Şimdi Ara

Bir Dijital Fotoğraf Makinesi Seçmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir dijital fotoğraf makinesi seçmek

    Bir dijital fotoğraf makinesi almaya karar verdiğinizde,megapixel değeri en yüksek olanı tercih etmek doğru çözüm değildir.
    Bugün piyasada bulunun 150-200 tl değerindeki kameralar baskıda herhangi bir problem çıkarmayacak kadar çözünürlüğe sahiptir.
    Megapixel değeri günden güne yükseliyor.Durum böyle olunca dijital fotoğraf makinelerinin fiyatlarında bir düşüş yaşanıyor.Cebe sığan makineler üretiliyor,daha geniş LCD ekran,vizör ve 10x üzeri yakınlaştırma seçeneğiyle yaygınlaşmaya devam ediyor.
     Bir Dijital Fotoğraf Makinesi Seçmek...

    SÜREKLI TAŞIMAK IÇIN;


    Eğer dostlarınızı biraz kıskandırmak ve hoş fotoğraflar yakalamak istiyorsanız ince yapılı modern kameralardan birini elde edebilirsiniz.
    Yapın
    Kamerayı mutlaka elinize alın.Konforunu ve kullanım rahatlıığını kontrol edin.Bir deneme çekimi yaparak görüntü kalitesini kontrol ediniz.Bazı modeller çeşitli renk seçenekleri içerirler.Tercihinizi zevkiniz doğrultusunda yapınız.
    Yapmayın
    Dış görünüşü kullanıla bilirliğe tercih etmeyin.LCD ekran kullanmayı sevmiyorsanız vizörsüz bir makine almayın.

    BAS-ÇEK;

    Eğer 15x10 cm'den daha büyük baskı yapmayacaksanız ve basit düzeyde çekim yapmayız planlıyorsanız 5 mp büyük herhangi bir makine işinizi görecektir.
    Yapın
    Tanınmış markaları tercih edin,kamerayı elinize alın ve çekim hızını kontrol edin.Bu fiyattaki makinelerin tek sorunu çekim hızıdır.
    Yapmayın
    150 TL altındaki modellere yönelmeyin ve tanınmamış markaları tercih etmeyin. Elinize tutmadığınız ve denemediğiniz makineyi kesnlikle almayın
     Bir Dijital Fotoğraf Makinesi Seçmek...

    ELEKTRONIK VIZÖRLÜ KAMERALAR;


    Bazıları slr büyüklüğünde bu makineler çok kullanışlı ve üzerlerinde evf bulunur.Kameranın merceğini genelde değiştirme imkanı yoktur.Dslr fiyatları düştükçe popülerliğini kaybeden bu ürünler birçok özelliği bir makinede arayanlar için iyi bir seçenek.
    D-SLR yerine neden böyle bir makine isteyeceğinizi düşünün.Eğer vizörden baktığınızdaki görüntüyü sevmiyorsanız bu makineleri tercih etmeyin.
    ORTA SEVIYE KOMPAKT

    Bu makineler SLR yanında yedek bir makine arayanlara,daha küçük boyutlarda daha kaliteli fotoğraflar için uygundur.Bu makineler fotoğraçılığın temel esaslarını öğrenmek için birebirdir.Sadece basit fotoğralar almak için bu makinelere para harcamayın.
    SLR KAMERALAR


    DSLR makineler çok yönlü kullanım ve kaliteli fotoğraflar için iyi seçimdir.Bugünlerde olmadıkları kadar ucuzlar.Diğer tüm makinelere oranda daha hızlı çekimler yaparlar.Objektif,flas eklenebilir.Fotoğrafçılık sizin için ciddi bir hobisye DSLR satın alın.Sadece tatillerde fotoğraf çekiyorsanız bu modele çok para harcamayın.
    İPUÇLARI

    1.Megapiksel sayısına takılmayın
    Daha fazla piksel daha kaliteli fotoğraf anlamına gelmez. Bunun yerine sensöre yoğunlaşmak daha doğru olacaktır.Sensör küçükse pikseller küçüktür. Küçük pikseller daha az ışık yakalar ve fotoğrafta grenler oluşur.
    2.Sensörler
    Eğer fotoğraf kalitesi söz konusysa sensörün büyüklüğü en az piksel sayısı kadar önemlidir.Bu yüzden sensör büyüklüğüne dikkat edin.
    3.Akıllıca merce seçimi
    Yüksek yakınlaştırma yapan lensler iyidir ancak ne sıklıkla yakınlaştırma yaptığıınızı aklınızdan çıkarmayın. Geniş açılı bir mercek çoğu zaman daha iyi sonuçlar verebilir.Uzun yakınlaştırmalarda titremeyi engelleyici sistemler önemlidir.Ayrıca makineyi almadan deneyiniz.
    4.Lcd,vizör
    Vizör alışkanlığınız varsa elektronik mi yoksa optik kullanacağınıza karar verin. Elektronik vizör mercek ne görürse gözünüz önune getirir. Ancak küçük bir Tv ekranına bakmaya benzer.Ayrıca görüntü kalitesinde kayıplar yaşanır.Eğer LCD kullanıyorsanız güneş ışıgında görünüp görünmediğine bakın.
    5.D-SLR düşünün
    Fotoğrafçlık uzun zamanlı bir hobiniz olacaksa Dslr almayı düşünün.Bu makineler süper mercek ve sensör seçenekleriyle mükkemel fotoğralar sunuyor. 10 mplik dslr makine 10 mplik kompak makineden daha iyi sonuçlar verir.Merceğin değişebilmesi,flaş ve diğer aksesurların kullanılabilmesi DSLR makinelerin avantajlarıdır.
    6.Bellek
    Daha fazla fotoğraf saklamnın yolul daha geniş bir bellekten geçer. 1 gb'tan az kapasite sunan bir kart almayın 2 ve 4 GB tercihinde bulunun. 10 mp'den yüksek ve RAW biçiminde dosya kaydediyorsanız 4GB ve üstü tercih edin.
    7.Piller
    Günümüzde kameralın çoğu lityum-iyon piller kullanır.Bu piller daha uzun süreli kullanım sağlar.Ancak bittiği zaman köşedeki bakkaldan yenisini alıp kullanamazsınız şarj edilmesi gerekir. Bazı makineler AA piller kullanabilir ancak piller kısa sürede biter.
    8.Endişelenmeyin,mutlu olun
    Kamera almaya karar verdiniz belkide hatırı sayılır bir ödeme yaptınız.Bir kaç ay içinde kullandığınız modelden daha şık ve iyi bir model raflarda görmek sizi şaşırtmasın.Eğer makineniz sizin tüm beklentileriniz karşılıyor ise yeni makineye gerek yoktur.

    YAZI BENİM DEĞİLDİR.BU ARA MAKİNE ALACAK ARKADAŞLARA YOL GÖSTERİCİ OLSUN DİYE ALINTI YAPTIM.
    KAYNAK:http://sosyal-kedi.blogspot.com/2012/05/bir-dijital-fotograf-makinesi-secmek.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nova34 -- 23 Mayıs 2012; 20:42:19 >







  • Eskiden bende MP büyük ise daha iyidir diye düşünürdüm
    Sonra Büyük MP ile çekilen resimlere PC de bakınca kumlama tarzında net olmayan resimler gördüm
    Yazılım ile ebatları küçültünce netleşiyor ve kumlama yok oluyordu

    Bazı resimlere bakıyorum her ayrıntısı cok net
    Bazılarına bakıyorum net değil.

    Fotografa ilgi varsa 500 tl altındakiler genelde yetmiyor
    raw olsun. makro iyi çeksin, derseniz geniş açı olsun vs özellikler insanı cezbediyor ve nihayetinde Perf ve fiyat odaklı bir makina almak zorlaşıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.