Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
38
Favori
226.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege Solar

    10 numara enerji almışsınız. İyi günlerde kullanın

    Tesekkurler..


     Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? 

  • frantic2 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Uzun ömürlü olur umarım 🤞


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxlboy kullanıcısına yanıt

    Aldığımızdan beri Bodrum’un yaz sıcağı dışında doğru dürüst ısıtmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. @frantic2 sağolsun yardımcı oldu. Onun taktırdığı sistemin aynısını ben de taktırıyorum bugün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeyourmindtr

    Teşekkürler. @frantic2 sağolsun yardımcı oldu. Onun taktırdığı sistemin aynısını ben de taktırıyorum bugün.

    HAYIRlı olsun...

  • Arkadaşlar merhaba, 2 katlı ev 2 müstakil daire, 10 kişilik sıcak su ihtiyacı için tavsiye, tekliflerinizi bekleriz. Bölge; Yalova Altınova'ya yakın Semetler köyü kışın kar alıyor, çatıda elektrik, su tesisatı hazır.

  • Merhaba;


    En az 4 kollektorlu basınclı sistemi tavsiye ederım

  • Gökhan bey ile 2020 haziran yada mayıs ayı gibi tanışırız. Kendisi bir türlü fatura bile yollamadığından dolayı net tarihi hatırlayamıyorum. Pandemiden dolayı annemle babam için yaptırdığım köy evinde onların geçici ikamesini bu köy evinde sağlamak istedim. Herkesten uzak olsunlar vs. Bunun içinde güneş enerji su ısıtma sistemi taktırma maksatlı internetten arayışa geçtim. Gökhan bey'e denk geldim. İlkin buradaki yazılanlardan dolayı bana güven vermişti ve gökhan bey ile iş yapmaya karar verdim. Fakat sistem takıldıktan 2-3 hafta sonra sıcak su tamamen leş gibi ve çamurlu şekilde akmaya başladı. Şebekeden çamurlu su gelse filtre çamur dolu olurdu ve çevredeki evlerde de mutlaka bu sorun olurdu. Fakat ne hikmetse sadece bizde bu sorun vardı. Neyse.. Gökhan beyi defalarca arayıp insan gibi rica etmelerime rağmen gelip ilgilenmesi 2020'nin ekim yada kasım ayını buldu. Annemle babam kaba bir hesapla hazirandan 2020'den ekim veya kasım 2020'ye kadar parasını peşin verip doğru düzgün ağırlama yaptığımız gökhan bey ve ekibinin kurduğu sistemle sıcak su kullanamadı. Klasik şekilde banyo yapıp bulaşık yıkamak zorunda kaldılar (Ha bugün gelicem ha yarın gelicem derken böylece zaman geçti). Üstelik babam felçli. Ben bir yandan istanbuldaki işlerimle uğraşırken (yeni bir iş kurmuştum ve oturması için başında bulunmam gerekliydi) bir yandan da bu saçmalıkla uğraşmak zorunda kaldım. Çok şükür sıcak su kazanını değiştirerek sorunu tamamen nihai biçimde çözmüş oldum. Gökhan bey'i ''sorunu çözdüm. Siz sadece şu faturamızı mail atın artık. 1 sene geçti'' demek için birçok kez arasamda asla o telefon açılmadı. Fakat whatsapp'da çevrimiçi idi. Bu yorumu yazmamak için çok düşündüm. Ama gerçekler bunlar.. Gökhan bey ile çalışıp iş yaptıranlara şimdiden büyük hayırlı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orpheostern -- 5 Haziran 2021; 17:31:10 >
  • Evet tamamen haklısınız. İyi de olmus yazdıgınız. Bizim de elbette hatalarımız oluyor. Ben eleştiriye açığım ama o kazanda kesınlıkle bizlerle alakalı bir sorun yoktu diye düşünmekte ısrar ediyorum. Görelim ilerleyen günleri. Faturanız coktan kesildi o tarihlerde. Sizin ve annenizin TC si adına. Muhasebecinize sorun BA/BS mutabakatlarında mutlaka çıkacaktır.

    Sizlerden gerçekten özür dilerim ama tekrar söyluyorum kazanla alakalı bişi olamaz daha önce hiç böyle bişi yaşamadım ben. Burada da paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim. En azından biz de hatalarımızdan ders cıkarmasını öğrenmeliyiz.


    Saygılarımla

  • orpheostern O kullanıcısına yanıt

    Bu arada sunu da belirtmek isterim ki, daha gecen hafta size takılan enerjinin aynısını Edremit/Güre ve Ayvalık'da montaj yaptık. Onlar da benı yıne forum vasıtası ıle bulmuslar. Ben sutten cıkmıs ak kaşık değilim asla da olamam. Ama inanın kı üründe gercekten sorun olduğunu anlasam birebir değiştiririm. Edremit/Güre de yaptığımız montaj sahibi mutlaka foruma geri dönüp bakacaktır. Kendisine daha önce takılan enerjide ısıtma sorunu varmış. Ben birebir görmedim sökülen enerjiyi ama kendisi eğer bu mesajı görüyorsa ve benim taktığım enerji gercekten kötüyse mutlaka yorum yapsın burda ki ben de telafi yoluna gidip ürün yapılan fabrikayı değiştireyim.

  • 2 katlı müstakil villa...catimiz doğu_bati istikametine bakıyor,,halen aktif olmayan bir eski sistem var.
    Bölge olarak urla İzmir..sular oldukça kireçli.Eve girişte yumusatma sistemi var.ama hala kireçli.kisin isi pompası üzerinden sıcak su var..
    Nasıl bir sistem önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya kepezde oturuyorum günısı bağlatacam evim 3 katlı 1.katında oturuyorum 5 kişilik aileyiz tavsiye edeneceğiz firma ve gün ısı öneriniz bide kış için elektrik bağlantısı kullanılması nasıl olur şofben almayayım diye düşündüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sailor222 S kullanıcısına yanıt

    Kollektörlü emaye sistem almanızı tavsiye ederim. Elbette ki basınçlı olacak.

  • Erdinç tu E kullanıcısına yanıt

    Antalya'da dikine kollektörlü sistem daha cok sanırım bildiğim kadarıyla. Açık devre kollektorlu sistem işinizi görür diye düşünüyorum. Rezistans olayına bence hiç girmeyin 2 senede patlıyor. Ancak yine de sizin tercihiniz

  • Ben de Yeni Foça’da böyle bir sistem kurmak istiyorum. Size maliyeti ne oldu acaba? Sanırım @Ege Solar kurulumda yardımcı olacaktır bana.O?

  • Bizim panel catida ama boiler zeminde. Bir fark termometre kontrolcusu ile panel ve kazan arasindaki isi farki belli bir dereceye geldiginde devridaim pompasi calisarak kazanin cevresinden sicak suyu gecirerek isitma sagliyor. Bu kontrolcu ayni zamanda hava sicakligi 4 derecenin altina duserse devamli pompayi calistiriyor. Bu durumda kis aylarinda panele antifiriz koymak gerekir mi?

  • Su ısıtmak için güneş enerjisi sistemi kurmak istiyorsanız öncesinde Hangi Enerji Rehber Yazılarını inceleyin... Güneş enerjisiyle su ısıtma yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz https://www.hangienerji.com/rehber/su-isitma

  • Merhaba, Bursa ili Alaçam köyündeki evimiz için basınçlı sistem güneş enerjisini tercih ettik. Kuzeymak marka 24 tüplü basınçlı sistem kurulumumuz yapıldı. Ancak yapıldığı ilk 15 gün hariç su ısıtmasında çok verimsiz olmaya başladı. Temin ettiğimiz firma ile irtibata geçtiğimizde bizlere, basınçlı sistemlerin klasik sistemlere göre daha zor ısıtma yaptığını, hava biraz kapalıysa suda soğuma meydana gelebileceğini belirtti. Ancak açık havada dahi 1 kişi duş alırken sonlara doğru suda soğuma meydana geliyor. 6000 tl civarı bir ücrete böyle bir verim almak daha doğrusu verim alamamak bizi oldukça üzdü. Bilsem böyle olduğunu klasik sistem alır, sıcak su pompası ile de gayet güzel basınçlı olmasını sağlardım. Çok daha ucuza mal ederdim büyük ihtimal. Sizlere sorum firma söylediğinde haklı olabilir mi? Basınçlı sistem kullanan arkadaşlar hava az biraz bulutlandığında su sıcaklığında ciddi sorun yaşıyorlar mı veya hava açık olsa dahi hava sıcaklığı 25 derece civarında su sıcaklığında sorun oluyor mu?

  • Merhaba,

    Benim de güneş enerjili su ısıtıcıları konusunda yardıma ihtiyacım var. Baştan beri okumaya çalışıyorum ama ancak 2018 e gelebildim. Mersin Silifke'de 5 katlı bir apartmanın 1. katında bir evim var. Sular aşırı kireçli. 3-4 kişi yaz-kış kullanacak. Şimdiye kadar çıkardığım sistem özellikleri şunlar:


    1. Kapalı devre, basınçlı (cidarlı basınçlı), 2 bakır panelli olmalı,
    2. Kollektör bakır olmalı
    3. Depoda kireç tutucu olmalı, ayrıca girişte de kireç tutucu olmalı
    4. 180L iç ve dış deposu krom olmalı
    5. İzolasyonu olan soğuk su deposu da olmalı
    6. Su giriş çıkışları 3/4 olmalı
    7. Verdikleri garanti de bakanlık onaylı olmalı


    Bunlar doğru mudur? Krom yerine emaye sistem mi olmalıdır? Silifke'de bu işi iyi yapacak ve servisi de iyi olan bir şirket var mıdır? Önerileriniz nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • İyi
     Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?

    İyi günler Antalyafa babama bu sistemi önermişler, 3500 tl
    Krom kapalı devre antifirizli

    Hiç anlamam bu konudan yardımcı olabilir misiniz, doğru model mi alıyoruz, fiyat uygun mu, ( yeni bina, hatlar çekilmiş hazır)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.