Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (642. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.788
Cevap
530
Favori
1.191.950
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şerifoğlu ayvalık da olmamış, silik bir yağ, kalsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeytin rekoltesinin düşük olduğu seneler dışarıdan zeytin gelmeye başladı bunu buradaki zeytinle harmanlayan dünya kadar üretici oldu.

    sonra bu durumu fark eden bazı tüketicileri tatmin etmek için marka çeşitlendirmesi yoluna gittiler.bazı üreticiler ise zeytinlikler alarak kendi hasatlarını yapmaya başladı

    ancak senelik 200 ton yağ satan üretici için 1500 tona yakın zeytin gerekir kabaca.

    1500 ton zeytini hangi zeytinlikten toplayabilirsiniz?

    kaç günde toplayabilirsiniz?

    kaç günde sıkabilirsiniz?

    aynı kaliteyi yakalayabilir misiniz?


    yazılarımda üzerine basa basa söylemeye çalıştığım ancak başka üreticilerin de emeklerime haksızlık etmek istemediğimden kibarca yazmaya uğraşıyorum.o yüzden butik yerel işletmeleri tercih etmeye gayret etmek lazım.sadece bu bölge için değil damak tadınız nereye uygunsa o bölgede hem güzel bir haftasonu geçirirsiniz hem de alışveriş yapıp yerinde görürsünüz.


    zeytinin kendisinden bağımsız olarak düşük asit çıkması için toplanır toplanmaz sıkılması lazım.tonaj yükseldikçe bu zorlaşır.kademe kademe toplarsanız erken hasat olmaz.


    erken hasat yaptığnız zeytinler soğuk sıkımda (yada susuz diyorlar ama o devlet desteği alan üreticilerin fantazi dünyasının tezahürü ) randımanı normale göre inanılmaz düşük sıkar.


    söz gelimi 26 yerine 34 derecede sıkarsanız %30 fazla yağ alabilirsiniz.


    şehir hayatından bıkıp istanbulda bir iki ev satan bir çok beyaz yakalı butik işletme açtı bu taraflarda.hani egede bir sahil kasabasına yerleşip yaşama hayali olan.


    işte onlar 50-60 bin euroya küçük makineler alıp sıktılar.ancak zeytinyağı makinası verimli bir makina değildir.neden en fazla kullanacağınız 3-4 ay.o da başkalarının zeytinini sıkarsanız:)

    sonra 9 ay makine yatar.e bu işe 100-200 bin euro yatıran küçük yatırımcı da bu parayı çıkarmak için 50 liraya mal ettiği yağı 100-120 allah ne verdiyse satıp parasını çıkarmaya uğraşıyor.tüketici talep ettiği için yarışmalara gönderiyor.bir yarışmanın maliyeti 200-400 euro gibi .4 yarışmaya 4 ürün gönderse 40-50 bin katılım parası:)


    yarışmada da derece aldıysa 100 liralık yağa 150 lira yazmakta beis görmüyor.


    zeytinyağı öneren bazı kişiler influancer lar bu işi bedava ya da babalarının hayrına yapmıyor çok iyi biliyorum.işe ilk başladığımızda ücret karşılığı tanıtım yapabileceğini söyleyen kaç kişi temas kurdu ben bilirim


    özel laboratuvarlarda yapılan analizlere girmiyorum kapalıçarşıdan aldığınız pırlantaya sertifika bastırmak gibi bastırılabiliyor


    yörenin tat ya da bakış açısıcı oalrak bir sıkıntısı yok zaten bölgelerin tüm yağları iç içe geçti sayılır buradan oraya yağ gidiyor oradan buraya yağ geliyor.bizim gibi farklı bölgelerde bir çok yeni üretici çıkıyor bunlardan bazıları da ödül alıyor tutulan ürünler üretiyor.farklı bölgelerde bu işi yapanlar da başarılı olunca sanki burada bir sorun var gibi gözüküyor.yani nereden baktığınıza bağlı.


    ancak tüketiciler olarak hem yüksek polifenollü olsun hem düşük asitli olsun tadı nefaseti güzel olsun soğuk sıkılsın filtre edilsin koyu renkli cam şişede olsun bir de ucuz olsun.maalesef öyle bir dünya yok.

    ben evimde senelik 30 kilo tüketiyorum ortalama bir tüketici de o kadar tüketse.bütün yıl için bence aradaki farka katlanmaya değer.damak tadınıza uygun ve nasıl üretildiğini bildiğiniz bir yağ için





  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Bu sezon talihsiz geçmiş Şerifoğlu için. 2020 hasadındaki nefaseti tekrar yakalaması dileğiyle diyelim hocam. :)


    Bu arada Acı Yeşil sipariş ettim, 250ml için fiyat gayet ideal; 25 TL ama 20 Lira da kargo ücreti çıkıyor. 😀




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 22 Kasım 2021; 21:39:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrüsk E kullanıcısına yanıt
    Acı Yeşil bu sezon listemde. Bir bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu sene için hilmi yıldırımı tavsiye edermisiniz? isteğimiz yağın yakıcı özelliğininde olması

  • Etrüsk E kullanıcısına yanıt

    Alhatoğlu Acı Yeşil bu sezon hayli erken çıkmış. 19 Ekim.


    12x250 ml paketi 300 TL. Hediyelik dağıtmaya çok iyi seçenek. Litresi 100 TL'ye gelir ki 5 litrelik tenekelerin bile litre fiyatı artık o civarlar geliyor.


    Yağ iyiyse tabi. 2019'da beğenmiştim ama geçen yıl denemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, ilgili ve samimiler. Yanlış hatırlamıyorsam siz salamura zeytin tadı aldım demiştiniz. Birkaç kez tadım yaptım naçizane; meyvemsi fakat çürük bi tat geliyor daha çok. Ben iletişim kurmamıştım bu yıl, yağı denedikten sonra geri dönüş yapacaktım ama yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için vazgeçmiştim bu yüzden.


    2020'de yapılan harmanla bu yıl da devam etselerdi aynı kalite yine yakalanabilirdi belki. :)


    Acı Yeşili de yeni hasat olduğu için merak ettim. Kargo dahil seti kaldırmaları pek hoş olmamış dediğiniz gibi. Ürün fiyatı kadar gönderi bedeli çıkıyor. 🤔 Yurt dışı da çalıştıkları için satış politikalarıyla çelişiyor anlaşılan ya da iç piyasayı umursamıyorlar herhalde. 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt

    Burada bahsi geçince hatırladım ben de. Yeni hasat ibaresini görünce denemek için bi tane aldım hocam.


    12'li seti de hediyelik için nispeten :) iyi düşünülmüş lakin, tadım yapmadan direkt sipariş etmek için biraz riskli. 


    Bu arada litre fiyatı piyasaya göre fena değil, yağ vasat çıkmazsa kargo dahil paket o zaman iyi seçenek olur dediğiniz gibi. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkmid F kullanıcısına yanıt

    Memecik zeytini yakıcılık ve acılığı ile bilinir. Yalnız kalite ve duyusal açılardan her yıl aynı verim alınamayabiliyor. Riske edip etmemek size kalmış bu yüzden.


    Yeni sezon ürününü deneyen var mı, bilmiyorum ama eski(2020) hasat yağlarını beğenenler olmuştu diye hatırlıyorum diğer forumda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moza80 M kullanıcısına yanıt

    Akademik seviyede yazılar. Gerçekten müteşekkirim. Genel bilgilere az çok sahibim ama güncel bilgiler de lazım üretim sahasından. Zeytinyağı fırsat konusunda da yazdım,bize bu konulara üretim sahasından dürüst bilgiler yazan 1-2 kişi lazım. Ben yıllar içinde zeytinyağı ve pazarlama taktikleri üzerine kendini geliştirmişim ama yetmez. Ben İstanbul'da ofisime analiz belgeleriyle sertifikalarla yağ satmaya gelen daha çok üretici olan pazarlama gruplarıyla zeytinyağı hakkında ve bu yılki durum konusunda sohbetler etsem de yeterli değil. Pazarlama yapan her zaman birşeyleri gizler ve birşeyleri hep abartır. Kendini öğer başka firmaları kötüler. Hep böyle bu satış görüşmeleri.

    İşte bize bu forumda siz gibi her yıl sahadaki durumu,maliyetleri,o senenin verim durumunu bu şekilde akademik cümlelerle anlatacak üreticiler lazım.

    Buraya ben üreticiyim deyip birşeyler yazanlar oluyor ama hep bildigimiz şeyler. Fark güncel durumu yansıtan üreticide ortaya çıkıyor. Genel durumu ben zaten biliyorum ama oturduğum yerden duyumlarla üreyim sahasının nabzını tutamam,kimse tutamaz. Orada bulunan kişilerin detaylı bilgisi gibi bilgim olmaz.

    Bakın mesela bölgeden bir üretici tanıdığımla konuştum dün. Erken hasat yağın rengi yeşil tonda olması gerekirken limon sarısına benzeyen renkte yağlar çıkıyor. Ya geç kaldık erken hasat için ya başka bir ilginçlik var dedi. Geçen de elime geçen ilk hasat yağ rengi bu şekildeydi ve dünkü konuşmayla örtüştü.

    Benim gördüğüm bu sezon üreticide bir üzüntü hayal kırıklığı var. Önceden 6 kg zeytinden 1 litre yağ çıkarken bu sezon 8 kg'dan 1 litre çıkıyor en iyi ihtimalle örneği verenler oldu. Sürekli polifenol konuşmak istemiyorum ama beklenen polifenol konusunda da hayal kırıklığı var bu sezon. Bazen çiftçi yada üretici elinden geleni yapıyor,ne gerekiyorsa yapıyor ama işte o sene bölgede genel verim neyse o sonuca razı oluyor. Bazı şartlar ve sonuçlar üreticinin gayretinden bağımsız gerçekleşiyor. Nasip deyip moraller iyi tutulmaya çalışılıyor.

    Yine bir bilgi aldım,şimdiye kadar kendi çiftliginden zeytin sıkan bazı firmalar Suriye tarafından ton ton yağ alıyorlar dedi. Buralarda kendi çiftliği olan şimdiye kadar sadece kendi çiftliginden yağ satanlar verim beklenti altında olunca Suriye yağı satacak yada karıştırıp satacak bu sene dedi.Hatta 1-2 büyük firma ismini de verdi. Bu adamların Suriye yağı depoladığını millet de görüyor,gizli geceleri getirtenler de var dedi.

    Sanırım daha önce yağından memnun kaldığımız bazı firmaların yağları bu sene farklı gelecek bizlere.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 23 Kasım 2021; 0:52:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    suriye mut mersin akhisar ....bu konularla ilgili bilgim çok ancak yorum yapmam hukuken bağlayıcı olacağı için konuşmak istemiyorum.yalnız sadece bu seneye özel değil. geçen sene de epey yapıldı.kimse de anlamıyor tad olarak dolayısı ile artarak devam ediyor:) yakıcılık ve aroma azalıyor kendi yağım ile karşılaştırmak için almıştım hala depoda duruyor oleik asit yine düşük polifenol de çok düşük değil sonuçta başka ikisi de zeytinyağı. ama bana ters işler :)


    güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.kurlar böyle giderse bir çok üretici fiyatlarını güncelleyecektir.


    erken hasat yeşil renk olayına takılmayın biraz yapraklı sıkımda yeşil rengi alabilirsiniz makinelere göre bile değişebilir onun da hilesi var yani:)

  • moza80 M kullanıcısına yanıt

    Biz ülkecek alışkınız, dert etmeyin. Her türlü yolsuzluk, hukuksuzluk, tüketici aldatma vb olur biter... İşlerin detaylarını bilenler hukuki bağlayıcı olduğu için susarlar. Sahtekarlık yapanların, soyanların yanına kar kalır. Halk da aldanmaya devam eder.

    Yapacak bir şey yok. Böyle gelmiş, böyle gider.

  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Ayvalık daha polifenollü çıkmış memcikten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir arkadaşım kendi zeytinini 30 derecede sıktırmış 45 ten satıyor alınır mı ?ya da soğuk sıkım sayılır mı?

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt

    soğuk sıkım sayılmaz ama bu kötü demek değil hem arkadaşınız tadına bakma imkanınınız var tadın bence

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt

    35 e soguk sıkım aldım bir arkadastan. tadına bakıp karar vermek lazım bence.

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt

    Asıl soru şu: Filtre edilmiş mi? Filtre edilmemiş ve doğal çökeltme uygulanmamış yağların içindeki tortu -benim bildiğim, uzmanlardan duyduğum kadarıyla- yağı bozar. Ama burada yağı bozmaz, sadece asidi yükseltir diyen üreticiler de var (az üstte görülebilir yazışmalar). Ben şahsen filtresiz yağı sıkımdan sonra 1 ayda tüketecek kadar alıyorum sadece.

  • mcroses kullanıcısına yanıt

    o iyimiydi bari? arkadaş başka şehirde olduğu için tadına bakamıyorum

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt

    her sene alıyorum bu sene aldığımın tadına bakmadım. fiyat performans oranı yüksek benim için.

  • Tayga'nın yeni sezon ilk ürünleri filtresiz teneke olarak satışa çıkmış.

    Tayga hem geçmiş dönemde foruma yaptığı katkıları, hem de üretiminde kaliteden taviz vermen yaklaşımı ile takdirimizi kazanmış üreticilerden. Ürünleri sezon içinde tükenen az sayıdaki üreticiden biri aynı zamanda. Benim kullanımım az olduğu için ve şu anda stoklu olduğum için filtreli ürünleri bekleyeceğim. Sitelerini henüz güncellememişler. İrtibata geçerek isteyebilirsiniz.


    "Alaca Hasat - Dinlendirilmiş filtresiz - 2 Lt teneke 190 TL

    Alaca Hasat - Dinlendirilmiş filtresiz - 5 Lt teneke 450 TL


    Bu yıl Alaca Hasat serisini 5 litre olarak sunmamız mümkün görünmemektedir. Alaca Hasat 5 litre sadece bu ön satışta sunulacaktır. 


    Toplama maalesef ki kargo bedeli dahil değildir. Yurtiçi Kargo'nun bize uyguladığı anlaşma tarifemiz yansıtılacaktır. Kargo ücreti toplam sipariş litresi bazında:

    Toplam 0.5-5 litre için 20 TL

    Toplam 6-10 litre için 24 TL

    Toplam 11-15 litre için 33 TL

    Toplam 16-20 litre için 38 TL

    Toplam 21-30 litre için 60 TL

    Toplam 31-40 litre için 75 TL'dir."





  • 
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.