Şimdi Ara

S-off ken S-ona geri dönüp servise telefon göndermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi arkadaşlar htc sensation marka telefonum var ve 5 aylık ben bu telefonu önce s-off ve root yaptım ekranda biraz toz girişi oldu şimdi telefonu tekrardan s-on konumuna getirdim ama malum ics rom yüklemek için supercid yapmak gerekiyor ve buda telefonun ime numarasını değiştiriyor telefonum şun tekrardan s-on ve locked ama dediğim gibi imei si faturada yazanla aynı değil

    bikaç yerde htc telefonlarına dünya genelinde garanti veriyor falan diye okudum acaba benim gibi telefonunu tekrardan s-on konumuna getirip servise gönderen oldumu ne cevap veriyorlar yardımcı olabilirseniz sevinirim



  • imei numaranızı değiştirmiş olsanız cihazınız hiç çalışmaz ya da servisi yasaklanır (şebeke kaybolur)...

    super CID yapmak demek Carrier ID, yani taşıyıcı kimliğini değiştirmek demek.. bu telefonlar üretildikten sonra "bunlar Türkiye'ye gidecek, bunlar Afrika'ya gidecek vs.. diye farklı taşıyıcı kimlikleriyle etiketleniyorlar.. bu etiketlerde aynı zamanda cihazın hangi model olduğu da yazıyor.. daha sonra bir güncelleme çıktığı zaman aynı sunucuya tüm dünyadan yüklenmesinler ve ülkelere göre değişiklik gösterebilen yazılımlar ayrıca yüklenebilsin diye her CID için farklı zamanda ve farklı tipte işletim sistemi yayınlıyorlar.. aslında bu işletim sistemlerinin (ROM) temelleri aynı olsalar da -atıyorum- vodafone gibi firmalar farklı uygulamalar ekleyebiliyorlar ya da arka plan resmini değiştirmek gibi sistemin orijinalliğini bozmayacak değişiklikler yapabiliyorlar ve güncellemeleri belirli CID e sahip cihazlara yönlendiriyorlar..

    yapılan her güncellemenin ya da ROM un içinde de CIDler mevcut, cihazda da bunları kontrol eden komutlar var, eğer CID uymuyorsa güvenlik sebebi ile ROM, cihazınıza yüklenmiyor.. custom ROMların da böyle bir CID altyapısı olmadığı için cihazlar yüklemeye izin vermiyorlar.. işte burada super CID devreye giriyor.. super CID değeri olan 11111111 (8 tane) e sahipsiniz ister custom olsun, ister orijinal, isterse de başka bir HTC cihazı için farketmez; bütün ROM ları cihaza gönderip yükleyebiliyorsunuz..


    garantiye verirken de super CID yapmak için girdiğiniz komutları aynen girerek 11111111 yazan yere cihazınızın ilk baştaki CID kodunu yazmanız yeterlidir.. ancak burada çok önemli bir nokta var! buna dikkat etmezseniz cihaz kullanılmaz hale gelir.. cihazınızın içinde o an yüklü olan ROM yazacağınız CID le uyumlu olmalıdır, yoksa CID yi değiştirdikten sonra ilk açılışta cihaz içindeki ROM ile mevcut CID nin uymadığını farkedip çalışmayı durduracaktır..

    Türkiye için CID; "HTC__M27" (toplamda 8 karakter, alt çizgiden 2 tane var, tırnak işaretleri yok!)... Türkiye için olan ROMlar x.x.468.x gibi olmalı.. 468, ülkeye özel yapımı gösteriyor.. 1.73.468.x gibi bir değere sahip Gingerbread ROMu google da mevcut olmalı.. doğrudan ICS ROMu yok sanırım, Gingerbreadi kurduktan sonra güncellemeyi kablosuz olarak indirip kurarsanız ICS e geçebilirsiniz..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.