Şimdi Ara

Beslenme ve Diyet - Bizi Yıllardır Kandırdılar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
9
Favori
10.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilginin de zekatı vardır. Artık doldum taştım bu konuda ve sizleri bilgilendirmek istedim.
    Ben kendimi bildim bileli kiloluyum ve neredeyse 13 yıldır boza boza, bırakıp tekrar başlaya başlaya diyet yapıyorum (9 yaşımdan beri). Yıllardır hiçbir şey başaramadım, kilo veremedim. En sonunda, annemin bir doktor tanıdığına gittik. Kendisi İzmir Mavişehir'de bir tıp doktoru, aynı zamanda beslenmeden de çok iyi anlıyor. Reklam yaptım zannedilmesin diye buradan adını vermiyorum, isteyenler bana ulaşabilirler PM yoluyla. Zaten sizi doktora yönlendirmek değil amacım, amacım doğru bilinen yanlışları düzeltmek.

    Bize Ne Dediler?

    1- Asla kırmızı et yiyemezsin. Kırmızı et kalbe zararlıdır, vücutta yağ depolar kilo yapar.
    2- Yumurtayı haftada maksimum 1 kere yiyebilirsin. Yumurta diyete zararlıdır.
    3- Kibrit kutusu büyüklüğünde %1 yağlı beyaz peynir ve yanında 3 adet tuzsuz ve zeytinyağsız zeytin yiyebilirsin.
    4- Balık ve tavuk yiyebilirsin, ama yağsız ve haftada 2-3 kere maksimum.
    5- Diyete başlar başlamaz spora başlamalı, kardiyo egzersizlerini haftada en az 4 kere yapmalısın. Yürüyüş yapmak hiçbir şeyi çözmez.
    6- Haftada iki top beyaz dondurma veya ufak bir kalıp çikolata yiyebilirsin.
    7- Haftada bir kez diyetini bozup kendini ödüllendirebilirsin.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmalı, yağ yakmalısın.
    9- Asla ağzına kebap süremezsin, maksimum 3 tane köfte yiyebilirsin.
    10- Ara öğünlerde bir meyve yemelisin.

    ve benzeri yalanlar söylediler bize...
    Tamam, bu maddeler arasında spor yapmak gibi göze hoş görünen şeyler olabilir. Ama gelin bu maddelere gereken anti tezleri verip, geleneksel diyet anlayışına büyük bir darbe vuralım.

    İşte Cevaplarımız!

    1- Kırmızı et yemelisin çünkü vücudunun yapı taşı proteindir. Kırmızı et, yağlarından arındırıldığı ve nitelikli olduğu sürece kalbe çok yararlıdır, ömür uzatıcı, doyurucudur. Vücutta yağ falan depolamaz yağları yanında yenmediği sürece.
    2- Yumurta tam bir protein bombasıdır. Vücuda yararlıdır ve her gün yenmelidir. Sarıları, beyazları kadar yararlı olmasa da, günde 1 adet kayısı veya rafadan yumurtanın zararı değil yararı vardır.
    Yumurta ile ilgili şu linke bakın; Her Gün Bir Yumurta Hücreleri Yeniliyor
    3- Peynir protein deposudur. Değil kibrit kutusu, istersen PS Vita kutusu büyüklüğünde peynir yiyebilirsin. Tabi ki bu işin abartı kısmı o kadar yememek lazım tabi ki de, zararlı olan peynir değildir. Peynirin içindeki 2 gram yağdan hiçbir zarar gelmez, ki zaten vücudun yağa da ihtiyacı vardır. Zeytin ise kalbe aşırı faydalı bir yiyecektir ve tuzlu seviyorsanız tuzlu yemenizde hiçbir sıkıntı yoktur. Tuzun tek fonksiyonu vücutta su tutup sizi tartıda biraz daha yüksek çıkarmasıdır. Günde 4-5 zeytinden alacağınız tuz zaten normal ölçülerdedir, günde 6 grama kadar tuz tüketebilirsiniz. Zeytinyağının ne kadar faydalı olduğunu da Egelilerin ne kadar uzun ve sağlıklı yaşadığından rahatlıkla anlayabilirsiniz.
    4- Balık ve tavuğu her gün yesen de zararı olmaz. Izgara olmak kaydıyla, ve yanında nitelikli 2 dilim çavdar ya da çok tahıllı, olmadı kepek ekmeği yiyerek çok sağlıklı bir yemeğe dönüşebilir tavuk ve balık.
    5- İşte ipin koptuğu nokta. AĞIR SPOR VE KARDİYO, DİYETİN İLK AYLARINDA ÇOK ZARARLIDIR. ÇOK ÇOK ÇOK ZARARLIDIR. Ağır bir kardiyo antrenmanı, ağır bir spor ŞEKERİ yükseltir, şeker yükseldikçe karın acıkır, acıktıkça yemek yersiniz! Ama günde 2-3 km yürüyüş, o kadar faydalıdır ki. 150-200 k.kalori yakar, acıkmaz, kendinizi iyi hissedersiniz. Spor, artık 20-25 kilo verildikten sonra, vücudun sarkmaması için ve kiloyu korumak için yapılmalıdır. Örneğin boyu 1.68 olan benim gibi biri için, spora başlamanın ideal zamanı 85-90 kiloya indikten sonradır. Siz 120 kiloluk adamı diyete başlatır başlatmaz koşu bantlarına, bench press'lere mahkum ederseniz, adamı değil diyetten, hayattan soğutursunuz. Yaptığı diyet pazartesi başlayıp salı biter.
    6- ŞEKER VE BEYAZ EKMEK TÜKETİMİNİ EN AZA İNDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR. Haftada iki top beyaz dondurmanın veya ufak bir çikolatanın bize bir zararı olmaz gerçekten ama, şeker yedikçe, beyaz ekmek tükettikçe acıkır, daha çok yeriz. Diyet yaptığımız süre boyunca ve genel olarak hayatımızda, düşmanımız et ve protein değil, beyaz ekmek ve şekerdir.
    7- Haftada değil, ayda bir kez diyetinizi bozabilirsiniz. Onu da bozmamayı tavsiye ederim. Haftada 1 kez diyetinizi bozduğunuz taktirde direnciniz kırılır ve hafta sonunu bekleyemeyip hafta içinde canınızın çektiği şeylere saldırırsınız. Ama ayda bir kez diyetinizi bozmakta pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmak, alışılması çok zor ve bıktırıcı bir aktivitedir. Kilolar verildikten ve "yeni bir hayata" başladıktan sonra yapılmasında belki de yarar vardır, ama diyet gibi bıkılması kolay bir süreçte psikolojiye zararı vardır.
    9- Karnınız acıktıysa gidip karışık kebap yiyin. Yanında ekmeklerini, pidelerini ve beyaz pilavını yemeyin yeter! Yanında salatasını, biberini, domatesini bol bol yiyin.
    Gittiğiniz mekanda siyah ekmek yoksa (çavdar, kepek vb.) bulgur pilavını ekmek niyetine tüketebilirsiniz. Bulgur pilavı çok yararlıdır. Ne 3 köftesi? 1 buçuk porsiyon köfte yeseniz ne çıkar! Yanında ekmek yemeyin, yiyorsanız siyah ekmek yiyin yeter.
    10- Ara öğün olarak, güya açlığınızı bastırması için bir meyve yemek kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden birisidir çünkü ara öğünde yediğiniz meyvenin içindeki doğal şeker açlıktan süründürür sizi. En temizi bir avuç kavrulmamış yağsız çiğ badem veya çifte kavrulmuş leblebi yemenizdir.

    Tavsiyelerim

    1- Eğer kola seviyorsanız haftada 1-2 kez bir kutu light kola içmenizde hiçbir zarar yoktur. Hiç içmeseniz tabi ki çok iyi, sonuçta kola doğal bir şey değil ama eğer benim gibi çok sevenlerdenseniz Pepsi light'ı tavsiye ederim, resmen normal kola gibi tadı hele ki soğukken ayırt edemezsiniz.
    2- Asla beyaz pilav, beyaz ekmek ve şeker ağzınıza sürmeyin.
    3- Çayınızı tatlandırıcıyla için, Splenda ve Canderel önerilerim. "Tatlandırıcı da çok zararlıymış" diyenlere aldırış etmeyin, ne yapalım taş kökü mü yiyelim? Günde 10 tek tatlandırıcıya kadar hakkınız var, 10'u geçmeyin. Kahve içiyorsanız Jacobs 2'si 1 arada alın. 55 kalori bir bardağı, tatlandırıcı da attınız mı alın size 3'ü 1 arada. Nescafe'nin 2'si 1 arada'sı 75 kalori mi ne, yazık günah yani. En temizi sade filtre kahve içmek.
    4- Bu ne ya hem diyet yapıyorsun hem kebap yiyorsun diyen kör cahillere aldırış etmeyin. Ben size anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim hem de hiçbir yerim sarkmadan. 120 kiloydum, şu an 104.8'üm Allah'ıma şükürler olsun.

    Arkadaşlar ben anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim. Benim insülin direncim olduğu için doktorumun bana verdiği ilaçlarımı da kullandım ama bu ilaçların kilo verdirme değil acıktırmama özelliği var. Siz belki irade konusunda biraz daha zorlanabilirsiniz, doktorunuza danışın her şeyden önce.
    Arkadaşlar verdiğim tavsiyeleri size gönül rahatlığıyla vermemin sebebi kendi üzerimde deneyip tamamen yararını görmemdir ve kesinlikle bilimsel temelleri olan şeylerdir. Prof. Dr. Canan E. Karatay benim burada verdiğim tavsiyelere çok paralel şeyler söylemektedir. Yine de mesuliyet almak istemem. Tavsiyelerimi uygulamak veya uygulamamak sizin tasarrufunuzdadır. Ama beni bir kardeşiniz olarak görün, gerçekten bütün samimiyetimle sizin iyiliğinizi düşünerek yazdım bu satırları. Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BKR-C -- 30 Nisan 2012; 0:25:47 >







  • Takip, güzel konuya benziyor okuyacam.
  • reserved
  • fazlası zarar deniliyor yanlız
  • beyaz ekmek yemeyeli 3 sene olcak çok mutluyum ayrıca rafine edilmemiş esmer şekerde sınırsız kullanılmasında problem yoktur. tuz olarak himalaya tuzu yada kaya tuzu öneririm. ayrıca ekmek olarak tam bugday olmasına özen gösterelim. evet ben kuckken sadece ekmeği kesip kilo verdigimi bilirim spora gerek yok. lise 1 de 90 kilo olan ben üni 1 e geldim 70 kiloyum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    beyaz ekmek yemeyeli 3 sene olcak çok mutluyum ayrıca rafine edilmemiş esmer şekerde sınırsız kullanılmasında problem yoktur. tuz olarak himalaya tuzu yada kaya tuzu öneririm. ayrıca ekmek olarak tam bugday olmasına özen gösterelim. evet ben kuckken sadece ekmeği kesip kilo verdigimi bilirim spora gerek yok. lise 1 de 90 kilo olan ben üni 1 e geldim 70 kiloyum

    harikasın dostum senin kilon da benim ideal kilom inşallah ulaşacağım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LE10

    fazlası zarar deniliyor yanlız

    kardeşim tabi ki size gidip kuzu çevirme yiyin demiyorum her şeyin hatta suyun bile fazlası zarar. Yıllardır kandırıldığımız gerçeğine dikkat çekmeye çalıştım sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    beyaz ekmek yemeyeli 3 sene olcak çok mutluyum ayrıca rafine edilmemiş esmer şekerde sınırsız kullanılmasında problem yoktur. tuz olarak himalaya tuzu yada kaya tuzu öneririm. ayrıca ekmek olarak tam bugday olmasına özen gösterelim. evet ben kuckken sadece ekmeği kesip kilo verdigimi bilirim spora gerek yok. lise 1 de 90 kilo olan ben üni 1 e geldim 70 kiloyum

    harikasın dostum senin kilon da benim ideal kilom inşallah ulaşacağım :)

    ulaşırsın merak etme ama kendınıde salma mesela sureklı bi uğraşın olsun yemek yemege vaktın olmasın mesela yemek yerken pc de strateji oyunu benı beklıyor arkadaşlar beklıyor fılan ortam olsun yada yemegı 2-3 dk da atıştırıp sokaga maç yapmaya gitceksın. yoksa yersın yedıkce

    not: ben şeker hastası oldumda zayıfladım 1 ayda 79 kilodan 65 e kadar düştüm ancak 79 ada 1 ayda 85 den filan düşmüştüm boğazı keserek. tabi boğazı kestik dengesiz beslendik birazda uyku düzensizligi diyabet olduk. sonra çok hızlı şekilde zayıfladım.

    ancak beyaz ekmek ve beyaz şeker insanlıgın en büyük düşmanı bunları bıraksan birde pilavı az yersen ayda banko 3 kilo düşersin. senede 36 kilo eder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 29 Nisan 2012; 15:48:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    beyaz ekmek yemeyeli 3 sene olcak çok mutluyum ayrıca rafine edilmemiş esmer şekerde sınırsız kullanılmasında problem yoktur. tuz olarak himalaya tuzu yada kaya tuzu öneririm. ayrıca ekmek olarak tam bugday olmasına özen gösterelim. evet ben kuckken sadece ekmeği kesip kilo verdigimi bilirim spora gerek yok. lise 1 de 90 kilo olan ben üni 1 e geldim 70 kiloyum

    harikasın dostum senin kilon da benim ideal kilom inşallah ulaşacağım :)

    ulaşırsın merak etme ama kendınıde salma mesela sureklı bi uğraşın olsun yemek yemege vaktın olmasın mesela yemek yerken pc de strateji oyunu benı beklıyor arkadaşlar beklıyor fılan ortam olsun yada yemegı 2-3 dk da atıştırıp sokaga maç yapmaya gitceksın. yoksa yersın yedıkce

    not: ben şeker hastası oldumda zayıfladım 1 ayda 79 kilodan 65 e kadar düştüm ancak 79 ada 1 ayda 85 den filan düşmüştüm boğazı keserek. tabi boğazı kestik dengesiz beslendik birazda uyku düzensizligi diyabet olduk. sonra çok hızlı şekilde zayıfladım.

    ancak beyaz ekmek ve beyaz şeker insanlıgın en büyük düşmanı bunları bıraksan birde pilavı az yersen ayda banko 3 kilo düşersin. senede 36 kilo eder

    aynen dostum ya :D inşallah ekim ayına doğru fit olacağım :) hayatımda hiç zayıf olmadım tahmin bile edemiyorum o hallerimi




  • umarim bende veririm 90 kilo boy 1.90 80 e dusmek amacim lise1
  • Sen kimsin ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    beyaz ekmek yemeyeli 3 sene olcak çok mutluyum ayrıca rafine edilmemiş esmer şekerde sınırsız kullanılmasında problem yoktur. tuz olarak himalaya tuzu yada kaya tuzu öneririm. ayrıca ekmek olarak tam bugday olmasına özen gösterelim. evet ben kuckken sadece ekmeği kesip kilo verdigimi bilirim spora gerek yok. lise 1 de 90 kilo olan ben üni 1 e geldim 70 kiloyum

    harikasın dostum senin kilon da benim ideal kilom inşallah ulaşacağım :)

    ulaşırsın merak etme ama kendınıde salma mesela sureklı bi uğraşın olsun yemek yemege vaktın olmasın mesela yemek yerken pc de strateji oyunu benı beklıyor arkadaşlar beklıyor fılan ortam olsun yada yemegı 2-3 dk da atıştırıp sokaga maç yapmaya gitceksın. yoksa yersın yedıkce

    not: ben şeker hastası oldumda zayıfladım 1 ayda 79 kilodan 65 e kadar düştüm ancak 79 ada 1 ayda 85 den filan düşmüştüm boğazı keserek. tabi boğazı kestik dengesiz beslendik birazda uyku düzensizligi diyabet olduk. sonra çok hızlı şekilde zayıfladım.

    ancak beyaz ekmek ve beyaz şeker insanlıgın en büyük düşmanı bunları bıraksan birde pilavı az yersen ayda banko 3 kilo düşersin. senede 36 kilo eder

    aynen dostum ya :D inşallah ekim ayına doğru fit olacağım :) hayatımda hiç zayıf olmadım tahmin bile edemiyorum o hallerimi

    Bende bu aralar gaza geldim. Kilo olarak yakınız. Küçükken astım hastalığım vardı o zaman ilaçlar sebebiyle kilo almaya başladım. Bir dahada veremedim kiloları. Durumumuz hemen hemen aynı. İsminiz bekir mi ?




  • yanımda olsan önünde saygıyla eğilirdim..
  • Geldi anama bubama anlat.
  • Light ürünler hakkındaki kısım dışında doğru bilgiler var.Light ürünlerle ilgili bilimsel çalışmalar yapılmış ve kullananların %80'inden fazlası gibi çok büyük bir oranı pankreas kanserine yakalanıyormuş.
  • PS Vita'dan sonrasını okumadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

    beyaz ekmek yemeyeli 3 sene olcak çok mutluyum ayrıca rafine edilmemiş esmer şekerde sınırsız kullanılmasında problem yoktur. tuz olarak himalaya tuzu yada kaya tuzu öneririm. ayrıca ekmek olarak tam bugday olmasına özen gösterelim. evet ben kuckken sadece ekmeği kesip kilo verdigimi bilirim spora gerek yok. lise 1 de 90 kilo olan ben üni 1 e geldim 70 kiloyum

    harikasın dostum senin kilon da benim ideal kilom inşallah ulaşacağım :)

    ulaşırsın merak etme ama kendınıde salma mesela sureklı bi uğraşın olsun yemek yemege vaktın olmasın mesela yemek yerken pc de strateji oyunu benı beklıyor arkadaşlar beklıyor fılan ortam olsun yada yemegı 2-3 dk da atıştırıp sokaga maç yapmaya gitceksın. yoksa yersın yedıkce

    not: ben şeker hastası oldumda zayıfladım 1 ayda 79 kilodan 65 e kadar düştüm ancak 79 ada 1 ayda 85 den filan düşmüştüm boğazı keserek. tabi boğazı kestik dengesiz beslendik birazda uyku düzensizligi diyabet olduk. sonra çok hızlı şekilde zayıfladım.

    ancak beyaz ekmek ve beyaz şeker insanlıgın en büyük düşmanı bunları bıraksan birde pilavı az yersen ayda banko 3 kilo düşersin. senede 36 kilo eder

    aynen dostum ya :D inşallah ekim ayına doğru fit olacağım :) hayatımda hiç zayıf olmadım tahmin bile edemiyorum o hallerimi

    Bende bu aralar gaza geldim. Kilo olarak yakınız. Küçükken astım hastalığım vardı o zaman ilaçlar sebebiyle kilo almaya başladım. Bir dahada veremedim kiloları. Durumumuz hemen hemen aynı. İsminiz bekir mi ?

    Yok kardeşim Bakırköy 'un kısaltmasıdır nikim, adım Emre. İnşallah en kısa sürede ideal kilonuza inersiniz siz de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    Arkadaşlar bilginin de zekatı vardır. Artık doldum taştım bu konuda ve sizleri bilgilendirmek istedim.
    Ben kendimi bildim bileli kiloluyum ve neredeyse 13 yıldır boza boza, bırakıp tekrar başlaya başlaya diyet yapıyorum (9 yaşımdan beri). Yıllardır hiçbir şey başaramadım, kilo veremedim. En sonunda, annemin bir doktor tanıdığına gittik. Kendisi İzmir Mavişehir'de bir tıp doktoru, aynı zamanda beslenmeden de çok iyi anlıyor. Reklam yaptım zannedilmesin diye buradan adını vermiyorum, isteyenler bana ulaşabilirler PM yoluyla. Zaten sizi doktora yönlendirmek değil amacım, amacım doğru bilinen yanlışları düzeltmek.

    Bize Ne Dediler?

    1- Asla kırmızı et yiyemezsin. Kırmızı et kalbe zararlıdır, vücutta yağ depolar kilo yapar.
    2- Yumurtayı haftada maksimum 1 kere yiyebilirsin. Yumurta diyete zararlıdır.
    3- Kibrit kutusu büyüklüğünde %1 yağlı beyaz peynir ve yanında 3 adet tuzsuz ve zeytinyağsız zeytin yiyebilirsin.
    4- Balık ve tavuk yiyebilirsin, ama yağsız ve haftada 2-3 kere maksimum.
    5- Diyete başlar başlamaz spora başlamalı, kardiyo egzersizlerini haftada en az 4 kere yapmalısın. Yürüyüş yapmak hiçbir şeyi çözmez.
    6- Haftada iki top beyaz dondurma veya ufak bir kalıp çikolata yiyebilirsin.
    7- Haftada bir kez diyetini bozup kendini ödüllendirebilirsin.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmalı, yağ yakmalısın.
    9- Asla ağzına kebap süremezsin, maksimum 3 tane köfte yiyebilirsin.
    10- Ara öğünlerde bir meyve yemelisin.

    ve benzeri yalanlar söylediler bize...
    Tamam, bu maddeler arasında spor yapmak gibi göze hoş görünen şeyler olabilir. Ama gelin bu maddelere gereken anti tezleri verip, geleneksel diyet anlayışına büyük bir darbe vuralım.

    İşte Cevaplarımız!

    1- Kırmızı et yemelisin çünkü vücudunun yapı taşı proteindir. Kırmızı et, yağlarından arındırıldığı ve nitelikli olduğu sürece kalbe çok yararlıdır, ömür uzatıcı, doyurucudur. Vücutta yağ falan depolamaz yağları yanında yenmediği sürece.
    2- Yumurta tam bir protein bombasıdır. Vücuda yararlıdır ve her gün yenmelidir. Sarıları, beyazları kadar yararlı olmasa da, günde 1 adet kayısı veya rafadan yumurtanın zararı değil yararı vardır.
    Yumurta ile ilgili şu linke bakın; Her Gün Bir Yumurta Hücreleri Yeniliyor
    3- Peynir protein deposudur. Değil kibrit kutusu, istersen PS Vita kutusu büyüklüğünde peynir yiyebilirsin. Tabi ki bu işin abartı kısmı o kadar yememek lazım tabi ki de, zararlı olan peynir değildir. Peynirin içindeki 2 gram yağdan hiçbir zarar gelmez, ki zaten vücudun yağa da ihtiyacı vardır. Zeytin ise kalbe aşırı faydalı bir yiyecektir ve tuzlu seviyorsanız tuzlu yemenizde hiçbir sıkıntı yoktur. Tuzun tek fonksiyonu vücutta su tutup sizi tartıda biraz daha yüksek çıkarmasıdır. Günde 4-5 zeytinden alacağınız tuz zaten normal ölçülerdedir, günde 6 grama kadar tuz tüketebilirsiniz. Zeytinyağının ne kadar faydalı olduğunu da Egelilerin ne kadar uzun ve sağlıklı yaşadığından rahatlıkla anlayabilirsiniz.
    4- Balık ve tavuğu her gün yesen de zararı olmaz. Izgara olmak kaydıyla, ve yanında nitelikli 2 dilim çavdar ya da çok tahıllı, olmadı kepek ekmeği yiyerek çok sağlıklı bir yemeğe dönüşebilir tavuk ve balık.
    5- İşte ipin koptuğu nokta. AĞIR SPOR VE KARDİYO, DİYETİN İLK AYLARINDA ÇOK ZARARLIDIR. ÇOK ÇOK ÇOK ZARARLIDIR. Ağır bir kardiyo antrenmanı, ağır bir spor ŞEKERİ yükseltir, şeker yükseldikçe karın acıkır, acıktıkça yemek yersiniz! Ama günde 2-3 km yürüyüş, o kadar faydalıdır ki. 150-200 k.kalori yakar, acıkmaz, kendinizi iyi hissedersiniz. Spor, artık 20-25 kilo verildikten sonra, vücudun sarkmaması için ve kiloyu korumak için yapılmalıdır. Örneğin boyu 1.68 olan benim gibi biri için, spora başlamanın ideal zamanı 85-90 kiloya indikten sonradır. Siz 120 kiloluk adamı diyete başlatır başlatmaz koşu bantlarına, bench press'lere mahkum ederseniz, adamı değil diyetten, hayattan soğutursunuz. Yaptığı diyet pazartesi başlayıp salı biter.
    6- ŞEKER VE BEYAZ EKMEK TÜKETİMİNİ EN AZA İNDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR. Haftada iki top beyaz dondurmanın veya ufak bir çikolatanın bize bir zararı olmaz gerçekten ama, şeker yedikçe, beyaz ekmek tükettikçe acıkır, daha çok yeriz. Diyet yaptığımız süre boyunca ve genel olarak hayatımızda, düşmanımız et ve protein değil, beyaz ekmek ve şekerdir.
    7- Haftada değil, ayda bir kez diyetinizi bozabilirsiniz. Onu da bozmamayı tavsiye ederim. Haftada 1 kez diyetinizi bozduğunuz taktirde direnciniz kırılır ve hafta sonunu bekleyemeyip hafta içinde canınızın çektiği şeylere saldırırsınız. Ama ayda bir kez diyetinizi bozmakta pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmak, çok yararlı olmakla beraber alışılması çok zor ve bıktırıcı bir aktivitedir. Kilolar verildikten ve "yeni bir hayata" başladıktan sonra yapılmasında yarar vardır, ama diyet gibi bıkılması kolay bir süreçte psikolojiye zararı vardır.
    9- Karnınız acıktıysa gidip karışık kebap yiyin. Yanında ekmeklerini, pidelerini ve beyaz pilavını yemeyin yeter! Yanında salatasını, biberini, domatesini bol bol yiyin.
    Gittiğiniz mekanda siyah ekmek yoksa (çavdar, kepek vb.) bulgur pilavını ekmek niyetine tüketebilirsiniz. Bulgur pilavı çok yararlıdır. Ne 3 köftesi? 1 buçuk porsiyon köfte yeseniz ne çıkar! Yanında ekmek yemeyin, yiyorsanız siyah ekmek yiyin yeter.
    10- Ara öğün olarak, güya açlığınızı bastırması için bir meyve yemek kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden birisidir çünkü ara öğünde yediğiniz meyvenin içindeki doğal şeker açlıktan süründürür sizi. En temizi bir avuç kavrulmamış yağsız çiğ badem veya çifte kavrulmuş leblebi yemenizdir.

    Tavsiyelerim

    1- Eğer kola seviyorsanız haftada 1-2 kez bir kutu light kola içmenizde hiçbir zarar yoktur. Hiç içmeseniz tabi ki çok iyi, sonuçta kola doğal bir şey değil ama eğer benim gibi çok sevenlerdenseniz Pepsi light'ı tavsiye ederim, resmen normal kola gibi tadı hele ki soğukken ayırt edemezsiniz.
    2- Asla beyaz pilav, beyaz ekmek ve şeker ağzınıza sürmeyin.
    3- Çayınızı tatlandırıcıyla için, Splenda ve Canderel önerilerim. "Tatlandırıcı da çok zararlıymış" diyenlere aldırış etmeyin, ne yapalım taş kökü mü yiyelim? Günde 10 tek tatlandırıcıya kadar hakkınız var, 10'u geçmeyin. Kahve içiyorsanız Jacobs 2'si 1 arada alın. 55 kalori bir bardağı, tatlandırıcı da attınız mı alın size 3'ü 1 arada. Nescafe'nin 2'si 1 arada'sı 75 kalori mi ne, yazık günah yani. En temizi sade filtre kahve içmek.
    4- Bu ne ya hem diyet yapıyorsun hem kebap yiyorsun diyen kör cahillere aldırış etmeyin. Ben size anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim hem de hiçbir yerim sarkmadan. 120 kiloydum, şu an 104.8'üm Allah'ıma şükürler olsun.

    Arkadaşlar ben anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim. Benim insülin direncim olduğu için doktorumun bana verdiği ilaçlarımı da kullandım ama bu ilaçların kilo verdirme değil acıktırmama özelliği var. Siz belki irade konusunda biraz daha zorlanabilirsiniz, doktorunuza danışın her şeyden önce.
    Arkadaşlar verdiğim tavsiyeleri size gönül rahatlığıyla vermemin sebebi kendi üzerimde deneyip tamamen yararını görmemdir ve kesinlikle bilimsel temelleri olan şeylerdir. Prof. Dr. Canan E. Karatay benim burada verdiğim tavsiyelere çok paralel şeyler söylemektedir. Yine de mesuliyet almak istemem. Tavsiyelerimi uygulamak veya uygulamamak sizin tasarrufunuzdadır. Ama beni bir kardeşiniz olarak görün, gerçekten bütün samimiyetimle sizin iyiliğinizi düşünerek yazdım bu satırları. Saygılarımla.

    hocam sen kaçıncı yüzyılda kaldın ya? kim bu şekilde bir beslenme programı hazırlatır ki? bi diyetisyene gitseydin de sağdan soldan "diyetisyenler böyle diyor aslında böyle" demeyeydin. bunlar zaten yıllardır bilinen şeyler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix_neo

    yanımda olsan önünde saygıyla eğilirdim..

    Estağfurullah kardeşim çok sağol bir nebze yardım edebildiysem ne ala.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canb34

    quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    Arkadaşlar bilginin de zekatı vardır. Artık doldum taştım bu konuda ve sizleri bilgilendirmek istedim.
    Ben kendimi bildim bileli kiloluyum ve neredeyse 13 yıldır boza boza, bırakıp tekrar başlaya başlaya diyet yapıyorum (9 yaşımdan beri). Yıllardır hiçbir şey başaramadım, kilo veremedim. En sonunda, annemin bir doktor tanıdığına gittik. Kendisi İzmir Mavişehir'de bir tıp doktoru, aynı zamanda beslenmeden de çok iyi anlıyor. Reklam yaptım zannedilmesin diye buradan adını vermiyorum, isteyenler bana ulaşabilirler PM yoluyla. Zaten sizi doktora yönlendirmek değil amacım, amacım doğru bilinen yanlışları düzeltmek.

    Bize Ne Dediler?

    1- Asla kırmızı et yiyemezsin. Kırmızı et kalbe zararlıdır, vücutta yağ depolar kilo yapar.
    2- Yumurtayı haftada maksimum 1 kere yiyebilirsin. Yumurta diyete zararlıdır.
    3- Kibrit kutusu büyüklüğünde %1 yağlı beyaz peynir ve yanında 3 adet tuzsuz ve zeytinyağsız zeytin yiyebilirsin.
    4- Balık ve tavuk yiyebilirsin, ama yağsız ve haftada 2-3 kere maksimum.
    5- Diyete başlar başlamaz spora başlamalı, kardiyo egzersizlerini haftada en az 4 kere yapmalısın. Yürüyüş yapmak hiçbir şeyi çözmez.
    6- Haftada iki top beyaz dondurma veya ufak bir kalıp çikolata yiyebilirsin.
    7- Haftada bir kez diyetini bozup kendini ödüllendirebilirsin.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmalı, yağ yakmalısın.
    9- Asla ağzına kebap süremezsin, maksimum 3 tane köfte yiyebilirsin.
    10- Ara öğünlerde bir meyve yemelisin.

    ve benzeri yalanlar söylediler bize...
    Tamam, bu maddeler arasında spor yapmak gibi göze hoş görünen şeyler olabilir. Ama gelin bu maddelere gereken anti tezleri verip, geleneksel diyet anlayışına büyük bir darbe vuralım.

    İşte Cevaplarımız!

    1- Kırmızı et yemelisin çünkü vücudunun yapı taşı proteindir. Kırmızı et, yağlarından arındırıldığı ve nitelikli olduğu sürece kalbe çok yararlıdır, ömür uzatıcı, doyurucudur. Vücutta yağ falan depolamaz yağları yanında yenmediği sürece.
    2- Yumurta tam bir protein bombasıdır. Vücuda yararlıdır ve her gün yenmelidir. Sarıları, beyazları kadar yararlı olmasa da, günde 1 adet kayısı veya rafadan yumurtanın zararı değil yararı vardır.
    Yumurta ile ilgili şu linke bakın; Her Gün Bir Yumurta Hücreleri Yeniliyor
    3- Peynir protein deposudur. Değil kibrit kutusu, istersen PS Vita kutusu büyüklüğünde peynir yiyebilirsin. Tabi ki bu işin abartı kısmı o kadar yememek lazım tabi ki de, zararlı olan peynir değildir. Peynirin içindeki 2 gram yağdan hiçbir zarar gelmez, ki zaten vücudun yağa da ihtiyacı vardır. Zeytin ise kalbe aşırı faydalı bir yiyecektir ve tuzlu seviyorsanız tuzlu yemenizde hiçbir sıkıntı yoktur. Tuzun tek fonksiyonu vücutta su tutup sizi tartıda biraz daha yüksek çıkarmasıdır. Günde 4-5 zeytinden alacağınız tuz zaten normal ölçülerdedir, günde 6 grama kadar tuz tüketebilirsiniz. Zeytinyağının ne kadar faydalı olduğunu da Egelilerin ne kadar uzun ve sağlıklı yaşadığından rahatlıkla anlayabilirsiniz.
    4- Balık ve tavuğu her gün yesen de zararı olmaz. Izgara olmak kaydıyla, ve yanında nitelikli 2 dilim çavdar ya da çok tahıllı, olmadı kepek ekmeği yiyerek çok sağlıklı bir yemeğe dönüşebilir tavuk ve balık.
    5- İşte ipin koptuğu nokta. AĞIR SPOR VE KARDİYO, DİYETİN İLK AYLARINDA ÇOK ZARARLIDIR. ÇOK ÇOK ÇOK ZARARLIDIR. Ağır bir kardiyo antrenmanı, ağır bir spor ŞEKERİ yükseltir, şeker yükseldikçe karın acıkır, acıktıkça yemek yersiniz! Ama günde 2-3 km yürüyüş, o kadar faydalıdır ki. 150-200 k.kalori yakar, acıkmaz, kendinizi iyi hissedersiniz. Spor, artık 20-25 kilo verildikten sonra, vücudun sarkmaması için ve kiloyu korumak için yapılmalıdır. Örneğin boyu 1.68 olan benim gibi biri için, spora başlamanın ideal zamanı 85-90 kiloya indikten sonradır. Siz 120 kiloluk adamı diyete başlatır başlatmaz koşu bantlarına, bench press'lere mahkum ederseniz, adamı değil diyetten, hayattan soğutursunuz. Yaptığı diyet pazartesi başlayıp salı biter.
    6- ŞEKER VE BEYAZ EKMEK TÜKETİMİNİ EN AZA İNDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR. Haftada iki top beyaz dondurmanın veya ufak bir çikolatanın bize bir zararı olmaz gerçekten ama, şeker yedikçe, beyaz ekmek tükettikçe acıkır, daha çok yeriz. Diyet yaptığımız süre boyunca ve genel olarak hayatımızda, düşmanımız et ve protein değil, beyaz ekmek ve şekerdir.
    7- Haftada değil, ayda bir kez diyetinizi bozabilirsiniz. Onu da bozmamayı tavsiye ederim. Haftada 1 kez diyetinizi bozduğunuz taktirde direnciniz kırılır ve hafta sonunu bekleyemeyip hafta içinde canınızın çektiği şeylere saldırırsınız. Ama ayda bir kez diyetinizi bozmakta pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    8- Sabah 6'da koşuya çıkmak, çok yararlı olmakla beraber alışılması çok zor ve bıktırıcı bir aktivitedir. Kilolar verildikten ve "yeni bir hayata" başladıktan sonra yapılmasında yarar vardır, ama diyet gibi bıkılması kolay bir süreçte psikolojiye zararı vardır.
    9- Karnınız acıktıysa gidip karışık kebap yiyin. Yanında ekmeklerini, pidelerini ve beyaz pilavını yemeyin yeter! Yanında salatasını, biberini, domatesini bol bol yiyin.
    Gittiğiniz mekanda siyah ekmek yoksa (çavdar, kepek vb.) bulgur pilavını ekmek niyetine tüketebilirsiniz. Bulgur pilavı çok yararlıdır. Ne 3 köftesi? 1 buçuk porsiyon köfte yeseniz ne çıkar! Yanında ekmek yemeyin, yiyorsanız siyah ekmek yiyin yeter.
    10- Ara öğün olarak, güya açlığınızı bastırması için bir meyve yemek kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden birisidir çünkü ara öğünde yediğiniz meyvenin içindeki doğal şeker açlıktan süründürür sizi. En temizi bir avuç kavrulmamış yağsız çiğ badem veya çifte kavrulmuş leblebi yemenizdir.

    Tavsiyelerim

    1- Eğer kola seviyorsanız haftada 1-2 kez bir kutu light kola içmenizde hiçbir zarar yoktur. Hiç içmeseniz tabi ki çok iyi, sonuçta kola doğal bir şey değil ama eğer benim gibi çok sevenlerdenseniz Pepsi light'ı tavsiye ederim, resmen normal kola gibi tadı hele ki soğukken ayırt edemezsiniz.
    2- Asla beyaz pilav, beyaz ekmek ve şeker ağzınıza sürmeyin.
    3- Çayınızı tatlandırıcıyla için, Splenda ve Canderel önerilerim. "Tatlandırıcı da çok zararlıymış" diyenlere aldırış etmeyin, ne yapalım taş kökü mü yiyelim? Günde 10 tek tatlandırıcıya kadar hakkınız var, 10'u geçmeyin. Kahve içiyorsanız Jacobs 2'si 1 arada alın. 55 kalori bir bardağı, tatlandırıcı da attınız mı alın size 3'ü 1 arada. Nescafe'nin 2'si 1 arada'sı 75 kalori mi ne, yazık günah yani. En temizi sade filtre kahve içmek.
    4- Bu ne ya hem diyet yapıyorsun hem kebap yiyorsun diyen kör cahillere aldırış etmeyin. Ben size anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim hem de hiçbir yerim sarkmadan. 120 kiloydum, şu an 104.8'üm Allah'ıma şükürler olsun.

    Arkadaşlar ben anlattıklarımı harfiyen uygulayarak 3 ayda 15 kilo verdim. Benim insülin direncim olduğu için doktorumun bana verdiği ilaçlarımı da kullandım ama bu ilaçların kilo verdirme değil acıktırmama özelliği var. Siz belki irade konusunda biraz daha zorlanabilirsiniz, doktorunuza danışın her şeyden önce.
    Arkadaşlar verdiğim tavsiyeleri size gönül rahatlığıyla vermemin sebebi kendi üzerimde deneyip tamamen yararını görmemdir ve kesinlikle bilimsel temelleri olan şeylerdir. Prof. Dr. Canan E. Karatay benim burada verdiğim tavsiyelere çok paralel şeyler söylemektedir. Yine de mesuliyet almak istemem. Tavsiyelerimi uygulamak veya uygulamamak sizin tasarrufunuzdadır. Ama beni bir kardeşiniz olarak görün, gerçekten bütün samimiyetimle sizin iyiliğinizi düşünerek yazdım bu satırları. Saygılarımla.

    hocam sen kaçıncı yüzyılda kaldın ya? kim bu şekilde bir beslenme programı hazırlatır ki? bi diyetisyene gitseydin de sağdan soldan "diyetisyenler böyle diyor aslında böyle" demeyeydin. bunlar zaten yıllardır bilinen şeyler.

    Dostum ömrüm diyetisyenlerde geçti. Daha geçen ay sağlıklı yaşam bölümünde bir arkadaş diyetisyeninin yazdığı klişe diyet listesini paylaştı gir bak haksız miyim dediklerimde. Hala televizyonlarda bas bas bagiriniyorlar et yemeyin bilmem ne diye gündüz kuşağını aç seyret. Zaten burada elestirdigim milleti yanlış yonlendirenler diyetisyenler değil ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.