Şimdi Ara

Oyunlarda Polish Dil Seçeneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hangi oyunu açsam Polish seçeneği var. Oyun sektörünün lider ülkesi Polonya herhalde. Sadece Polonya'nın konuştuğu bir dilin her oyuna girmesi akıl alacak gibi değil. Bunun sırrı ne? İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Fransızca... Bunlara fazla şaşırmıyorum. Oyunların ülkeye girişinde dil zorunluluğu mu var acaba?



    http://tr.wikipedia.org/wiki/Leh%C3%A7e



  • Bunu zamanında ben de düşünmüştüm konuşma yüzdesi ne kadarki dünyada ?
  • adamlar hem avrupa birliğinde hem de dünyaya yayılmış durumdalar atıyorum bir ea games te belki bir polanyalı çalışıyor olabilir ya da onların ülkeleri orijinal oyunları destekliyor olabilirler diye düşünüyorum.
  • senin ülkenden kat kat fazla orjinal satış yapılıyordur, ayrıca adamların kendi kaliteli oyun firmalarıda var(Techland, cd project red vs)
  • Avrupa Birliği ülkelerinin çoğunda satış rakamları yüksek oluyor; ama Polish neredeyse her oyunda var. Araya siyasetçiler mi giriyor? Kültür politikasıyla alakalı bir durum mu? Mesela Battlefield 3. Diller İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Rusça ++++++ Polish

    Konuşan Kişi Sayısı

    İngilizce 1,8 milyar
    Fransızca 128 milyon
    İtalyanca 60 milyon
    Almanca 120 milyon
    İspanyolca 610 milyon
    Rusça 164 milyon

    Polish 50 milyon
  • Oyun sektörüne yatırım yapmışlardır. Parayı veren düdüğü çalar.
  • Avrupa'da oyuna en çok destek ve değer veren ülke. Orjinal kullanım oranı baya yukarılardaydı, ayrıca yukarıda arkadaşın da dediği gibi önemli oyun geliştiricileri var.
  • polanyadaki oyun sektörünü devlet destekliyor hatta witcher 2 ilk pc çıktığı zamanlarda polanya başbakanı obamaya witcher 2 hediye etmişti yanlış hayırlamıyorsam çoğu oyun siteside haberini yapmıştı ve tabiki avrupa birliğinde olmaları ayrıca orjinal oyun tüketimide önemli faktörler.Bizde oyun fiyatları vergilerden dolayı çok uçuk düzeyde oldukları için oyuncuları çok büyük bir kısmı konsol kullanıcısıysa ya spot yada yurt dışındam getirtiyor oyunlarını pc kullanıcıysada çoğunluk rus keyi alıyor malesef budan dolayı bizdeki orjinal oyun tüketimi istenilen düzeyde gözükmüyor.
  • 2. dünya savaşında en çok ezilen ülke olması galiba
  • Az ama öz durumu mevcut tabi birde oyunlara bakış açısı çok önemli.

    Ülkemizde Cod, BF 3, Counter, Fifa ve Pes oyunları dışında bir oyun kültürü yok tabi birde bandrollü satılan oyunların fiyatları genel olarak uçuk düzeyde.

    Polonyada oyun kültürü daha gelişmiş. Devlet desteği falanda var ayrıca sağlam oyun şirketleride mevcut. Oyun sektöründe bu kadar olumlu gelişmelere ev sahipliği yapan bir ülkenin dilinin oyunlarda olması şaşırtıcı olmamalı.

    Bizde ise yukarıda dediğim etkenlerden dolayı çok güçlü bir oyuncu potansiyeli yok. Spot, korsan ve oyunlara bakış açısı aşılmadıkça aralarda gelen nadir Türkçe oyunlarla coşar dururuz.
  • Ne ekersek onu biçeriz.
  • Adamlar orjinal kullanıyor olsun tabii biz de kullanalım ama yok.
  • Çok merak ediyorum türkce oyunların çoğalması için iyi bir oyunun satması gereken rakam nedir ki sürekli türkce oyunlar çıksın
  • ben yaklasık 1 yıl kaldım orda oyun ve konsol fiyatları cok iyi Türkiyeye göre. Dolayısı ile orjinal oynayabiliyorlar... ve oyun firmaları da dogal olarak dillerini cıkarıyorlar.
    http://allegro.pl/gry-na-konsole-sony-playstation-3-82397

    Bu linkten oyunların fiyatlarına bkabilirsiniz. 2 zloty yaklasık 1 lira yani ordaki fiyatı 2 ye bölerek oyunların fiyatlarının uygun oldugunu görebilirsiniz.
  • Konuyu tam okumadan yazıyorum ama Avrupa da ki en büyük oyun kitlelerinden biri olarak kabul ediliyor artık Polonya. İngiltere ve Fransa ne ise bir Polonya da onların gözünde o , ayrıca oyuncularıda ileri derecede hardcore çok oturmuş bir kültür olacak bu ülke oyun açısından, klan tag POL görürseniz bir kaç kez düşünün derim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mathematiche

    ben yaklasık 1 yıl kaldım orda oyun ve konsol fiyatları cok iyi Türkiyeye göre. Dolayısı ile orjinal oynayabiliyorlar... ve oyun firmaları da dogal olarak dillerini cıkarıyorlar.
    http://allegro.pl/gry-na-konsole-sony-playstation-3-82397

    Bu linkten oyunların fiyatlarına bkabilirsiniz. 2 zloty yaklasık 1 lira yani ordaki fiyatı 2 ye bölerek oyunların fiyatlarının uygun oldugunu görebilirsiniz.

    fiyatlar şaka gibiymiş gerçektende 300-550 TL arası Ps3, 25-57 TL arası Uncharted 3 :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 10 Mayıs 2012; 10:34:06 >
  • Önceki mesajımdada dediğim gibi genel bir oyun kültürü oturmadan ve fiyatlar düşmeden ülkemizde sadece arada sırada çıkacak tek tük Türkçe oyunla mest olur dururuz ötesine geçemeyiz.
  • Ben World of Warcraft oynuyorum , oynayanlar varsada bilir polish ler ünlüdür bu oyunda avrupa serverlarında o kadar fazla polish vardır ki nereye girseniz chatte polish muabbet döner server'ın kendilerine ait olduğunu söylicek kadar çokturlar hatta yoğunluktan dolayı bir çok server artık polish olarak geçiyor. Bu platformda bu kadar çok adam varsa playstation'ıda düşünün artık
  • Polonya deyip geçmemek lazım. Nüfus ve dil üzerinden de yorum yapmak yanlış olur.
    Polonyalılar ikinci dünya savaşından sonra bugün kü oldukları konuma tırnaklarıyla
    kazıyarak gelmişlerdir.

    Ayrıca yukarıda yazıldığı gibi de, oyun deyip geçmiyorlar, oyun sektörüne yatırım yapıyorlar,
    belli bir oyun kültürleri var.

    Türkiye'de ise oyun, çoçuk musun? diye görülen bir olgu olduğu için, oyun sektörüne
    yatırım yapılmıyor. Tam tersine oyun oynayan azınlığın üzerinden daha çok nasıl para
    kazanabiliriz diye düşünülüyor. Diğer yandan da korsan piyasasının önüne geçilemiyor.
    Korsan piyasasının önüne geçilmedikçe, kafa yapıları değişmedikçe, isterse tüm orjinal
    oyunlar 30-70TL fiyat aralığına insin, yine millet gider korsan oyun alır.

    Diğer yandan son birkaç sendir Türkçeleştirilmeye başlayan oyunlar bir umut ışığı olmuştur.
    Yine de çok kötümser olmak istemiyorum. Düzelencektir, ama daha fazla zamana ihtiyacımız
    var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.