Şimdi Ara

Kablolu modemden kablosuz bağlantı sağlamak(telefon için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısıtlı zamanım olduğu için forumu yeterince araştıramadan yeni mesaj yazıyorum, kusuruma bakmayın bu yüzden. Sorum basit, umarım yardımcı olursunuz.

    Masaüstü bilgisayarıma bağlı kablolu modemim var.(airties marka) kablosuz modem almadan router ya da access point(hangisini almam lazımsa artık) alarak cep telefonum ve diz üstü bilgisayar için kablosuz internet erişimi sağlayabilir miyim, sağlayabilirsem nasıl? (evin içinde kullanacağım)



  • Airties modeminiz büyük ihtimal tek girişli? Ap ile veya ap uyumlu modem ile yapabilirsiniz. Şuan ben o şekilde kullanıyorum AP uyumlu router ile ev içinde kablosuz olarak yayıyorum interneti zyxel modem ile
  • tplink 740n routet al. Fiyatıda uygun. İşini gayet güzel görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilinen 7 yöntem var ;

    a-1 kablosuz ağ adaptörü (wlan ethernet kartıda denir .) alıp usbden bağlanıp pcniz açıkken kablolu internet ağınızı kablosuz ağ adaptörüne ad hoc modunda paylaştıracaksınız ; ve tabiki tcp vs protokollerini kablosuz ağda açmanız gerekiyor.

    bu yöntemle bağlanırsanız maliyet 20-30 tl arasıdır .yanlız pcniz açık olmak durumunda.

    b- bir acces point alıp kablolu modeminizin usbsine (varsa tabiki) yada ethernet (lan ) çıkışına (pcye bağlanan konnektöre) access pointin ethernet girişine bağlamanız ve acces point açıkken pc de açıkken access pointin ara yüzünden wireless şifreleme yapıp ; pcniz kapalıyken kablolu modem+access pointiniz açıkken interneti paylaştırmanız mümkündür.

    maliyet en az 66-70 tl ; access point için böyle.

    c-yeni bir kablosuz modem almak .

    maliyet en az 60-70 tl.

    d- cep telefonu için ve laptop için bluetooth ile pcniz açıkken interneti paylaştırmanız mümkündür.bunu çoğu insan bilmiyor.
    tek gerekli olan açık olan pc + 10 tl bluetooth . ve tabiki pcsuite benzeri yazılım gerekebilir.
    yanlız internet hızınız 3 mbit düzeyinde olacaktır. bluetooth 2.0 +edr standardı öyleyi gerektiriyor.

    e- kablolu modemde eğer 1 lan +1 usb varsa ; aynı anda 2 tane pcye veya laptoba interneti paylaştırmanız mümkündür. yada 5 tane ethernet çıkışı ; o zaman 5 tane pc demek.
    tabiki odalara kablo döşemek gerek.
    salona +yatak odasına + vs vs vs ; merak etmeyiniz ; hız en azından kablosuzdan daha hızlı olacaktır.
    ama aynı anda tüm pclerle internete yüklenirseniz hız düşecektir.
    yanlız usb kablosundan alırsanız uzatma kablosunu airtieslerde zaten usb ethernet çıkışı usb 1.1 destekliyor ; en fazla alınan hız 12 mbit olur.ve tabiki usb kablosunu 5 mt den fazla uzatırsanız iletim nanay.

    böyle bir durumda modemin ethernet çıkışına dağıtıcı bir adsl switch alırsanız , 20 dolarmıydı ? interneti çoklayabilirsiniz ; yani 1 ethernet girer ; switch ile 4-5 -20 ye kadar ethernet çıkışına bölebilirsiniz ;
    maliyeti en az 30-40 tl. tplinkin görmüştüm 20 dolarmıydı neydi.
    o zamanda her odaya birer tane ethernet kablosu çekiniz.kablo maliyetide cabası.teoride 100 metreye kadar sorunsuz çalışması lazım.ama hız ne kadar düşer ; onu bilemem.

    f-cep telefonu için eğer cep telefonu data kablosu takılan yer varsa ve cep telefonu destekliyorsa usb data kablosundan modemin usbsine takacağınız kablo ile interneti paylaştırabilirsiniz.
    ama tabiki pc suite vb programları kurmanız gerekir.

    g-teoride kızıl ötesi bağlantınız pcde mevcutsa ve laptoptada varsa eğer 1-2 metre ye interneti paylaştırabilirsiniz ; ancak hız çok komik olur. 150 kbit miydi neydi 150 kbyte mıydı ?
    aynı şekilde cep telefonunda varsa kızıl ötesi modemle cepten pcye , pcden cebe.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.