Şimdi Ara

Panasonic ten yepyeni bir lens:G Vario 12-35mm F2.8 fast zoom

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet micro 4/3 sistemi ve makineleri için harika bir lens çıkardı Panasoınic.12-35 mm F2.8.

    Lensin en büyük ve önemli özelliği bütün zoom boyunca F2.8 açıklığın sabit kalması.
    Yani 12mm geniş açı dada 35mm tele dede.Böylece 4/3 sistemler lens bazında diğer aynasız sistemlere epey fark atmış oluyorlar.Zaten halihazır dada en fazla lens çeşidi 4/3 ler de vardı.
    detaylar:

    http://www.dpreview.com/news/2012/05/21/Panasonic-12-35mm-F2-8-fast-standard-zoom-for-micro-four-thirds

    Buradada dpreview tarafından yapılan ilk inceleme ve örnekler mevcut:

    http://www.dpreview.com/previews/panasonic_12-35_2p8







  • micro 4/3'e daha çok ısındım şimdi. ff'de 24-70'e karşılık gelmesi ve sabit 2.8 diyafram çok güzel olmuş. fiyatı henüz belli değil sanırım. üstelik video çekimi için sessiz de galiba (üzerine bunun için hd yazmışlar)
  • dpreview deki yorumlardan birinde sanki 1000 euro gibi bi fiyat gördüm.Öyle ise fiyat yüksek demektir.
  • Boyutlari da dev gibi degil. Insallah optigi 14-42X gibi dandik degildir.
  • müsadenizle yuh demek istiyorum :)
    şu anda geri soğudum :D

    yani fiyatı bunla aynı;
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/845350-REG/Tamron_SP_24_70mm_f_2_8_DI.html
  • Bana da bir serinlik geldi hocam haklisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarsusian

    müsadenizle yuh demek istiyorum :)
    şu anda geri soğudum :D

    yani fiyatı bunla aynı;
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/845350-REG/Tamron_SP_24_70mm_f_2_8_DI.html

    Sn tarsusian nefesin kuvvatlı gardaşım senin ben bile buradan esintiye maruz kaldım,,,,,,,,,,,,,,, haklısın.
  • Neden bu kadar ucuzmus ki



























  • İnsanları m4/3 sistemlere alıştırmak mı? Kaçırmak mı? amaç...
  • 2x çarpan sensör için bire bir 24-70mm f/2.8 işte

    nikonda aynı lens 1800 dolar olunca kimseye çok gelmez
  • iyi de Nikon'da o lensi d800 veya d3'e takiyorsun. tahminen Panasonic gh3 veya gx2 gibi bir alet cikaracak, bu lens ona yarayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D90 olsun D4 olsun ne ile kullandığın farketmez Ertanım önemli olan önce optik sonra genel kalite. Bunu sende biliyorsun gövde daha önemli değil önemli olan kullandığın lenstir. Konu oysa Nikon 24-70mm 1800 dolar ama gövde ömrü çok zayıf malzeme 1 yılda perte çıkabiliyor sende biliyorsun lastik olayları zayıf Nikonda. Tamam optik kalite iyi motor güzel ama malzeme ömrü kötü ve o paraya satılınca kimse gık demiyor. Alıştırmışlar milleti herkes sanıyorki Nikondan Canondan başka lens yok dünyada. Adamlar resmen 10 numara pazarlamış malını olay bu. Bence 12-35mm f/2.8 genel itibariyle başarılı olursa fiyatı normal gibi ölçülerine göre. Çünkü 2.8 sabit diyafram zoom lens.. Normal değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 23 Mayıs 2012; 11:23:19 >
  • her lens hatta her ürün kendi içinde değerlendirilmeli ama bence gövde fiyatı - sensör boyutu ve lens fiyatı arasında da bir oran olmalı.
    oztuert'in dediği gibi mesela tamron'un 1300 dolarlık lensi 8000 dolarlık makineye de takılabiliyor.
    bu 1300 dolarlık lensin takılabileceği en pahalı gövde bin doların altında.

    üstelik görüntü sağladığı sensör boyutu da küçük.
    mesela nikon'un yeni 1 serisinde de hiç bir lensine 1000 dolar verilmez.
    hatta bana göre o 1 serisi lenslere 500 doların üstünde para vermem.
    çünkü bana dünyada eşi görülmemiş bir kalite sağlasa bile sensörün kapasitesi kadarını kaydedebileceğim.
    mesela mercimek sensörlü bir kompakta mükemmel ötesi bir lens takılsa ve 1500 dolardan satılsa kim alır?
  • diyafram oynayacak diye zoom yapmaktan üşeniyordum, iyimiş bu..
  • Ilk on incelemelere gore aletin eksigi yokmus. Yani optik ve AF performansi olarak mukemmel diyorlar.
    4/3 sisteminin yayilmama sebeplerinden biri lenslerin gittikce artan fiyatlariydi. Insanlar lensler ne kadar mukemmel olursa olsun daha ucuza APS-C govde alabileceklerini gorup ona yoneldiler, halbuki Olympus'un "high-grade" serisi benim diyen Canikon'la yarisir, hatta bazilari daha iyi. 150mm f2.0, 300mm f2.8, 14-35 f2.0, 35-100 f2.0 bunlar arasinda, ama fiyatlara bakarsan Canikon'a yakin hatta daha pahali. Tamam lens onemli ama, "o kadar da degil!". O kadar para verecegim ve E-5'in ufacik algilayicisina kalacagim oyle mi? (ki E-5 acaip bir alet).
    Simdi yeni nesil 16MP'lik m4/3 algilayici bunu ne kadar degistirir bilemiyorum. m4/3 sistemin kendine has mukemmel ufak lensleri var ve fiyatlari da cok degil. Ornegin 45mm f1.8, 20mm f1.7, 14mm f2.5, 9-18mm. 1000$ uzeri lens satmak "buyukler ligi"ne oynamak demek.
    Yanlis anlasilmasin, "m4/3 batacak, bu boyle gitmez!" demiyorum da gorduklerim bu sekilde.
    Nikon 1 serisi iyice deli sacmasi. Tamam aletler cok yaratici, cok hizlilar ve fotograf kalitesi m4/3'e yakin, ama 1000$ ne lan? V1 denen bir makine var, 1000$'a piyasaya cikti. Kendini bilen adam yuzune bakmaz. Ve dikkat ederseniz "m4/3'e yakin" dedim. OM-D'nin 16MP'lik algilayicisi cok daha iyi ornegin.
    Bugun Filipinler'de bir doga fotografcisiyla konustum. Amca Filipinler, Singapur ve civar ulkelerde deli manzaralar cekiyor. Dedigine gore yaninda yedek makine olarak Canon G1X tasiyormus. "Keske biraz daha ufak olsa ama ucuncu makine olarak NEX'ten daha iyi cunku DSLR kadar iyi kullaniyorum ve fotograf kalitesi NEX'in hemen arkasinda" dedi (resmen aklimdakileri okudu yani).
    G1X, her ne kadar elestirilse de, Nikon 1'den daha iyi secim. Nikon'un onune hangi lensi takarsan tak, G1X'in kocaman algilayiciyla basa cikamaz. Simdi Canon G1X'in algilayicisini ufak aynasiz bir sisteme koysa, EF ve EF-S lenslerin de kullanilabildigi (donusturucu ile) bir sistem cikarip fiyatini da uygun tutsa piyasaya o kadar hizli yayilir ki Nikon ve Sony'nin basi doner. m4/3'u bile etkiler.
    Konu nerden nereye geldi. Netekim fotograf piyasasinda fiyatlandirma cok kritik duruma geldi, cunku artik "rakipsiz" sistem kalmadi gibi birsey. Baksana en son Pentax K30'u cikardi, o fiyata o ozellikler kimde var? Gerci lens politikasi bence hala cok dandik, ama yeni baslayanin aklini celecek bir makine. OM-D iyi guzel ama rakibe bakar misin? OM-D'nin K30'a gore avantajlari ne? Nikon D3200'e ne demek lazim? Peki OM-D'nin D5100'den su-toz gecirmeme haricinde ne ustunlugu var? "Tipi de guzel" derdim ama begenmeyenler de var. Meseleyi anlatabildim mi?
    Diger taraftan en altta Olympu s E-PL1/2, Panasonic GF-3 kitleri de alt sinifta rakipsiz. Daha gecen gun Amazon'da GF3 + 14mm f2.5 305$'di! E-PL1'in 155$'a satildigi gunler oldu, yani almayani dovuyorlar resmen! ABD'de olsam kesin alip ese dosta hediye ederdim.
    Toparliyim: Sisteminin bir amaci olmali, ve bu amac uzerinde yogunlasmalisin. "usf sinif gibi fiyatlandiracam ben" dersen onlardan bir farkin olmali. E-5'i o paraya Olympus'a mecbur insanlar haricinde kim aliyor ben merak ediyorum mesela. D300 var, 7D var, bir de karsisinda E-5 var! m4/3'te bu fark su ana kadar hep fiyat/performans ve boyut oldu. Alt fiyat kategorisinde hala cok gucluler ama ustlere ciktikca beklentiler logaritmik olarak artiyor.
    m4/3 sistemin bir dezavantaji da ikinci el govde fiyatlarinin roket gibi hizli inmesi! Bugun aldigin govde 1 ay sonra yenilendigi icin ikinci el bedeli dusuveriyor. Bu dusus diger markalardaki gibi degil, ciddi miktarlara geliyor. Tamam makineyi satmak icin almiyoruz ama, sonucta alicilarin onemli bir kismi buna da bakiyor. Ornegin GF-3 + lens deli ucuz diye seviniyoruz, ama GF-3'e cuvalla para verip almis olan adam ne dusunecek? GX1'in fiyati da cok ciddi dustu, lensle beraber 500$e bile dustu birkac gun. Simdi yeni Panasonic govdeler cikacak yakinda, GX1'e esek yukuyle para veren ne dusunecek? Tabi bunlar hep piyasaya yayilmak amacli hamleler.
    Neyse baska yerlere girmeyelim...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.