyor.
    Bir de tekerlekli valizlerin taşıma kollarına geçirmek için bir bant var çantanın sırtında. Ortadaki yuvarlağın içinde görebilirsiniz fotoğrafta. Çok işlevsel bir şey gibi duruyor.

    Çanta bir adet yağmurlukla geliyor.
     Kata Dr466i Sırt Çantası İncelemesi


    Henüz test etme imkanım olmadı yağmurluğu ama su geçirecek gibi durmuyor pek. Bu yağmurluk hakkında en çok hoşuma giden şey, yağmurluğu çantanın dip kısmına klipsli bir mandal yardımıyla sabitleyebiliyorsunuz. Aynı şeyi cırt cırtlı iki tane "şey"(bulamadım bunlara bir kelime) yardımıyla çantanın kollarına sabitleyerek de gerçekleştiriyorsunuz ve yağmurluğun lastikleri dışında çıkmasını engelleyecek 2 ekstra güvenliğiniz daha oluyor.


    Genel olarak çantamız bu. Bilgisayar konulmuş haliyle ve fotoğraf bölmesinin dışarıda olduğu durumda birer fotoğraf daha çekmeliydim biliyorum ama inanın çok zor geldi Mümkün olduğunca betimlemeye çalıştım. Umarım inceleme yararlı olmuştur.

    Ben almak isteyen herkese rahatlıkla tavsiye edebilirim bu çantayı. Kesinlikle pişman olmazsınız.

    Herkese iyi forumlar

    Ekleme: Sanırım yanlış yere açtım konuyu. Özür dilerim bunun için.
    Ekleme2: Bir ilginç şey de, çantayı yeni almış olmama rağmen satıyorum arkadaşlar. Nedeni dr467i alacak olmam. İlgilenenler pm atabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 27 Mayıs 2012; 14:52:15 >







  • Elinize sağlık güzel inceleme olmuş
  • kırmızı renklisini ı kullanıyorum

    lowe çantalara ısınamadım. uzunn süre çanta aramıştım , sonunda kata aldım 1 senedir kullanıyrum. seviyorum. tavsiye ederim
  • İnceleme için teşekkürler.Ama bana bu çantalar fazla büyük geliyor sanki.

    Şimdi ben yakın zamanda DSR geçme olasılıpım var.Elimde kartım,tripotum var.Ancak Çantayı da alarak asksesuar setini tamamlayayım diyorum.

    Çanta olarak almışken ileride lens aldığımda da yetecek bişey olsun diyorum.Bunun için biraz araştırma yaptım.Aklıma lowepro slingshot 200 yattı.Yurt dışından 40-45 dolar arası alınır herhalde.Ne dersiniz? Başka önerisi olan varsa onları da değerlendirebilirim.

    Not:Bu konu tavsiyeler bölümüne taşınacaktır ondan yazdım
  • Fotograf malzemelerini dibe koydugun sirt cantalarindan korkuyorum. Ezilir mezilir, yere atarsin farkinda olmadan, biraz sert birakirsin, ne bileyim bin tane sorun geliyor aklima.
    Canta beline gelecek kadar uzun mu? Bende Lowepro'nun bir cantasi var (ismini unuttum). Icine tonlarca alet sokusturuyorum ama alet bele dayandigi icin yururken bele destek oluyor ve beli hemen hic yormuyor. Bende bel fitigi oldugu icin onemli. Simdi tekerlekli bir Targus sirt cantasi aldim. Fotograf icin ozel degil ama icine NEX Olympus G1X gibi ufak makineleri ve 3-4 lensi koyabiliyorum. Duz yolda tasimak cok rahat oluyor. Buyuk Lowepro'yu 1.5 yildir sadece icinde ekipman saklamak icin kullaniyorum
    Bu arada ugrasmissin yazmissin tebrikler




  • @ayhan_eee


    çanta hiç büyük değil.

    izmirdeydin sanırım. gelip görebilirsin çantayı

    ayrıca yandan bağlanan çanta sanırım beğendiğin çanta. uzun süre kullanımlarda boyun ağrısı yapıyor. ben lowe pro nova 190 kullanmıştım o bile bir tarafımı çökertiyordu.


    @ozturert

    bele kadar gelmiyor. benim 4 5 parmak boşluk kalıyor. ( boyum 175-178 arası ölçmedim hiç) bel desteği yok ki en büyük eksisi bu. alt tarafta olmasına rağmen süngerleri çok iyi. 2 kere çanta sandalyeden uçtu ( sandalyeye çarpma yüzünden takla attı çanta) , içim gitti açtım ama her hangi bir sorun yoktu. alltan üstten ve yanlardan gayet iyi koruyor. izmirde olan arkadaşlar isterse birebir bakabilir

    @McYC

    eline sağlık çok güzel inceleme olmuş arkadaşım. konu sahibisin ama senin yerine bir kaç soru cevapladım sorun yoktur umarımç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil_ozgur_marti -- 27 Mayıs 2012; 15:22:27 >




  • güzel çanta faydalı inceleme. teşekkürler..
  • Teşekkürler arkadaşlar

    @ayhan_eee; evet omuz çantalarına göre biraz büyük kalıyor ama bunun tek nedeni günlük kullanım bölmesi bence

    @ozturert; Yere atılsa bile (çok yüksekten çok hızlı bir şekilde değil tabi ki. Omzunuzdan düştü diyelim) pek bir şey olacağını zannetmiyorum. Çünkü hem çantanın kendi koruması var hem de makinayı ve objektifleri koyduğunuz bölümün tabanı yaklaşık 1cm kalınlığında çok da yumuşak olmayan süngerlerden yapılmış.
    Çanta evet belinize destek oluyor. Biraz daha destek olmasını isterseniz bel kemerini bağlayabiliyorsunuz. Vücudunuzla bir bütünmüş gibi hareket ettiği için ek bir yük taşıdığınızı pek hissetmiyorsunuz.

    @yesil_ozgur_martı; ne demek yahu, istediğinizi cevaplayın
    Benim belime geliyor çanta ya? Ben de 175-178cm civarındayım. Omuz kayışlarını 1-2cm uzattım. Çantanın tabanı kuyruk sokumumun 3 parmak falan yukarısında kalıyor. Omuz kayışları da bol durmuyor, çanta sırtımla bütünleşik halde yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 27 Mayıs 2012; 15:24:00 >




  • Açıkçası benim laptop 15,6 olduğu için benim içime yaramayacaktır.Aynı zamanda fotoğraf makinamla birlikte genelde laptop taşıma ihtiyacı duymadım.

    AyrıcaOmuz askılarıda bana uymuyor ben foto çekerken yeri gelir yere yatarım dolayısıyla önemime düşüp duruyorlar

    Benim aradığım aslında 50$ geçmeden sırt çantası tarzında.Çok büyük olmayan.Ama ayrıca lens bölmeleri olan,Ivızr zıvırı koyacağım bölmeleri olan bir çanta.

    Bu alanda bana ne önerebilirsiniz?Tabi yurt dışından alacağımı varsayın linkte verebilirsiniz tabi.Çünkü genelde araştırmalarımda net sonuçlar alamadım




  • @McYc

    http://products.lowepro.com/product/Lens-Trekker-600-AW-II,2118,14.htm

    şu resimde bel kısmını desteleyen şeyden bahsettim

    çanta pek kullanmadığım için kendime göre ayarlamıştım kayışları( oldukça aşağıda idi.)
    sonradan bir outdoor mağazında konuştuğum kişi ayarladı çantanın kayışlarını. kayışları yukarı çekti. belden destek alarak taşımak gerekirmiş. ve özellikle linkte verdiğim bel desteğinin yükü hafifletmede önemi büyük imiş. ben tabi yolda salıyorum kendimi dik durmadığımdan omuzlarla taşıorum o ayrı




  • @ayhan_eee; 15.6" ise 466i almanızı tavsiye etmem. 467i' ye bakabilirsiniz, eğer bunu satabilirsem sattığımın 2-3 gün sonrasında o çantayı alacağım. Onun da incelemesini yaparım
    50$ geçiyor ama. Fazlasıyla geçiyor hem de

    Omuz askıları aslında tam olarak sizin işinize yarar. Göğüsten ve belden kemerleri bağladığınız zaman hiç bir yere kaymıyor çanta. Tek askılı sırt çantaları da yesil_ozgur_marti' nin dediği gibi uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratacaktır.
    Lowepro minitrekker' lar işinizi görebilir diye tahmin ediyorum.
    Kata' nın da böyle yuvarlak yuvarlak ufak sırt çantaları vardı ama bulamadım şimdi modelini. Bulabilirsem eklerim


    @yesil_ozgur_marti; o linkteki kadar değil tabi Ama sıkıntı yaratmadı bana, öyle söyleyeyim
    Ekleme: He siz o yanlardaki süngerlerden bahsediyorsunuz Evet onlar yok ya. Olmadıklarını görünce ben de hayal kırıklığına uğradım, çok işlevsel şeyler çünkü onlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 27 Mayıs 2012; 15:40:36 >




  • aynen o süngerlerden bahsetmek istemiştim
  • Tekrar hayırlı olsun güzel inceleme
  • Arkadaşlar öneriler bölümüne çantalar ile ilgili öneri konusu açtım.Oradan önerisi olanlar sorarlar diye.Hem dağınıklık kalkar ortadan hemde kaynak olu diye.Bakalım umarım işe yarar
  • Teşekkürler sh@rks
    @ayhan_eee, güzel konu, öyle bir konunun eksikliğini çok hissetmiştim ben araştırma yaparken.
  • Emegine saglik ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle kullanici incelemeleri artsa keske. Bazilari utanip cekinir halbuki biz bizeyiz, iki fotograf cekip yorumlarini yazsan bile baslangic icin yeter.
  • güle güle , iyi günlerde kullan dostum,
    çok güzel ve kaliteli üründür katalar.
    bende bende kata 3n1-30 kullanıyorum.(yeni sayılı inceleme yapabilirim.


    loweproların yanına yaklaşamayacağı kalitede olan çantamdan çok memnunum.
    fakat israil ürünü olduğunu aldıktan sonra öğrendim. bilseydim katkıda bulunmazdım.
  • Bir inceleme bekleriz hocam.Hem yeni açtığımız konuya ekleriz.Herkes faydalanır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan_eee

    Bir inceleme bekleriz hocam.Hem yeni açtığımız konuya ekleriz.Herkes faydalanır

    akşam yollarım o vakit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.