Şimdi Ara

Hoparlör Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, böyle birşey mümkün mü? Daha önce hiç ihtiyaç hissetmedim ancak Harman Kardon orjinal ses sisteminde arada cızırtı oluyor gibi. Bir yerlerde kabloların, bir kısım parçaların zamanla değiştirilmesinin gerekebileceğini okudum, ses sistemlerinde bilgili arkadaşların yardımını istiyorum. Bir de böyle bir işlem yapılıyorsa Ankara'da tavsiye ettiğiniz yerleri öğrenebilirsem müthiş olur



  • selamlar bendede hertz in ses sistemi var. arka kapılardaki hoparlörlerde zamanla cızırtı başlamıştı bende kapıyı sökerek hoparlöre ulaştım. ses açıkken, teypden gelen kablonun bağlandığı metal yeri oynatınca ses düzeldi. belki işinize yarar.
  • Hocam aslında yapılacak işlem aynı ama profesyonel bir yerde gerekirse bazı kabloları da değiştirmek istiyorum, araç 12 yaşında çünkü. En son çare ben de kendim girişeceğim, orjinal hoparlörler ebay'de oldukça uygun hasar varsa bile çok maliyetli olmaz zaten..
  • bende ankaradayım ama prof.bir yer bilmiyorum. ama prof.bir yerde yaptırın mutlaka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wings35

    bende ankaradayım ama prof.bir yer bilmiyorum. ama prof.bir yerde yaptırın mutlaka

    Aracmının elektronik sistemi oldukça hassas ve karışık, bu nedenle profesyonel bir yer arıyorum, işgüzar birine denk gelip elimdekinden de olmak istemiyorum
  • Aracınızın marka-modeli nedir acaba? Merak ettim sadece...
    Ankara'da Konya sokakta hoparlör tamiratı yapan bir kaç yer hatırlıyorum ama yaklaşık 20 yıl önceydi... Şu an durum nedir bilemiyorum, müsait bir zamanda bir dolaşın isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nrglife

    Aracınızın marka-modeli nedir acaba? Merak ettim sadece...
    Ankara'da Konya sokakta hoparlör tamiratı yapan bir kaç yer hatırlıyorum ama yaklaşık 20 yıl önceydi... Şu an durum nedir bilemiyorum, müsait bir zamanda bir dolaşın isterseniz.

    Hocam işimiz gereği aslında konuya hakimiz, ama ben profesyonel olarak bu işi yapan bir yer arıyorum. Varsın pahallı olsun ama elektronik aksamı iki gün sonra başıma dert açacak şekilde kurcalayacak işgüzar bir yer olmasın Araç 2000 model Range, ses sistemi oldukça başarılı ama yine de kusursuz olmasını istiyorum




  • Araştırmalarım sonucu Ankara'da bu iş için iki yerin tavsiye edildiğini öğrendim, bir tanesi Hakan Elektronik (Etlik), diğeri Mesut Elektronik (Emek). Emek daha yakın olmasına rağmen geçen hafta havaların güzel olması sebebiyle biraz gezmek istedim ve Etlik'e gittim, Hakan Elektronik'i buldum. Ana cadde üzerinde Osmanlı İş Merkezi'ni geçince İş Bankası'na gelmeden hemen önce sağda, küçük bir dükkan. Hakan isimli arkadaş ile tanıştıktan sonra derdimi anlattım, servisteki ustamın talimatları ile kapıyı sökerek cızırtı yapan hoparlörleri test ettik. Hakan ısrarla bass seslerini verende sorun olmayacağını söylese de ben Şaşmaz'daki ünlü bir ses sistemi ustasının açıp bakmadan bass gitmiş şu kadara yenisini takalım demesi sebebiyle bassı denettim, ancak sağlam çıktı. Sonra Hakan'ın dediği hoparlöre baktığımızda körüklerinin tırtılın yediği yaprak gibi olduğunu gördük. 3 saat sonra körükler yenilenmiş olarak hoparlörü aldım, 20TL ödedim ve sonuçtan inanılmaz memnun kaldım. Hatta tüm hoparlörleri söktürüp elden geçirmesini isteyeceğim ama şu aralar vaktim yok, biraz da üşeniyorum..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.