Şimdi Ara

Yunanistan gezisi????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biz 3 kişi özel aracımızla istanbul-çeşme-yunan adaları (daha netleşmedi)-yunanistan (daha netleşmedi)-trakya üzerinden türkiye (istanbul) şeklinde plan yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda size soracağım soruları yanıtlar ve bilgilendirirseniz üniversiteden yeni mezun olacak (temmuz) bu genç insanlara çok yardımınız dokunacak

    1- Arabayla Yunanistana gitmek için gerekli olan evraklar nedir ve nereden temin edebiliriz? (araba ve kişiler için)

    2- turumuz 7 gece 8 gün olarak düşünüyoruz bu süre bizim için yeterli olur mu?

    3- geceleri kalabileceğimiz yerleri önceden ayarlamak gerekir mi yoksa kafamıza göre bi şehirde durup ucuza konaklayabileceğimiz yerler bulabilir miyiz?

    4- yapacağımız tura çeşmeden başlamak mı daha mantıklı yoksa direkt arabayla istanbuldan selanik yoluna girip atina-yunan adaları sonradan feribotla çeşmeye geçmek mi?

    5- yunan adalarına feribotlarda arabalara yer veriyorlar mı? fiyatları ve yol süreleri ne kadar olur? (tahmini)

    6- aklıma başka soru gelmiyor sizin eklemek istediğiniz görüşünüz, fikriniz, tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz??

    Şimdiden çok teşşekür ediyorum...



  • kavala kısmına git
  • 1- Uluslararası ehliyet belgesi almak gerekiyormuş. Ben de yeni öğrendim. Onun dışında vize pasaport söylemeye gerek yok sanırım
    2- Yunanistan için bir ömür yetmez 7-8 gün yeterli olacaktır. Ama paranız ve zamanınız varsa biraz daha uzatın.
    3- Aslında otelleri önceden ayarlamak iyi değildir. Bir terslik çıkarsa paranız yanar. Ama asıl sebep bazı yerleri çok beğenip burda 1 gece fazla kalalım diyebilirsiniz veya tam tersi otel ayarladığınız bir şehri hiç sevmezsiniz keşke kalmasaydık dersiniz... Adalarda belki otel sıkıntısı olabilir.
    4- Çok fazla farketmez. İki taraftan da gitseniz Atina turun ortalarında kalacak. Selanik ve Makedonya bölgesi pek turistik değil. Daha çok şehir havası var. Şahsi fikrim uzun süreli gezilere daha sıkıcı normal şehirlerden başlayıp turistik tatil bölgelerine doğru devam etmek daha güzel olur. Adalardaki deniz havasını, rahatlığı yaşadıkan sonra diğer şehirlerde zaman geçirmek biraz garip gelir insana. Tatil bitmiş şehre dönmüşsünüz havası verir. Ayrıca turun son günlerinde yorgun olacağınız için araba kullanmak işkence gibi gelir. Karayolunu ilk günlerde halledip ondan sonra adalara vapurlarla giderseniz daha az yorucu geçer son günler.
    5- Atina'dan çoğu adaya arabalı feribot var ama adalar arasında var mı emin değilim. Rotaya göre değişir. Greek ferries diye aratırsan detayları bulabilirsin. Feribot fiyatları pahalı. Atina'dan Kos'a geçen sene tek kişi arabasız 60 euro ödemiştim. Yaklaşık 8 saat sürüyor. Birkaç adaya feribotla gitmek için çok yüklü para ödersiniz.
    6- Yunanistan'da hiçbir yerde kredi kartı geçmiyor. Kredi kartına güvenmeyin. Ayrıca hesaplamalarınızdan çok daha fazla para harcayacağınızı da hesaba katın. Bütün Yunanistan'ı baştan sona geçeceksiniz adalara gideceksiniz 7-8 gün yemek otel hediye hatıra harita derken baya sağlam bütçe gerekir.
    Selanik'te kalmanızı gerektirecek bir durum yok. Sabah Selanik'te olacak şekilde İstanbul'dan yola çıkıp sabah Selanik'i gezer akşam da yakınlardaki Kavala veya Volos'ta otelde dinlenirseniz mantıklı olacaktır. Ondan sonra Atina en az 2 gece ayırın. Hatta beni de götürün Atina'da bir köşe başında bırakın kimseye de haber vermeyin orada olduğumu. Atina'ya gidecek birisi için Atina'yla ilgili küçük bir rehber hazırlamıştım. Mail adresini verirsen onu yollayabilirim.
    7- Gidecek olan 3 kişinin cinsiyetini ve arkadaşlık yakınlık durumunu söyler misin? Ona göre başka tavsiyelerim de olabilir.
  • Hellenic Seaways ile adalarda arabayla gezebiliyorsunuz.
    Fakat her adadan turkiyeye giden feribotlar arabali olmuyor. Misal Samos-Kusadasi arabasiz oluyor, fakat Kos-Bodrum arabali oluyor...
  • Arkadaşlar merhaba
    Bayramda yunanistana araba ile gidip gezmek istiyoruz.2 aile gideceğiz 4 gün kalmayı planlıyoruz.Sizlerin dikkat etmem gereken önerilerini bekliyorum.Suraya git su otelde kal , surda su yemeği ye gibi.Ortalama elimde olması gereken nakit ücret sizce ne olmalı ayrıca.Özellikle vize veya sınırda sorulan evraklardan atlamam gerekenleri iletirseniz daha çok sevinirim
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Çok geç oldu ama verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bizim gezi işi vakit darlığından dolayı gerçekleşemedi, inşallah ilerleyen zamanlar da gerçekleşir. Tekrardan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ve bu kadar geç cevap verdiğim kusuruma bakmayın iyi günler iyi tatiller...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.