Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (568. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
14.791
Cevap
530
Favori
1.192.600
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    " Zeytinlerin hasat edildikten sonra özü kaybolmasin ve yilin 12 ayi filtresiz gercek zeytinyagi kullanmak icin dondurulabilir mi?" sorusuna istinaden on dakika kadar internette araştırma yapınca karşıma çıkan birkaç sayfanın linkini paylaşmak istiyorum. https://www.oliveoiltimes.com/production/freezing-olives-harvest-doesnt-affect-olive-oil-quality/59754 Linkte sağ üstte Türkçe dil seçeneği de mevcut. Bu ve benzeri bir kaç sayfadan anladığım kadarıyla dediğiniz husus mümkün ancak fenol bileşenlerin azaldığı noktasında birleşmiş bu yazılar ve zararlı hususlardan da bahsetmişler. Kaldı ki; kanaatimce çeşitli sebeplerden ötürü(özellikle uygun saklama koşulları, sıkım sorunu vs...) de oldukça meşakkatli. Lakin katkıda bulunan üreticilerimiz daha iyi cevap verirler ki önceden filtreli ve filtresiz yağ ile ilgili de açıklamalarda bulunulmuştu sanırım.

    Yerli üreticilerimizden bazıları Amerikan marketlerinde de bulunuyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca İspanyol, İtalyan ve Yunanistan menşeili yağları da bulabilirsiniz. Ek olarak Amerika'da iyi yağ bulunmuyor dediğiniz için belki bilinmiyordur diye bir parantez açıp bir üreticiden bahsetmek isterim;

    Olive Truck: Amerika California Yolo Country ve Sonoma Country bölgelerinde yetiştirilen Frantoio, Leccino; Picual, Hojiblanca ve Tuscan Blend(Frantoio, Leccino, Pendolino) cinsi İtalyan ve İspanyol menşeili zeytinlerden üretim yapan Samir Bayraktar adlı bir üretici mevcut. Kendisi bu sene özellikle Toskana Harmanı, Picual ve Hojiblanca cinsi zeytinyağlar ile tozu dumana katıyor ve birçok yarışmadan altın madalya topluyor. Polifenol açısından da açıkladığı değerler 315 ile 627 arasında değişiyor beş ürün için. Hala öyle mi bilmiyorum ama Nar Gurme'nin genel müdürüydü kendisi; Tavşan Yüreği, Beylik gibi yerel türlerimizi parlatan ve bu cinslerle ürettiği zeytinyağlar ile de başarılı olmuş bir şahıs diye biliyorum. Özelliği ise zeytini hasat ettikten sonra fabrikaya taşımıyor tam tersine fabrikayı zeytin ağacının ayağına götürüyor. Şöyle ki; büyük bir tırın içerisine mini sıkım tesisi kurarak zeytini hasat eder etmez tarlada işlemden geçirerek zeytinyağı üretiyor. Amerika'da iyi yağ bulunmuyor dediğiniz için Amerika'da bulunup bu topraklardan çıkan bir girişimcinin girişimini anlatma gereği duydum. Tadı nasıldır bilemiyorum tabi ancak incelemek ve detaylı bilgi almak isteyenler kendi sitelerine de bakabilirler.

    Saygılarımla...




  • 20 Yıldır hep üreticiisinden doğal zeytinyağı alırım. Senede bir defa ve 50 litre. Zeytin yağını ışık geçirmez bir bidon içinde karanlık ortamda saklarsanız bir yıl hiç bir bozulma olmadan kullanabilirsiniz. Aydın Muğla ve Manisa da gerçek zeytin yağını en uygun fiyatla üreticisinden her zaman alabilirsiniz. Ben son birkaç yıldır Soma dan gidip alıyorum. Geçen sene ve bu yıl 18 TL den aldım...
  • Cp4 C kullanıcısına yanıt
    California da başka güzel üreticiler de var diye biliyorum orada yerel olarak zeytin yetistirebiliyorlar. İtalyanlar falan hep çarık çürüklerini Amerika'ya yolluyorlar nasıl olsa anlamıyorlar diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 10 Haziran 2020; 3:18:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Savınızı destekleyecek kaynak var mı? Birçoğu tam aksi yönde kullanım öneriyor çünkü. Keza foruma katkı sağlayan üreticiler de aynı düşüncede. Önceki tartışmalardan hatırlamanız lazım. Bu arada konumuz zeytinyağı olduğu için listeyi de zeytinyağının dumanlanma derecesine örnek vermek için eklemiştim; diğer yağlarla ilgisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Etrüsk

    Savınızı destekleyecek kaynak var mı? Birçoğu tam aksi yönde kullanım öneriyor çünkü. Keza foruma katkı sağlayan üreticiler de aynı düşüncede. Önceki tartışmalardan hatırlamanız lazım. Bu arada konumuz zeytinyağı olduğu için listeyi de zeytinyağının dumanlanma derecesine örnek vermek için eklemiştim; diğer yağlarla ilgisi yok.
    2018 de bir araştırma vardı ama çok yorgunum şimdi. İngilizce google a yazın zaten çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 11 Haziran 2020; 1:17:27 >
  • Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler


    bu ürünü tavsiye eder misiniz?
  • Olive japan 2020 sonuçları açıklanmış, henüz ayrıntılı bakamadım ancak nova vera yine baya başarılı gözüküyor. İlk kez duyduğum bir kaç marka da var listelerde.
    Maalesef yine İtalyan ve İspanyol yağlarının domine ettiği premier kategorisinde yağımız olmasa da altın ve gümüş alan birçok yağımız olmuş.

    https://olivejapan.com/en



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansar64 -- 12 Haziran 2020; 23:44:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetmuhsin A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, biz kesinlikle natürel sızma olgun veya erken hasat zeytinyağının kızartmalarda kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Fabrikasyon üretim ve uygun fiyatlı zincir marketlerde satılan olgun hasatlar belki olabilir ama butik üreticiden alınan bu tür zeytinyağının kızartmalarda tüketilmesini uygun bulmuyoruz.Tabi ki tamamen kişisel tercihle alakalı bu durum.

    Kızartmalar için butik üreticinden alınan riveria veya natürel birinciyi tavsiye edebiliriz.
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Listedeki Türk firmaları bunlar çoğunu ilk defa duydum.
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
  • emin936 E kullanıcısına yanıt
    duymadigimiz daha iyi sanki birkaç tanesinin sitesine girdim, fiyatlar ucuk, ürünler belirsiz kime satiyorlar bu yağları bilmiyorum.
  • özem altın madalyalı yağını 36 liraya aldım bu sene, başka bir firmanin gümüş madalyalı yağı 65 lira yarım litre için. eskiden ne güzel anneler günü babalar günü kampanyalar olurdu bu sene kampanya da yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    duymadigimiz daha iyi sanki birkaç tanesinin sitesine girdim, fiyatlar ucuk, ürünler belirsiz kime satiyorlar bu yağları bilmiyorum.
    İhracat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilmi Yıldırım 0.5 litrelik yağları ile ile 2 litrelik arasında fark var mı acaba? Asit olarak 0.1 ve 0.2 görünüyor ama bu neyden kaynaklanır ki?
    Ya da Novavera memecik/hayat seviyesinde aşırı uçuk fiyatlı olmayacak yağ tavsiyesi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • primum non nocere P kullanıcısına yanıt
    Bir kısmına kendim cevap vermiş olayım.
    Mailime cevap gelmiş,
    şişedeki ile tenekedeki yağların yalnızca 0.1 asit ve 0.2 asit farkları varmış. Polifenol değerleri 446 ve 452. Tat, koku, acılık, yakıcılık olarak da çok benzerlermiş, analiz olmadan ayırt etmek zormuş. 0.1 asit değerini yalnızca bir bahçelerinden elde etmişler ondan kaynaklı imiş. Yarışmalara da ikisinin karışımını gönderiyorlarmış.
    Belki işine yarayan olur, paylaşayım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken hasat yağlarım yeni bitti. Haziran ayında da tekrar erken hasat almak mantıklı mıdır? Bu yılı vievi ve hilmi yıldırım ile geçirdim. Şimdi Felole veya tayga deneme niyetim vardı ama değerlendirmelerimde haksızlık etmiş olurum diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Felole kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Felole erken/olgun hasat tüm ürünleri trilye midir? Açıkçası yaygın türlerden denemediğim sadece bu kaldı.
    Foruma özel devam eden bir kampanya kodunuz bulunmakta mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samilce S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, olgun hasat tirilye, erken hasat edremittir. Kampanya kodumuz aktiftir. Ödeme ekranında partner kodu kısmına "feloledonanım" yazarsanız %10 indirim tanımlanacaktır. Umarız memnun kalırsınız. İyi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Uzunca okudum konuyu fakat genede sizden fikir almak istiyorum.
    Evde sadece sızma zeytinyağı kullanıyoruz. Yemeklerde ve salatada sadece.yani kahvaltıda falan değil. 5lt tenekede şuan tavsiye edebileceğiniz ürün hangisidir. Devamlı almayı düşünüyorum çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samilce S kullanıcısına yanıt
    Hocam krom tanklarda hava ile temasını tamamen kesmek için azot basılmış şekilde muhafaza eden üreticilerden yıl boyunca erken hasat alınabilir bence. Yalnızca bu dönemde filtresiz yağ almam ben şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bu konuda nermin hanımdan olgun hasat 5 lt sızma zeytinyagı kullanıyoruz. %20 tenzilat vardı, zannederim geçti, ama bence konuşun faydası olur. Tercih sebebim, filtreli olması, kendi yetiştirdikleri ağaçlardan yağ elde etmeleri, düzgün bir firma, yıllardır zeytinyağını ve zeytinlerini kullanıyoruz. Kampanya zamanlarında da kaliteyi bozmadılar, bazı bilinen firmalar kampanya yapıp çok farklı yağ ve zeytin gönderebiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeliyizbiz45 -- 15 Haziran 2020; 11:38:37 >
  • 
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.