Şimdi Ara

Dünya'da olan bitenlerle hala tanışmayanlar var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bazı şeylerden nefret etmenizi gerektiren bilgiler içerir !



  • Not olarak elimde vardı bu daha iyi olmuş teşekkürler.
  • Eminin sende bende onların içindeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duygusal-adam -- 10 Mayıs 2012; 4:56:00 >
  • Hiçbir mantığı yok bence. Örnek olarak; Kredi kartı kullananların intihar etmesi. Bunların çoğu kendi elinizde olan şeyler. Birçoğunun kapitalizmle alakası yok. Her gördüğüm reklama inanmasan, her gördüğün şeyi almasan, komşuna bir tas yemek götürsen, yediğin ekmeği bölüşsen zaten Dünya'da aç kalmaz. Kapitalizm aslında daha farklı birşey.
  • Parça güzel
  • Video güzelmiş. Farklı bir bakış açısı sunabilir insanlara ama kapitalizm adı "kapitalizm" olmadan öncede vardı. Dünya hep böyle bir yerdi zaten. Hiç farklı bir yer olmadı. Hep güçlünün zayıfı ezdiği, yönettiği, bir yerdi. İnsan ölümlü olduğu müddetçe böyle olmaya devam edecek. Doğada bu kanundan kaçabilen ne varki? İnsan hayvanlardan farklı olduğunu idda eder, medeni olduğuna inanır, adil olduğuna inanır. Kime sorsan kendisi iyi bir insandır. Çok az kişi kendisi için kötü der. Evet insan hayvanlardan farklı. İnsan kendine bile yalan söyleyen, kendi yalanına inanan, tüm dünyayı yargılayan asan kesen, kendine gelince kılıcı körelen şizofren bir yaratık. Hangimiz marjinal bir zevkimizden vazgeçip şu dünyada bir insana yardım etti, umut verdi? Mesela ben dün bir sürü para verdim monitör aldım. O parayı oraya vereceğime eski monitörü kullanmaya devam edip bir insanın elzem bir ihtiyacına yardım edebilirdim ama yapmadım. Hepimiz böyleyiz işte. Kendi küçük bencil dünyamızda yaşıyoruz. Yeri gelincede iyilik nutukları atıyoruz. Şu dünyada insandan daha aşağılık, daha şerefsiz bir yaratık yok. Yalanlar yalanlar yalanlar. Gerçekten iyi bir insanın bu dünyada uzun müddet yaşaması imkansız.




  • Klasik kapitalizm/emperyalizm geyikleri. Sol yumruğu havada sallayanların bir çoğu bunların ne anlama geldiğini de anlatamıyor. Üniversitede tartıştığım için biliyorum. Gerçi sonunda çok pis döveceklerdi zor kurtuldum.

    Videodaki kapitalizm de bizim trafik canavarı gibi olmuş. Kaza olur, insanlar ölür ama trafik canavarı can aldı denir. Bu da onun gibi olmuş. Dünyaya hakim olan ekonomik düzen kapitalizm olmasaydı bunlar olmayacak mıydı sanki. İnsan doğası bunu gerektiriyor. Kendine hakim olamayan, aklını kullanmayan insan komünizm, sosyalizm, kapitalizm sistemlerinin tamamında başarısız olmaya mahkumdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Far-Cry

    Hiçbir mantığı yok bence. Örnek olarak; Kredi kartı kullananların intihar etmesi. Bunların çoğu kendi elinizde olan şeyler. Birçoğunun kapitalizmle alakası yok. Her gördüğüm reklama inanmasan, her gördüğün şeyi almasan, komşuna bir tas yemek götürsen, yediğin ekmeği bölüşsen zaten Dünya'da aç kalmaz. Kapitalizm aslında daha farklı birşey.

    Kapitalizm o reklamların ve kredi kartlarının olması demek,sıkıntıda zaten burada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duygusal-adam

    Eminin sende bende onların içindeyiz.

    Ben degilim!
  • Bıktım bu liseli sistem karşıtlarından ya neyse ki ben atlattım o dönemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

    quote:

    Orijinalden alıntı: Far-Cry

    Hiçbir mantığı yok bence. Örnek olarak; Kredi kartı kullananların intihar etmesi. Bunların çoğu kendi elinizde olan şeyler. Birçoğunun kapitalizmle alakası yok. Her gördüğüm reklama inanmasan, her gördüğün şeyi almasan, komşuna bir tas yemek götürsen, yediğin ekmeği bölüşsen zaten Dünya'da aç kalmaz. Kapitalizm aslında daha farklı birşey.

    Kapitalizm o reklamların ve kredi kartlarının olması demek,sıkıntıda zaten burada


    Şimdi. 100 bin kişilik bir toplum düşün. Bir tane fabrika var ve 50 bin kişiyi istihdam ediyor. Teknoloji ilerliyor ve o 50 bin kişinin yapacağı işi mükemmel bir şekilde yapan robotlar üretiliyorr. İş veren bu makinaları kuruyor ve 40 bin kişiyi işten çıkartıyor. Burada işten çıkartanların 30 bini bir işe yerleşemiyor ve işsiz kalıyorlar. Bu fabrikanında üretimleri artıyor ama satışları azalıyor. Ülkede alım gücü düşüyor. Peki öyle bir denge getirki hem robotlarla daha kaliteli üretim yapılsın ve satışlarda herhangi bir değişme yaşanmasın üstüne toplumda ki alım gücü artsın. Buyur hadi beyin fırtınasına...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 11 Mayıs 2012; 2:42:24 >




  • @Far-Cry vasıfsız elemanları hiçe saymaması gerekir toplumun, en azından devlet bu insanlara kendilerini geliştirmelerine yardımcı olabiliri tabi önce insanların kendilerinin bunu istemeleri lazım, ne yazık ki günümüzde kendini geliştirmekten yoksun bir alaylı potansiyeline sahibiz ki bu insanları bu potansiyele sokan hocalar da tabii ki suçlu..

    ufak bi örnek o işten atılanlar robot bakım işine neden girmesin mesela..
  • Sonra izlerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihx

    @Far-Cry vasıfsız elemanları hiçe saymaması gerekir toplumun, en azından devlet bu insanlara kendilerini geliştirmelerine yardımcı olabiliri tabi önce insanların kendilerinin bunu istemeleri lazım, ne yazık ki günümüzde kendini geliştirmekten yoksun bir alaylı potansiyeline sahibiz ki bu insanları bu potansiyele sokan hocalar da tabii ki suçlu..

    ufak bi örnek o işten atılanlar robot bakım işine neden girmesin mesela..

    Vasıfsız eleman yoktur aslında.Herkes bir iş yapabilir. Ancak devletin her alanda iş imkanları açması gerekiyor. Özel sektöre daha çok yönelmesi gerekiyor. Bazı şeylerin de dengelerini bozmaması gerekiyor. Ben videoya yine kıl oldum mesela. Mesela sen bir parça üretiyorsun. Lüzumlu, insanların kullanabileceği bir alet mesela. Onun reklamını yapıp tanıtmanın kapitalizimle ne ilgisi var mesela.

    Onlarıda aldık işe farzedelim. 30 bin kişi robot bakım işi yapıyor. Alım gücü arttı, insan bu dengesiz biçimde ülkede ki rahatlıktan çoğalmalar başladı. 100 bin kişilik nüfustan 30 bini öldü. Ama 10 yılda nüfus 230 bin arttı. 300 bin kişi oldular. 30 binin ölenlerin yerine yeleştir. Geriye kalıyor 200 bin kişi. Bunlara nasıl istihdam olanağı sunuyoruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.